تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 14 تیر 1403    احادیث و روایات:  امام رضا (ع):ایمان یک درجه بالاتر از اسلام است, و تقوا یک درجه بالاتر از ایمان است و به فـرزنـد...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

اتاق فرار

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

پیچ و مهره

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

میز جلو مبلی

هتل 5 ستاره شیراز

آراد برندینگ

رنگ استخری

سایبان ماشین

قالیشویی در تهران

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

شرکت حسابداری

نظرسنجی انتخابات 1403

استعداد تحلیلی

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید سی پی ارزان

خرید ابزار دقیق

بهترین جراح بینی خانم

تاثیر رنگ لباس بر تعاملات انسانی

خرید ریبون

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1804248298




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

توليد ۱۴ درصد خرماي جهان در ايران


واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:


۳۰ خرداد ۱۳۹۴ (۱۹:۳۸ب.ظ)
توليد ۱۴ درصد خرماي جهان در ايران موج - براساس آمار فائو، در سال 2012 ميلادي در جهان از 110 ميليون و 406 هزار هکتار نخلستان حدود 7.5 ميليون تن خرما با متوسط عملکردي معادل 6834 کيلوگرم در هکتار توليد شده است.
به گزارش خبرگزاري موج، بر اساس مطالعات منتشر شده از سوي موسسه پژوهش‌هاي بازرگاني و اقتصاد کشاورزي و توسعه روستايي، خرما ميوه‌اي باارزش غذايي بالا است که به علت دارا بودن مواد قندي قابل توجه (حدود 70 درصد) علاوه بر مصرف تازه‌خوري، در صنعت موارد استفاده فراوان دارد؛ همچنين اين ميوه از بعد اقتصادي به لحاظ ايجاد اشتغال، توليد درآمد اقتصادي و به ويژه امکان صادرات و ارزآوري از اهميت خاصي برخوردار است.
موطن اصلي خرما مناطق بين‌النهرين و جنوب عراق است و از آنجا به نقاط ديگر جهان انتقال يافته است. کشت نخل در فاصله مدار جغرافيايي 29 تا 39 درجه عرض شمالي و تا ارتفاع 1500 متر بالاتر از سطح دريا امکانپذير است. نخل يا شرايط آب و هوايي مختلف سازگار است؛ به نحوي که دماي 6 درجه سانتيگراد زير صفر (در مدت کوتاه) تا 50 درجه بالاي صفر را تحمل کرده و نسبت به شوري آب و خاک نيز مقاوم است.
در ايران خرما از جمله محصولات مهم کشاورزي بوده که به علت مازاد توليد، پتانسيل بالايي جهت صادرات دارد. با وجود اينکه خرماي ايران از نظر نوع و رقم در جهان از موقعيت مطلوبي برخوردار است؛ و ليکن به سبب بي‌توجهي به نبود سرمايه‌گذاري در امر بازاريابي خارجي اين محصول، صادرکنندگان ايراني در موقعيت ضعيف‌تري نسبت به ديگر صادرکنندگان در جهان قرار دارند.
عليرغم اهميت محصول به لحاظ مصرف داخلي و صادرات، نارسايي‌هايي در بازار آن وجود دارد که عدم توجه کافي به بسته‌بندي و فرآوري مناسب از جمله مهم‌ترين آن‌ها است. اين نارسايي‌ها علاوه بر مصرف داخلي، صادرات محصولات را نيز متأثر مي‌سازد. بدين ترتيب بررسي بازار خرما در کشور و مقايسه آن با جهان به منظور پي بردن به چالش‌ها و ارائه نظرات و پيشنهادات مناسب در جهت رفع آن‌ها ضروري به نظر مي‌رسد.

براساس آمار فائو، در سال 2012 ميلادي در جهان از 110 ميليون و 406 هزار هکتار نخلستان حدود 7.5 ميليون تن خرما با متوسط عملکردي معادل 6834 کيلوگرم در هکتار توليد شده است.
سطح زير کشت و توليد خرما در جهان طي سالهاي 2012-2000 به ترتيب از متوسط رشد سالانه 0.4 و 1.25 درصد برخوردار بوده است. بررسي توليد، سطح زير کشت و عملکرد خرما به تفکيک کشورهاي عمده توليدکننده طي سالهاي مذکور نشان مي‌دهد که در سال 2000، 91 درصد از کل توليد جهاني اين محصول مربوط به کشورهاي الجزاير، مصر، ايران، عراق، عمان، پاکستان، عربستان، سودان و امارات متحده عربي بوده و سهم اين کشورها در سال 2012 به 87 درصد کاهش يافته است.
سهم ايران از توليد جهاني محصول از 13.4 درصد در سال 2000 به 14.1 درصد در سال 2012 و جايگاه توليد از مقام سوم به دوم جهان و پس از کشور مصر ارتقاء يافته است.
کشورهاي عربستان، الجزاير، عراق و پاکستان نيز به ترتيب با دارا بودن سهمي معادل 13.9، 10.5، 8.6 و 7.9 درصد از توليد در مقام‌هاي سوم تا ششم توليد خرما در جهان قرار دارند.
ايران در سالهاي گذشته بالاترين سطح زير کشت نخلستان را در جهان دارا بوده و در سال 2000 نيز رتبه دوم سطح را پس از امارات متحده عربي داشته است و ليکن در سال 2012 با کاهش سطح زير کشت خرماي امارات به بيش از يک سوم و گسترش سطح زيرکشت خرماي الجزاير و عربستان به ترتيب به ميزان 164 و 160 هزار هکتار، کشورهاي مذکور در رتبه‌هاي اول و دوم و ايران، عراق، پاکستان و امارات به ترتيب در رتبه‌هاي سوم تا ششم سطح زيرکشت در جهان قرار گرفته‌اند.
آمار ارائه شده سطح زيرکشت خرماي ايران در فائو کمتر از آمار اعلام شده توسط وزارت جهاد کشاورزي است که از استان‌ها گزارش مي‌شود. به تبع اين موضوع ميزان عملکرد خرماي ايران را نيز تحت‌الشعاع قرار داده و بر اين اساس عملکرد خرماي ايران بالاتر گزارش مي‌شود به گونه‌اي که با متوسط عملکرد جهاني برابري مي‌نمايد. کشورهاي مصرف و سودان طي سالهاي مورد بررسي بيشترين و کشور الجزاير، کمترين ميزان عملکرد در واحد سطح را دارا بوده است.
هم اکنون کشورهاي عمان، ايران، عربستان و پاکستان پس از مصر و سودان در مقام سوم تا ششم عملکرد خرماي جهان قرار دارند. اين آمار، ارتقاي رتبه عملکرد ايران از مقام هفتم به چهارم جهان و برابري آن با متوسط عملکرد جهاني را نشان مي‌دهد و ليکن اگر مبناي تحليل، آمارهاي داخل باشد عملکرد خرما در کشور پايين‌تر از متوسط عملکرد جهاني است که در بخش مربوط به خود بحث خواهد شد.














این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[مشاهده در: www.mojnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 77]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن