محبوبترینها
سررسید تبلیغاتی 1404 چگونه میتواند برندینگ کسبوکارتان را تقویت کند؟
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1852937096
کاربران ایرانی مراقب حریم خصوصی شان نیستند!
واضح آرشیو وب فارسی:برترین ها:
کاربران ایرانی مراقب حریم خصوصی شان نیستند!
استفاده از بازار و برنامه های موجود در آن با ریسک خود شما صورت می گیرد و خود مسوول هرگونه آسیب احتمالی به تلفن همراه، تبلت و یا هر دستگاه دیگر و همچنین از دست دادن اطلاعات ناشی از این حوادث هستید.
هفته نامه عصر ارتباط - نادر نینوایی: جدا از تاثیرات منفی افراط در استفاده از نرم افزارها و اعتیاد به آنها، پرسش کلیدی اینجاست که اصولا تا چه حد می توان به لحاظ امنیتی به نرم افزارهای ارایه شده روی سایت هایی نظیر گوگل پلی استور و ده ها نمونه داخلی مثل بازار، کندو ایران اپس و غیره اعتماد کرد؟ آیا امکان دارد نرم افزار آموزش زبانی که به تازگی دانلود کرده ایم حاوی ویروس یا بدافزاری خطرناک باشد و به اطلاعات رایانه مان آسیب برساند؟
اگر روزی اطلاعات شخصی و مهم شما از طریق اپلیکیشن ها به باد رفت، چه کسی مسوول است؟ خطر هک شدن از طریق این نرم افزارها تا چه حد جدی است و ارایه دهندگان سرویس هایی همچون کافه بازار چه سیاست هایی برای قرار دادن نرم افزارها روی سرور خود دارند؟ آیا به لحاظ امنیتی می توان به نرم افزارهای ارایه شده روی فروشگاه های اندرویدی اعتماد کرد؟
طیف گسترده مخاطبان
براساس برآوردها بیش از 20 میلیون گوشی هوشمند فعال در کشور وجود دارد و از آنجا که بیشتر آنها هم در اختیار قشر جوان و کم سن و سال قرار دارد؛ طبیعی است که بیشترین حجم دانلود اپلیکیشن ها و بازی ها هم مربوط به همین گروه های سنی است. اما موضوع اینجاست که میلیون ها کاربر جوان گوشی هوشمند، بی آنکه بدانند با هر بار دانلود یک نرم افزار و یا بازی، با خطر آلوده شدن به ویروس، هک شدن و انواع دیگر مخاطرات امنیتی رو به رو می شوند.
اما در این میان هر یک از سرویس دهندگان نرم افزار و اپلیکیشن در کشور ما به تناسب خط مشی و سیاست های خود روشی مخصوص در مواجهه با این تهدیدهای امنیتی دارند؛ در این میان برخی خود را راحت کرده و به کلی از خود سلب مسوولیت می کنند و برخی خود را راحت کرده و به کلی از خود سلب مسوولیت می کنند و برخی دیگر فیلترهایی برای تایید و قراردادن نرم افزارها در سیستم خود دارند. به هرحال با توجه به فضای فاقد مقررات جامع و یکنواخت، به نظر می رسد جمعیت زیادی که به شکل شبانه روزی در حال دانلود نرم افزار از فروشگاه های اندرویدی داخل کشور هستند، این حق را دارند که با حقوق خود و مخاطرات احتمالی در استفاده از این ابزارها آشنا باشند.
خطرات امنیتی برخی نرم افزارها
امروزه تقریبا اکثر کاربران کشور این موضوع را می دانند که بعضی از نرم افزارهای اندرویدی در ازای امکان فعال سازی، درخواست های بعضا بی دلیل و نابجایی در دسترسی به اطلاعا شخصی کاربران دارند. درخواست هایی که گاه کاملا سوال برانگیز و مشکوک است. برای مثال یک برنامه ماشین حساب اصولا نیازی به دسترسی به لیست شماره تلفن افراد ندارد اما برای فعال سازی این نرم افزار این شرط آمده و اگر کاربر آن را نپذیرد، طبعا اجازه استفاده را نیز خواهدداشت!
یا در نمونه معروف دیگر دسترسی نرم افزار پیام رسان لاین به تمام عکس های گالری کاربرانش می تواند مخاطرات فراوانی را در پی داشته باشد. ضمن این که دلیلی ندارد چنین محدوده گسترده ای از اختیارات به صورت فله ای در اختیار سازندگان نرم افزار قرار گیرد. متاسفانه در بسیاری از موارد فروشگاه های اندرویدی هم بدون آن که بررسی های کافی و لازم را صورت دهند برای آنکه سایت خود را به لحاظ حجم اطلاعاتی پر کنند یا فروش خود را بالا ببرند نرم افزاری با ریسک امنیتی بالا را در لیست خود جای می دهند؛ نرم افزارهایی که می توانند حتی حاوی بدافزار یا ویروس باشند.
انواع سرویس دهنده های ایرانی
فروشگاه های اندروید و سرویس های دانلود نرم افزار در یکی دو سال اخیر رشد چشمگیر و البته قارچ گونه ای داشته اند و روز به روز مخاطبان و کاربران بیشتری را به خود جلب کرده و می کنند. به جرات می توان گفت که در این میان کافه بازار اندروید که در الکسا بین سایت های ایرانی رتبه 129 را داراست کاربران بیشتری را در قیاس با سایر رقبا به خود اختصاص داده است. پس از آن مایکت البته با فاصله ای زیاد نسبت به بازار و کسب رتبه 818 رتبه دوم را دارد و ایران اپس و کندو هم در رتبه های بعدی مراجعه کاربران ایرانی قرار دارند. در کنار این اپلیکیشن های ارایه دهنده نرم افزارهای اندرویدی، سایت های گسترده اینترنتی هم هستند که به ارایه نرم افزارهای اندرویدی می پردازند که سایت اپک تاپس یکی از آنها است.
تعهدات و شرایط امنیتی در کافه بازار
متاسفانه بسیاری از سرویس های ارایه کننده نرم افزار و فروشگاه های اندرویدی هیچ مسوولیتی در قبال نرم افزارهایی که ارایه می دهند تقبل نمی کنند. کافه بازار به عنوان پرمخاطب ترین فروشگاه اندرویدی در بخش شرایط استفاده از خدمات سایت خود به صراحت نوشته است: «استفاده از بازار و برنامه های موجود در آن با ریسک خود شما صورت می گیرد و خود مسوول هرگونه آسیب احتمالی به تلفن همراه، تبلت و یا هر دستگاه دیگر و همچنین از دست دادن اطلاعات ناشی از این حوادث هستید.»
وضعیت مشابه ایران اپس با کافه بازار
سرویس ارایه دهنده نرم افزار اندرویدی ایران اپس هم هیچ گونه مسئولیتی در قابل برنامه هایی که روی سرورهایش ارایه می دهد به مخاطبان خود نمی دهد و صراحتا در بخش توافق نامه توسعه دهندگان سایت خود می نویسد: «استفاده شما از ایران اپس و هر محصول دیگری دانلود شده یا فراهم آمده از طریق دیگری توسط ایران اپس با صلاحدید خود شما است و احتمال ضرر و زیان استفاده از آن متوجه شخص شما است. این ضرر ممکن است به جهت هرگونه خسارات به سیستم کامپیوتر شما، موبایل شما، یا هر وسیله دیگر، یا از دست دادن اطلاعات از نتیجه استفاده مشابه است.»
به علاوه ایران اپس در توافق نامه ای که جای تامل دارد در برخورد با سازندگان نرم افزار مدعی است که ایران اپس حق انتخاب، مرور، علامت گذاری، فیلتر، اصلاح، رد و یا حذف هر یک یا تمامی محصولات را دارد. اما با این حال از کاربران خود هم توقع دارد که درنظر داشته باشند با استفاده از این سایت ممکن است با محصولاتی توهین آمیز، زشت و یا ناخوشایند برخورد کنند و حتی در این مورد هم قبول مسئوولیت نمی کند.
اتخاذ روش متفاوت در مایکت
شاید در این بازار پرهیاهوی فروشگاه های اندرویدی و سرویس های ارایه دهنده نرم افزار تنها «فروشگاه اندرویدی مایکت» باشد که از جنبه های امنیتی، بیشتر هوای کاربران خود را داشته است و در کنار این که به کاربرانش هشدار می دهد که برنامه های سیستم عامل اندروید می توانند ویروسی باشند درخصوص مسایل امنیتی و حریم خصوصی کاربران گفته است: «در مایکت با توجه به استفاده از آنتی ویروسهای قدرتمند و تست کردن این برنامه ها توسط تیم متخصص، برنامه هایی در دسترس شما قرار می گیرند که به امنیت آنها می توان اعتماد داشت»؛ لذا گردانندگان این سرویس تاحدودی این اطمینان را از جنبه امنیت محصولات به مخاطبان خود داده اند.
وضعیت امنیت و حریم خصوصی در اپ استورهای خارجی
اما در خارج از کشور اوضاع بسیار متفاوت است و ارایه دهندگان بزرگ این قبیل خدمات، سیاست های مشخص و محکم تری دارند. برای مثال فروشگاه نرم افزاری گوگل پلی هم براساس خط مشی خود همواره نرم افزارهای ارایه شده روی سرور خود را بررسی و پاکسازی می کند. حتی در محیط اینترنت وقتی شما از مرورگر کروم استفاده کنید شرکت گوگل به سبب پاسداری از اعتبار خود هم که شده، هنگام ورود به سایتی که از نظر این شرکت مشکوک به آلودگی به ویروس است، هشدار داده و همه چیز را به گردن مخاطبان خود که سرمایه اصلی آن هستند نمی گذارد.
شرکت اپل هم تنها اپل استور را به کاربران خود توصیه می کند و امنیت کامل را در نرم افزارهای این فروشگاه برقرار کرده است. جالب آنکه فروشگاه های اینترنتی آمازون و سامسونگ نیز اطلاعات برنامه نویسان را ثبت می کنند و با بررسی سابقه آنها اگر ببینید که قبل تر بدافزار تولید کرده اند تمام اپلیکیشن های آنها را پاک می کنند.
البته طبیعی است که فروشگاه های دانلود و خرید نرم افزار خارجی هم نمی توانند تمام محتوای خود را با دقت صددرصد رصد کرده و تمام سورس های نرم افزارها را بررسی کنند؛ اما مخاطبان خود را هم به یکباره و بی هیچ پشتوانه ای رها نکرده و با ترفندهایی که به کار می گیرند محتوای نرم افزارهای ارایه شده را تا حدود زیادی سنجیده و پاکسازی می کنند.
نهادهای مسوول و خلا قانونی
به هر حال و با توجه به آنچه ذکر شد، میلیون ها کاربر تلفن هوشمند ایرانی در کنار میلیون ها اپلیکیشن داخلی و خارجی که اتفاقا همه روزه نیز به تعداد آنها افزوده می شود، در فضایی به دور از هرگونه قانون و مقررات به حال خود رها شده و عمده ارایه دهندگان بستر عرضه اپلیکیشن ها و نرم افزارها نیز هرگونه مسوولیت امنیتی و مرتبط با حریم خصوصی کاربران را از خود سلب کرده اند.
در همین حال از نظر حقوقی و قانونی نیز آثار ناشی از دانلود نرم افزارها برای کاربران ایرانی نامشخص و بلاتکلیف است.
وضعیتی که با توجه به جمعیت جوان کاربر این حوزه می تواند در آینده تبعات زیادی در پی داشته و شکایت زیادی را روانه دستگاه های پلیسی و قضایی کشور کند (وضعیتی مشابه بی توجهی به واگذاری میلیون ها سیم کارت بی هویت که امروزه معضلات گسترده و پیچیده ای را برای کشور ایجاد کرده است.)
شاید بد نباشد که یک نماد امنیت هم توسط پلیس فتا طراحی شود و به سایت های ارایه دهنده نرم افزار با امنیت بالا و یا به اپلیکیشن های امن تعلق گیرد تا از این طریق هم ارایه دهندگان و هم برنامه نویسان ترغیب شوند که امنیت خود را بالا ببرند.
به هرحال از آنجا که پیشگیری همواره ارزان تر و آسان تر از درمان است، به نظر می رسد نهادهای قانونی زیادی می توانند مسوولیت سروسامان دادن به موضوع امنیت و حریم خصوصی کاربران در سایت ها و ارایه دهندگان خدمات نرم افزار و اپلیکیشن را به عهده بگیرند که از آن جمله می توان به شورای عالی فضای مجازی، سازمان فناوری اطلاعات، پلیس فتا و حتی قانون گذاران نیز اشاره کرد.
تاریخ انتشار: ۰۳ تير ۱۳۹۴ - ۰۹:۳۲
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: برترین ها]
[مشاهده در: www.bartarinha.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 50]
صفحات پیشنهادی
نقض حریم خصوصی کاربران توسط غول های فناوری
به گزارش جام جم کلیک دولت امریکا به دنبال اقدامهای قبلی خود این بار از کمپانیهای بزرگ این کشور مانند اپل گوگل فیسبوک توئیتر و مایکروسافت خواستار همکاری بیشتر با آژانس امنیت ملی این کشور و ارائه اطلاعات شفاف کاربران به دولت امریکا شده بود تا از این طریق بتواندوربین مخفی در خانه ی شما/ با ورود فرزند به زندگی، حریم خصوصی مثل گذشته وجود ندارد
تربیت فرزند دوربین مخفی در خانه ی شما با ورود فرزند به زندگی حریم خصوصی مثل گذشته وجود ندارد چند وقت پیش بحث قرار دادن دوربین در بعضی مکان های و اعتراض افراد به این موضوع ذهن مرا مشغول کرد پیش خود فکر می کردم اگر روزی قرار شود داخل خانه هایمان دوربین بگذارند و به تمام اعمالماناکارآمدی تحریمهای غرب در مقابل متخصصان ایرانی
نماینده مردم رباط کریم و بهارستان در مجلس شورای اسلامی ناکارآمدی تحریمهای غرب در مقابل متخصصان ایرانی خبرگزاری پانا نماینده مردم شهرستانهای رباط کریم و بهارستان در مجلس شورای اسلامی گفت تحریمهای ناجوانمردانه غرب نتوانست در مقابل متخصصان و کارشناسان زبده ایرانی اثرگذار باشدغرضی: تکیه دولت به رفع تحریم ها برای حل امور کفایت نمی کند/با تزریق پول همواره وضع فقرا بدتر و اغنیاء وضعشان ب
غرضی تکیه دولت به رفع تحریم ها برای حل امور کفایت نمی کند با تزریق پول همواره وضع فقرا بدتر و اغنیاء وضعشان بهتر شد سید محمد غرضی با تاکید براینکه تکیه دولت به رفع تحریم ها کفایت از حل امور نمی کند گفت رفع مشکلات نیازمند تدبیر است نه رفع تحریم به گزارش نامه نیوز سید محمد غرضتحریمهای نفتی و بانکی لغو نخواهد شد/ تعلیق تحریمها برای ما سودی ندارد/ آمریکا کوچکترین علاقهای جهت تعامل ب
ایزدی در همایش مذاکرات هستهای تسلیم یا مقاومت تحریمهای نفتی و بانکی لغو نخواهد شد تعلیق تحریمها برای ما سودی ندارد آمریکا کوچکترین علاقهای جهت تعامل با ایران نشان نداده است یک کارشناس مسائل آمریکا گفت برخی افراد به دنبال تعامل با آمریکا بودهاند و خود را علاقمند نشان داچند میلیون ایرانی روی موبایلشان اینترنت دارند؟
چند میلیون ایرانی روی موبایلشان اینترنت دارند فناوری اطلاعات > ارتباطات - وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات تعداد استفادهکنندگان از خدمات اینترنت را بیش از 9 میلیون نفر عنوان کرد و افزود تعداد استفادهکنندگان از خدمات اینترنتی تلفن همراه نیز که تا قبل از دولت یازدهمروایت دختر ایرانی که تحریم شده است
تراز ماجرای تحریم دانشجویان ایرانی دانشگاه علوم و فناوری نروژ وارد فاز جدیدی شده است یکی از این دانشجویان امروز به نروژ میرود تا شکایت خود را در دادگاه این کشور دنبال کند به گزارش تراز ماجرا از جایی شروع شد که چند دانشجوی ایرانی دانشگاه علوم و فناوری نروژ از دانشگاه اخراجکاریکاتور/ آب پرتقال ایرانی تحریم شد!
کاریکاتور آب پرتقال ایرانی تحریم شد طنز و کاریکاتور > کاریکاتور - دبیر انجمن صنایع آبمیوه و کنسانتره گفت به دلیل اینکه در شمال تهران خاک گوگردی وجود دارد میوه و کنسانتره آن تلخ میشود که همین امر موجب عدم صادرات کنسانتره میوه شده و هیچ کشوری خواستار آب پرتقال ایرمعاون قوه قضاییه: کسی حق ورود به حریم خصوصی افراد مانند موبایل راندارد/ تمام ماشین حریم شخصی نیست
معاون قوه قضاییه کسی حق ورود به حریم خصوصی افراد مانند موبایل راندارد تمام ماشین حریم شخصی نیست معاون قوه قضائیه با بیان این که جستجو از گناهان خانه مردم یا حریم های خصوصی مردم صحیح نیست گفت کسی حق ندارد به حریم خصوصی افراد از جمله موبایل ها وارد شود آفتاب حجت الاسلام و المتحریمکالای ایرانیرا کی لغو می کنیم؟/ نظر شما چیست؟
تحریم تولید ملی تحریم کالای ایرانی را کی لغو می کنیم نظر شما چیست کارشناسان و اقتصاددانان و حتی مسئولان دولت معتقدند که تأثیر تحریمهای خارجی در ایجاد مشکلات اقتصادی کشور حداقل است و عمده مشکلات از مدیریت و ساختارهای غلط داخلی ناشی شده است به گزارش سرویس اقتصادی جام نسفیر سوئد در دیدار با استاندار لرستان مطرح کرد افزایش روابط تجاری ایران و سوئد با وجود تحریمها/ بازار سوئد بر
سفیر سوئد در دیدار با استاندار لرستان مطرح کردافزایش روابط تجاری ایران و سوئد با وجود تحریمها بازار سوئد برای محصولات ایرانی باز استسفیر سوئد در ایران گفت به دنبال گسترش روابط ایران و سوئد در زمینههای مختلف هستیم و میبینیم که با وجود تحریمها روابط تجاری دو کشور افزایش پیدازیباکلام: اصلاح طلبان حق ندارند زیر حرف حمایت شان از روحانی بزنند/باید از دولت آقای روحانی مانند مردمک چشممان
زیباکلام اصلاح طلبان حق ندارند زیر حرف حمایت شان از روحانی بزنند باید از دولت آقای روحانی مانند مردمک چشممان مراقبت کنیم من گفتهام ما باید از دولت آقای روحانی مانند مردمک چشممان مراقبت کنیم و در این حد عزیز و محترم بدانیم و از او حمایت کنیم به گزارش نامه نیوز صادق زیباکلام بهبازگشت اعتماد دولت به خصوصيها در برنامهريزي اتاق براي دوران پساتحريم
۲۴ خرداد ۱۳۹۴ ۱۵ ۲۶ب ظ رئيس جديد اتاق بازرگاني ايران تأکيد کرد بازگشت اعتماد دولت به خصوصيها در برنامهريزي اتاق براي دوران پساتحريم موج - با ارائه برنامههاي راهبردي که حاکي از ديد وسيع اتاق به توليد ملي صادرات گرا است اعتماد دولت را به فعاليت بيشتر بنگاههاي خصوصي در راستااستیکرهای غیراخلاقی کار دست تلگرام و کاربران ایرانی داد
استیکرهای غیراخلاقی کار دست تلگرام و کاربران ایرانی داد فناوری اطلاعات > ارتباطات - امکانی که نرمافزار موبایلی تلگرام برای افزودن استیکر یا برچسبهای مختلف در اختیار کاربران قرار داده طی هفتههای اخیر این نرم افزار را با حاشیههایی مواجه کرده است به گزارش خبرنگار امعاون فرهنگی قوه قضاییه: کسی حق ورود به حریم خصوصی افراد مانند موبایل راندارد/ تمام ماشین حریم شخصی نیست
معاون فرهنگی قوه قضاییه کسی حق ورود به حریم خصوصی افراد مانند موبایل راندارد تمام ماشین حریم شخصی نیست معاون قوه قضائیه با بیان این که جستجو از گناهان خانه مردم یا حریم های خصوصی مردم صحیح نیست گفت کسی حق ندارد به حریم خصوصی افراد از جمله موبایل ها وارد شود به گزارش نامه نیوز«نشنال جئوگرافیک » عکاسان ایرانی را تحریم کرد!
نشنال جئوگرافیک عکاسان ایرانی را تحریم کرد موسسه آمریکایی نشنال جئوگرافیک در آخرین اطلاعیه خود برای یک مسابقه عکاسی اعلام کرده عکاسان ایرانی نمی توانند در این مسابقه شرکت کنند در اطلاعیه این موسسه آمده است مشارکت عکاسان از کوبا ایران کره شمالی سودان و سوریه در ایوقتی همه سازمان ها خودشان ناشرند، بخش خصوصی نابود می شود
یک ناشر خصوصی مطرح کرد وقتی همه سازمان ها خودشان ناشرند بخش خصوصی نابود می شود شناسهٔ خبر 2783001 - شنبه ۳۰ خرداد ۱۳۹۴ - ۱۱ ۵۰ فرهنگ > کتاب یک ناصر بخش خصوصی با اشاره به فعالیت ناشران وابسته به سازمان ها و نهادی های دولتی گفت وقتی هر سازمان و دستگاه دولتی خودش یک ناشر دارد-
علم و فناوری
پربازدیدترینها