واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۶ تير ۱۳۹۴ (۱۳:۳۰ب.ظ)
نشست رئيس شوراي فقهي بانک مرکزي با مديرعامل بانک حکمت ايرانيان موج - رياست شوراي فقهي بانک مرکزي جمهوري اسلامي ايران، با حضور در دفتر مدير عامل بانک حکمت ايرانيان با ايشان و جمعي از معاونان و مديران ارشد اين بانک در خصوص مسائل فقهي و شرعي در حوزه بانکداري بحث و تبادل نظر کرد.
به گزارش خبرگزاري موج، حجت الاسلام والمسلمين دکتر موسويان، رياست شوراي فقهي بانک مرکزي جمهوري اسلامي ايران، با حضور در دفتر مدير عامل بانک حکمت ايرانيان با ايشان و جمعي از معاونان و مديران ارشد اين بانک در خصوص مسائل فقهي و شرعي در حوزه بانکداري بحث و تبادل نظر کرد.
دکتر موسويان در ابتداي اين نشست، با تاکيد بر اجراي بانکداري اسلامي در نظام بانکي کشور خاطرنشان ساخت: خداوند متعال در باب معاملات، احکام و ضوابطي را براي رعايت حقوق انسان و مصالح جامعه قرار داده است. از حضرت اميرالمومنين علي (ع) نقل شده است که ايشان در بازار کوفه خطاب به مردم فرمودند: اي مردم ابتدا احکام معاملات را فرا بگيريد، سپس وارد کسب و کار و تجارت شويد.
وي در ادامه با اشاره به مذمت بحث ربا در اسلام افزود: همواره معاملاتي که با پول در ارتباط است، جزو لغزنده ترين معاملات بوده ، اين مسئله نيز مربوط به زمان معاصر نيست و از ابتداي صدر اسلام وجود داشته است. در اسلام معاملات باطل مراتبي دارد که سخت ترين و بدترين مرتبه آن ربا است که مي توان گفت هيچ گناهي به پاي آن نمي رسد تا آنجا که خداوند در قرآن ربا را در زمره جنگ با خداو رسول او مي شمارد.
وي افزود: بحث ربا در معاملات پولي نيز بسيار پوشيده و غير شفاف است، بدان معنا که مرز ميان ربا و معاملات مجاز مشخص نيست. حضرت اميرالمونين (ع) در همين رابطه مي فرمايند: راه يافتن ربا در ميان معاملات امت اسلامي پنهان تر از راه رفتن مورچه اي بر روي سنگ سياه است.
رئيس شوراي فقهي بانک مرکزي در ادامه با اشاره به اهميت آموزش کارکنان در اين خصوص تصريح کرد: بانک حکمت ايرانيان نام زيبايي دارد؛ يعني ترکيب حکمت و ايرانيان ترکيب دلنشيني است بنابراين بانک حکمت بايد با آموزش و آگاه سازي کارکنان خود در اين زمينه در نظام بانکي کشور همچون نامش نمونه و الگو باشد.
حجت الاسلام والمسلمين دکتر موسويان در بخش ديگري از سخنان خود اظهار کرد: ما اگر احکام شريعت را باور داشته باشيم، در خواهيم يافت که هيچ حکم شريعتي به ضرر انسان نيست . اگر قرار باشد سودي از معامله اي به ما برسد، به طور قطع و يقين از راه مشروع و مطلبوبش به ما خواهد رسيد و اگر هم بنا نباشد تا سودي به ما برسد از هر طريقي نيز تلاش کنيم بدان نخواهيم رسيد. گرچه پيامبر گرامي اسلام فرمودند: يک سوم روزي آدمي به کوشش و تلاش و دو سوم روزي اش در سايه تدبير و مديريت حاصل مي شود. در واقع انسان بايد تلاش و کوشش خود را براي کسب روزي حلال در سايه تدبير انجام دهد و به خداوند متعال هم توکل و توسل کند.
وي در پايان صحبت هاي خود خاطر نشان ساخت: اميد است بانک هايي که به صورت هدفمند مانند بانک حکمت ايرانيان در جامعه شکل گرفته اند، سعي کنند تا معاملاتشان از همان ابتدا شفاف، روشن و شرعي باشد. ما اگر به متن اسلام رجوع کنيم متوجه خواهيم شد که خداوند متعال براي هر نيازي که در انسان قرار داده، چندين راه طبيعي نيز براي برطرف ساختن آن نشان داده است. گاهي انسان حريص است و به اين راه هاي طبيعي قانع نيست و در پي راه هاي ناصحيح ديگري است که همين رويکرد آدمي را دچار مشکل و لغزش مي سازد.
بر اساس اين گزارش در پايان اين ديدار معاونان و مديران بانک حکمت ايرانيان به طرح مسائل شرعي و فقهي در حوزه هاي تخصصي خود پرداختند و دکتر موسويان نيز پاسخگوي اين سوالات بود.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 119]