واضح آرشیو وب فارسی:فارس: معاون جهاد کشاورزی جنوب کرمان:
خرید تضمینی سیبزمینی، پیاز و گوجهفرنگی عامل نجات 1.5 میلیون تن محصول شد
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی جنوب کرمان گفت: خرید تضمینی و توافقی سیبزمینی، پیاز و گوجهفرنگی موجب فروش بیش از 1.5 میلیون تن محصول شد.
به گزارش خبرگزاری فارس از جیرفت، اسلام شاهرخی ظهر امروز در جمع خبرنگاران اظهار داشت: این روزها به دلیل برداشت نادرست برخی رسانهها نسبت به بحث خرید تضمینی محصولات کشاورزی سازمان جهاد کشاورزی جنوب کرمان دچار هجمههایی شده است.
وی با اشاره به اینکه خرید تضمینی به منظور جبران بخشی از هزینههای کشاورز در هنگام عرضه بیش از حد محصول به بازار انجام میشود، بیان داشت: در این هنگام بالطبع قیمت این محصول به شدت افت میکند.
شاهرخی تصریح کرد: بر همین اساس دولت برای تعادل عرضه و تقاضا در سطح بازار، حمایت از کشاورز و جبران بخشی از هزینههای تولید اقدام به خرید تضمینی میکند.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی جنوب کرمان خرید تضمینی را مصوبه شورای اقتصاد خواند و گفت: بر اساس هزینههای تولید کشوری قیمت این خرید تضمینی تعیین میشود و وزیر جهاد کشاورزی تنها یک رأی در این شورا داراست.
وی افزود: به دلیل تولیدات خارج از فصل و افزایش مخاطرات اقلیمی و طبیعی هزینه تولید در این منطقه بیشتر از سایر نقاط کشور است.
شاهرخی با بیان اینکه به همین دلیل خریدهای تضمینی تمام هزینههای کشاورزان منطقه را پوشش نمیدهد، عنوان کرد: البته در دستورالعمل خرید تضمینی بر تأمین بخشی از هزینههای تولید کشاورزان تأکید شده است.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی جنوب کرمان گفت: برخی مواقع امکان نگهداری محصولات خریداری شده وجود دارد تا برای فرآوری و یا در فصلی که خلأ آن در سطح بازار وجود دارد، عرضه شود.
وی با تأکید بر اینکه نمیتوان، محصول خریداری شده را به بازار عرضه کرد، بیان داشت: در صورت انجام این امر بار دیگر تعادل بازار به هم میخورد و موجب افت قیمت میشود و نه تنها خدمتی به کشاورزان انجام نمیشود، بلکه خیانت در حق آنان است.
شاهرخی خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه منطقه جنوب کرمان جزو نخستین مناطقی است که تولید سیبمینی و پیاز را انجام میدهد و بعد از منطقه ما تولید و عرضه در دیگر استانها استمرار دارد، خلأ عرضه بیش از این در بازار کشور وجود ندارد که امکان عرضه محصولات نگهداری شده را به ما بدهد.
وی تصریح کرد: با توجه به این امر فرصت عرضه این محصولات در سطح بازار نیست به همین دلیل چارهای جز معدوم کردن و یا هدایت محصول به بخشهای فرآوری نیست.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی جنوب کرمان گفت: همچنین در صورت دپوی این محصولات در مناطق سردسیر یا سردخانهها امکان عرضه آنها به بازار وجود ندارد، زیرا هزینه اضافی به دولت تحمیل شده است.
وی با اشاره به اینکه شرایط فرآوری در سطح کشور در این دو نوع محصول چندان فراهم نیست، افزود: هرچند که در بحث فرآوری پیاز در جنوب کرمان اکنون این امکان فراهم شده است و 5 هزار تن از محصول خریداری را به این امر اختصاص دادیم، اما توان فرآوری بیش از این وجود نداشت.
شاهرخی با بیان اینکه بحث معدوم کردن محصولات در تمام دنیا امری مرسوم است، تصریح کرد: 10 هزار تن سیبزمینی در جنوب کرمان از چرخه بازار خارج شد تا بتوانیم، 350 هزار تن محصول کشاورزان را نجات دهیم و آنها را در سطح بازار با قیمت مناسب به فروش برسانیم.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی جنوب کرمان با اشاره به اینکه محصول معدوم شده در واقع کمتر از سه درصد مجموع محصول بود، گفت: همچنین با این کار حدود بیش از 600 هزار تن محصول پیاز منطقه با قیمت مناسب در سطح بازار به فروش رفت.
وی با اشاره به اینکه حدود 11 هزار و 167 تن سیبزمینی و 9 هزار و 500 تن پیاز به صورت تضمینی از کشاورزان خریداری شد، افزود: محصولات سیبزمینی خریداری شده برای تهیه کود آلی ورمیکمپوست و بخشی از محصول پیاز برای تولید پیاز داغ و بخش دیگر برای تولید کود مذکور به کار گرفته میشود.
شاهرخی با بیان اینکه 5 هزار و 249 تن گوجهفرنگی نیز به صورت توافقی خریداری شده است، عنوان کرد: تمام گوجهفرنگی خریداری شده نیز برای تولید رب گوجهفرنگی به کار رفته است و حتی یک کیلوگرم آن دور ریخته نشده است.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی جنوب کرمان گفت: حدود 91 هزار تن گندم بذری و نان نیز از کشاورزان جنوب کرمان به صورت تضمینی خریداری شده است.
وی با توجه به اینکه هیچ اهرمی برای جلوگیری از کشت بیرویه توسط کشاورزان وجود ندارد، بیان داشت: سازمان بر اساس برنامه ابلاغی وزارتخانه سطوح زیر کشت منطقه را تعیین میکند، اما با ابراز تأسف کشاورزان نسبت به این برنامه توجهی نکرده و به دلیل سودآوری محصولات در برخی سالها و دیدگاه خویش اقدام به کشت میکنند.
شاهرخی با اشاره به اینکه از تریبونهای مختلف از جمله نماز جمعه، مراکز خدمات و ... به کشاورزان در این زمینه هشدار داده شده است، عنوان کرد: همچنین به کشاورزان در زمینه تنوع کشت محصولات توصیههای فراوانی شده بود تا با ضرر و زیان مواجه نشوند، اما در این زمینه نیز بیتوجه بودند.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی جنوب کرمان گفت: در سال جاری در حال تهیه برنامهای هستیم که با استفاده از جیپیاس سطوح واقعی کشت منطقه و پیشبینی تولید را به صورت واقعی به دست آوریم.
انتهای پیام/80001/و40
94/03/31 - 14:19
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 88]