واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۷ تير ۱۳۹۴ (۱۲:۵۹ب.ظ)
يک استاد دانشگاه: آزاد شدن منابع بلوکه شده زمينه تأسيس بورس ارز را فراهم مي کند موج - اگر توافق صورت بگيرد و دسترسي به منابع ارزي بلوکه شده آزاد شود، زمينه تأسيس بورس ارز ايجاد مي شود چون عمده دليلي که منجر به تأخير در راه اندازي اين بورس شده قفل شدن منابع ارزي در خارج از کشور است.
به گزارش خبرگزاري موج، محمد جواد سليمي، عضو هيأت علمي دانشگاه علامه طباطبايي، با بيان مطلب فوق گفت: در گشايش سياسي نبايد به اثرات کوتاه مدت و نوساني توجه کرد، بلکه بايد در انتظار اين بود که اثر پروژه ها و طرح هاي توسعه اي در سودآوري شرکت ها خودش را نشان بدهد و منافع بلند مدت را براي سرمايه گذاران تضمين کند.
وي درباره صنايع پيش رو پس از گشايش هاي سياسي گفت: صنعت خودرو، پتروشيمي، بانکداري و آي تي صنايعي هستند که پس از توافقات هسته اي پيشرو هستند البته همه صنايع بورسي وضعيت بهتري را پيدا مي کنند و از اين کف هاي قيمتي که هم اکنون شاهد آن هستيم که در مورد بسياري از شرکت ها ارزش بازار آن ها به زير ارزش جايگزيني رسيده عبور مي کنند و به ارزش هاي واقعي خود نزديک مي شوند.
اين استاد دانشگاه درباره ضرورت راه اندازي بورس ارز گفت: بورس ارز قطعاً اقدام خوبي است. اساساً کارکرد بورس ها ايجاد شفافيت، کشف قيمت و امکان تأمين مالي است و سال هاي پيش براي تحقق همين اهداف شاهد تدوين دستورالعمل بورس ارز در سازمان بورس بوديم اما به دليل مهيا نبودن شرايط اقتصادي راه اندازي نشد.
سليمي خاطر نشان کرد: اگر توافق صورت بگيرد و دسترسي به منابع ارزي بلوکه شده آزاد شود زمينه تأسيس بورس ارز ايجاد مي شود چون عمده دليلي که منجر به تأخير در راه اندازي اين بورس شده قفل شدن منابع ارزي در خارج از کشور است.
وي در اين خصوص توضيح داد: به تناسبي که تقاضا در بورس ايجاد مي شود بايد عرضه نيز وجود داشته باشد و هم اکنون عرضه کننده ارز در بازار دولت است و پيش شرط اين بورس باز بودن دسترسي دولت به منابع ارزي است که بعد از توافق اين زمينه فراهم مي شود.
اين استاد دانشگاه درباره اهميت راه اندازي بورس گفت: اگر اراده اي وجود داشته باشد که بورس ارز کارکرد واقعي خود را در اقتصاد داشته باشد ما شاهد برچيده شدن معامله ارز از سر چهارراه ها خواهيم بود چون تأمين مالي براي تقاضا کننده و عرضه کننده با هزينه هايي به مراتب کمتر در بورس ارز تأمين مي شود و دليلي وجود ندارد از سر چهار راه ها يا از راه هاي دلالي تأمين کنند.
وي درباره اهميت ماده 6 اصل 44 قانون اساسي در خصوص اعلام صورت مالي نهادهاي دولتي و شبه دولتي به بورس گفت: اين يک اقدام خيلي خوب است چون از طرفي به گفته مسوولان اقتصادي کشور 40 درصد اقتصاد کشور ماليات نمي دهد از طرف ديگر توصيه هاي موکد رهبري را در خصوص اقتصاد مقاومتي داريم که پيش نياز اقتصاد مقاومتي کاهش وابستگي به درآمد نفتي است.
سليمي اظهار داشت: منابع درآمدي دولت ماليات و نفت است و اگر بخواهيم وصول ماليات را زياد و فرار مالياتي را کم کنيم اصلي ترين کار رعايت همين اصل شفافيت اقتصادي است و اين بخش از اقتصاد که تا امروز فعاليت شفافي نداشتند و گزارش مدون و منظمي ارائه نمي کردند اگر عملکرد خود را به صورت شفاف از دريچه بورس افشا کنند به اجراي اقتصاد مقاومتي کمک شاياني مي کند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 40]