واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۵ تير ۱۳۹۴ (۴:۲۷ق.ظ)
توليد کمپوست قديمي ترين روش بازيافت موج- مصرف بي رويه منابع، يکي ازعوامل تهديدکننده محيط زيست به شمار رفته و به دنبال آن با توسعه شهرنشيني، منابع زيادي، روزانه به عنوان پسماند در طبيعت رها ميشود که بازگرداندن پسماند به چرخه مصرف، بهترين و موثرترين راهکار در جهت حفظ محيط زيست و صرفجويي در منابع است.
به گزارش خبرگزاري موج، عظيميان معاون پردازش و دفع سازمان پسماندها ضمن تاکيد بر اهداف زيست محيطي سازمان در کليه فرايندهاي جاري خاطرنشان کرد: به منظور ارتقاء شاخصهاي زيست محيطي، کاهش دفن پسماند و بي خطرسازي آن، اولين سايت تخمير به مساحت 20 هکتار در سال 87 و دومين سايت در سال 91 به همان مساحت در مجتمع پردازش و دفع آرادکوه و با استقرار 7 دستگاه تاپ ترن راه اندازي شد.
وي با اشاره به مراحل توليد کمپوست از پسماند خانگي افزود: کل پسماند ورودي به مجتمع پردازش و دفع آرادکوه مورد پردازش قرار ميگيرند که پسماندهاي خانگي پس از ورود به کارخانههاي جدا ساز؛ قسمت تر آن که عمدتاً" آلي و قابل تجزيه بيولوژيکي هست پس از سرند شدن به سايت تخمير منتقل شده و سپس بهوسيله دستگاههاي هوادهي (تاپ ترن) در حالي که بهصورت پشتههاي طويل در سايت قرار ميگيرند، هوادهي ميشوند تا عمل تخمير به نحو احسن انجام گردد.
معاون پردازش و دفع سازمان با تاکيد بر نظارت مستمر کارشناسان در طول روند توليد کمپوست و بررسي عوامل مختلف درآن از قبيل عناصر سنگين شامل سرب، کادميم، روي و...، درصد رطوبت، درجه حرارت و... اظهار داشت: کمپوست حاصله پس از طي مراحل تخمير و کاهش رطوبت به کارخانجات پالايش منتقل و بر اساس دانه بندي به کمپوست درجه 1 با قطر دانه بندي 1 تا 5 ميليمتر و کمپوست درجه 2 با قطر دانه بندي 5 تا 12 ميليمتر تقسيم بندي ميگردد.
وي در ادامه گفت: کمپوست درجه 1 در کارخانههاي غني سازي با مواد مغذي مانند فسفر، آهن، گوگرد و زئوليت ترکيب و طي فرايندي از حالت پودري به گرانوله تبديل شده و به اين ترتيب مصرف آن توسط کشاورزان با استفاده از دستگاههاي مکانيزه بهراحتي انجام ميگيرد.
بر اساس گزارش روابط عمومي و امور بين الملل سازمان مديريت پسماند، عظيميان در خاتمه اظهارکرد: تمامي اقدامات انجام شده براساس استانداردهاي رايج بوده و بدين ترتيب با توليد کمپوست و کود گرانوله، افزون بر حفظ محيط زيست و پيش گيري از انتشار آلودگيها در محيط، به توليد محصولات کشاورزي، توسعه فضاي سبز و بيابان زدايي نيزکمک خواهيم نمود و البته تنها با مشارکت شهروندان در جداسازي پسماند تر از خشک در مبدأ ميتوانيم کمپوست مرغوب توليد نموده و شعار آسمان آبي و زمين پاک را تحقق بخشيم.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 217]