واضح آرشیو وب فارسی:برترین ها:
تاثيرات موثر موسيقي بر كودكان
موسیقی، هنر بیان افکار و احساسات انسان و وصف جلوههای طبیعی به وسیله اصوات است. همانطور که با پیوستن کلمات، انسانها مفاهیم را به يكديگر منتقل میکنند، از ترکیب اصوات نیز احساسات درونی خود را آشکار میسازند.
روزنامه قانون - علي روستايي: موسیقی، هنر بیان افکار و احساسات انسان و وصف جلوههای طبیعی به وسیله اصوات است. همانطور که با پیوستن کلمات، انسانها مفاهیم را به يكديگر منتقل میکنند، از ترکیب اصوات نیز احساسات درونی خود را آشکار میسازند. موسیقی چون هر هنر دیگری، بازتاب احساسات افراد و جوامع است.
حواس، وسيله ارتباط آدمي با عالم خارج است. اصوات موسيقي از طريق گوش به مغز ميرسند و حواس و عواطف را تحريک ميکنند و با ايجاد انرژي موجب انگيزه و فعاليت ميشوند. نغمههاي موسيقي بر حسب ترکيب فواصل و ريتم، داراي ارتعاشات خاصي هستند که با تحريک ارتعاشات سلولهاي عصبي، احساس و انگيزهاي را تقويت و يا منتقل ميسازند و بدين گونه به ما انرژي در انجام فعاليتهاي روزمره ميبخشند.
با خواندن اين مطالب سوالي در ذهن شكل ميگيرد: آيا كودكان نيز مانند بزرگسالان از موسيقي و تاثيرات آن بهره ميبرند؟
همه افراد میتوانند مفاهیم مختلفی را بیاموزند. اما این که شخصی برچسب نابغه را به خود میگیرد به خاطر سرعت یادگیری اوست. موسیقی دقیقا روی سرعت یادگیری تاثیر میگذارد. اگر بتوان در سنین اوليه کودکی با موسیقی آشنا شد ميتوان در قدرت و سرعت یادگیری تاثیر عمیقی گذاشت. موسیقی قدرت حل مسئله را درکودکان بالا میبرد، چون كودك در خلال نواختن و تمرین موسیقی، قوه تفکر خود را به کار میاندازد و از طریق تمرکز و تفکر به تمرین میپردازد.
درنتیجه میآموزد تا در هر کاری از قوه عقل و منطق خود استفاده کند. پس كودكان نيز از موسيقي بهره مي گيرند.
تاثيرات موثر موسيقي بر كودكان
* افزایش ضریب هوشی با آموختن موسیقی.
* آموزش موسیقی در طولانی مدت ۷ امتیاز به میزان IQ یا ضریب هوشی كودكان می افزاید در حالی که آموزش هنرهای نمایشی 3تا4 امتیاز به ضریب هوشی آنها خواهد افزود.
* آموزش و فراگیری یک آلت موسیقی میتواند در بهبود رفتار، حافظه و دانش عمومی کودکان تاثیر مثبت داشته باشد. فراگیری نواختن یک آلت موسیقی موجب توسعه و بزرگتر شدن قسمت چپ مغز کودکان می شود. در نتیجه حافظه کودکانی که آموزش موسیقی دیدهاند به نسبت سایرین ۲۰ درصد افزایش مییابد.
* موسيقي ميتواند همانگونه كه در آواي پرندگان و سرود جويباران است در فضاي زندگي كودكان مترنم شده و حسي از آرامش به آنها ببخشد.
* کودکانی که به صورت گروهی به تمرین موسیقی میپردازند مهارتهای اجتماعی بالایی را دارا هستند. کودکان در خلال گروه موسیقی یاد میگیرند که با یکدیگر همکاری و مشارکت داشته باشند و مهمتر از همه در هماهنگی کامل با یکدیگر باشند چون در غیر این صورت نمیتوانند کار عالی را ارائه دهند. علاوه بر این کودک به صورت غیرمستقیم میآموزد که وقتی قطعهاي با مشارکت گروه نواخته میشود بسیار زیباتر از قطعهای است که توسط او به صورت مجزا نواخته میشود.
این درس بزرگ او را بیشتر به جامعه و افراد پیرامونش انس و پیوند میدهد. برهمین اصل مهارت دوستیابی در کودک شکل گرفته و او را قادر به ایجاد ارتباطات اجتماعی مفید و سازنده میسازد. در دوران بلوغ نیز موسیقی ميتواند نقش بسیار مثبتی در شکلگیری شخصیت کودکان داشته باشد و در لحظاتی که آنها احساس تنهایی و یا حالت دلهره دارند موسیقی میتواند آرامش بخش و موثر باشد.
تاریخ انتشار: ۰۷ تير ۱۳۹۴ - ۱۵:۵۵
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: برترین ها]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 176]