واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۳۱ خرداد ۱۳۹۴ (۱۶:۵۳ب.ظ)
مدير حوزههاي علميه: ايمان باور قلبي بوده و اقرار به زبان و عمل شرط ايمان است موج - مدير حوزههاي علميه با اشاره به ديدگاههاي موجود در مورد ايمان کامل گفت: يک ديدگاه اين است که ايمان باور قلبي بوده و اقرار به زبان و عمل شرط ايمان است، لذا ايمان يک چيز بيشتر نيست و آن ايمان قلبي است.
به گزارش خبرگزاري موج از قم، مدير حوزههاي علميه در جمع کارکنان مرکز خدمات حوزههاي علميه در ادامه تفسير دعاي مکارم اخلاق صحيفه سجاديه گفت: پس از بحث صلوات در ابتداي دعا، امام سجاد(ع) در اين دعا از خداوند درخواست ميکند که کاملترين ايمان را به من اعطا کن.
وي گفت: در ذيل اين دعا دو مقوله مورد بحث است اول اينکه بدانيم ايمان چيست و سپس اينکه مرتبه کامل ايمان کدام است.
آيت الله حسيني بوشهري با اشاره به تعريف ظاهري ايمان افزود: ايمان آرامش و اطمينان نفساني است که در وجود انسان به وجود ميآيد.
وي با اشاره به ديدگاههاي موجود در مورد ايمان کامل گفت: يک ديدگاه اين است که ايمان باور قلبي بوده و اقرار به زبان و عمل شرط ايمان است، لذا ايمان يک چيز بيشتر نيست و آن ايمان قلبي است.
مدير حوزههاي علميه ابراز داشت: اسلام بر طبق روايات همان شهادتين جاري کردن بوده و چيزي است که جان، مال و ناموس مسلمان را محفوظ ميکند، اما با مرز ايمان فاصله دارد پس جايگاه و موطن ايمان قلب است.
وي با اشاره به ديدگاه دوم تصريح کرد: رواياتي داريم که اقرار به زبان، عمل و ايمان قلبي را در کنار هم قرار داده است که اگر خللي به يکي از آنها وارد شود ايمان وجود ندارد.
آيت الله حسيني بوشهري افزود: امام رضا(ع) ميفرمايد، ايمان کامل سه جزء دارد که عبارتند از اقرار به زبان، عمل با اعضا و باور قلبي.
وي در مورد سؤال دوم و خواسته امام سجاد(ع) در مورد اينکه کمال ايمان در چه چيزي است، گفت: در اين مورد روايات متعددي وجود دارد که نشان ميدهد مصاديق بسياري وجود دارد که به کمال دين برسيم.
مدير حوزههاي علميه با اشاره به روايتي از امام باقر(ع) گفت: بنده به کمال ايمان نميرسد جز در پرتو سه چيز، اول نگاه جامعنگر در مورد دين داشته باشند و فهم عميقي از دين پيدا کند، دوم اينکه در گذران زندگي دقت داشته باشد و ولخرجي نکند و سوم صبر و شکيبايي در زمان مشکلات داشته باشد.
وي با اشاره به روايت ديگري از امام سجاد(ع) گفت: امام سجاد(ع) ميفرمايد که سه ويژگي است که انسان را به ايمان کامل ميرساند، اول اينکه اگر کاري را براي رضايت خدا انجام داد از سرزنش سرزنش گران خوفي به دل راه ندهد، دوم اينکه عمل خود را به رخ ديگران نکشد و در کارش ريا نباشد و سوم اينکه اگر انسان بين دو امر مخير شد که يکي بعد دنيوي و ديگري بعد اخروي با معنويت بالا داشت، انسان مومن با درجه ايمان کامل معنويت بالا را انتخاب ميکند.
آيت الله حسيني بوشهري گفت: پيامبر (ص) ميفرمايند؛ برخورد خود را درست کنيد تا ايمانتان کامل شود.
مدير حوزههاي علميه افزود: امام باقر(ع) ميفرمايند، سه شاخصه است که اگر در کسي باشد، ايمانش کامل است، اول اينکه اگر کسي به حد رضايت و خشنودي در جامعه رسيد اين رضايت و خشنودي او را در مسير باطل قرار ندهد، دوم اينکه اگر عصباني شد تا حدي خود را کنترل کند و از مرز حق عدول نکند و اگر کسي قدرت پيدا کرد چيزي که شايسته او نيست اقدام نکند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 203]