تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 5 دی 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):كسى از شما حق ندارد از هيچ يك از يارانم چيزى به من بگويد؛ زيرا دوست دارم در حال...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1844660920




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

نگراني عميق عربستان از روابط خوب ايران و هندوستان


واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:


۷ تير ۱۳۹۴ (۹:۳۹ق.ظ)
بر پايه اسنادي که سعودي ليکس افشا کرد: نگراني عميق عربستان از روابط خوب ايران و هندوستان گروه سياسي موج؛
بنا بر اسناد ديپلماتيکي که به تازگي توسط وبگاه افشاگر ويکي ليکس منتشر شده است، عربستان سعودي از نفوذ رو به افزايش ايران در هند و کمک تهران به جامعه شيعيان هندوستان، نگران است. ايران از دوران پيش از اسلام، تاکنون پيوندهاي زباني، فرهنگي و تاريخي با هندوستان داشته است.
ايران از دوران پيش از اسلام، تاکنون پيوندهاي زباني، فرهنگي و تاريخي با هندوستان داشته است. در زمان پايان پادشاهي ساسانيان و حمله اعراب به ايران، ايرانيان زرتشتي زيادي به هندوستان پناه بردند و جمعيت پارسيان هند را تشکيل دادند که هنوز هم از پيشروان جامعه هندوستان هستند.
در زمان حکومت مغول ها در هند هم ايرانيان و پارسي زبانان در دربار هند نفوذ فراوان داشتند و حتي زبان پارسي، زبان رسمي دربار هند بوده است. بنابراين روابط و پيوندهاي ايران و هند به شيعيان محدود نمي شود و توانايي ايران براي استفاده از ديدگاه مثبت دو طرف به هم، عربستان را نگران کرده است.
برخلاف کشورهاي عربي، تفاوت و اختلاف ميان شيعه و سني در هند، به شکل نظري است و کمتر درگيري خشونت بار دارند و درگيري هاي خشونت آميز خاورميانه تا حد زيادي بر روابط ميان اين دو فرقه در هندوستان، بي تاثير بوده است.
بنا بر اعلام هندوستان تايمز، اسناد ديپلماتيکي که به تازگي توسط وبگاه افشاگر ويکي ليکس منتشر شده اند، نشان مي دهند عربستان سعودي از نفوذ رو به افزايش ايران در هند و کمک تهران به جامعه شيعيان هندوستان، نگران است.
اين اسناد که به زبان عربي هستند نشان دادند عربستان مي خواهد روابطش با هندوستان را بهبود بخشد که اين موضوع ممکن است حساسيت متحد نزديکي مانند پاکستان را بربيانگيزد.
اطلاعات در مورد نگراني هاي عربستان سعودي درباره افزايش نفوذ ايران در هند، از دو گزارش جداگانه آمده اند. نخستين گزارش به تاريخ 23 ژانويه 2012 از سفارت عربستان در دهلي نو آمده است و دومين سند از وزارت امور خارجه عربستان و بدون تاريخ است اما متن آن نشان مي دهد که در ماه پاياني سال 2011 ميلادي، تنظيم شده است.
اين اسناد همچنين نشان مي دهند که دبيرخانه اتحاديه جهان اسلام در مکه که يک سازمان بحث برانگيز در ارتباط با بودجه هاي تروريستي است، درخواست تاسيس سازمان هاي سلفي و وهابي در هند را کرده بود. هر دو گزارش نشان مي دهند که عربستان از نزديک، فعاليت هاي ايران و شيعيان در هند را زير نظر داشته است.
گزارش ژانويه 2012 سفارت عربستان در دهلي نو با ارايه نمونه هايي از کمک رساني ايران به جامعه شيعه هند، بر نفوذ رو به گسترش ايران در هند تاکيد مي کند و همچنين به رويدادها و همايش هايي که توسط ايرانيان در هند سازماندهي مي شوند اشاره مي کند و از برنامه هاي ايران براي ايجاد تعداد زيادي از مراکز فرهنگي در هند سخن مي گويد. بخشي از گزارش وزارت امور خارجه عربستان که تاريخ مشخصي ندارد، بررسي سياست خارجي هند در منطقه است. برابر اين گزارش، هند خود را رقيب چين مي داند و روابط گرمي با غرب دارد اما يک گروه رايزني(لابي) قدرتمند در هند براي حفظ استقلال راهبردي سياست خارجي وجود دارد.
گزارش به همکاري هاي ايران و هند، به ويژه در زمينه بازرگاني توجه کرده است و مي افزايد ايران و هند با هم همکاري مي کنند تا از نفوذ پاکستان در افغانستان پس از خروج ايالات متحده آمريکا جلوگيري کنند. با اين حال يادداشت ديگري از وزارت امور خارجه سعودي در سال 2010 بر اهميت و اولويت بهبود روابط با هند براي عربستان تاکيد مي کند. در يکي ديگر از يادداشت هاي وزارت امور خارجه عربستان در سال 2010 بر اهميت و اولويت بهبود روابط با هندوستان تاکيد مي کند و مي گويد که راه هاي بهبود روابط با هند لزوما نبايد موجب برانگيختن حساسيت پاکستان شود.
روهان جوشي، کارمند موسسه تاکشاشيلا در ايالات متحده آمريکا، که اسناد منتشر شده به وسيله ويکي ليکس به زبان عربي را بررسي کرده است مي گويد: در حالي که در اسناد به زبان انگليسي ويکي ليکس، تمايل به مبادلات ديپلماتيک ميان سفارت هند در رياض و وزارت خارجه عربستان سعودي ديده مي شود اما در اسناد عربي که بيشتر توسط سفارت عربستان در دهلي نو نوشته شده اند تاکيد بر نگراني عميق عربستان سعودي از افزايش همکاري اقتصادي و فرهنگي ايران با هند و جامعه شيعيان آن کشور، بيشتر به چشم مي خورد.
در اسناد ديپلماتيکي که وبگاه افشاگر ويکي ليکس افشا و ادعا کرده است متعلق به وزارت خارجه عربستان است، اسناد به زبان عربي ديد بهتري را در مورد نوع تفکر عربستان سعودي درباره هند نسبت به اسناد انگليسي فراهم مي کنند. بر پايه سرشماري سال 2001، مسلمانان 13.4 درصد از جمعيت هند را تشکيل مي دهند. هرچند هيچ آمار رسمي وجود ندارد اما مرکز پژوهش هاي پيو تخمين زده است که 16 ميليون نفر تا 24 ميليون نفر از مسلمانان هند شيعه هستند.
هند روابط دوستانه با ايران را حتي پس از برقراري تحريم هاي غرب بر روي برنامه هسته اي ايران، حفظ کرده است و ايران هم علاوه بر اين که تامين کننده بزرگ نفت خام هند است، راه دسترسي هند به کشور محصور در خشکي افغانستان را فراهم مي کند.
شايان يادآوري است که بنا بر اعلام وبگاه ويکي پديا درباره پيوندهاي ايران و هندوستان، حدود ۲۵۰۰ تا ۳۰۰۰ سال پيش يک موج بزرگ مهاجرتي ازشمال خاوري ايران به سوي منطقه سند صورت گرفته است که به آن مهاجرت آريايي‌ها به هند مي گويند. مبادلات و مهاجرت ها همواره از آن دوره ميان ايران و هند وجود داشته است در کتيبه‌هاي هخامنشي از هند نام برده شده و قلمروي داريوش بزرگ تا وراي تمدن سند ادامه داشته است. از دوره ساساني يک سنگ نوشته ميخي بر کليساي سنت توماس مدرس باقي‌مانده است.
در مهمترين و قديمي ترين منظومه حماسي ايرانيان يعني شاهنامه، فردوسي، بيشتر از ۱۰۰ بار نام هند، هند و سند و مکران را در اشعار خود آورده است.
در دوران نوين هم، روابط رسمي ايران و هند پس از استقلال هند به سرعت برقرار مي‌گردد. استعمار هند توسط انگلستان، آسيب هاي فراواني بر پيوندهاي فرهنگي ايران و هند بر جاي نهاد. در ۲۴ اسفند ۱۳۲۸ خورشيدي قرارداد دوستي و مودت ميان دولت ايران و دولت تازه استقلال‌يافته هند انعقاد يافت.
اين عهدنامه با تاکيد بر اصل صلح و دوستي، روش هاي صلح‌جويانه را براي رفع اختلافات ميان دو کشور پيش‌بيني کرده بود. همچنين دو کشور موافقت کردند که چندين کنسولگري را در کشور طرف ديگر تاسيس کنند و قراردادهاي لازم را در زمينه‌هاي بازرگاني، گمرکي، کشتيراني، هواپيمايي، فرهنگي و استرداد (بازگرداندن) مجرمان و معاضدت قضايي منعقد کنند. از منابع موجود، چنين برمي‌آيد که نام قديم هند، «آريا وارتا» بوده است که به معني سرزمين آريا است.
با توجه به مطالب يادشده، مي توانيم بگوييم که عربستان سعودي کار سختي براي دور کردن ايران از هند و تخريب روابط و پيوندهاي دو ملت در پيش دارد. هر چند مردم و به ويژه دولت هاي ايران و هند هم بايد با توجه به اين اسناد افشا شده، بسيار هوشيار باشند که مبادا بر اثر فريب ها و حيله هاي سعودي ها آسيبي به روابط و پيوندهاي خوب و محکمشان وارد شود.

"علي فرهي"













این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[مشاهده در: www.mojnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 27]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


سیاسی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن