محبوبترینها
سررسید تبلیغاتی 1404 چگونه میتواند برندینگ کسبوکارتان را تقویت کند؟
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1852471248
صباغيان: به چمران هم جفا كردند/ روابط امام و بازرگان حسنه بود/ مشكلات روحاني بيشتر از آن چيزي است كه ميدانيم
واضح آرشیو وب فارسی:آخرین نیوز: صباغيان: به چمران هم جفا كردند/ روابط امام و بازرگان حسنه بود/ مشكلات روحاني بيشتر از آن چيزي است كه ميدانيم
در ذهن تندروها اين بود كه چمران يك آمريكايي است/ مشكلات پيش روي روحاني بيشتر از آن چيزي است كه ما ميدانيم/ آنها که برای خانواده شهدا پاسخی ندارند تقصیر راگردن ما می اندازند/ روابط امام (س) و مهندس بازرگان حسنه بود.
رجوع ما به مهندس هاشم صباغيان براي انجام گفت و گو به دو دليل بود،نخست بحث ورود شهداي غواص عمليات كربلاي4 به كشور كه برخي افراد و جريان ها در خصوص لو رفتن اين عمليات اتهام هايي را متوجه نهضت آزادي كردند و دوم فراسيدن 31خرداد سالگرد شهادت دكتر مصطفيچمران كه داراي وابستگي هايي به نهضت آزادي و رهبران اين جريان سياسي بود. مهندس هاشم صباغيان وزيركشور دولت موقت كه اين روزها فارغ و مبرا از اختلاس ها و فسادهاي اقتصادي در گوشه اي از اين شهر به معلولان ذهني خدمت ميكند. اتهام افشاي اطلاعات عمليات كربلاي 4 به نهضت آزادي را از جانب كساني ميداند كه اين روزهانسبت به عملكرد خود در جنگ پاسخ قانع كنندهاي ندارند ومي گويد آنها حتي از چاپ جوابيه ما در اين خصوص و در نشريات خودشان امتناع مي ورزند. او همچنين دكتر چمران را نابغه اي بزرگ مي دانست كه درجريان انقلاب قدر ومنزلت او به اندازه كافي درك نشد و از جانب برخي گروه هاي تندرو به وابستگي نيز متهم شد.
روزنامه قانون: با مهندس صباغيان ابتدا روند ورود نهضت آزادي به جريان انقلاب را مرور كرديم.
موقعيت نهضت آزادي در ابتداي انقلاب و اقبال بدنه اجتماعي نسبت به اين گروه چگونه بود؟
من خيلي خوشحالم كه شما سعي داريد مطالب را از زبان كساني كه خودشان در جريان بودند دريافت و به اطلاع خوانندگانتان برسانيد. از محاسن اقدام شما اين است كه تاريخ صحيح ساخته میشود. چون تاريخ براي يك مملكت نقش اساسي دارد و اگر تاريخ اشتباه نوشته شود باعث انحراف جوانها خواهدشد، همچنين مطالب تاريخي راهي را براي آينده نيز نشان میدهد. بعد از آنكه كم كم فعاليتهای سياسي و انقلابي گروههای مختلف و در جاهاي گوناگون آغاز شد،كه از آن جمله ميتوان به اقدامات رهبر كبير انقلاب اشاره كردكه از عراق به پاريس و نوفل لوشاتو رفته و از آنجا فعاليت هايشان شروع شد، دوستاني كه در خارج از ايران حضور داشتند كه يا عضو جبهه ملي يا نهضت آزادي بودند دور آقاي خميني را گرفته و با صحبت ها و مصاحبههايي كه ايشان داشتند از آنجا نام آقاي خميني در دنيا شناخته شد. افرادي مانند قطب زاده، صادق طباطبايي، دكتر يزدي، بني صدر و احمد سلامتيان همه جزو فعالان سياسي در خارج بودند. به تبع آن، فعاليت ها در ايران هم شروع شد و اولين فعاليتي كه انجام شد تشكيل كميته استقبال از امام بود. از هر گروه يك نماينده خواسته شد كه در اين گروه حضور داشته باشد، در آنجا من از طرف نهضت آزادي بودم، مرحوم مطهري از طرف روحانيت مبارز، آقاي تهرانچي از طرف سازمان جوانان، آقاي شاهحسيني و آقاي دكتر سامي هم حضور داشتند. اولين جلسه اين كميته كه تشكيل شد، آقاي مطهري به عنوان رئيس و من به عنوان معاون انتخاب شديم. از طرفي هم آقاي خميني يك شوراي انقلاب تشكيل داده بودند كه متشكل از آقايان دكتر بهشتي، آيت ا...مطهري، آيت ا... طالقاني، دكتر باهنر، دكتر سنجابي، مهندس بازرگان و دكتر سحابي بود كه البته اعضاي آن تا مدتها مخفي بودند. يكي دو جلسه كه از كميته استقبال برگزار شد، مرحوم مطهري به من گفتند چون كار من در شوراي انقلاب زياد است و به كار اجرايي هم علاقه ندارم، شما خودتان مسئوليت آن را به عهده بگيريد. من به ايشان گفتم شما خودتان يك جلسه بياييد و وقتي اعلام كنيد كه نميتوانيد بياييد خود به خود معاون به عنوان رئيس تعيين میشود. ايشان هم همين كار را كردند و از آن به بعد من مسئول كميته استقبال شدم. ما كار ها را انجام میداديم كه البته گرفتاري ها و مسائل حاشيه اي هم داشتيم كه احتياج به بحث طولاني دارد و من هم قبلا بيان كردهام.
جز بازرگان افراد ديگري هم كانديداي نخستوزيري بودند؟
هنگامي كه امام(س) به ايران آمدند، اولين مسئله، تعيين نخست وزير دولت موقت بود. افراد مختلفي از جمله مرحوم دكتر بهشتي، بني صدر، قطب زاده و مرحوم مهندس بازرگان كانديدا بودند. آقاي دكتر بهشتي كه نپذيرفتند و بعدا هم متوجه شديم كه روحانيت تصميم گرفته بود، به دنبال آن تز مائو كه انقلاب نسل اول خودش را میخورد، در مرحله اول هيچ مسئوليتي را نپذيرد. و همين طور هم شد و ما كه نسل اول بوديم خيلي ضربه خورديم. بعد از ايشان اكثريت مطلق به مهندس بازرگان رأي دادند و او نخست وزير دولت موقت شد. قبل از آن كه حكم ايشان صادر شود، مهندس بازرگان در جلسه شوراي انقلاب میگويد: شما میدانيد چه كسي را انتخاب كرده ايد و من را خوب میشناسيد. من كسي هستم كه طبق قانون و به صورت پله پله كار میكنم، يعني تا پله اول را محكم نكرده باشم به پله بعد نمي روم. البته اين سياست بعد از مدتي به سياست گام به گام معروف شد كه بعدها هم افراد ديگر از اين سياست پيروي كردند. همچنين مهندس بازرگان گفت كه من از فرد حرف گوش نمي كنم و هرچيزي را كه جمع تصويب كند تابع آن هستم. با اين شرط ها بود كه شوراي انقلاب ايشان را انتخاب كرد و آقاي خميني حكم داد. مهندس بازرگان در اولين سخنراني پس از نخستوزيرياش هم كه در دانشگاه تهران داشت وجمعيت زيادي هم آمده بودند، گفت: من قول نميدهم كه همه كساني را كه براي كابينه انتخاب میكنم بهترين باشند اما قول ميدهم كه همه خادم ايرانند و به اسلام و ايران اعتقاد دارند و كسي خيانتكار در بين آنها نيست. همين طور هم شد و دولت موقت تشكيل شد كه در ابتدا هم در همان مدرسه رفاه در يك اتاقي حضور داشتند، و بعد از پيروزي انقلاب به ساختمان نخستوزيري در خيابان پاستور رفتيم. ساختمان نخستوزيري دو قسمت داشت كه يك قسمت ساختمان چهار طبقه اداري و كنار آن هم يك كاخ گرد براي نخست وزير بود كه محل استقرار هويدا نخستوزيرشاه بود. مهندس بازرگان آنجا نرفت و گفت همگي به همان ساختمان اداري میرويم. چند نفر را در آنجا به عنوان معاون براي خودشان انتخاب كردند، آقاي دكتر يزدي معاون امور سياسي، دكتر چمران معاون امور انقلاب و من هم معاون امور انتقال بودم.
كار من در معاونت امور انتقال معمولا از همه بيشتر بود چون تمام دستگاههاي اداري كه دوره شاه بودند بايد تصفيه و جمع و جور يا منحل میشدند. ما هم افرادي كه مانده بودند مثل حسابدار يا ماشيننويس ها را به عنوان كارمند در جاهاي ديگر انتخاب كرديم تا خدمت كنند. خيلي كار مشكلي بود كه دولت موقت توانست انجام دهد. شايد شما از جزئيات كارها مطلع نباشيد، در آن زمان كار دولت موقت خيلي مشكل بود چون هر لحظه ممكن بود با تدابيري كه استعمار كرده انقلاب با شكست مواجه شود، چون آمريكا اين مركزي كه آنقدر از آن بهره میبرد را از دست داده بود و نمي توانست ساكت بنشيند ولي خوشبختانه با همه اينها مبارزه شد و انقلاب به مشكلي نخورد. در حكم آقاي مهندس بازرگان هم آمده بود كه شما قانون اساسي را تنظيم كنيد و انتخابات اولين دوره مجلس را هم برگزار كنيد و بعد از آن مجلس هر تصميمي خواست بگيرد. يك كار اساسي هم در آن موقع انجام شد و ما براي اولين بار مجلس خبرگان قانون اساسي را تشكيل داديم و من خودم در زمان مسئوليتم در وزارت كشور اين انتخابات را برگزار كردم.
آقاي مهندس، آيا واقعا از ابتدا قرار بود اين دولت، موقت باشد يا فعاليتهای انقلابي و تند آن زمان باعث شد كه نتواند راهش را ادامه دهد؟
نه، دولت موقت بود و مسئوليت هايي هم كه قرار بود انجام دهد در حكم نخست وزيري نوشته شده بود كه سه وظيفه اصلي بود. ولي آن موقع گروههای زيادي از جمله حزب توده و مجاهدين خلق بودند كه جامعه را عليه دولت موقت تحريك و همه آنها اغتشاش میكردند و تحصن راه میانداختند تا چوب لاي چرخ دولت بگذارند. يكي از مشكلاتي را هم كه مهندس بازرگان با آقاي خميني مطرح كردند تعدد مراكز تصميم گيري بود، هر گروهي براي خودش تصميم میگرفت و دولت هم كه ميخواست مملكت را اداره كند دچار مشكل میشد و لذادولت موقت استعفاء داد.
يعني امام(س) روي اينها سيطره نداشت؟
نه، امام روي حزب توده كه سيطره اي نداشت. حزب توده خانههای مردم را میگرفت و يك عده را با اثاثيه شان از جنوب شهر با كاميون به خانههای نيمه كاره مردم میآوردند. كردها را به ترتيب ديگري تحريك كرده و كردستان دچار آشوب شده بود، سيستان و بلوچستان را به گونه ديگري ملتهب كرده بودند. از جاهاي مهمي كه مسئله داشت آذربايجان بود كه حزب خلق مسلمان را درست كرده بودند و عليه دولت موقت فعاليت میكردند. يك بار به ما خبر دادند كه آقاي مهندس حسن شريعتمداري، فرزند آيت ا... شريعتمداري میخواهند بروند ايستگاه راديو تبريز را بگيرند، من با او تماس گرفتم و گفتمحسنآقا چه كار میكنيد ؟ مگه علاقه مند به انقلاب نيستيد؟ گفت هر قسمت را يك نفر برداشته، آذربايجان هم سهم ماست. ببينيد اين تفكرحاكم بود.
عوامل داخلي هم البته بودند كه از نيروهاي جوان و تند بودند و مهندس بازرگان میگفت كه اينها تند ميخواهند، زود ميخواهند و خوب هم میخواهند ولي من نمي توانم اين گونه كار كنم و به تدريج بايد مملكتي را كه 50 سال زير سلطه استعمار بوده را درست كنيم و يك شبه نميتوان همه چيز را درست كرد و بايد صبر كنيد تا ما بتوانيم موفق شويم.
با توجه به فرمايش خودتان كه انقلاب نسل اول خودش را میخورد و با توجه به شخصيت معتدلي كه مهندس بازرگان داشتند چه شد كه قبول كردند زير بار مسئوليت سنگين دولت موقت بروند؟
اگر مهندس بازرگان اين مسئوليت را نمي پذيرفت، هر شخص ديگري نخست وزير شده بود انقلاب با شكست مواجه میشد. براي اينكه مهندس بازرگان خودش و حزبش را فدا كرد تا انقلاب پابرجا باشد و همان موقع كه ايشان نخست وزير شد دفتر سياسي نهضت آزادي جلسه گذاشتند و گفته شد كه بدشانسي مهندس بازرگان اين بود كه اولين نخست وزير بود و الا شخصيتي كه ايشان داشت قابل مقايسه با شخصيتهای ديگري كه مطرح بودند نبود، تا آن زمان بازرگان 30 سال سابقه فعاليتهای سياسي و اعتقادي و مذهبي داشت و در دوره شاه زندانها رفته بود، كدام يك از افرادي كه ادعا ميكردند چنين شخصيتي داشتند؟
رابطه مرحوم مهندس بازرگان با امام خميني(س) در زمان انقلاب چگونه بود؟
رابطه خيلي خوبي بود، به طوري كه قبل از اينكه آقاي خميني به تهران بيايند ما وقتي مشكلاتي داشتيم به قم میرفتيم. يك نوع تشريفاتي هست كه با اين تشريفات اهميت افراد نشان داده میشود، در روحانيون هم اينگونه هست كه وقتي يك تعدادي از روحانيون نزد يك روحاني بزرگ میروند، آن روحاني هركس را كه دعوت كند و كنار خودش بنشاند يعني او را به بقيه آن جمع ارجح میداند. مثلا ما زماني كه انتخابات مجلس خبرگان را برگزار كرديم نمايندگان منتخب را نزد آيت ا... خميني برديم، آقاي حاج شيخ بهاءالدين محلاتي كه در شيراز بود، كسي بود كه اجتهاد آقاي خميني را گواهي كرده بود، در آن جمع كه همه هم روحاني بودند، اولين كسي كه آقاي خميني دعوت كردند كه كنارشان بنشيند ايشان بود. اين را مثال زدم تا متوجه شويد. زماني هم كه ما با هيات دولت نزد آقاي خميني میرفتيم به دو صورت بود؛ گاهي چند نفر كه كار داشتند خودشان میرفتند، چون حرفهاي آقاي خميني فصلالخطاب بود و يك حرفي كه میزد كسي روي آن حرف نمي زد. گاهي هم با تعدادي از اعضاي شوراي انقلاب به قم میرفتيم، حدود 5، 6 نفر از وزرا و 5، 6 نفر هم از اعضاي شوراي انقلاب بودند، معمولا مواقعي بود كه با شوراي انقلاب اختلاف داشتيم و آقاي خميني نظر میداد و موضوع را حل میكرد، در اين مواقع وقتي وارد میشديم عده اي خم میشدند و دست آقا را میبوسيدند ولي ما دست ميداديم. وقتي مهندس بازرگان وارد میشدند، با وجود آن كه در آن جمع آقايان مطهري و بهشتي و ديگران هم بودند آقاي خميني مهندس بازرگان را در كنار خودش مینشاند، با آن مقدماتي كه گفتم يعني آقاي خميني مهندس بازرگان و نقش او را نسبت به ديگران ارجح میدانست. روابط خيلي خوبي بود. آقاي خميني يك هياتي را براي حل مسئله كردستان تعيين كرد كه مرحوم فروهر، من، دكتر چمران و مرحوم عزت سحابي بوديم كه آقاي چمران بنا به اتفاقاتي كه در جريان پاوه پيش آمده بود صلاح ديد كه نيايد و به جاي خودش تيمسار فلاحي را فرستاد. هيات دولت، شوراي انقلاب و آقاي خميني اختيارشان را به اين هيات داده بودند و به تشريفاتي احتياج نبود. وقتي كه دولت موقت استعفاء داد ما در كردستان بوديم، بعد از استعفاي دولت، دفترآقاي خميني بيانيه داد كه آن هيات به قوت خودش باقي است و كار را ادامه دهد، در حالي كه دولت موقت وجود نداشت. اين را گفتم كه ببينيد روابط چقدر حسنه و خوب بود. اما عده اي به دلايل مختلف حرفهايي در مورد رابطه آقاي خميني و مهندس بازرگان زده اند كه به دلايل مختلف هيچ كدامشان درست نيست. يكي از دلايلي كه شايد كمتر گفته شده باشد اين است كه وقتي استعفاي دولت موقت پذيرفته شد، مهندس بازرگان به عنوان رئيس شوراي انقلاب تعيين شد و تا مدتها با اينكه نخست وزير نبود ولي رئيس شوراي انقلاب بود.
نقش شهيد چمران در نهضت آزادي چگونه بود؟
ايشان عضو شوراي مركزي نهضت و از فعالان خارج از كشور بود و به بازرگان بيش از يك عضو علاقه داشت.دكتر چمران يك عارف هم بود و از نگاه عارفانه به شخص آقاي دكتر بازرگان علاقه زيادي داشت.چمران از نظر شخصيتي در آمريكا رشد كرد و از نخبگان فضايي آمريكا بود.وقتي جريان لبنان مطرح شد آمريكا را ترك كرد و در لبنان شروع به فعاليت كرد.چمران بعد از امام موسي صدر تنها شد و بعد به انتخاب مهندس بازرگان آمد ايران و مشغول خدمت شبانه روزي شد.چمران درجبهه نيز جنگهای نامنظم را اداره میكرد و بي وقفه به رزمنده ها خدمت میكرد.چمران به عنوان يك انسان كامل و صادق بود و اين ويژگي صدق بسيار ارزش داشت. اين صدق و امانتداري تنها حفاظت از مال نيست، بلكه اينكه به تعهدي هم كه مردم ميداديم بايد عمل میكرديم كه چمران از اين افراد بود و ما به ايشان غبطه میخورديم به دليل ويژگي هايي كه داشت.انقلاب ما قدر دكتر چمران را ندانست و در همان زماني كه در دولت بودبه ايشان اتهام عضويت در موساد را میزدند و در مجلس با ديد شك گزارش جنگشان را نگاه میكردند ودرذهنشان اين بودكه چمران يك آمريكايي است.البته اين نظر تندروها و كساني بود كه ماموريت و قصد داشتند چمران را خراب كنند.
موضع نهضت آزادي نسبت به جنگ تحميلي چگونه بود؟
ما در جنگ 42 بيانيه داديم.ما جنگ را تا فتح خرمشهر درست و دفاعي میدانستيم و بعد از آن با ادامه جنگ موافق نبوديم.خساراتي كه به كشور از لحاظ نيروي انساني و سرمايه ملي واردآمد بعد از فتح خرمشهر بود و عده اي میگفتند برويم خاك عراق را تصرف كنيم كه اين درست نبود.تنها ما مخالف نبوديم بلكه علما و سياسيون ديگري هم بودند كه مخالف ادامه جنگ بودند.
در اين اواخر يك سري ادعا مبني بر دست داشتن نهضت آزادي در لو رفتن عمليات كربلاي 4 مطرحشده،شما هم شنيدهايد؟
اين دروغ محض است و ما جوابيه داديم كه از انتشار آن امتناع میكنند.نهضت آزادي اعلام كرد كه ما مسلمان و ايراني هستيم و بيشترين حس وطنپرستي را اعضاي نهضت آزادي دارند. اين ادعايي كه مطرح میشود صحت نداشته و بايد از آنهايي كه دروغ را اشاعه میدهند پرسيد چرا امروز اين صحبت ها را مطرح میكنند؟دليل اين سخنان اين است كه خانواده شهدا كه به اين افراد مراجعه میكنند پاسخي ندارند و تقصير را گردن ما میاندازند.
رابطه نهضتآزادي با دولت روحاني چگونه است؟
ما به برخورد خصمانه اعتقاد نداريم وبا همه تعامل میكنيم.البته ميدانيد كه به دستور مقامات امنيتي فعاليتهای نهضت متوقف شده و فعاليت حزبي نداريم.ولي آقاي روحاني دو خصوصيت ذاتي دارد يكي كه فوق العاده باهوش است وديگر آن كه اهل دفاع از حق است.مشكلات پيش روي روحاني خيلي بيشتر از اين چيزهايي است كه ما ميدانيم.روحاني تابه حال خوب كار كرده و بايد حمايتش كرد تا كسي نتواند مانع اقدامات او شود.برخي حوادث در كشور روال معمول خود راندارد و حتي برنامهريزي هم مشكل را حل نمي كند.بايد او را حمايت ودعا كنيم . ديگر گزينه اي مشكل میتوان پيدا كرد كه مشكلات را حل كند.
در آخر مطلبي اگر داريد بفرماييد؟
در اوايل انقلاب اتفاقهای عجيبي رخ داد.براي مثال هويدا را دستگير كرده بوديم و براي محاكمه آماده میشد.هويدا قول داده بود همه خرابكاريهای شاه را بگويد و اگر اين مستندات رو میشد ميتوانستيم مقدار زيادي از پولهای شاه را بگيريم و برگردانيم.در اين روند عده اي شعار ميدادند و فشار میآوردند كه هويدا بايد اعدام شود.بعد از مدتي در زندان هادي غفاري هويدا را با تير در راهروي زندان زد و كشت.ما نمي گوييم هادي غفاري عضو سيا و موساد بود ولي افرادي كه دوروبر غفاري بودند و با چهره متفاوت در گوش غفاري زمزمه میكردند باعث كشته شدن هويدا به دست غفاري شد تا هويدا نتواند اسناد خود را افشا كند.
یکشنبه, 31 خرداد 1394 ساعت 01:45
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: آخرین نیوز]
[مشاهده در: www.akharinnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 153]
صفحات پیشنهادی
وزیر بازرگانی و نفت احمدینژاد: هزینه و درآمد نفتی روحانی، به اندازه دولت قبل
وزیر بازرگانی و نفت احمدینژاد هزینه و درآمد نفتی روحانی به اندازه دولت قبل نماینده مردم تهران با ارائه آمار هزینههای جاری و فروش نفت در دولتهای نهم و دهم و مقایسه این رقمها با سالهای ۹۲ تا ۹۴ دولت یازدهم با طرح سؤالاتی از دولت خواست واقعیتها را به مردم بگوید و توضیح دهداشرفی اصفهانی: ایام طلبگی هاشمی بیشتر در کار تجارت بود و همیشه پسته همراهش بود /قطب زاده ذهنیت شریعتمداری نسبت
اشرفی اصفهانی ایام طلبگی هاشمی بیشتر در کار تجارت بود و همیشه پسته همراهش بود قطب زاده ذهنیت شریعتمداری نسبت به امام را خراب می کرد آیتالله اشرفی اصفهانی که پیرمرد ۸۰ سالهای بودند و بعد هم شهید محراب شدند به آیتالله خامنهای گفتند رای به شما رای به رسولالله است به گزارشبا سخنرانی آیتالله موحدی کرمانی همایش ائمه جماعات، مبلغان و روحانیت در مصلای امام خمینی (ره) برگزار میشود
با سخنرانی آیتالله موحدی کرمانیهمایش ائمه جماعات مبلغان و روحانیت در مصلای امام خمینی ره برگزار میشودهمایش ائمه جماعات مبلغان و روحانیت با سخنرانی آیت الله موحدی کرمانی در مصلای امام خمینی ره تهران برگزار میشود به گزارش حوزه احزاب خبرگزاری فارس درآستانه فرا رسیدن/بسته گزارشی روزانه فارس/ معاون روحانی:بعضی گزارههای دینی برای زنان پاسخگو نیست؛امام هم چرخش دیدگاه داشت!/
بسته گزارشی روزانه فارس معاون روحانی بعضی گزارههای دینی برای زنان پاسخگو نیست امام هم چرخش دیدگاه داشت حذف خاتمی با رضایت خاتمی از فعالیتهای اصلاحطلبانچرا برخی اصلاحطلبان حق دارند از انتخابات مجلس دهم ناامید باشند و حذف لیدر جریان خاص پس از شخصیتبازی قوچانی از جمله مطالبحجتالاسلام حسین اشرفی اصفهانی در گفتوگو با فارس: حسادت به امام باعث انحراف شریعتمداری شد/ماجرای ضبط صوت دفتر
حجتالاسلام حسین اشرفی اصفهانی در گفتوگو با فارس حسادت به امام باعث انحراف شریعتمداری شد ماجرای ضبط صوت دفتر امام شهید محراب به رهبری گفت رای به شما رای به رسولالله است ایام طلبگی هاشمی بیشتر در کار تجارت بودآیتالله اشرفی اصفهانی که پیرمرد 80 سالهای بودند و بعد هم شهید محرابرئیس قوه قضائیه: عدهای تمام مشکلات کشور را به مسئله تحریمها و مذاکرات گره میزنند/تلاش هایی برای تحریف دیدگا
رئیس قوه قضائیه عدهای تمام مشکلات کشور را به مسئله تحریمها و مذاکرات گره میزنند تلاش هایی برای تحریف دیدگاه و شخصیت حضرت امام ره در داخل کشور دیده می شود آیت الله آملی لاریجانی رئیس قوه قضاییه پیوند زدن تمام مسائل و مشکلات اقتصادی کشور با بحث مذاکرات هسته ای و رفع تحریم هاامام جمعه کرمان:فرق روحانی با احمدی نژاد زمین تا آسمان است / روحانی مرا نسبت به خیلی ها کمتر تحویل می گیرد، ام
امام جمعه کرمان فرق روحانی با احمدی نژاد زمین تا آسمان است روحانی مرا نسبت به خیلی ها کمتر تحویل می گیرد اما من به شدت طرفدارش هستم نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه کرمان گفت دکتر حسن روحانی کشور را در شرایط سخت و دشوار تحریم ها و در شرایطی که می بینید دشمن با ما چه میروحانی:نه علام الغیوبیم که آینده را پیش بینی کنیم نه قدرت مطلق که همه مشکلات دنیا را حل کنیم/9
روحانی نه علام الغیوبیم که آینده را پیش بینی کنیم نه قدرت مطلق که همه مشکلات دنیا را حل کنیم 9 سیاست > دولت - رئیس جمهور گفت بهترین راه برای جلوگیری از تخریبگری عکس العمل مناسب مردم است البته دولت نیاز به نقد مشفقانه دارد چراکه معصوم نیست روحانی در ادامه نشست خبریاطلاعیه استانداری درباره حواشی سخنرانی روحانی در حرم امام
اطلاعیه استانداری درباره حواشی سخنرانی روحانی در حرم امامتاریخ انتشار يکشنبه ۲۴ خرداد ۱۳۹۴ ساعت ۱۵ ۱۰ استانداری تهران با صدور اطلاعیه نسبت به حواشی ایجاد شده در حین سخنرانی رئیسجمهور در روز سالگرد رحلت امام خمینی ره موارد و نکاتی را جهت تنویر افکار عمومی توضیحاتی اامام جمعه کرمان: دکتر روحانی کشور را نجات داد
امام جمعه کرمان دکتر روحانی کشور را نجات دادتاریخ انتشار پنجشنبه ۲۱ خرداد ۱۳۹۴ ساعت ۱۲ ۰۴ نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه کرمان گفت دکتر حسن روحانی کشور را در شرایط سخت و دشوار تحریم ها و در شرایطی که می بینید دشمن با ما چه می کند نجات داد به گزارش ایرنا آیت الله سیدحبیبی: بازخوانی اصول امام(ره) کلید حل مشکلات سیاست خارجی نظام است
حبیبی بازخوانی اصول امام ره کلید حل مشکلات سیاست خارجی نظام استدبیر کل حزب موتلفه اسلامی با اشاره به بیانات مقام معظم رهبری در مرقد امام در تبیین اصول امام و صیانت از راه امام ره و مقابله با تحریف گفت بازخوانی اصول امام ره کلید حل مشکلات سیاست خارجی نظام است به گزارش حوزه اححسادت به امام باعث انحراف شریعتمداری شد/ ایام طلبگی، هاشمی بیشتر در کار تجارت بود
حجتالاسلام حسین اشرفی اصفهانی حسادت به امام باعث انحراف شریعتمداری شد ایام طلبگی هاشمی بیشتر در کار تجارت بود حجتالاسلام حسین اشرفی اصفهانی گفت اساتید رهبری در مشهد معتقد بودند که در همان ایام نیز ایشان یک مجتهد مسلم هستند به گزارش سرویس سیاسی جام نیوز خبرگزاری فارروایت امام جمعه کرمان از توهین رئیس دفتر مصباح به هاشمی، روحانی و لاریجانی/ به کوچک زاده گفتم: وقتی در شکم ماد
روایت امام جمعه کرمان از توهین رئیس دفتر مصباح به هاشمی روحانی و لاریجانی به کوچک زاده گفتم وقتی در شکم مادرت بودی هاشمی شکنجه میشد امام جمعه و نماینده ولی فقیه در کرمان در دیدار با مدیران جدید و قدیم آموزش و پرورش کرمان به شدت از افراطیون انتقاد کرد به گزارش نامه نیوز صبحوزرای روحانی قبلا تنها۳۰درصد مشکلات را ناشی از تحریم می دانستند
وزرای روحانی قبلا تنها۳۰درصد مشکلات را ناشی از تحریم می دانستندتاریخ انتشار دوشنبه ۱۸ خرداد ۱۳۹۴ ساعت ۱۶ ۱۹ رئیس کمیسیون ویژه حمایت از تولید ملی گفت مدیران امروز دولت وقتی می خواستند به دولت قبل انتقاد کنند اعلام می کردند که ۳۰ درصد مشکلات اقتصاد و تولید مربوط به تحریم است و ۷توضیح استانداری تهران در مورد حواشی سخنرانی روحانی در حرم امام(ره) | خبرگزاری ایلنا
با صدور اطلاعیهای صورت گرفت توضیح استانداری تهران در مورد حواشی سخنرانی روحانی در حرم امام ره استانداری تهران با صدور اطلاعیه نسبت به حواشی ایجاد شده در حین سخنرانی رئیسجمهور در روز سالگرد رحلت امام ره نکاتی را جهت تنویر افکار عمومی ارائه کرد به گزارش ایلنا متن اطلاعیه بهدوربینهای مداربسته حرم امام(ره)دراختیارسپاه است/این نهادحادثه برهم زدن سخنرانی روحانی رابررسی می کند
دوربینهای مداربسته حرم امام ره دراختیارسپاه است این نهادحادثه برهم زدن سخنرانی روحانی رابررسی می کند سیاست > نظامی - ایسنا نوشت قائم مقام وزیر کشور گفت بر اساس مصوبه شورای عالی امنیت ملی سپاه پاسداران مسئول حفظ امنیت حرم حضرت امام خمینی ره است حسینعلی امتاریخ دلواپسی از دولت بازرگان تا روحانی
تاریخ دلواپسی از دولت بازرگان تا روحانی آنچه که امروز در فرهنگ سیاسی و ادبیات رسانه ای کشور از آن به عنوان دلواپسان یاد می شود برگرفته ازنام همایشی است که اعضای اصلی شرکت کننده در آن لقب خود را از آن همایش به نام ما دلواپسیم وام گرفته بودند خبرآنلاین آنچه که امروز در فرهنگ-
سیاسی
پربازدیدترینها