تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 29 آبان 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):خداوند نماز بنده‏اى را كه دلش همراه بدنش نيست نمى‏پذيرد.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1831122812




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

سرانه میزان مصرف ماهی در کشور


واضح آرشیو وب فارسی:فرهنگ نیوز:
سرانه میزان مصرف ماهی در کشور
سرانه میزان مصرف ماهی در کشور با توجه به افزایش 3 درصدی تولید و پرورش ماهی و آبزیان، میانگین مصرف سرانه آبزیان به 600 گرم در سال 93 به حدود 7 درصد رسیده است که این میزان همچنان در کشور محدود است.


به گزارش فرهنگ نیوز، امروزه با توجه به تغییر الگوی غذایی و گرایش افراد به مصرف غذاهای فرآوری شده، کاهش تحرک و فعالیت‌های بدنی احتمال بروز انواع بیماری‌های جسمی و هیجانی در حال گسترش است که در راستای پیشگیری از بروز این قبیل اختلالات تغذیه سالم نقش مهم و موثری را ایفا می‌کند.میزان مصرف سرانه ماهی در سال 92 برای هر نفر 8.5 کیلوگرم و در سال 93 با افزایش 10/9.1 کیلوگرم افزایش داشته است و میانگین مصرف سرانه آبزیان به 600 گرم در سال 93 به حدود 7 درصد رسیده است.
  
براساس آخرین آمار میزان تولید آبزیان در سال 92؛ 370 هزارو 876 تن تولید ماهی پرورشی بوده و میزان کل تولید آبزی امم از تولید، صید در آب‌های داخلی و پرورشی حدود 884 هزارو 952 تن در سال 93 برآورد شده است.
 
حدود 473 هزارو  658تن صید ماهی در آب‌های جنوبی و 40 هزارو 423 تن در آب‌های شمال است.
 
با بررسی قیمت ماهی در مقایسه با سایر فرآورده‌های گوشتی باید افزود که قیمت یک کیلو مرغ حدود 7400 و گوشت گوسفندی 29 الی 30 هزارتومان با اندکی نوسان قیمت در خرده فروشی‌های سطح شهر عرضه می‌شود و این در حالی است که یک کیلو ماهی ارزان قیمت به 6000 الی 7000 هزارتومان می‌رسد .
 
در مصرف ماهی آنچه که بیشتر حائز اهمیت به نظر می‌رسد قیمت و صرفه بودن اقتصادی آن است که با افزایش سطح آگاهی و راهکارهای مصرفی مناسب می‌توان ماهی ارزان قیمت را با همان ارزش غذایی مناسب در سبد مصرفی خانوارها جایگزین کرد. 
 
عیسی گلشاهی مدیر کل دفتر بهبود کیفیت فرآوری و توسعه بازار آبزیان در گفتگو با خبرنگار باشگاه خبرنگار افزود: گرایش مردم به مصرف مواد پروئینی چون گوشت و مرغ به دلیل سابقه تولیدی و سرمایه‌گذاری در این زمینه بیشتراز آبزیان است. 
 
وی تصریح کرد: با سرمایه‌گذاری و انجام زیرساخت‌های لازم، خوشبختانه در طی چند سال اخیردر تولید و پرورش آبزیان به شرایطی مطلوبی در تامین نیاز داخلی دست یافتیم.   
          
گلشاهی با بیان اینکه رشد تولید آبزیان از حدود 13 الی 14 سال پیش و رشد جهشی در طی 2 الی 3 سال اخیراتفاق افتاد، خاطر نشان کرد: میزان تولید آبزیان 950 هزارتن در سال است و 75 هزارتن از این میزان سهم صادرات را تشکیل می‌دهد.
 
مدیر کل دفتر بهبود کیفیت فرآوری و توسعه بازار آبزیان افزود: عمده واردات آبزیان از کشورهای آسیای جنوب شرقی، نیوزلند، اروپا و شیلی صورت می‌گیرد و میانگین  چند ساله واردات به 40 هزارتن در سال می‌رسد .
 
وی با بیان اینکه تولید و سرمایه‌گذاری بیشتردر زمینه پروش آبزیان توسعه و افزایش سطح سلامت جامعه به ارمغان می‌آورد خاطر نشان کرد : در کشورهای توسعه یافته سرانه میزان مصرف آبزیان بیشتر است و تفاوتی بین  کیفیت و ارزش غذایی آبزیان تولید داخل و وارداتی وجود ندارد.
 
گلشاهی اظهار داشت : آبزیان وارداتی و آبزیان تولید داخل از نظر بهداشتی تحت کنترل و نظارت سازمان شیلات و سازمان دامپزشکی و سایر ارگان‌های مربوطه هستند ومصرف‌کننده دغدغه‌ای برای خرید و مصرف نخواهد داشت. 
 
مدیر کل دفتر بهبود کیفیت فرآوری و توسعه بازار آبزیان با بیان اینکه تنوع گونه‌های آبزیان و طیف قیمت آنان فوق العاده زیاد است، افزود: ماهی‌های گرمابی و پرورشی گونه‌های متوسط بین  15 الی 20 هزارتومان و گونه‌های ارزان 10 هزارتومان دارند و ماهی‌های وارداتی عمدتاً ارزان قیمت هستند .
 
وی افزود: ماهی‌های پرورشی بسته به نوع وزرن در خرده فروشی‌ها  از 6000 تا 8000 تومان و ماهی قزل آلا از 14 الی 18 هزارتومان ،ماهی آمور و یا سفید پرورشی متوسط قیمت بین  12 الی 14 هزارتومان است و میانگین قیمت ماهی‌های جنوب بین 14 تا 15 هزرارتومان و ماهی شیر و شوریده بین 18 تا 20 هزارتومان است وماهی کیلکا ،ساردین بین 2000 تا 2500 و ماهی سطان ابراهیم از جمله گونه‌های بسیار ارزان قیمت هستند .
 
رجب علی قربانزاده مدیر کل دفتر برنامه‌ریزی بودجه سازمان شیلات ایران در ادامه این گفتگو با باشگاه خبرنگاران از افزایش 3 درصدی تولید ماهی و آبزیان در طی سال‌های 92 تا 93 خبر داد و افزود: خوشبختانه در تولید، پرورش ماهی و ْآبزی کاهشی نداشتیم و میانگین رشد در سال‌های گذشته 10 الی 15 درصد بوده است.
 
وی یکی از دلایل کاهش رشد 10 الی 15 درصدی ماهی قزل آلا  در سال گذشته را خشکسالی و شیوع بیماری وی اچ سی در آن  دانست.
 
در تفسیر این گزارش باید دلایل کاهش قدرت خرید اشاره کرد: متاسفانه با توجه به اینکه ماهی جزء منابع غذای سالم و مغذی  محسوب می‌شود سهم ناچیزی در سبد غذایی ما ایرانیان دارد البته با توجه به دلایل اقتصادی آن، گران ماهی نسبت  به سایر مواد پروتئینی در خرید و مصرف آن  نیازی به صرف هزینه زیاد نیست .
 
  البته این ماهی‌های گران قیمت نیستند که ارزش غذایی بالایی دارند بلکه ماهی‌های ارزان قیمت هم دارای خواص تقریباً مشابه ماهی‌های گران قیمت هستند.
 
با توجه به ارزش غذایی ماهی در سبد سلامت، فرهنگ سازی در زمینه مصرف آن بعنوان غذای اصلی لازم و ضروریست، که در این زمینه باید آموزش‌های لازم در زمینه مصرف ماهی ازلحاظ به صرفه بودن  اقتصادی صورت بگیرد .
 
ارزش غذایی 100 گرم ماهی در مقایسه با 100گرم گوشت قرمز بیشتر است که برخی‌های ماهی را به دلیل گران بودن و یا عادات غذایی نامناسب از چرخه مصرفی خود حذف می‌کنند و سایر محصولات پروتئینی را جایگزین آن می‌کنند. 

 



94/4/1 - 10:19 - 2015-6-22 10:19:03





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: فرهنگ نیوز]
[مشاهده در: www.farhangnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 106]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن