واضح آرشیو وب فارسی:دکتر سلام:
انواع سونوگرافی در بارداری کدامند و مراحل مختلف آن در چه زمان هایی از بارداری باید انجام شوند؟ سونوگرافی را میتوان پروسهای معرفی کرد که به کمک آن و از طریق امواج صوتی، تصاویری از ارگانها و اندامهای داخلی و نیز بافتهای مختلف بدن دیده میشود. یکی از مراحل دوران بارداری انجام سونوگرافی با تأیید و صلاحدید پزشک برای بررسی سلامت مادر و جنین است یکی از برنامههای مراقبتی برای مادران باردار که در تشخیص و پیشگیری خیلی از نارساییها و بیماریها به پزشک متخصص کمک میکند، انجام سونوگرافی تشخیصی بر اساس طرح زمانی مناسب و با تشخیص پزشک متخصص است. روی واژه متخصص باید تاکید بیشتری کرد، چون انجام سونوگرافی قطعا زیر نظر سونولوژیست معتبر دارای ارزش علمی و تایید شده است و انجام این عمل به دست پزشک زنان و زایمان دقت بالایی ندارد. اگر یک خانم دوره بارداری بدون مشکلی را سپری کند، لازم است تا پایان این دوره چهار سونوگرافی انجام بدهد. سونوگرافی اول: در سونوگرافی اول حتما باید قلب جنین دیده و بررسی شود با سونوگرافی از سطح شکم در هفته پنجم بارداری و حداکثر تا هفته هفتم میتوان قلب جنین را دید. سونوگرافی دوم: خوشبختانه در سونوگرافی پیشرفته امروزی بعضی از موارد غیر عادی تشخیص داده میشود مثل بررسی ضخامت پشت گردن و احتمال سندرم داون. ظهور و تکامل استخوان بینی جنین نیز در این مرحله است. سونوگرافی دوم بهتر است در هفتههای ۱۲ تا ۱۵ بارداری انجام شود. سونوگرافی سوم: بهتر است بعد از هفته ۱۶ یک سونوگرافی برای تشخیص ناهنجاریهای جنین انجام شود چون رویت اندامهای کوچک جنین در این زمان امکانپذیر است. در هفتههای ۱۶ تا ۱۹ بارداری جنسیت دست و پا، تعداد انگشتان، صورت، وضع لبها، گوش، چشم، دیافراگم، ستون فقرات، کلیهها، مثانه و معده پر از مایع و چهار حفرهای بودن قلب جنین بررسی میشود. سونوگرافی چهارم: تا ۲۰ هفتگی وزن جنین اهمیتی ندارد، چون تا این هفته وزن چندانی نمیگیرد ولی نیمه دوم سه ماهه سوم زمان وزنگیری جنین است. سونوگرافی ۲۸ هفته پایه برای وزن جنین وجود دارد که از روی منحنیهای استاندارد وزن ایدهآل (با توجه به هفته) اندازهگیری میشود دور سر، طول استخوان ران و دور شکم اندازه گرفته شده روی منحنی قرار میگیرد و وزن جنین تخمین زده میشود. عکس سهبعدی از جنین
امروزه انواعی از سونوگرافیهای سه و چهار بعدی بسیار رایج شده است که هزینه زیادی دارند و سازمانهای بیمهگر هم هزینه آن را پرداخت نمیکنند و داستان از همینجا رنگ و بویی عجیب میگیرد؛ بیمهها هزینهها را پرداخت نمیکنند، به تبع آن، مراکز و مطبهای خصوصی از این فرصت بیشترین بهره را میبرند. تعداد بالای انجام این سونوگرافی فقط با تحرک حس اشتیاق و میل به دیدن نوزاد به اوج خود میرسد تا جایی که کار به تهیه آلبوم ماهانه از جنین میکشد! ماه اول تا نهم تهیه ماکت جنین از روی سونوگرافی سه بعدی! ساخت کلیبپهای بامزه و رومانتیک و … سونوگرافی سهبعدی چیست؟
سونوگرافی سهبعدی، همان سونوگرافی سیاه و سفید در مقاطع متوالی است که دستگاه مقاطع را پشت سر هم میچیند و تصویری ارائه میدهد که علاوه بر طول و عرض، عمق هم دارد. اسکن اندام میتواند به شکل دستی و از سوی سونوگرافیست یا با دستگاههای جدیدتر، از طریق پروپ دستگاه انجام شود و تصویر سهبعدی ارائه دهد. در سونوگرافی چهار بعدی، بعد زمان به آن اضافه میشود. سرعت سهبعدی بالا میرود و قطعات تصویر سریع روی هم قرار میگیرند و حرکات جنین مثل باز و بسته کردن دهان و حرکت دادن دستها و پاها کاملا دیده میشود.
5 تیر 1394
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: دکتر سلام]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 60]