تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 10 شهریور 1403    احادیث و روایات:  امام سجاد (ع):به امام سجّاد عليه‏السلام عرض كردم: مرا از تمام دستورهاى دين آگاه كنيد، امام عليه...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها




آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1813415717




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

رفلاکس گوارشی در کودکان و درمان آن


واضح آرشیو وب فارسی:پایگاه خبری آفتاب: رفلاکس گوارشی در کودکان و درمان آن
رفلاکسی را پاتولوژیک یا بیماری زا می نامیم که سبب اختالال در رشد و تکامل طبیعی کودک، اختلال خواب ، آسپیراسیون یا برگشت محتویات معده به ریه و عفونت آن شود. درد شکم و یا درد خلف جناغ ، التهاب یا زخم قسمت تحتانی مری ویا تنگی مری از عوارض دیگر رفلاکس گوارشی است.
آفتاب : دکتر جواد غروبی دانشیار وفوق تخصص جراحی و ارولوژی کودکان در مورد رفلاکس گوارشی در کودکان  و اینکه این بیماری چه زمانی منجر به جراحی در کودکان می شود گفت: برگشت محتویات معده به مری یا رفلاکس گوارشی یکی از بیماری های شایع در کودکان است که در طول روز ممکن است حادث شود. البته لزوما این برگشت یا رفلاکس باعث بیماری و عوارض ناشی از رفلاکس نمی شود و ممکن است به صورت طبیعی یا فیزیولوژیک در ساعاتی از روز در شیر خواران و کودکان دیده شود.

وی ادامه داد : عوامل بازدارنده برای پیشگیری از رفلاکس در شیر خواران به صورت فیزیولوژیک و طبیعی وجود دارد که ازجمله این موارد می توان به وجود بزاق حفره دهان که سبب قلیایی شدن محیط مری مخصوصا قسمت تحتانی آن که در معرض اسید است، اشاره کرد. همچنین اندازه ی کافی طول مری شکمی سبب اعمال فشار مثبت روی قسمت تحتانی مری شده و باعث بسته شدن آن می شود.اسفنکتر تحتانی مری که یک عضله فیزیولوژیک است بعداز تخلیه محتویات مری به معده بسته شده و این کار باعث پیشگیری از رفلاکس می شود.

چه رفلاکس را بیماری زا می گوییم

این استاد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی ادامه داد :رفلاکس به صورت فیزیولوژیک و طبیعی درکودکان و بالغین در طول روز وجود داشته و لزوما سبب بیماری نمی شود. رفلاکسی را پاتولوژیک یا بیماری زا می نامیم که سبب اختلال در رشد و تکامل طبیعی کودک، اختلال خواب ، آسپیراسیون یا برگشت محتویات معده به ریه و عفونت آن شود. درد شکم و یا درد خلف جناغ ، التهاب یا زخم قسمت تحتانی مری و یا تنگی مری از عوارض دیگر رفلاکس گوارشی می باشد.

رفلاکس کودکان را چگونه تشخصی می دهند

دکتر غروبی در مورد چگونگی تشخیص این بیماری گفت: تشخیص این بیماری با گرفتن عکس رنگی از مری و معده برای نشان دادن شکل مری و معده، وهمچنین رویت حرکات دودی مری امکان پذیر است.ph متری یا اندازه گیری اسیدیته ی قسمت تحتانی مری، استاندارد طلائی در تشخیص این بیماری است.انجام مانومتری که در واقع ثبت حرکات دودی و ریتمیک مری می باشد،از ابزار های تشخیصی دیگراست همچنین اندوسکوپی دستگاه گوارش فوقانی، رویت التهاب و زخم قسمت تحتانی مری،نمونه برداری از مری و تعیین مرحله بندی شدت زخم و  یا التهاب،از دیگراقدامات تشخیصی است.

درمان دارویی رفلاکس گوارشی

این  فوق تخصص جراحی و ارولوژی کودکان در مورد درمان های دارویی این بیماری در نوزادان گفت: درمان دارویی در 90 در صد از بیماران موثر بوده و نیاز به جراحی را منتفی می کند. این درمان شامل تجویزداروهای کاهنده اسید معده است.استفاده از داروی سیساپراید به علت عوارض قلبی و ایجاد اختلال در ریتم قلبی توصیه نمی شود. داروهایی که حرکات قسمت فوقانی دستگاه گوارش را افزایش می دهند از جمله دامپریدون و متوکلوپرامید هم توصیه می شود.

درمان جراحی رفلاکس گوارشی

دکتر غروبی در مورد اینکه عمل جراحی در این بیماران چه زمانی باید انجام شود گفت: درمان جراحی در موارد اختلالات آناتومبک یاشکلی و موارد مقاوم به درمان طبی ، نداشتن حملات آپنه یا وقفه تنفسی و یاعفونت های مکرر و مقاوم ریه انجام می شود.
وی ادامه داد: در عمل جراحی مکانیسمی ایجاد می شود تا از برگشت ترشحات معده به مری پیشگیری شود.



تاریخ انتشار: ۰۳ تير ۱۳۹۴ - ۰۰:۵۲





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: پایگاه خبری آفتاب]
[مشاهده در: www.aftabnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 169]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن