واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۶ تير ۱۳۹۴ (۱۷:۱۷ب.ظ)
ظرفيت توليد روزانه يک ميليارد فوت مکعب گاز در سکوهاي پارس جنوبي موج- سکوهاي پارس جنوبي هرکدام ظرفيت توليد روزانه يک ميليارد فوت مکعب گاز يا ۲۵ ميليون متر مکعب گاز را دارند.
به گزارش خبرگزاري موج، فازهاي ۱۷ و ۱۸ پارس جنوبي متشکل از دو سکوي گازي و دو خط لوله، هرکدام به طول ۱۱۰کيلومتر است که گاز اين ميدان را به پالايشگاههاي خشکي فازهاي ۱۷ و ۱۸ متصل ميکند.
سکوهاي پارس جنوبي هرکدام ظرفيت توليد روزانه يک ميليارد فوت مکعب گاز يا ۲۵ ميليون مترمکعب گاز را دارند. اين در حالي است که توليد روزانه فازهاي ۱۷ و ۱۸ نصف ظرفيت فاز ۱۲ و هرکدام بالغ بر ۵۰۰ ميليون فوت مکعب و در مجموع (دو سکو) يک ميليارد فوت مکعب (معادل ۲۵ ميليون مترمکعب گاز) است. اين ميزان توليد معادل توليد روزانه يک ميليارد کپسول خانگي است.
فاز ۱۷ و ۱۸ پارس جنوبي از جمله فازهاي اولويتدار پارس جنوبي است که امسال به صورت رسمي افتتاح ميشود، با اين حال اجراي اين پروژه براي شرکت تأسيسات دريايي که پيمانکار بخش فراساحل اين پروژه بود چالشهاي فراواني را به دليل تغييرهاي مکرر مهندسي پايه و مهندس مشاور به وجود آورده بود به نحوي که اگر اين تغييرهاي مکرر انجام نميشد احتمال اين که پروژه دو تا سه سال زودتر از زمان فعلي به پايان ميرسيد، وجود داشت.
از جمله نکاتي که ميتوان در اجراي بخش فراساحل فازهاي ۱۷ و ۱۸ به آن اشاره کرد امکانسنجي لازم به منظور کاهش زمان اجراي پروژه و پذيرش ريسک براي تأمين اقلام و به برنامه زماني رسيدن است.
چالشهايي که مجريان بخش فراساحل شرکت تأسيسات دريايي هنگام اجراي فاز ۱۷ و ۱۸ با آن مواجه بودند نيز شامل توجه نکردن به شرايط اقليمي در زمان تعيين شرح کار پروژه بود؛ براي نمونه ميتوان به مشکلات ناشي از رنگ سکوي اين فاز اشاره کرد مشکلي که در ابتدا ساده بود، اما؛ بعد به عنوان يک معضل پيچيده ساخت سکوها را با تهديد مواجه کرد چراکه رنگ ابتدايي پروژه از نوعي بود که براي خشک شدن به رطوبت ۶۰ درصدي نياز داشت حال آنکه شرايط اقليمي محل ساخت به گونهاي بود که در بيشتر اوقات سال رطوبتي بين ۵ تا ۱۵ درصد وجود داشت و اين موضوع نيز سبب ميشد تا مدت زمان ۵ تا ۶ ماه به دليل مقوله رنگ از دست برود که در نهايت با موافقت کارفرما پايه رنگ تغيير يافت و از پايه رنگي که با سرعت کمتر از يک ساعت در شرايط آب و هوايي کمتر از ۲۰ درصد رطوبت خشک ميشود، استفاده شد.
به گزارش نشريه اروند، سکوهاي فاز ۱۷ و ۱۸ در سال ۹۳ تکميل و راهاندازي شدند و شرکت تأسيسات دريايي توانست با اجراي فاز ۱۷ علاوه بر مديريت در زمان و هزينه در زمان فراخواني سازندگان داخلي و خارجي، به تربيت پيمانکار جديد و تعيين فصل مشترک بين پيمانکاران Hookup و راهاندازي بپردازد.
توسعه فازهاي ۱۷ و ۱۸ ميدان گازي پارس جنوبي به منظور توليد روزانه ۵۰ ميليون مترمکعب گاز طبيعي، ۸۰ هزار بشکه ميعانات گازي و ۴۰۰ تن گوگرد و توليد ساليانه يک ميليون تن اتان و ۱.۰۵ ميليون تن گاز مايع انجام ميشود.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 121]