واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۶ تير ۱۳۹۴ (۱۱:۴۰ق.ظ)
ربيعي: ضرورت هماهنگي همه دستگاهها در کنار هم براي انجام مطلوب کارها موج - نخستين جلسه همانديشي در خصوص سياستها و برنامههاي اشتغال خرد و کوچک، با هدف تجميع اعتبارات و منابع، هماهنگي سازماني و همافزايي اجرايي، افزايش بهرهوري، فراگيري جامعه هدف و افزايش پوشش منطقهاي برگزار شد.
به گزارش خبرگزاري موج، نخستين جلسه همانديشي در خصوص سياستها و برنامههاي اشتغال خرد و کوچک در محل وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعي و به رياست ربيعي وزير تعاون، کار و رفاه اجتماعي و با حضور قائممقام وزير، معاون توسعه روستايي و مناطق محروم رياست جمهوري، معاون کميته امداد امام خميني (ره)، معاون سازمان بسيج سازندگي، سرپرست صندوق کارآفريني اميد، رئيس سازمان آموزش فني و حرفهاي کشور، معاون برنامهريزي و سياستگذاري معاونت علمي و فناوري رئيسجمهور و معاون توسعه کارآفريني و اشتغال وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعي برگزار شد.
ربيعي در اين جلسه با توجه به ظرفيتها و توانمنديها و امکانات متعددي که در دستگاههاي مختلف وجود دارد بر ضرورت هماهنگي همه دستگاهها در کنار هم و اهميت برنامهريزي و تقسيمبندي مطلوب کارها تأکيد و ضمن اشاره بر اينکه مديريت منابع و اعتبارات دستگاهها با خود آنها باشد، گفت: بايد با هماهنگي و تعامل در جهت همافزايي حرکت کنيم. در اين حرکت لازم است با هماهنگيها طرحها در يک منطقه متمرکز نشود و ظرفيتها و برنامهها را بهطور عادلانه در مناطق تقسيم و اجرا کنيم. طراحي فرآيندها و پروژهها مهم است و بايد به طراحيها توجه ويژهاي شود. مطالعات خوبي در زمينه آمايش سرزمين به تفکيک استانها انجام شده که لازم است جهت بهرهبرداري مناسب در اختيار دستگاهها قرار گيرد.
وزير تعاون، کار و رفاه اجتماعي افزود: آموزش نيروي انساني٬ بازاريابي و راهاندازي بازارچهها از اهميت بسزايي برخوردار است. با توجه به مصوبه اخير هيأت دولت در خصوص راهاندازي بازارچهها لازم است با هماهنگي استانداران راهاندازي اين بازارچهها پيگيري شود.
وي تصريح کرد: براي حمايت از خريد داخلي ميبايست آييننامه تنظيم شود. بايد با يک تفاهم ذهني و عمومي بتوانيم به يک نتيجه مطلوب برسيم و پايان سال آمار موفقي را از اشتغالزايي ارائه دهيم.
ربيعي در ادامه خاطرنشان کرد: آئيننامه و يک دستور کار مشخص لازم است که بايد حداکثر ظرف دو هفته تنظيم شود. در اين آئيننامه ضروري است برش جغرافيايي برنامهها مشخص شود. رستههاي فعاليت تعيين شود. نقش سازمانها و دستگاههاي اجرايي مرتبط کاملا شفاف بيان شود.
ضرورت تداوم اين نشستها و برگزاري نشستهاي مشابه در استانها و تلاش دلسوزانه مسوولين در پيگيري و رفع و کاهش مشکلات
وزير تعاون، کار و رفاه اجتماعي گفت: اين تعامل ارزشمند است و ضروري است مشابه آن در کليه استانها انجام شود. توجه به توسعه و حمايت از مشاغل خرد و کوچک در حال حاضر يکي از بهترين راهها براي کاهش مشکل بيکاري است.
در ادامه طائي، معاون توسعه روستايي و مناطق محروم رياست جمهوري، با مروري بر برنامههاي حوزه معاون توسعه کارآفريني و اشتغال، هدف از تشکيل اين جلسه را تجميع اعتبارات و منابع، همافزايي، افزايش بهرهوري دانست و گسترش مخاطبين و جامعه هدف و بهرهمندي و پوشش مناطق جغرافيايي بيشتر را از ديگر نتايج اين حرکت برشمرد.
طائي با اشاره به اهميت گسترش اين تعامل و ضرورت اطلاع همتايان استاني اين دستگاهها در سطح استانها، تأکيد کرد: سازمان اجرايي خوب و توانمندي در استانها وجود دارد که همراهي آنها با هم بسيار اثربخش است.
در ادامه اين نشست رضوي، معاون توسعه روستايي و مناطق محروم رياست جمهوري، ضمن تشکر از برگزاري اين نشست با پربرکت خواندن اين همافزائي، ممانعت از دوبارهکاري و چندباره کاري و همچنين ايجاد تعادل در امور و برنامهها را از نتايج ارزشمند اين حرکت دانست و گفت: در اجراي اين برنامهها آموزش حرف اول است. تعريف شفاف از ساختارهاي اداري و وظايف دستگاهها هماهنگي و عدم موازي کاري بسيار مهم است. بنابراين لازم است فرآيند مناسبي براي فروش و خريد تضميني محصولات تعريف شود. همچنين لزوم توجه به ساير عوامل مؤثر بر اشتغال نيز ضروري است.
در ادامه اميد، معاون کميته امداد امام خميني (ره) با تشکر از اين تعامل و نشست گفت: منابع موجود يک منابع ناپايدار و ضروري است جهت پايداري آنها تلاش کنيم. صندوق توسعه ملي مکانيزم پيچيدهاي دارد و بايد در جهت روانسازي اين فرآيندها عمل کنيم شعار دولت بعد از کنترل تورم و رکود و گراني موضوع اشتغال است.
نوراله زاده سرپرست صندوق کارآفريني اميد نيز گفت: با تشکيل صندوق توسعه ملي تمهيدات خوبي براي حمايت از صنايع بزرگ پيشبيني و اجرا شده است، ولي؛ براي مشاغل کوچک مکانيزم حمايتي وجود ندارد. در کنار 20 درصد سهم صنايع بزرگ، چنانچه فقط 1 يا 2 درصد درآمد نفتي به يک صندوق حمايت از صنايع کوچک اختصاص يابد تحول بزرگي در حمايت و توسعه مشاغل خرد و خانگي و کوچک ايجاد ميشود.
حيدري معاون آموزش و کارآفريني سازمان بسيج سازندگي در ادامه گفت: در زمينه مجوزها خطکشيها زياد است و بايد تسهيل گري شود در زمينه مشاغل خانگي درخواست صدور مجوز داريم ظرفيت بسيج در اقصا نقاط کشور وجود دارد. اهميت نهادينه شدن ترويج و مصرف کالاهاي داخلي بايد نهادينه شود.
در ادامه الياسي معاون برنامهريزي و سياستگذاري معاونت علمي و فناوري رئيسجمهور گفت: در دو سال اخير تلاشهاي زيادي جهت افزايش منابع صندوق شکوفايي شده علاوه بر مباحث مالي بازار سازي هم اهميت زيادي دارد. يک هزار و 500 شرکت دانشبنيان تعيين صلاحيت شدهاند که غالبا خرد هستند و منابع صندوق متناسب با نياز و توان تضميني آنها به اين شرکتها تزريق ميشود. موضوع بعدي بازار سازي آنهاست که مهم است. بعد از فرار مغزها اکنون با پديده فرار شرکتها رو به رو هستيم ساماندهي خريد داخلي بسيار مهم است.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 22]