واضح آرشیو وب فارسی:فارس: با وجود مخالفت هاي آمريكا انجام گرفته است؛برقراري ارتباط ميان پاريس و حماس - احسان ابطحي
فرانسه، روز دوشنبه تاييد كرد كه پاريس تماسهايي را با رهبران گروه مقاومت اسلاميفلسطين - حماس - كه ماههاست كنترل نواز غزه را در اختيار دارند با هدف درك بهتر موقعيت اين گروه اسلامگرا برقرار كرده است. به نوشته روزنامه نيويوركتايمز، دولت ايالات متحده آمريكا كه تماس با گروه حماس و ساير گروههاي مشابه را به شباهت داده بود، ضمن انتقاد از برقراري تماس ميان فرانسه و گروه حماس، اين اقدام را بيفايده توصيف كرد.
اين در حالي است كه محمود عباس، رئيس دولت خودگردان فلسطين، هنوز نسبت به اين اقدام واكنشي نشان نداده است. عباس كه رهبر جنبش فتح در فلسطين است هم پيشتر اعلام كرده بود كه با اعضاي گروه حماس گفتوگو نخواهد كرد. او حماس را متهم به انجام كودتاي خونين در نواز غزه در سال گذشته ميكند.
با اين حال، برنار كوشنر، وزير امور خارجه فرانسه در همين زمينه گفت كه هيچ مذاكرهاي با رهبران حماس- كه آمريكا و اتحاديه اروپايي آن را گروهي تروريستي ميخوانند- انجام نگرفته است.
كوشنر كه با راديو يك اروپا سخن ميگفت اضافه كرد، تنها با گروه حماس ارتباط برقرار شده و مذاكرهاي انجام نگرفته است. وزير خارجه فرانسه اضافه كرد كه اگر ما ميخواهيم نقشي در برقراري صلح داشته باشيم بايد توانايي گفتوگو با آنان را داشته باشيم. كوشنر همچنين گزارش روزنامه لو فيگارو را تاييد كرد كه بر اساسآن ، ديپلمات بازنشسته فرانسوي كه پيشتر سفير پاريس در بغداد بوده ماه گذشته با اسماعيل هنيه و محمد الزهار از رهبران حماس در نوار غزه ديدار كرده است.
انجام اين ديدار در حالي مورد تاييد وزير خارجه فرانسه قرار ميگيرد كه او چند روز ديگر قرار است به منطقه سفر كرده و از بيتلحم در كرانه باختري بازديد كند. كمتر از يك روز پيش از تاييد برقراري تماس با گروه حماس از سوي دستگاه ديپلماتيك فرانسه، جورج بوش، رئيسجمهوري ايالات متحده به سفر پنج روزه خود به خاورميانه پايان داد و در جريان اين سفر بار ديگر با برقراري هرگونه تماس و مذاكره با گروه حماس مخالفت كرد.
شان مككورمك، سخنگوي وزارت امور خارجه آمريكا، در واكنش به برقراري تماس ميان فرانسه و گروه حماس به خبرنگاران در واشنگتن گفت:
در بيتالمقدس، آريه مكل، سخنگوي وزارت امور خارجه اسرائيل گفت:
از سوي ديگر يك مقام اسرائيلي كه نخواست نامش فاش شود در همين زمينه گفت كه اقدام اخير فرانسه در راستاي تصميم جديد اتحاديه اروپا براي تغيير در برخورد با حماس و نرم شدن موضع اين اتحاديه در برابر اين گروه انجام شده است.
بسياري از اعضاي اتحاديه اروپايي بر اين باورند كه در نظر گرفتن گروه حماس در مذاكرات صلح غيرواقعبينانه است و به همين دليل تلاش ميكنند تا راهي براي تنظيم رابطه با اين گروه بيابند.
دولت بوش در آمريكا ميگويد برقراري تماس با گروه حماس كه واشنگتن آن را گروهي تروريستي ميداند زيرا با حق حيات اسرائيل مخالف است باعث خواهد شد تا قدرت محمود عباس، رئيس دولت خودگردان فلسطين و سلام فياض، نخستوزير منتخب او تحتالشعاع قرار بگيرد.
محمود عباس و سلام فياض هر دو خواستار انجام مذاكرات براي تشكيل دولت مستقل فلسطيني هستند كه قرار است در كنار اسرائيل تشكيل شود.
در همين حال ديپلمات بازنشسته فرانسوي كه براي برقراري ارتباط با حماس به نوار غزه رفته بود در مورد اين ارتباط گفت به باور او حماس آماده پذيرش دولت اسرائيل است، اگر اين رژيم به پشت مرزهاي سال 1967 ميلادي بازگردد. او اضافه كرد كه حماس آماده است تا به طور غيرمستقيم با اسرائيليها وارد مذاكره شود.
حماس همواره تاكيد كرده است كه آماده پذيرش و به رسميت شناختن دولت اسرائيل است اما تنها به شرطي كه اسرائيل به پشت مرزهاي سال 1967 ميلادي بازگردد. موضوعي كه بعيد به نظر ميرسد سران رژيم اسرائيل با آن موافقت كنند.
اين تحولات در شرايطي اتفاق ميافتد كه گروه حماس از طريق مصر و با ميانجيگري اين كشور در حال برگزاري مذاكراتي غيرمستقيم با اسرائيل با هدف برقراري آتشبس با اسرائيل در نوار غزه است. اسرائيل ماههاست كه نوار غزه را هدف حملات موشكي قرار ميدهد. آزادي يك سرباز اسرائيلي كه در اختيار حماس قرار دارد موضوع ديگر اين مذاكرات است.
برنار كوشنر در ادامه سخنانش گفت: نيكلا ساركوزي، رئيسجمهوري فرانسه، كه يكي از حاميان جدي رژيم اسرائيل به شمار ميرود قرار است در ماه ژوئن- اواخر بهار و اوايل تابستان- به اسرائيل سفر كند و ساعاتي را نيز در سرزمينهاي فلسطيني بگذراند.
كوشنر گفت ساركوزي در جريان اين سفر با نماينده گروه حماس ديدار نخواهد كرد.
در همين حال اتحاديه اروپايي اعلام كرد كه موضع اين اتحاديه همچنان ممنوعيت برقراري تماس رسمي با مقامات حماس است.
وزير امور خارجه فرانسه در بخش ديگري از گفتوگوي خود با راديو يك اروپا گفت، به عقيده او حماس نسبت به گذشته انعطافپذيرتر شده اما همچنان نميخواهد اسرائيل را به رسميت بشناسد. كوشنر توضيح بيشتري در اين زمينه نداد.
رهبران حماس ميگويند، ميخواهند روابط خوبي با كشورهاي اروپايي داشته باشند زيرا موضع نزديكتري به اين گروه در مقايسه با واشنگتن دارند.
اين گروه در تلاش است تا در مورد موضوع برقراري ارتباط با حماس ميان اروپا و آمريكا اختلاف ايجاد كند. اين در حالي است كه هر سه نامزد اصلي انتخابات رياستجمهوري آمريكا تاكيد ميكنند همچنان سياست دولت بوش در ارتباط برقرار نكردن با حماس را تا زماني كه اين گروه حق حيات اسرائيل را به رسميت نشناخته و توافق پيشين فلسطينيان و اسرائيل را براي پايان خشونتها نپذيرد، ادامه خواهند داد.
انتهاي خبر // روزنا - وب سايت اطلاع رساني اعتماد ملي//www.roozna.com
------------
------------
چهارشنبه 1 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 516]