محبوبترینها
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1844359311
توصیههای روانشناسی برای رشد خلاقیت کودکان |اخبار ایران و جهان
واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: توصیههای روانشناسی برای رشد خلاقیت کودکان
کد خبر: ۵۱۱۶۵۴
تاریخ انتشار: ۰۳ تير ۱۳۹۴ - ۱۵:۳۳ - 24 June 2015
یک روانشناس با تاکید برآنکه خلاقیت دارای جنبه های مختلفی است، گفت: رشد و پرورش خلاقیت در دوران کودکی بسیار مهم بوده و ما نباید در این دوره سنی که شامل دوره های مهد کودک، پیش دبستان و دبستان است بر رشد "حافظه" تاکید کنیم.
به گزارش ایسنا، علیرضا دائمی در ارتباط با خلاقیت، گفت: طی چند سال اخیر شاهد آن بوده ایم که حتی مهدهای کودک به سمت حفظیات و انتقال اطلاعات صرف به کودکان روی آورده اند، هرچند حفظ شعر و آموزش هایی از این قبیل دارای نکات مثبتی هم هست اما نباید در این دوره سنی بر اینگونه آموزش ها تاکید شود؛ بلکه باید با گنجاندن برنامه های متفاوت در آموزش های این دوره به کنجکاوی های کودک پاسخ داده و باعث رشد خلاقیت در آنان شویم.
کنجکاوی کودک را چگونه پاسخ دهیم؟
وی در ادامه با اشاره به کنجکاوی های مکرر کودکان در این گروه سنی و بروز "خرابکاری" های متعدد از سوی آنان، گفت: در صورت بروز چنین مسائلی در جریان کنجکاوی های کودکان ،مانند شکستن شیشه و... والدین نباید برچسب خرابکار را به کودک خود بزنند،بلکه باید با آرامش به کودکان خود اجازه انجام این کنجکاوی ها را دهند؛زیرا زمانی که کودک را محدود کنیم شاهد محدودیت رشد خلاقیت آنان نیز خواهیم بود.
دائمی در ادامه تصریح کرد: برای رشد خلاقیت در کودک باید انگیزه های درونی وی را از طریق راهکارهایی چون تنوع بخشیدن به محیط زیستی وی، تفریح، هم چنین بردن کودک به دامن طبیعت و...در جهت ارضای کنجکاوی های آن رشد دهیم.
این روانشناس همچنین افزود: تازمانی که ارزیابی های والدین در بررسی وضعیت کودک خود، رقابت گونه باشد و مدام بخواهند کودک خود را با کودکان دیگر مقایسه کنند و تفاوت های فردی وی را در نظرنگیرند، شاهد توقف رشد خلاقیت در آن کودک خواهیم بود.
وی تصریح کرد: کودک باید بتواند در محیط های خانوادگی انتقاد و یا حتی اعتراض کند، پیشنهاد دهد و...، به عبارت کلی محیط خانوادگی و زیستی کودک باید به گونه ای باشد که وی بتواند هرآنچه در درونش میگذرد را ابراز کند.
دائمی در ادامه تاکید کرد: این مسئله اصلا به معنای آزادی بی قید و شرط کودک نیست بلکه در راستای تامین نیازها، ارضای کنجکاوی ها، رشد خلاقیت و در نهایت موفقیت فردی و اجتماعی وی است.
اسباببازیهای باید خلاقیت کودک را افزایش دهد نه متوقف
این روانشناس در ادامه نظرات خود بازهم به حضور کودکان در دامن طبیعت، پارک ها، باغ ها و... تاکید کرد و افزود: طبیعت ظرفیتهای بسیار زیادی برای رشد خلاقیت کودک دارد، در حالیکه محیط هایی همچون حیاط مهد های کودک و یا منازل، با وجود آنکه فضای باز محسوب می شوند، اما بازهم دارای محدودیت هایی هستند،زیرا در اینگونه محیطها در نهایت کودک به علت عدم وجود امکانات خاص مجبور به استفاده از اسباببازیهای خود میشود.
وی ادامه داد: در حال حاضر در بازار شاهد فروش اسباببازیهایی هستیم که همگی "ساخته شده" هستند نه "ساختنی". این در حالی است که والدین میتوانند حتی با کمک وسایل دورریزخانه مانند بطریهای یکبارمصرف و... اسباببازیهای ساختنی ای را در منزل با کمک کودکانشان تهیه کنند که منجر به رشد خلاقیت و نوآوری در آنان شود.
دائمی افزود: اسباببازی یکی از عوامل در رشد خلاقیت کودک است و با وجود چنین اسباببازیهای مصرفی در بازار که در عین زیبایی و مجهز بودن قیمت بالایی نیز دارند، خلاقیت کودک نه تنها رشد نمیکند بلکه شاهد آن هستیم که کودکان پس از مدتی از آنان خسته میشوند، زیرا آنها علیرغم وجود امکانات و تجهیزات زیاد، قابلیت سرگرم کردن کودکان را ندارند.
این روانشناس نکته اصلی در خرید اسباببازی را میزان مشغولیت فکری اسباب بازی در کودک دانست و گفت: هدف اصلی از خرید این اسباببازیها باید آن باشد که از خود بپرسیم که این وسیله چقدر فکر کودک را مشغول میکند و در صورت خرید وسایل بازی که تنها نیاز آنی کودکان را پاسخ میدهند،باید شاهد توقف خلاقیت در آنان باشیم.
وی همچنین با تاکید بر آنکه والدین میتوانند به راحتی و تنها با کمی خلاقیت به جای پرداخت هزینههای زیاد با همان وسایل دورریز خانهشان اسباببازیهای ساختنی برای کودکانشان تهیه کنند، گفت: تشویق کودک به تهیه و تولید اینگونه اسباببازیها و حتی انجام اموری چون کشیدن نقاشی و... تا حد زیادی باعث رشد خلاقیت وی میشود.
دائمی ادامه داد: نکته مهم در رشد خلاقیت کودک آن است که خانوادهها باید رقابت، چشم و هم چشمی و مقایسه را کنار بگذارند و به تفاوتهای فردی کودکشان اهمیت دهند؛ والدین باید بدانند که کودکان به علت زمینههای تربیتی، خانوادگی و... گوناگون با یکدیگر تفاوت عمده دارند و هیچگاه نمیتوان یک کودک را با کودک دیگر مقایسه کرد.
این روانشناس افزود: والدین باید فعالیتهای مثبت کودک خود را ببینند و همواره در پاسخ به اقدامات مثبت فرزند خود وی را تشویق و تایید کنند. آنان حتی در صورت بروز اتفاقاتی چون شکستن شیشه و... که در جریان کنجکاوی کودک رخ میدهد نیز چنانچه عمدی در آن نباشد باید بدانند خود مسوول چنین اتفاقهایی هستند، زیرا توانایی فراهمسازی فضای مناسب برای کودک خود را نداشتهاند.
وی همچنین به کارهای گروهی توسط کودکان در مهدهای کودک تاکید کرد و گفت: کارهای عملی باعث آن میشود که کودک به صورت علمی وارد فعالیتهای گوناگون میشود و در جریان این فعالیتهای پویا و خلاقانه در کنار پاسخ کنجکاویهای خود، فردی خلاق، مبتکر و مبدع نیز باشد.
دائمی در ادامه با تاکید بر اینکه نباید تنها حجمی از اطلاعات را به کودک تزریق کنیم، زیرا این روش نتایج مثبتی در رشد روانی، شخصیتی و خلاقیتی کودک نخواهد داشت، تصریح کرد: طی چند سال اخیر مهدکودکها به سمت آموزشهای حفظی گرایش پیدا کردهاند و در این جریان بسیاری از کارهای خلاقانه را فراموش کرده و یا کمتر به آن توجه میکنند این در حالیست که چنانچه فعالیتهای خلاقانه در برنامههای آموزشی مهدها قرار گیرد، به طور غیرمستقیم نیز در آموزش آنان تاثیرگذار خواهد بود.
این روانشناس ادامه داد: متاسفانه بسیاری از افراد گمان میکنند که تنها با دادن آموزشهای صرف و تزریق حجم زیادی از اطلاعات میتوانند باعث رشد ذهنی، اجتماعی و... کودک شوند تا برای مثال کودک بتواند در چندین سال آینده موفق به کسب رتبه خوب در کنکور سراسری شده و زمینه موفقیت های فردی آن فراهم شود؛در حالیکه این طرز فکر کاملا نادرست است.
وی در ادامه تصریح کرد: والدین و مسوولان نمیدانند که چنانچه بتوانند کودک خلاقی را تربیت کنند، حتی اگر آن کودک قابلیت دریافت نمرههای 19 یا 20 را نداشته باشد، اما بسیاری از ظرفیتهای شناختی و رشدی در آن رشد کرده و توانایی حل مساله را پیدا میکند.
این روانشناس با انتقاد از عدم یکپارچه بودن سطح معلومات و تسلط معلمان سراسر کشور در تدریس کتب جدیدالتالیف مقاطع ابتدایی گفت: در حال حاضر علاوه بر عدم تسلط معلمان سراسر کشور در این کتب، شاهد آن هستیم که معلمان دانشآموزان را به خریدهای کتابهای کمک درسی و سوال و جواب آماده تشویق و بر خرید آنان تاکید میکنند؛ به این ترتیب این معلمان به جای آنکه کودک را تشویق به طرح سوال ویافتن پاسخ در محتواهای درسی کنند، آنان را به سمت جوابهای حاضر و آماده و به عبارت کلی تن پروری سوق میدهند.
دائمی ادامه داد: زمانی که معلمان میبینند که سوالها و جوابهای آماده در کتابهایی کمک درسی همچون گام به گام و ... وجود دارد و دانشآموزان را به خرید آنها تشویق میکنند و به عبارتی تنبلخانه به راه میاندازد باید بدانند که این عمل یک خیانت به کودکان است زیرا مانع رشد خلاقیت و سایر جنبههای رشدی در آنان میشود.
وی افزود: در چنین شرایطی به جای آنکه کودک را در فرآیند یادگیری قرار دهیم، کاملا این فرایند را حذف میکنیم؛ و درچنین شرایطی نه تنها خلاقیت رشد نمیکند، بلکه آموزش وی نیز به طور کلی مختل خواهد شد تا جایی که در حال حاضر شاهد آن هستیم که در کشور به پایینترین سطح یادگیری که همان حفظ کردن است تنزل کرده ایم.
این روانشناس در ادامه تصریح کرد: در چنین شرایطی سطوح بالاتر یادگیری که شامل فهم، کاربرد، تجزیه و تحلیل و... میشود به شدت کمرنگ شده و حفظیات که بدیهیترین و نخستین سطح یادگیری است در جایگاه نخست اهمیت قرار گرفته است.
دائمی در ادامه ضمن بیان اینکه سطح پنجم یادگیری ترکیب و یا همان خلاقیت است عنوان کرد: زمانی که فرآیند یادگیری به بدترین شکل ممکن حذف میشود و حذفیات در مرحله نخست اهمیت قرار میگیرد، چطور انتظار داریم که مرحله پنجم این پروسه به وقوع بپیوندد؟ پس به این ترتیب هیچگاه نمیتوان در چنین شرایطی امکان رشد و خلاقیت را از کودکان داشته باشیم.
وی هنرستانها و دانشگاههای فنی و حرفهای و کار و دانش را دارای بهترین شیوه کار عملی در جهت رشد خلاقیت نوجوانان و جوانان در کشور دانست و گفت: در حال حاضر دانشگاه های فنی و حرفهای بهترین شیوه کار را در آموزش دیپلمههای فنی و حرفهای و کار و دانش برای کاردانی به کار میگیرند وبه طور واقعی و حقیقی در کشور آموزشهای عملی را ارائه میدهند. با این حال حتی چنین شیوه کاری در دانشگاههای مطرح و بزرگی چون امیرکبیر، صنعتیشریف و...وجود ندارد و در این دانشگاهها نیز به نمره تاکید بیشتری میشود.
این روانشناس خلاقیت را دارای چهار بعد سیالی، انعطافپذیری، ابتکار و کارهای نو و توجه به جزییات دانست و در کنار آنها انگیزههای درونی، بعد شناختی و تفکر واگرا را نیز بسیار حائز اهمیت عنوان کرد و گفت: متاسفانه این عوامل در آموزشهای رسمی ما بسیار کم اهمیت هستند و در واقع به آنها هیچ توجهی نمیشود.
دائمی ادامه داد: برای رشد خلاقیت در کودک باید وی را به طور عملی مجسم و عینی در جریان یادگیری قرار دهیم.
وی در ادامه تصریح کرد: باید به کودکانمان حق انتخاب دهیم،تا بتوانند در مواجهه با مشکلات و مسائل مختلف راهحلهای مختلفی را برای حل مساله ارائه دهند و در چنین شرایطی هیچگاه نمیتوانیم انتظار رشد خلاقیت در کودک را داشته باشیم و یکی از ملزومات برون رفتن از این شرایط، یادگیری و آموزشهای صحیح به معلمان است تا بتواند به درستی مفاهیم آموزشی را به دانشآموزان سراسر کشور انتقال دهند.
این روانشناس در پایان عنوان کرد: به طور کلی داشتن حق انتخاب، توانایی بروز احساسات و درونیات و پاسخ به آنها ،محیطهای متنوع، فراهم کردن وسایل بازی ساختنی و... همگی میتواند در رشد خلاقیت کودک و در نهایت کسب موفقیتهای فردی و اجتماعی در زندگی وی بسیار تاثیر گذار باشد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تابناک]
[مشاهده در: www.tabnak.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 239]
صفحات پیشنهادی
توصیههای روانشناسی برای رشد خلاقیت کودکان
چهارشنبه ۳ تیر ۱۳۹۴ - ۰۸ ۱۴ یک روانشناس با تاکید برآنکه خلاقیت دارای جنبه های مختلفی است گفت رشد و پرورش خلاقیت در دوران کودکی بسیار مهم بوده و ما نباید در این دوره سنی که شامل دوره های مهد کودک پیش دبستان و دبستان است بر رشد حافظه تاکید کنیم علیرضا دائمی در گفت و گو با خبرفاجعهاي كه علیه کودکان خیابانی اتفاق میافتد |اخبار ایران و جهان
فاجعهاي كه علیه کودکان خیابانی اتفاق میافتد 6 معتاد شیشه ای که شرایط و قرائن گواه آن بود که در جریان ارتکاب عمل شنیع خود در شرایط طبیعی نبوده اند و از حالت عادی خارج شده بودند قربانی 6 مرد دختری 11 ساله بوده است کد خبر ۵۰۹۴۰۴ تاریخ انتشار ۲۶ خرداد ۱۳۹۴ - ۰۹ ۴۶ - 16 June 2عوامل موثر بر تاخیر گفتاری کودکان |اخبار ایران و جهان
عوامل موثر بر تاخیر گفتاری کودکان کد خبر ۵۱۰۱۷۷ تاریخ انتشار ۲۹ خرداد ۱۳۹۴ - ۱۶ ۰۱ - 19 June 2015 یک کارشناس گفتار درمانی با بیان اینکه ارزیابی دورهای کودکان عاملی موثر در پیشگیری از اختلالات گفتاری است تاکید کرد ارزیابی جنبههای گفتاری کودکان میتواند در تشخیص رشد طبیعی یاافزایش روز به روز کودکان خیابانی |اخبار ایران و جهان
افزایش روز به روز کودکان خیابانی کد خبر ۵۱۱۳۴۸ تاریخ انتشار ۰۲ تير ۱۳۹۴ - ۱۵ ۰۷ - 23 June 2015 عضو کمیسیون عمران و حملونقل شورای شهر تهران ضمن اشاره به افزایش روز به روز کودکان خیابانی در شهر گفت مشخص نیست چه کسی باید در این زمینه پاسخگو باشد به گزارش فارس اسماعیل دوستی دردرگيري خونين دانشجوي ارشد علامه با استاد مشاور |اخبار ایران و جهان
درگيري خونين دانشجوي ارشد علامه با استاد مشاور کد خبر ۵۱۰۵۵۷ تاریخ انتشار ۳۱ خرداد ۱۳۹۴ - ۱۰ ۱۱ - 21 June 2015 چهارشنبه هفته گذشته درگيري فيزيکي بين دانشجوي کارشناسي ارشد رشته مشاوره دانشگاه علامه طباطبائي و مشاور روانشناسي اين دانشگاه در خوابگاه شهيد مطهري منجر به جراحت هردو۷۰ درصد کودکان در ماههای اول تولد رفلاکس طبیعی دارند |اخبار ایران و جهان
۷۰ درصد کودکان در ماههای اول تولد رفلاکس طبیعی دارند کد خبر ۵۰۸۲۶۸ تاریخ انتشار ۲۲ خرداد ۱۳۹۴ - ۱۳ ۱۲ - 12 June 2015 رفلاکس بازگشت غذا از معده به مری است حدود ۷۰ درصد کودکان در ماههای اول تولد دچار رفلاکس فیزیولوژیک میشوند که امری طبیعی است برخی از کودکان نیز به رفلاکس پامغز 800 هزار کودک ایرانی رشد نمیکند! |اخبار ایران و جهان
مغز 800 هزار کودک ایرانی رشد نمیکند کد خبر ۵۰۹۲۳۸ تاریخ انتشار ۲۵ خرداد ۱۳۹۴ - ۱۶ ۱۱ - 15 June 2015 آیا تا 20 سال آینده یک چهارم جمعیت جوان ایران عقبماندگیهای ذهنی خواهند داشت حتی فکر کردن به این موضوع هم دلهرهآور است چه رسد به اینکه بدانیم این یک خطر واقعی است به گزارشپشت پرده کودکان دست فروش اتوبوس |اخبار ایران و جهان
پشت پرده کودکان دست فروش اتوبوس امروز خیلی از بچههای دست فروش بدون آنکه متوجه باشند بازیچهی افرادی هستند که از کار آنها سود اصلی را میبرند کد خبر ۵۰۸۹۴۴ تاریخ انتشار ۲۴ خرداد ۱۳۹۴ - ۲۰ ۱۹ - 14 June 2015 امروز خیلی از بچههای دست فروش بدون آنکه متوجه باشند بازیچهی افرادیتوصیههایی درباره مصرف ماست |اخبار ایران و جهان
توصیههایی درباره مصرف ماست کد خبر ۵۱۰۷۵۷ تاریخ انتشار ۳۱ خرداد ۱۳۹۴ - ۱۴ ۴۸ - 21 June 2015 رییس بخش داخلی بیمارستان امیراعلم با بیان اینکه ماست یک ماده غذایی موثر در بهبود عملکرد دستگاه گوارش است گفت قابلیت هضم ماست در معده از شیر آسانتر است و باعث تسهیل عملکرد دستگاه گوارششایعترین علل دل درد در کودکان |اخبار ایران و جهان
شایعترین علل دل درد در کودکان کد خبر ۵۱۰۷۵۵ تاریخ انتشار ۳۱ خرداد ۱۳۹۴ - ۱۴ ۴۳ - 21 June 2015 رئیس انجمن پزشکان کودکان گفت دل درد عارضهای شایع در کودکان است و عوامل متعددی مانند قولنج نوزادی حساسیت نسبت به پروتئین موجود در شیر گاو اسهال استفراغ انواژیناسیون ورم و زخم معتوصیههای ترافیکی معاون راهور در رمضان |اخبار ایران و جهان
توصیههای ترافیکی معاون راهور در رمضان کد خبر ۵۰۹۹۸۸ تاریخ انتشار ۲۸ خرداد ۱۳۹۴ - ۱۵ ۴۸ - 18 June 2015 معاون آموزش و فرهنگ ترافیک پلیس راهور تهران بزرگ عامل 75 درصد تصادفات را رفتارانسانی اعلام کرد به گزارش ایسنا سرهنگ مرادی درباره افزایش میزان تصادفات درکشور گفت در ایران بافزایش دمای هوا، آغازگر بیقراری کودکان |اخبار ایران و جهان
افزایش دمای هوا آغازگر بیقراری کودکان کد خبر ۵۰۸۴۸۱ تاریخ انتشار ۲۳ خرداد ۱۳۹۴ - ۱۲ ۲۶ - 13 June 2015 یک پزشک متخصص کودکان گفت افزایش دمای هوا کودکان را بیقرار میکند به گزارش ایسنا دکتر محمدصادق صبا اظهار کرد وقتی دمای محیط بالا میرود و کودک نیز قادر به بیان تشنگی خود نتوصیههای غذایی یک متخصص طب سنتی به روزهداران |اخبار ایران و جهان
توصیههای غذایی یک متخصص طب سنتی به روزهداران کد خبر ۵۱۱۰۷۴ تاریخ انتشار ۰۱ تير ۱۳۹۴ - ۱۷ ۲۰ - 22 June 2015 یک متخصص طب سنتی با بیان اینکه باید از پرخوری در وعده سحری خودداری شود تاکید کرد در ماه رمضان سحری از اهمیت بسزایی برخوردار است بنابراین مصرف غذای بسیار سبک در وعده سمغز ۸۰۰ هزار کودک ایرانی رشد نمیکند! |اخبار ایران و جهان
مغز ۸۰۰ هزار کودک ایرانی رشد نمیکند آیا تا ۲۰ سال آینده یک چهارم جمعیت جوان ایران عقبماندگیهای ذهنی خواهند داشت حتی فکر کردن به این موضوع هم دلهرهآور است چه رسد به اینکه بدانیم این یک خطر واقعی است کد خبر ۵۰۹۲۷۷ تاریخ انتشار ۲۶ خرداد ۱۳۹۴ - ۰۴ ۳۰ - 16 June 2015 آیا تا ۲برای کودکان کار ایرانی، «تجاوز» روزمرگی و بخشی از آمار شده! |اخبار ایران و جهان
برای کودکان کار ایرانی تجاوز روزمرگی و بخشی از آمار شده بخوانید و درد بکشید مثل راوی ماجرا که برای تعریف مشاهداتش از تجاوز چند معتاد زیر یکی از پل های سطح پایتخت به دختری یازده ساله درد میکشند و روایتشان را برای اثبات با عکس هایی که گرفتهاند مستند میکنند اما خبر ندارد کحریق گسترده یک انبار در فداییان اسلام |اخبار ایران و جهان
حریق گسترده یک انبار در فداییان اسلام سخنگوی سازمان آتشنشانی و خدمات ایمنی شهرداری تهران از حریق یک انبار 5 هزار متری در خیابان فداییان اسلام خبر داد کد خبر ۵۰۸۳۱۲ تاریخ انتشار ۲۲ خرداد ۱۳۹۴ - ۱۷ ۴۷ - 12 June 2015 سخنگوی سازمان آتشنشانی و خدمات ایمنی شهرداری تهران از حریق یک«عقرب سياه» در دادگاه کيفري محاکمه مي شود |اخبار ایران و جهان
عقرب سياه در دادگاه کيفري محاکمه مي شود کد خبر ۵۰۹۹۲۴ تاریخ انتشار ۲۸ خرداد ۱۳۹۴ - ۰۹ ۳۸ - 18 June 2015 با صدور قرار عدم صلاحيت از سوي دادسراي مشهد درباره اتهامات وحشتناک متهم معروف به عقرب سياه وي به زودي در دادگاه کيفري استان خراسان رضوي محاکمه مي شود به گزارش خراس-
اجتماع و خانواده
پربازدیدترینها