واضح آرشیو وب فارسی:خبر آنلاین:
گفتگو برای صلح،نه مذاکره برای جنگ وبلاگ > مسلم، متین - به اعتقاد ناظران سیاسی و دیپلمات های اروپایی هر چه به زمان حل واقعی پرونده اتمی ایران نزدیک می شویم برشدت حملات به روحانی افزوده خواهد شد.اما نه صرفا به خاطرپرونده اتمی ،بلکه بیشتر به این دلیل که از فردای توافق اتمی دولت او در موضع بهتر و بالاتری با جامعه جهانی روبرو خواهد شد.
مخالفان حرفه ایی حسن روحاني و وزیر خارجه او مشخص نمي كنند گزينه هاي جايگزين آنها براي حل پرونده اتمی ایران چیست؟این یک مشکل بزرگ بر سرراه رئیس جمهوری ست که در سال 2013 وعده حل پرونده اتمی کشورش، آنهم به نفع همه طرف ها ونیز شروع یک زندگی متفاوت برای مردم ایران را داد.ولی حسن روحانی درزیر این باران اسیدی تنها نیست ،آنگاه که مشاهده میکنیم در ایالات متحده نیز پرزیدنت اوباما و وزیر خارجه اودر وضعیتی مشابه بسر میبرند.مخالفان داخلی و خارجی حل مسالمت آمیز پرونده اتمی ایران شاید از مواضع متفاوتی به این پرونده نگاه کرده و دلایل ایدئولوژیکی خاص خودرابرای مقابله با آن را دارند.اما در یک افق همگرایی سیاسی، بر سر یک نکته اتفاق نظر دارند." به هر قیمت توافق نباید حاصل شود".
گرچه قضاوت در باره مخالفان و انگیزه های آنان در نهایت به عهده جامعه ايراني خواهد بود،اما شدت مخالفت های سیستماتیک باعث نشده رئيس جمهور نوگرا وواقع بین ایران و وزير خارجه او تغييري در مواضع و مسیر خود ايجاد و در پيگيري ديپلماسي "گفتگو براي صلح و نه مذاكره براي جنگ " دست به عقب نشيني بزنند. اين مقاومت، می تواند اميد وار كننده باشد،اما بی تردید آنان را در معرض حملات بی سابقه ایی قرار داده که هیچ سیاستمدار ایرانی طی 36 سال گذشته آن را تجربه نکرده،به نحوی که هیچ عرصه سیاسی ،اجتماعی ،مذهبی و تبلیغاتی که در دست مخالفان است، مصون از حمله به رئیس جمهور و تیم سیاست خارجی او نیست. آنها آشکارا حتی اقدام به تحریف سخنان روحانی برای رسیدن به اهداف خود می کنند،آنگاه که در یک مورد ساده و عمومی او را متهم می کنند که گفته" حل آب آشامیدنی مردم به رفع تحریم ها گره خورده است". در حالی که روحانی گفته بود "خرید و ورود تجهیزات ساخت سد ها و تامین آب آشامیدنی و کشاورزی و حفظ محیط زیست هم در تحریم قرار دارند که باید برداشته شوند". به وضوح این سخن بسیار متفاوت از برداشتی ست که مخالفان اصراربه القا آن به اذهان عمومی دارند.
به اعتقاد ناظران سیاسی و دیپلمات های اروپایی هر چه به زمان حل واقعی پرونده اتمی ایران نزدیک می شویم و علائم آن دیده می شود، برشدت این حملات افزوده خواهد شد.اما نه صرفا به خاطرپرونده اتمی ،بلکه بیشتر به این دلیل که دولت حسن روحانی از فردای توافق اتمی در موضع بهتر و بالاتری با جامعه جهانی روبرو و برای حل سایر معضلات سیاست خارجی ایران اقدام خواهد کرد. امری کاملا ناخوشایند برای مخالفان. موضعی که شاید با رفع فوری و یا زمان بندی شده تحریم ها و یک موفقیت قابل توجه اقتصادی ،همسان و هم طراز نباشد اما در شرایط کنونی این چندان مهم نیست و مقابله کنندگان با روحانی، به باور من بیش از موافقان او، به این نکته مهم واقفند. مسئله این است که سیاست های اقتصادی دولت ایران بیش ازنا کارآمدی ناشی از فقدان منابع مالی و اعتباری بین المللی، از نبود یک سیاست خارجی متوازن و اعتماد سازبین المللی در رنج است که روحانی خود را متعهد به ایجاد این توازن و اعتمادکرده است. به همین دلیل شدت مخالفت ها با روحاني و ظريف با سرعت موفقيت هاي آنان در مذاکرات اتمی و عرصه بين المللي رابطه مستقيم و تنگانگی پيدا كرده است. با یک چنین نگاهی فکر می کنم جامعه ايراني دلايل متعدد ،کافی و قانع كننده خود را براي اعتماد داشتن به روحاني کماکان حفظ كرده است.
اما با یک بدبینی دلهره آور یا خوشبنی محتاط گونه باید پرسید!"شدت مقابله مخالفان با روحاني، يا موقعيت برتر او در ميان ايرانيان و جامعه جهاني؛كداميك سرنوشت مذاکرات جاری و نهایتا جهت سياست خارجي ايران را تعيين خواهند كرد؟برای پاسخ کافی ست 10 تا 12 روز صبر کنیم. [email protected]
کلید واژه ها: محمدجواد ظریف - جان کری - حسن روحانی - باراک اوباما -
یکشنبه 31 خرداد 1394 - 18:44:04
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبر آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 122]