واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۲ تير ۱۳۹۴ (۱۴:۲۵ب.ظ)
سه ميليون ليتر روغن آلوده کننده محيط زيست در کشور وجود دارد موج - دبير مرجع کنوانسيونهاي شيميايي وزارت امور خارجه تصريح کرد: فشار سياسي برخي از کشورها از جمله آمريکا امکان تأمين مالي پروژههاي مديريت مواد شيميايي فراهم نميشود و تعهدات کشورهاي توسعه يافته را نقص ميکنند.
به گزارش خبرگزاري موج، هادي فرج وند، دبير مرجع کنوانسيونهاي شيميايي وزارت امور خارجه، در نشست خبري اعلام دستاوردهاي کنوانسيون استکهلم، بازل و روتردام با بيان اين که با اصرار و پافشاري کشورهاي در حال توسعه تکنولوژي جديد کشورهاي توسعه يافته به کشورهاي در حال توسعه انتقال يابد و بر اساس مفاد اين کنوانسيون کشورهاي توسعه يافته مبالغي به بودجه دبير خانه اين کنوانسيونها کمک کنند تا کشورهاي در حال توسعه در قالب پروژههاي براي بهبود و اجراي تعهدات کمکهاي مالي شود.
فرج وند با بيان اين که شفاف کردن تعهدات و پاي بند کردن تعهدات در مذاکرات دنبال ميشود و از ابعاد سياسي هم به دور نيست، گفت: سه سال پيش پروژه امحاي پي سي بي ها که اولويت ملي است به صندوق تسهيلات جهاني محيط زيست ارائه شد و تاکنون کمکهاي فني و مالي طرف خارجي براي رفع اين معضل جلب نشده است.
وي با بيان اين که تکنولوژي امحاي پي سي بي ها تا ppm7000 در داخل کشور دست پيدا کرديم افزود: از اين مقدار بالاتر امکان امحاي روغن آسکارل در داخل وجود ندارد.
وي با اعلام اينکه تلاش ميکنيم مادهاي به اين کنوانسيونها افزود نشود تا زماني که ظرفيتي براي استفاده از مواد جايگزين در کشور فراهم شود، اظهار داشت: در کنوانسيونهاي روتردام و استکهلم مکانيزم پاي بندي تصويب نشده است و کشورهاي توسعه يافته فشار زيادي براي تصويب به کشورهاي در حال توسعه ميآورند.
فرج وند با بيان اينکه در کشور ظرفيت لازم اجرا شدن اين کنوانسيونها به وجود نيامده است، گفت: تلاش ميکنيم اين مکانيزم تصويب نشود که خوشبختانه در نشست اخير دو کنوانسيونها به همراهي تعداد کشورهاي در حال توسعه زير بار مکانيسم پاي بندي نرفتيم.
اين گزارش ميافزايد، سيد جمال الدين شاه طاهري، عضو کميته بازنگري آلايندههاي شيميايي پايدار وابسته به کنوانسيون استکهلم، در اين نشست با اشاره به اين که آلايندههاي آلي پايدار معضل جهاني است، گفت: انتقال تکنولوژي نوين ميتواند اثرات اين آلايندههاي را کاهش دهد ولي ما شاهد باقيمانده اين سموم در محيط زيست خواهيم بود.
شاه طاهري تصريح کرد: جداي از تکنولوژيهاي پاک و طبيعي حوادث طبيعي مثل آتش سوزي جنگلها، حوادث ناشي از آنش فشان ها، حوادث ناشي از سوخت اتومبيلها منجر به توليد ترکيبات شيميايي خطرناک ميشوند و در طبيعت به صورت اجتناب پذير وجود دارد.
وي با تاکيد بر اينکه متوليان مديريت مواد شيميايي حساسيت بيشتري نسبت به اين موضوع نشان دهند خواستار ايجاد مرکزي براي تهيه نقشه جامع وضعيت آلايندههاي شيمايي به صورت پيوسته و روز آمد شد.
شاه طاهري ادامه داد: آمايش سرزميني وضعيت آلايندههاي شيميايي ميتواند به عنوان مستندات در مجامع بين المللي مطرح شود.
وي تاکيد کرد: مراجع ملي مانند سازمان حفاظت محيط زيست و وزارت امور خارجه ميتوانند در کنار هم و با همکاري ساير نهادها، اطلاعات مربوط به اين آلايندهها را روزآمد کنند که براي اين منظور بايد کميته دايمي رسيدگي به آلايندههاي شيميايي در کشور تشکيل شود.
بنا بر اين گزارش، ساناز جعفري، رئيس گروه محيط زيست شرکت توانير، در اين نشست گفت: اکنون سه ميليون ليتر روغن PCB مورد استفاده در ترانسهاي نيروگاهي، با ميزان آلودگي محيط زيستي بالا در کشور وجود دارد.
وي با بيان اينکه ميزان آلودگي 75 درصد اين روغنها بالاتر از هفت هزار ppm و 25 درصد از آنها با آلودگي 10 هزار ppm است، اظهار کرد: از سال 1370 تاکنون ديگر از روغنهاي PCB در ترانسها استفاده نشده است و آنهايي که وجود دارند، مربوط به پيش از اين زمان است.
نماينده قاره آسيا و اقيانوسيه در شبکه جهاني حذف روغنهاي PCB با تاکيد بر اين که تا پايان سال 2028 ميلادي ملزم به حذف کامل اين روغنها از چرخه مصرف هستيم، گفت: حدود 60 درصد اين روغنها در قاره آسيا وجود دارد؛ اين در حالي است که فقط 20 درصد از آنها در اين قاره مديريت شده است، بنابراين آسيا قاره اي است که بيشترين حجم روغنهاي PCB مديريت نشده را دارد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 73]