واضح آرشیو وب فارسی:شبکه خبر: تامین دائم آب شرب شهرها به معنی مدیریت صحیح آب نیست
معاون آب و آبفای وزارت نیرو تصریح کرد آب شرب شهرهای بزرگ به هر زحمتی که هست تامین می شود اما جاری بودن آب در شیرهای منازل به معنی مدیریت کامل و صحیح منابع آب نیست. به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شبکه خبر، رحیم میدانی، معاون وزیر نیرو با اشاره به اینکه ایران کشور کم آب محسوب می شود، تاکید کرد ما بیشتر از سایر کشورها باید به مدیریت منابع آب خود توجه کنیم.
وی تصریح کرد: ما طی 15 سال اخیر با کاهش شدید منابع آب مواجه بوده ایم و در 6 سال اخیر میانگین منابع آب ما به 105 میلیارد متر مکعب کاهش یافته است. وزارت نیرو فقط می تواند مدیریت کند و قادر به تامین آب مورد نیاز نیست. میدانی اذعان کرد که مدیریت فعلی منابع آب در کشور کارآمد و تضمین کننده تامین نیاز آینده نیست. وی با اشاره به اصل حکمرانی موثر آب تصریح کرد برای این امر به عوامل مختلفی از جمله تصویب قوانین لازم و به ویژه اجرای صحیح آن قوانین نیاز است.
معاون وزیر نیز کند بودن روند رسیدگی به تخلفات را یکی از مشکلات مدیریت صحیح منابع آب عنوان کرد و افزود: برای هرگونه بهره برداری از منابع آب باید از وزارت نیرو مجوز گرفته شود اما اینگونه نیست. در شرایطی که 55 درصد آب ما از منابع زیرزمینی تامین می شود، وجود حدود 200 هزار چاه غیر مجاز و بهره برداری بیش از حد از چاه های مجاز باعث لطمه خودن به سفره های زیرزمینی شده و در برخی جاها با نشست زمین مواجه شده ایم.
وی افزود: وزارت نیرو تخلفات را شناسایی و معرفی می کند، اما چند سال طول می کشد که رسیدگی شود. یکی از پایه های حکمرانی موثر آب اجرای قوانین است و این موضوع بر عهده دستگاه قضایی است. مثلا ما احداث ساختمان در بستر رودخانه را گزارش می دهیم اما زمانی به آن رسیدگی می شود که ساختمان ساخته شده و مورد بهره برداری قرار گرفته است.
میدانی تصریح کرد: درمورد آب های سطحی نیز برداشت ها بیش از حد باعث بروز مشکلات شده و به عنوان مثال برخی در مسیرهای بالادست رودخانه ها پمپ گذاشته اند و حق آبه های قانونی و سنتی مردم پائین دست زیر پا گذاشته می شود.
میدانی تاکیرد کرد: افراد حق ندارند آب را هرطور که خواستند در طبیعت رها کنند. الان حتی آب کارون برای کشاورزی هم نامناسب شده چون افت کیفی پیدا کرده است. معاون آب و آبفای وزارت نیرو تصریح کرد: شاخص مدیریت آب این نیست که آب شرب مردم قطع نشود. ما هر طور شده آب شرب شهرهای کلان را تامین می کنیم اما این شاخص مدیریت صحیح آب نیست. وی کم یا زیاد کردن فشار آب در شبکه آبرسانی را مضر دانست و گفت: از لحاظ اصولی درست نیست که آب بخشی از شبکه را قطع کنیم چون آب همیشه باید در شبکه باشد. افزایش یا کاهش فشار لطمه می زند به شبکه آب. ما اکنون حدود 25 درصد هدر رفت آب داریم و در بهترین شرایط 13 درصد پرت فیزیکی خواهیم داشت اما برخی جاها 30 درصد است.
میدانی افزود: برای آپارتمان های بالای 4 طبقه ما نمی توانیم فشار آب را زیاد کنیم چون به شبکه آسیب می رسد و سازنده این ساختمان ها می دانند که باید پمپ بگذارند. وی از مصرف کنندگان خواست با تهیه قطعات کاهنده مصرف در صرفه جویی و استفاده بهینه از آب مشارکت کنند.
چهار شنبه ۳ تیر ۱۳۹۴ - ۱۰:۰۶
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: شبکه خبر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 44]