تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 14 تیر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):درگذشت عالم مصيبتى جبران ‏ناپذير و رخنه ‏اى بسته ناشدنى است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

اتاق فرار

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

پیچ و مهره

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

میز جلو مبلی

هتل 5 ستاره شیراز

آراد برندینگ

رنگ استخری

سایبان ماشین

قالیشویی در تهران

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

شرکت حسابداری

نظرسنجی انتخابات 1403

استعداد تحلیلی

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید سی پی ارزان

خرید ابزار دقیق

بهترین جراح بینی خانم

تاثیر رنگ لباس بر تعاملات انسانی

خرید ریبون

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1804478338




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

«چمران خمینی» یا «چمران بازرگان»؟ + فیلم


واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران: باشگاه خبرنگاران گزارش می دهد؛
«چمران خمینی» یا «چمران بازرگان»؟ + فیلم
هم دوره ای های شهید چمران در مجلس اول شورای اسلامی معتقدند، شهید چمران، «چمران خمینی»، «چمران الهی» و «چمران خدایی» بود.

«چمران خمینی» یا «چمران بازرگان»؟
گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران؛ مصطفی چمران 81 سال پیش در خیابان 15 خرداد تهران - به طور دقیق در بازار آهنگرها - متولد شد.


شاید آن زمان کسی فکر نمی کرد  مصطفی چمران در آینده ای نه چندان دور، برگ زرینی از تاریخ کهن ایران اسلامی را به خود اختصاص دهد ولی بعد از گذشت 34 سال از شهادت این مرد بزرگ، همچنان تاریخ به احترام وی قیام می کند.


وی تحصیلات ابتدایی و متوسطه خود را در مدرسه انتصاریه، دارلفنون و البرز گذراند و در سال 1336 موفق شد وارد دانشگاه تهران شود و تحصیلات خود را در رشته الکترومکانیک ادامه دهد.


مصطفی چمران از 5سالگی در تفسیر قرآن مرحوم طالقانی و درس فلسفه شهید مطهری شرکت می کرد و البته در مبارزات سیاسی مرحوم مصدق از مجلس چهاردهم تا ملی شدن صنعت نفت ایران حضور داشت.


ورود جدی وی به عرصه سیاست به بعد از کودتای ننگین 28 مرداد باز می گردد به طوری که به نهضت مقاومت ملی ایران پیوست، پیوستنی که در مشی، با آنها اختلاف زیادی داشت.


مصطفی چمران که شاگرد ممتاز تمام کلاس های درسی خود بود، با استفاده از بورس تحصیلی به آمریکا اعزام شد تا در معتبرترین دانشگاه آمریکا یعنی برکلی دکتری الترونیک و فیزیک پلاسمای خود را دریافت کند.


وی که از 15 سالگی پای درس افرادی همچون شهید مطهری نشسته بود به خوبی واقف بود به چه سرزمینی گام نهاده و چگونه باید رفتار کند تا عزت ایرانی و اسلامی را در کشوری مثل آمریکا حفظ کند.


دکتر چمران که دست پرورده اسلام ناب محمدی در ایران بود، با حضور در آمریکا انجمن دانشجویان اسلامی آمریکا را پایه ریزی کرد.


اما این آغاز فعالیت درخشان شهید چمران بود چرا که وی پس از قیام 15 خرداد سال 1342به مصر رفت تاسخت ترین دوره های چریکی و جنگ های پارتیزانی را بیاموزد.


دکتر چمران پس از 23  سال دوری از وطن، سرانجام با پیروزی انقلاب اسلامی به میهن اسلامی بازگشت تا منشا خیر و برکات برای این مرز و بوم باشد.


شبهه
یکی از شبهاتی که هموراه در مورد شهید چمران مطرح می شود وابستگی این مرد والامقام به نهضت آزادی است.


آشنایی مهندس چمران با برخی اعضای نهضت آزادی از جمله مهندس بازرگان به قبل از تشکیل رسمی این تشکل بر می گردد، زمانی که چمران شاگرد مهندس بازرگان بود و تشکل نهضت آزادی زمانی شکل گرفت که چمران در ایران نبود بنابراین نمی توان گفت مهندس چمران به عضویت رسمی نهضت آزادی در آمده است.


چمران خمینی
احمد توکلی در این رابطه به باشگاه خبرنگاران می گوید: معلوم است که شهید چمران، «چمران خمینی» بود.


وی می افزاید: درست است که شهید چمران به نهضت آزادی احترام قائل بود اما مشی ایشان انقلابی بود و با مشی نهضت آزادی فرق داشت.


نماینده دور اول مجلس شورای اسلامی که با شهید چمران هم دوره بوده است، تصریح می کند: نهضت آزادی های قدیمی که برخی آنها فوت کرد اند و خدا آنها را رحمت کند، از نظر سیاسی و مبارزاتی ساختار شکن نبودند، اما شهید چمران مرد نبرد و رزم بود، نبرد نه مثل مجاهدین بلکه به روش خودش اسلحه بر می داشت.


توکلی تاکید می کند: شهید چمران همواره به دنبال ساختار اسلام بود چه زمانی که در لبنان جانفشانی می کرد، چه زمانی که وارد دولت ایران شد و چه زمانی که در شورای انقلاب حضور داشت.


چمران الهی
احمد سالک‌کاشانی از دیگر هم دوره ای های شهید چمران در مجلس اول نیز در این مورد به باشگاه خبرنگاران می گوید: شهید چمران از شخصیت‌های بسیار بزرگ و والامقام جمهوری اسلامی ایران است.


وی می افزاید: ایشان چه در زمانی که در آمریکا مشغول تحصیل بود، چه زمانی که به کمک مرحوم شهید صدر در احیای شیعیان در لبنان ایثار می‌کرد، چه زمانی که پس از پیروزی انقلاب اسلامی در مسند وزارت دفاع و چه زمانی که به عنوان یک رزمنده در جبهه‌های جنگ با کفار می‌جنگیدند، چمران الهی،  چمران خدایی و چمران خمینی بودند و این یک واقعیت انکارناپذیر است.


رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی با اشاره به دلایل شکل‌گیری شخصیت والای شهید چمران معتقد است: رشادت، شجاعت، تدبیر و حضور همیشگی این شهید در مسیر تکالیف الهی همه و همه از این شخصیت، شخصیت والایی را ترسیم کرده بود که وابستگی به گروهی نداشت و خدایی بود و خمینی.


سالک در مورد اینکه بسیاری از جریانات نهضت آزادی همواره درصدد مصادره چمران به نفع گروه و جریان خود هستند، تأکید می کند: بسیاری از جریانات نهضت آزادی برای تطهیر جریان خود به پاکان متوصل می‌شوند اما باید بدانند همان گونه که امام خمینی (ره) نهضت آزادی را مردود اعلام کرد، امروز هم این نهضت در نزد مردم مردود است.


رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی در پایان تاکید می کند: بنده خود به عنوان یکی از نمایندگان مجلس اول شورای اسلامی، از نزدیک اشراف کاملی به تفکرات جریان نهضت آزادی داشته‌ام و معتقدم این گروه جز برای رضایت کدخدای دنیا کاری برای خدمت به مردم و انقلاب نمی‌کنند.


کلام امام
حضرت امام خمینی(ره) در پیامی به اتهام «نهضت آزادی بودنِ شهیدچمران» خط بطلان کشید و گفت: «چمران عزیز با عقیده پاک، خالص، غیروابسته به دستجات و گروه های سیاسی و عقیده به هدف بزرگ الهی، جهاد را در راه آن از آغاز زندگی شروع و به آن ختم کرد. او با سرافرازی زیست و با سرافرازی شهید شد و به حق رسید. هنر آنست که بی‌هیاهو‌های سیاسی و خودنمایی‌های شیطانی برای خدا به جهاد برخیزد و خود را فدای هدف کند نه هوی و این هنر مردان خداست. او در پیشگاه خدای بزرگ با آبرو رفت روانش شاد و یادش بخیر. و اما ما می‌توانیم چنین هنری داشته باشیم؟ با خداست که دستمان را بگیرد و از ظلمات جهالت و نفسانیت برهاند.»


فیلم لحظه شهادت این شهید بزرگوار را اینجا ببینید.




انتهای پیام/





اخبار مرتبط

چرایی بازداشت «حمید بقایی» از زبان وکیلش
بروجردی فرا رسیدن ماه مبارک رمضان را به همتایان خود در مجالس کشورهای اسلامی تبریک گفت
دولت و بانک مرکزی یکبار برای همیشه به فعالیت موسسات مالی غیرمجاز پایان دهند
نشست مشترک دولت و مجلس فردا برگزار می‌شود
نمی‌توان نسخه واحدی برای حضور بانوان در تمام سالن‌های ورزشی پیچید
افطاری‌های مجلس لغو شد
حبس؛ بالاترین مجازات برای بابک زنجانی
جمع‌آوری بیش از 30 امضاء برای استیضاح «زنگنه»
بررسی استیضاح وزیر آموزش و پرورش چهارشنبه آینده در مجلس برگزار می‌شود
ایتام در قلب ما هستند/ تشکر از خدمت رسانی کمیته امداد و سازمان بهزیستی




۳۰ خرداد ۱۳۹۴ - ۲۰:۴۱





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[مشاهده در: www.yjc.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 75]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


سیاسی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن