تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 15 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام محمد باقر(ع):هیچکس تا زبانش را نگه ندارد از گناهان در امان نیست.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1826180232




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

فارس از ظرفیت هنرصنعت فرش در همدان گزارش می‌دهد از گره‌زنی تا گره‌گشایی


واضح آرشیو وب فارسی:فارس: فارس از ظرفیت هنرصنعت فرش در همدان گزارش می‌دهد
از گره‌زنی تا گره‌گشایی
از گره‌زنی تا گره‌گشایی...؛ چه تعبیر زیبایی است برای گره‌هایی که بر تار و پود قالی زده می‌شود تا اسباب نان‌آوری باشد برای خانه و خانواده!

خبرگزاری فارس: از گره‌زنی تا گره‌گشایی



به گزارش خبرگزاری فارس از همدان، «رنگ» و «نقش» بر روی دار قالی، قلب هنرمند را از فرش به عرش می‌برد؛ رج به رج آن، «امید» و «رجا» را بر دل قالیباف زنده‌تر می‌کند تا تمام شدن بافت آن؛ گره در گره و رج در رج آن با انگشتان هنرمند قالیباف تلاقی می‌کند و نقش پررمز و راز زندگی را در خیال بلند او ترسیم می‌کند. از گره‌زنی تا گره‌گشایی...؛ چه تعبیر زیبایی است برای گره‌هایی که بر تار و پود قالی زده می‌شود تا اسباب نان‌آوری باشد برای خانه و خانواده! خانه‌های کاه‌گلی روستاهای همدان سال‌هاست با گره‌زنی و دار قالی مأنوس‌اند و نقش پرخاطره‌ای را از آن روزها بر لوح دل و جان خود نگاشته‌اند. اما چندی است این هنر زیبا، پا به شهرها هم گذاشته و هنرمندان بسیاری را به سوی خود فراخوانده است. فرشبافی را جدای از هنرمندی و هنروری، باید فرصتی بی‌بدیل در کاهش بیکاری دانست، چه در شهر و چه در روستا! از شهره بودن همدان و شهرت جهانی‌اش در بافت فرش نیز نباید غافل شد، موضوعی که برای دمیدن روح «بودن» در آن، نیاز به کار است و کار! دست‌اندرکاران فرش دستباف در همدان معتقدند فضا و بستر کافی برای تولید و تجارت فرش در این خطه وجود دارد، پیشینه قوی و غنی آن از یک سو و نیروهای زبده و ماهرش از سوی دیگر، بهترین شرایط را برای برپا کردن دار قالی مهیا کرده است.

رئیس اداره فرش صنعت، معدن و تجارت استان همدان با اشاره به جایگاه ویژه فرش دستباف در استان همدان، اظهار کرد: نباید از جایگاه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی فرش دستبافت غافل شد. احمد علی‌بابایی از اشتغالزایی این هنرصنعت با کمترین هزینه خبر داد و گفت: در شرایط کنونی که به ازای ایجاد هر یک شغل پایدار 100 تا 150 میلیون تومان سرمایه لازم است برای فرشبافی و ایجاد اشتغال در این حوزه 5 تا 10 میلیون تومان سرمایه کافی است. وی با اشاره به بحران آب موجود در استان افزود: در این شرایط که کمبود آب، مشکلات بسیاری را در بخش کشاورزی ایجاد کرده و می‌تواند موجب کاهش درآمد روستاییان و یا بیکاری آنها شود، بهترین گزینه توجه به فرش دستباف است. رئیس اداره فرش صنعت، معدن و تجارت استان همدان با تأکید بر اینکه مشکلی در تأمین مواد اولیه اعم از دار، ابزار و الیاف مورد نیاز و طرح و نقشه در استان نداریم، گفت: از سوی دیگر نیروی انسانی ماهر نیز در این استان وجود دارد. وی یکی از محاسن فعالیت در حیطه فرشبافی را عدم نیاز به اخذ مجوزهای مختلف و به عبارتی دیگر بوروکراسی اداری طولانی‌مدت برای شروع کار دانست. علی‌بابایی با تأکید بر اینکه فرشبافی نیازی به احداث کارخانه و یا سوله‌های بزرگ ندارد، تأکید کرد: برای ماندگاری در این حوزه نیاز به ایجاد بازار محصول داریم و دریافت سفارش. وی افزود: اگر در این زمینه تمرکز و عزم ملی و استانی داشته باشیم در آن صورت قادر به خلق حماسه‌ای اقتصادی در این بخش خواهیم بود.

رئیس اداره فرش صنعت، معدن و تجارت استان همدان در ادامه از فعالیت 60 هزار نفر به طور مستقیم و غیرمستقیم پاره‎وقت و تمام‌وقت در سطح استان در فرشبافی خبر داد. وی با بیان اینکه حدود 18 درصد از قالیبافان استان را مرد و 82 درصد را زنان تشکیل می‌دهند، گفت: این در حالی است که تعداد فعالان در این صنف در گذشته‌های نه چندان دور تا 80 هزار نفر می‌رسید. علی‌بابایی اظهار کرد: سال گذشته میزان فرش بافته شده در استان بر اساس آمار دریافتی از تشکل‌های فرش دستباف قریب به 49 هزار مترمربع بوده است. وی گفت: تعداد افرادی که از مزایای بیمه قالیبافی بهره‌مند شده‌اند 19 هزار و 275 نفر هستند به عبارتی دیگر بیش از 31 درصد از بافندگان فرش استان زیر پوشش بیمه قالیبافی قرار دارند. رئیس اداره فرش صنعت، معدن و تجارت استان همدان افزود: در سال گذشته با انجام 3 هزار و 732 بازرسی از کارگاه‌های فرش دستباف، تعداد 748 نفر از افراد غیرواجد شرایط بیمه، شناسایی و قرارداد آنها لغو شد. وی گفت: در استان همدان تا پایان سال گذشته تعداد 11 هزار و 423 نفر در بخش قالیبافی مجوز مشاغل خانگی دریافت کرده‌اند. علی‌بابایی افزود: متقاضیان مجوز مشاغل خانگی در رشته قالیبافی عمدتاً به منظور بهره‌مندی از تسهیلات کم‌‎بهره تمایل زیادی به این رشته از هنرصنعت دارند. رئیس صنعت، معدن و تجارت استان همدان نیز در گفت‌وگو با فارس یکی از بهترین روش‌های حمایت از هنرصنعت قالیبافی را توجه به واحدهای پشتیبان دانست و گفت: متقاضیان مجوز این گونه واحدها باید حداقل 20 قرارداد با بافنده‌ها داشته باشند تا پس از طی دیگر مراحل قانونی مجوز پشتیبان دریافت کنند.

حمیدرضا متین افزود: دارندگان مجوز پشتیبان برای بهره‌مندی از تسهیلات کم‌بهره به کارگروه اشتغال معرفی می‌شوند و پس از تصویب پرونده آنها به بانک ارسال می‌شود. این مسئول، سقف تسهیلات پرداختی به این گونه واحدها را یک‌میلیارد ریال دانست و تأکید کرد: تا پایان سال گذشته تعداد 83 فقره مجوز پشتیبان صادر شده که 67 درصد آنها پس از تصویب کارگروه به منظور دریافت تسهیلات به صندوق معرفی شدند. رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان همدان با بیان اینکه 35.7 درصد از معرفی‌شده‌ها موفق به دریافت تسهیلات شده‌اند، تأکید کرد: اعتبار مورد نیاز برای کل واحدهای پشتیبان استان بر اساس سقف پرداختی 83 میلیارد ریال است. وی در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به برگزاری دوره‌های آموزشی برای قالیبافان، آن را در راستای ترویج فرهنگ بافت فرش و تربیت بافندگان، کمک به واحدهای فعال تولید فرش دستباف و ایجاد اشتغال پایدار و مولد در این حوزه دانست. متین گفت: در دوره‌های آموزشی، فراگیران 122 ساعت آموزش تئوری و عملی را در مباحثی چون چله‌کشی، گلیم‌بافی، نقشه‌خوانی، طرح‌ها و رنگ‌ها، آموزش مکانیزم‌های بافت فرش، حقوق اجتماعی و بهداشت محیط و ایمنی کارگاه دریافت می‌کنند. وی در ادامه با اشاره به بخشی از اقدامات صورت گرفته، تشکیل شورای فنی (شورای مزد قالیبافان) را یکی از آنان برشمرد و اظهار کرد: عدم وجود شورای فنی در بحث فرش دستباف یکی از مشکلات بود که خوشبختانه با تشکیل قانونمند این نهاد عمده مشکلات مرتبط بین بافندگان و کارآفرینان در زمینه دستمزد بافت، قیمت‌گذاری فرش دستباف، محاسبه هزینه‎های مواد اولیه، هزینه تولید، کیفیت کالا و... رفع شده است. رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان همدان این شورا را تنها مرجع کارشناسی رسیدگی به حل اختلاف دانست و ادامه داد: امسال تلاش بر این است با هماهنگی دادگستری استان و کانون کارشناسان رسمی دادگستری مرجع اصلی و تخصصی رسیدگی به دعاوی حقوقی مرتبط با فرش، این شورا باشد. انتهای پیام/3140/ن20

94/04/06 - 00:05





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: فارس]
[مشاهده در: www.farsnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 57]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن