واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: اهدای خون بهتر است یا حجامت؟
کد خبر: ۵۱۱۰۳۶
تاریخ انتشار: ۰۱ تير ۱۳۹۴ - ۱۵:۲۸ - 22 June 2015
اگر تا به حال برای اهدای خون به پایگاههای انتقال خون مراجعه کرده باشید، حتما شرایط اهدا را هم مطالعه کردهاید. در این شرایط، علاوه بر نداشتن پرفشاری خون و بیماریهای خطرناک از شرط حجامت نداشتن هم نام برده شده است. سوال اینجاست که حجامت چه مغایرتی با اهدا خون دارد؟
به گزارش ایسنا، دکتر طاهره مجیدی، مشاور مدیرعامل سازمان انتقال خون در امور زنان و خانواده تاکید کرد: طبق یافتههای پزشکی، اهدای خون بهتر از حجامت است. در گذشتههای دور امکان اهدای خون وجود نداشت و برای خروج خونهای آلوده این امر مورد سفارش قرار گرفته بود.
مشاور مدیر عامل سازمان انتقال خون در امور زنان و خانواده با بیان اینکه باید پذیرفت با توجه به این که علم روز، اهدای خون را تائید میکند، میتوان به جای حجامت، خون اعطا کرد، افزود: افرادی که رشته تحصیلی آنها تجربی است، میدانند که در سیستم گردش خون، همه خونهایی که در سراسر بدن توزیع میشود یکی است. اما در این باره برخی باور اشتباه دارند که خون کمر آلودهتر است و در حجامت باید خارج شود؛ در صورتی که انتقال خون از سیاهرگ انجام میشود و چیزی به نام خون کثیف در بدن وجود ندارد.
مجیدی اظهار داشت: خون در جاهای مختلف بدن فرقی ندارد و میتوان به جای حجامت و برداشتن خون از کمر به راحتی خون اهدا کرد که آثار و برکات بیشتری دارد؛ زیرا در حجامت خون در محیط استرلیزه و اتاق جراحی گرفته نمیشود و ممکن است آلودگیهایی را به همراه آورد، ضمن اینکه خون خارج شده دور ریخته میشود و فایدهای برای دیگران ندارد.
وی گفت: با تغییر زمان باید همگام با پیشرفت علم وارد شد، قطعا در گذشته انتقال خونی وجود نداشته که بر حجامت تاکید شده است. باید طبق شرایط روز و با پیشرفت علم حرکت کرد در این راستا انتقال خون، حجامت را رد میکند.
مشاور مدیرعامل در امور زنان و خانواده سازمان انتقال خون ایران اظهار داشت: حجامت باید در اتاق جراحی انجام شود که این امر در شرایط فعلی صورت نمیگیرد، آن خراشههایی که بر پوست ایجاد میشود باید استریل باشد.
مجیدی در خصوص فصد خون نیز گفت: خونهایی که مورد استفاده قرار نمیگیرد توسط انتقال خون با کیسههای مخصوص گرفته و در نهایت در محیطی استریل سوزانده میشود. افرادی که دارای بیماریهایی خاصی هستند و توان اهدای خون ندارند، میتوانند این گونه خون خود را خارج کنند.
وی تصریح کرد: برای حجامت از مراجع علمی تحقیق کنید تا این نگرش نباشد که ما در انتقال خون مخالف حجامت هستیم. باید دانست که این مساله از نظر علمی نیز ثابت شده است.
وی در پایان در مورد برخی از شرایط در اهدای خون عنوان کرد: اگر سازمان انتقال خون سخت گیریهایی را در زمان اهدا دارد، به دلیل حفظ سلامت خون دهنده و خون گیرنده است.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تابناک]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 88]