واضح آرشیو وب فارسی:تراز: تراز: رئيسجمهور در نشست خبري خود در جمع خبرنگاران تاکيد داشت که تلاش دولت اين است که سياستهاي کلي اصل 44 به خوبي اجرا شود و در چارچوب مقررات قانوني باشد و تخلفي صورت نگيرد.
به گزارش تراز ،آنچه که ميخوانيد نظرات فعالان بخش خصوصي در رابطه با ميزان ارتقاي شاخصهاي فضاي کسبوکار و اجرايي شدن اصل 44 قانون اساسي است.
سيدحميد حسيني، عضو هيئت مديره اتحاديه صادرکنندگان فرآوردههاي نفت، گاز و پتروشيمي
- عملکرد دولت يازدهم در بهبود شاخصهاي فضاي کسبوکار را چگونه ارزيابي ميکنيد؟
در سال 2000 کشور چين بهجاي واگذاري سرمايههاي دولتي به بخش خصوصي بهدنبال بهبود فضاي کسبوکار رفت. در اين برنامه شرکتهاي دولتي و خصوصي در کنار يکديگر همکاري مشترک داشتند. کشور چين در اين مسير اقتصاد خود را دستخوش تغييرات بسياري کرده و تجربهاي موفق حاصل شد. به همين دليل کشورمان با الهام از تجربه موفق چين در بهبود فضاي کسبوکار اقدام به اين کار کرد. در شرايطي که سالهاست قوانين و مقررات متعددي در رابطه با برونرفت از اقتصاد دولتي به تصويب رسيده، اين قوانين در تونل زمان مانده است.
- مهمترين دلايل اجرايي نشدن اصل 44 قانون اساسي و همچنين بهبود فضاي کسبوکار چيست؟
هيچ ساختار و برنامهاي براي اجرايي شدن اين قانون در نظر گرفته نشده است. براساس بند الف و جيم اصل 44 قانون اساسي، سياستهاي کلي اصل بر خصوصيسازي است. اما بهنظر ميرسد مسئولين و مجريان مربوط، آمادگي لازم براي اجراي آن را ندارند.
- بخش خصوصي چگونه ميتواند در بهبود شرايط و اجرايي شدن اين قانون موثر باشد؟
متاسفانه بخش خصوصي هم مانند بخش دولتي توانايي اجرا و عملياتي شدن اين قانون را ندارد. اقتصاد ما بهدليل دولتي بودن، بخش خصوصي ضعيفي دارد به همين جهت ظرفيتهاي لازم براي فعاليت بخش خصوصي وجود نداشته است.محمدرضا نجفيمنش، رئيس کميسيون تسهيل کسبوکار اتاق بازرگاني تهران
- نشانههاي بهبود فضاي کسبوکار را در دو سال اخير تا چه حد مثبت ارزيابي ميکنيد؟
دولتها پس از به روي کار آمدن بايد برنامههاي دولت قبلي را به سرانجام برسانند. بههمين جهت در سال اول بخش مهمي از تمرکز خود را روي اجرايي کردن برنامههاي دولت قبلي ميگذارند. اما انتظار ميرود که پس از گذشت دو سال نشانههاي اجرايي شدن برنامههاي اقتصادي به چشم آيد.
- بهنظر شما بهبودي در اين روند ديده نميشود؟
در دو سال گذشته بخش مهمي از تورم، مهار شده اما بايد توجه داشت که تورم 15 درصدي هم رتبه سومين تورم دنيا را از آن ما کرده است. همچنين نرخ بهره بانکي که يکي ديگر از عوامل تاثيرگذار بر بهبود فضاي کسبوکار و فعاليت بخش خصوصي است نياز به بازبيني و دقت بيشتري دارد.
- با مهار تورم و تعيين نرخ بهره بانکي ميتوان به رتبههاي برتر بهبود فضاي کسبوکار رسيد؟
تحريمها يکي ديگر از مشکلاتي است که بر فعاليتهاي اقتصادي بهخصوص بخش خصوصي تاثير داشت. اما دولت بيشتر خصوصيسازي و بهبود فضاي کسبوکار را متوقف کرده و تنها بر برنامه هستهاي متمرکز شده است. بهنظر ميرسد بهبود فضاي کسب و کار فقط در حد حرف مانده است.محمدحسين روشنک، رئيس کميسيون تجارت اتاق بازرگاني مشهد
- تا چه اندازه در دولت يازدهم به اجرايي شدن اصل 44 قانون اساسي توجه شده است؟
در حال حاضر مشکلاتي در قوانين بهبود فضاي کسبوکار وجود دارد، اما مشکل اصلي اجراي بد قوانين موجود است. حمايت از توليد در بهبود فضاي کسبوکار همواره در سياستهاي کلي اصل 44 و برنامه چهارم و پنجم توسعه مورد توجه بوده است.
- عملکرد دولت در ارتقاي شاخصهاي بهبود فضاي کسبوکار را چگونه ارزيابي ميکنيد؟
بيشک اقتصاد کشورمان يک اقتصاد دولتي است که متغيرهاي دولتي در حوزه کسبوکار از عوامل مهم اقتصاد کشورمان بهشمار ميرود. اما آنچه که ديده ميشود تغييري در بهبود فضاي کسبوکار نيست.
- آيا دولتها ميتوانند نسبت به اين موضوع بيتفاوت باشند؟
در برنامه سوم توسعه، اقدامات اندکي در راستاي خصوصيسازي نهادهاي دولتي انجام گرفت و مردم جامعه توانستند از بنگاههاي اقتصادي منتفع شوند. اما از سال 84 به بعد بهخصوص همزمان با اجرايي شدن سهام عدالت، مردم هيچ نفعي از خصوصيسازي نبردهاند.
- دولت يازدهم در زمينه خصوصيسازي و بهبود فضاي کسبوکار چه اقدامي کرده است؟
توجه بيش از حد دولت به موضوع هستهاي بسياري از برنامههاي اقتصادي را به حاشيه برده است. در حال حاضر بخش اعظمي از واگذاريها متوقف شده است.
منبع: مجله پنجره
شنبه 30 خرداد 1394 ساعت 15:02
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تراز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 74]