محبوبترینها
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1844443741
زنبوری که سوسکها را به بردگی در میآورد
واضح آرشیو وب فارسی:برترین ها:
زنبوری که سوسکها را به بردگی در میآورد
حتما بارها در فیلم های علمی و تخیلی دیده اید که انسان های [معمولا] شرور، با کار گذاری تعدادی تراشه در بدن فردی، او را به برده خود تبدیل کرده و به انجام اعمالی ناشایست می گمارند.
دیجیاتو: حتما بارها در فیلم های علمی و تخیلی دیده اید که انسان های [معمولا] شرور، با کار گذاری تعدادی تراشه در بدن فردی، او را به برده خود تبدیل کرده و به انجام اعمالی ناشایست می گمارند.
در این مطلب قصد داریم شما را با حشره ای آشنا کنیم که چنین رفتاری را از خود نشان می دهد و با نیش زدن به بخش های بسیار دقیقی از مغز سوسک ها و تزریق نوعی سم به داخل آن، آنها را برده خود می کند و سپس در بدن فلج آن تخم ریزی کرده و بدین سان مواد غذایی مورد نیاز برای رشد شفیره خود را تامین می کند.
میلیون ها سال است که این جانور دارویی با خاصیت کنترل ذهن قربانیانش را تولید می کند و علاوه بر این، از یک شیوه جراحی فوق العاده برای این منظور کمک می گیرد.
عملیات نیش زدن
این جانور در طول دوران حیات خود تنها یک بار بارور می شود اما در همان یک مرتبه به تعداد کافی تخم در بدنش تولید می شود که بتواند از طریق آنها، ده ها سوسک را فلج کند.
در ابتدا این حشره که به خاطر درخشش بالای پوستش زنبور جواهر نشان خوانده می شود قربانی خود را با بو کشیدن و از طریق قوه بینایی اش رهگیری می کند و سپس با حمله ای برق آسا به آن ضربه می زند و آرواره هایش را در داخل بدن سوسک فرو می کند.
در مرحله بعد، سوسک را وارونه می کند و روی شکم آن می نشیند. اما قربانی هم چندان بی حرکت نیست و به شکلی دیوانه وار تلاش می کند تا مانع از این اقدام شود.
Ram Gal زیست عصب شناس می گوید: نیش زدن به طعمه ای که غالبا شش برابر بزرگ تر از شما باشد کار ساده ای نیست و این مساله به خصوص زمانی که زهر باید به مغز طعمه نفوذ کند دشوارتر هم می شود و مستلزم آن است که نیش جهت گیری مناسبی داشته باشد تا در موقعیت صحیح قرار بگیرد.
در هر صورت،پس از آنکه زنبور جواهر نشان روی شکم سوسک قرار گرفت، نخست با استفاده از زهر خود دو پای اول سوسک را فلج می کند و با این کار دیگر مانعی برای وارد کردن نیش به قسمت گردن قربانی وجود ندارد.
نیش دوم که به قسمت گردن وارد می شود از دقت به مراتب بالاتری برخوردار است و در مقایسه با مرحله اول تزریق زهر به پاها که تنها چند ثانیه طول کشید مدت بیشتری به درازا می کشد و تقریبا یک دقیقه زمان می برد.
Gal می گوید در این مرحله، زنبور می تواند بدون وجود هیچ مانعی نیش خود را به بافت های مختلف سر سوسک وارد کند تا با استفاده از اندام های حسی خاصی که در راس نیشش قرار دارد به مغز آن برسد. بله، زنبور مسیر منتهی به مغز سوسک را حس می کند و زهر خود را به دو نقطه مختلف از آن تزریق می کند.
در این مرحله سوسک که تازه یک جراحی سنگین را پشت سر گذاشته به هوش می آید و رفتاری غیر طبیعی را از خود نشان می دهد؛ این جانور علاوه بر اینکه هیچگونه خصومتی نسبت به جراح خود ندارد، حالا نوعی احساس عطوفت و مهربانی نسبت به آن پیدا کرده استو حتی شروع به آراستن خود می کند.
در همین حین، زنبور جواهر نشان به پرواز در می آید تا پیش از آنکه سوسک به حالت عادی باز گردد، پناهگاهی برای خود بیابد.
مرحله سوم از اصلاح واکنش های رفتاری جانوری در قربانی آغاز شده و سوسک کاملا رام می شود. Gal می گوید که قربانی تا چندین روز به همین وضعیت باقی می ماند و هیچ تلاشی برای رها کردن خود نمی کند.
مرده متحرک
حالا وقت آن رسیده که زنبور شاخک های سوسک را از بدنش جدا کند و Hemolymph (نسخه حیوانی خون که حاوی قند و پروتئین های مختلف است) موجود در بدن آن را بنوشد و از این طریق انرژی از دست رفته اش در جریان مبارزه و جراحی را بازیابد.
جالب است بدانید که سوسک بیچاره کمترین مقاومت را هم از خود نشان نمی دهد. پس از آنکه فرایند نوشیدن خون قربانی تمام شد، زنبور، ریشه یا همان رستنگاه شاخک را گاز می گیرد و آن را با خود به محل مورد نظرش می برد.
سوسک در اینجا رفتاری شبیه به یک سگ دست آموز را از خود نشان می دهد، زنده است و بر بدن خود کنترل کامل دارد و با اربابش کاملا همکاری کرده و حتی با پای خود به سمت سرنوشت نامعلومش حرکت می کند.
پس از آنکه به لانه یا همان پناهگاه رسیدند، زنبور سوسک را به داخل هل داده و یکی از تخم های خود را روی پای آن قرار می دهد و سپس شروع به جمع کردن سنگ ریزه می کند و با این کار قربانی و نوزاد خود را در داخل لانه حبس می کند.
این فرایند حدودا سی دقیقه به طول می انجامد و در جریان آن سوسک تلاشی برای کنار زدن تخم نوزاد از روی پای خود یا حتی گریختن از قبری که هنوز درب آن باز است نمی کند.
زمانی که فرایند بستن و مهر و موم کردن لانه تمام شد (که این کار نیز برای حفاظت از سوسک در برابر جانوران دیگر انجام می شود) و تخم تبدیل به شفیره شد، زنبوره به پرواز در می آید تا قربانی دیگری را برای خود پیدا کند.
پس از حدودا دو روز، تخم شکسته می شود و شفیره حفره ای را در داخل شکم سوسک ایجاد می کند و از hemolymph خارج شونده از بدن آن تغذیه می کند. در مرحله بعد، لارو از طریق این حفره وارد شکم قربانی می شود و از اندام های داخلی آن تغذیه می کند اما مراقب است که آسیبی به سیستم های عصبی آن نرساند و آنها را برای پایان کار نگه می دارد.
پس از خورده شدن سیستم های عصبی، سوسک می میرد و لارو هم نوعی ترکیب ضد میکروب را روی دیواره های داخلی بدن حشره که حالا خالی شده می پاشد و یک ماهی را در این محیط زندگی می کند (بالاخره لارو داخل یک جسد به سر می برد که منشا میکروب و انواع آلودگی است و باید آن را پاک سازی کند) و در نهایت به شکل یک زنبور بالغ از آن خارج می شود.
دانشمندان معتقدند که ترکیبات مختلف به کار رفته در داخل زهر این سوسک و همچنین تزریق آن به بخش های مختلف بدن حشره است که باعث بروز چنین رفتارهایی (فلج موقت، حس مهربانی برای زنبور و خودآرایی برای آن و بردگی) می شود.
جالب است بدانید که اگر Gal تخم زنبور را در محیط آزمایشگاهی از روی پای سوسک بر می داشت، پس از چند روز جانور به حالت عادی باز می گشت. به همین خاطر تصور می شود که فرایند بردگی این قربانی به عواملی فراتر از تزریق ماده فلج کننده به سیستم عصبی اش مربوط می شود.
علاوه بر این، اگر خاطرتان باشد گفته بودیم که حشره با پای خود به سمت لانه زنبور می رود و پس از اتمام فرایند جراحی همان رفتاری را از خود نشان می دهد که اگر در شرایط عادی آن را به پشت برگردانید خواهید دید، پس این مساله نشان می دهد که سیستم های عصبی جانور درست کار می کنند، با این همه، سوسک به انتخاب خود و کاملا مشتاقانه تصمیم می گیرد که به دنبال قاتلش برود.
با در نظر داشتن اینکه سوسک کاملا قادر است فرار کند، این سوال مطرح می شود که چرا دست به چنین اقدامی نمی زند؟
Gal می گوید، حشرات نیز درست مانند پستانداران ماشین های صرف نیستند که به شکلی کاملا مصمم به محرک های بیرونی واکنش نشان دهند بلکه آنها نوعی توانایی اولیه دارند که براساس آن انتخاب می کنند چه زمانی وارد عمل شوند و کدام عمل را انجام دهند.
به بیان دیگر و با توجه به دیگر تحقیقات صورت گرفته روی حشرات، اینطور به نظر می رسد که این جانوران تصویری داخلی از محیط خارجی دارند (درست مانند پستانداران) و علاوه بر این، نوعی وضعیت درونی دارند که انگیزه لازم را برای انجام فعالیتی خاص و ارجحیت دادن به آن نسبت به عملی دیگر ایجاد می کند و این همان چیزی است که انسان تحت عنوان «اختیار» از آن یاد می کند.
بنابراین زنبور جواهر نشان به جای آنکه آشکارا و با استفاده از مواد شیمیایی به سوسک دستور دهد و او را به بردگی خود درآورد، از طریق نوعی جراحی مغزی، اختیار را از آن می گیرد و این را هم در نظر داشته باشید که زنبور همه این کارها را برای مراقبت از نوزادان و عمل به وظایف خود در قبال آنها انجام می دهد.
تاریخ انتشار: ۰۱ تير ۱۳۹۴ - ۰۹:۵۹
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: برترین ها]
[مشاهده در: www.bartarinha.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 143]
صفحات پیشنهادی
سوسکها کاخ اردوغان را ساختند!
شنبه ۱۶ خرداد ۱۳۹۴ - ۱۶ ۳۳ رجب طیب اردوغان در پاسخ به انتقاد از طرح دولتش برای ساخت یک کاخ ریاست جمهوری پرهزینه گفت زمانی که در ساختمان نخست وزیری مشغول کار بودم ساختمان مملو از سوسک بود و احساس کردم چنین ساختمانی شایسته نخست وزیرترکیه نیست به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران ااسترس، زحم معده و مشکلات گوارشی میآورد |اخبار ایران و جهان
استرس زحم معده و مشکلات گوارشی میآورد کد خبر ۵۰۷۳۸۰ تاریخ انتشار ۱۹ خرداد ۱۳۹۴ - ۱۳ ۰۵ - 09 June 2015 استرس جزو لاینفک زندگی امروز است که علاوه بر آثار روانی جسم فرد را نیز تحت تأثیر قرار میدهد زخمهای مری معده روده ترش کردن حالت تهوع استفراغ مشکلات گوارشی و دفعی هیک روانشناس: استرس، زحم معده و مشکلات گوارشی میآورد
یک روانشناس استرس زحم معده و مشکلات گوارشی میآورداسترس جزو لاینفک زندگی امروز است که علاوه بر آثار روانی جسم فرد را نیز تحت تأثیر قرار میدهد زخمهای مری معده روده ترش کردن حالت تهوع استفراغ مشکلات گوارشی و دفعی همگی ناشی از استرس است امیر محمد شهسوارانی روانشناس دركشفياتي كه سر از ناكجاآباد درميآورد
كشفياتي كه سر از ناكجاآباد درميآورد سخنان معاون اول رئيسجمهور درباره اين مسئله كه 100 ميليارد دلار مبالغ ناشي از واگذاري شركتها به بخش خصوصي كجا رفته است واكنشهاي گستردهاي در بين رسانهها و نهادهاي گوناگون داشت به گونهاي كه به تيتر يك برخي روزنامهها تبديل و به عنوان يكبه خوانندگی «علیرضا وکیلیمنش» «اورانوس» موسیقی ایرانی را به تالار رودکی میآورد
به خوانندگی علیرضا وکیلیمنشاورانوس موسیقی ایرانی را به تالار رودکی میآوردگروه موسیقی اورانوس به سرپرستی و آهنگسازی آیدین علیانسب طی یک شب در تالار رودکی روی صحنه خواهد رفت به گزارش خبرگزاری فارس این کنسرت در دو بخش برگزار میشود و نخستین قسمت شامل دونوازی تار و سنتور است«یک لقمه نان ۲» برای ماه رمضان/ اسکناس خوشبختی نمیآورد
یک مستندساز در گفتگو با مهر یک لقمه نان ۲ برای ماه رمضان اسکناس خوشبختی نمیآورد شناسهٔ خبر 2774762 - شنبه ۲۳ خرداد ۱۳۹۴ - ۰۹ ۳۷ هنر > رادیو و تلویزیون امیرحسین خلیلزاده کارگردان مستند یک لقمه نان درباره انگیزهها و تاثیرات ساخت قسمت دوم این مجموعه و پخش آن در ماه رمضا«اورانوس» موسیقی ایرانی را به تالار رودکی میآورد
اورانوس موسیقی ایرانی را به تالار رودکی میآورد گروه اورانوس به سرپرستی و آهنگسازی آیدین علیانسب طی یک شب در تالار رودکی روی صحنه خواهد رفت به گزارش خبرنگار موسیقی گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران به نقل از روابط عمومی و امور بین الملل بنیاد رودکی این کنسرت در دوپول بلاعوض دولت، نوآوری نمیآورد
پول بلاعوض دولت نوآوری نمیآورد تاریخ انتشار يکشنبه ۱۷ خرداد ۱۳۹۴ ساعت ۲۰ ۴۹ معاون علمی و فناوری رییسجمهور گفت فرهنگ نادرست نفتی صرفا با ترویج فرهنگ اقتصاد دانشبنیان و از راه ایجاد همدلی در خانواده اقتصاد دانشبنیان اصلاح میشود به گزارش سرویس علمی ایسنوقتی تلویزیون داد تماشاگران را درمیآورد/ باز هم ماجرای صداوسیما و پخش بازی والیبال
وقتی تلویزیون داد تماشاگران را درمیآورد باز هم ماجرای صداوسیما و پخش بازی والیبال شکل پخش بازیهای والیبال تیمملی ایران از تلویزیون به دلیل سانسورهای گسترده اعتراضهای زیادی را در میان مخاطبان به همراه داشته است آفتاب زمانی که تیم ملی والیبال ایران در بازیهای جام جهاداستان سوسکها کاخ نخست وزیری از زبان اردوغان
داستان سوسکها کاخ نخست وزیری از زبان اردوغان بین الملل > خاورمیانه - ایسنا نوشت رجب طیب اردوغان در پاسخ به انتقاد از طرح دولتش برای ساخت یک کاخ ریاست جمهوری پرهزینه گفت زمانی که در ساختمان نخست وزیری مشغول کار بودم ساختمان مملو از سوسک بود و احساس کردم چنین ساختمسه گانه کدام تیم تکمیل میشود؟/ دیوار مستحکم بیانکونریها برابر مثلث آتشین کاتالانها تاب میآورد؟
فینال لیگ قهرمانان اروپا سه گانه کدام تیم تکمیل میشود دیوار مستحکم بیانکونریها برابر مثلث آتشین کاتالانها تاب میآورد فینال لیگ قهرمانان اروپا با تقابل دو تیم فوتبال یوونتوس و بارسلونا در برلین انجام میشود به گزارش خبرنگار دنیای ورزش باشگاه خبرنگاران فینال لیگ قهرمانامهریههای سنگین اسم و رسم نمیآورد
یکشنبه ۱۷ خرداد ۱۳۹۴ - ۰۳ ۱۶ مدیرکل امور بانوان و خانواده استانداری کهگیلویه و بویراحمد گفت برای در نظر گرفتن مهریه چشم و هم چشمی نداشته باشیم مهریه سنگین اسم و رسم نمیآورد زینب هاشمی در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا منطقه کهگیلویه و بویراحمد با بیان ایمهریههای سنگین اسم و رسم نمیآورد |اخبار ایران و جهان
مهریههای سنگین اسم و رسم نمیآورد در فضای اقتصادی و مشکلاتی جامعه جنس اطلاعاتی که در اختیار خانمهاست و نداشتن مهارتهای زندگی طلاق را به راحتی مطرح میکنند و بر سر هر موضوع سادهای زود میخواهند طلاق بگیرند کد خبر ۵۰۶۶۱۹ تاریخ انتشار ۱۷ خرداد ۱۳۹۴ - ۰۷ ۲۵ - 07 June 2015 مدیهنوز کودکانی به بردگی گرفته میشوند!
شنبه ۲۳ خرداد ۱۳۹۴ - ۱۱ ۲۵ حدود 170 میلیون کودک در جهان به دلیل اجبار به اشتغال در مشاغل تمام وقت از نعمت آموزش محروم هستند و آینده روشنی نخواهند داشت به گزارش سرویس اجتماعی خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا سازمان جهانی کار در گزارش جهانی سالانه خود اعلام کرد بسیاری از کودکانمغز ما چگونه رنگها را به خاطر میآورد؟
شنبه ۲۳ خرداد ۱۳۹۴ - ۱۲ ۴۶ پژوهش جدید محققان دانشگاه جانهاپکینز نشان داد افراد نمیتوانند سایهرنگهای خاص را بیاد بیاورند زیرا مغزشان آنها را به رنگهای مشابه عمومیتر تبدیل میکند به گزارش سرویس پژوهشی ایسنا منطقه خراسان بسیاری از مردم به سادگی میتوانند تفاوت میان رنگهای لاجاتفاقی عجیب در اردبیل شهرکی که آب بالا میآورد
اتفاقی عجیب در اردبیلشهرکی که آب بالا میآورددر یک اتفاق نادر در شهرک ساحلی اردبیل ساکنان از بالا آمدن آب و عدم چارهاندیشی مسئولان آب و فاضلاب شهر اردبیل در این زمینه گلهمند هستند به گزارش خبرگزاری فارس از اردبیل در این شهرک جدیدالاحداث که کارکنان شهرداری استانداری و جچند مادهی غذایی که خوابی راحت را برایتان به ارمغان میآورد
چند مادهی غذایی که خوابی راحت را برایتان به ارمغان میآورد در این مطلب چند مادهی غذایی که خوابی راحت را برایتان به ارمغان میآورد معرفی میشوند لطفاً با ما باشید برای داشتن خوابی راحت لازم است که به محتویات بشقابهایتان توجه ویژهای داشته باشید متخصصان برخی مواد غذایی را م-
سرگرمی
پربازدیدترینها