واضح آرشیو وب فارسی:جام نیوز:
سفر هیأت بلندپایه دانشگاهی آمریکا به ایران؛
آمریکا برای برقراری رابطه با ایران دست به دامن دانشگاهها شد
دکتر "آلن گودمن"که رياست هيات بلندپایه دانشگاهی آمریکا در ایران برعهدهاش بود، هدف از این سفر را صراحتا بیان کرد: «ديپلماسی آموزشی در صف مقدم تلاشها برای بازکردن باب گفتوگو بين دو کشور قرار دارد.»
به گزارش سرویس سیاسی جام نیوز، دو سایت فارسیزبان وابسته به دولت آمریکا از سفر یک هیأت بلندپایه از نمایندگان ارشد مؤسسات آموزش عالی آمریکا به ایران خبر دادند. سایت فارسی زبان رادیو فردا (RadioFarda) که به سرویس جاسوسی آمریکا وابسته است، نوشت: "موسسه بينالمللی تعليم و تربيت" مستقر در نيويورک، اعلام کرد که هفته گذشته يک هيات بلندپايه از نمايندگان ارشد موسسات آموزش عالی آمريکا با سفر به تهران با نمايندگان ۱۳ دانشگاه و موسسه علمی ايران برای افزايش همکاریهای دانشگاهی بين دو کشور گفتوگو کردند. در بيانيه مطبوعاتی که موسسه بينالمللی تعليم و تربيت در وبسايت خود در روز پنجشنبه ۱۸ ژوئن (۲۸ خرداد) منتشر کرد، از ابتکار تازه برای احياء و گسترش گفتوگوهای علمی و دانشگاهی بين ايران و آمريکا خبر داده است. طبق اين بيانيه، دکتر آلن گودمن، ریيس و مدير عامل اجرايی موسسه بينالمللی تعلیم و تربیت، رياست اين هيات را بر عهده داشته است. همچنين نمايندگانی از دانشگاههای پيتزر (Pitzer) و راتگرز (Rutgerz)، دانشگاههای ايالتی بال ( Ball)، وين (Wayne)، نيوجرسی و کارولينای جنوبی، به اتفاق شماری از اعضای موسسه بينالمللی تعليم و تربيت در اين هيات حضور داشتند. دکتر آلن گودمن در اين زمينه گفته است: «ديپلماسی آموزشی در صف مقدم تلاشها برای بازکردن باب گفتوگو بين دو کشور قرار دارد، حتی پيش از این که روابط ديپلماتيک بين دو کشور برقرار شود.» وی اضافه کرده است: «چنين رويکردی در برقراری روابط ديپلماتيک با چين و ويتنام هم نقش ايفا کرد و موسسه بينالمللی تعليم و تربيت که در سالهای اخير پيشگام اينگونه اقدامها در ميانمار و کوبا بوده، اکنون نيز تلاشهای خود را متوجه ايران کرده است». اين بيانيه مطبوعاتی اضافه کرده است: «اين هيات دانشگاهی در مدت اقامت در ايران از دانشگاهها و موسسات تحقيقاتی ايران در شهرهای تهران، اصفهان و شيراز ديدار کرده است».
سایت صدای آمریکا (VOA) که زیرمجموعه وزارت خارجه آمریکاست، این خبر را مهم دانست و نوشت: هر چند در گذشته شمار معدودی از نمایندگان دانشگاههای آمریکا بطور مستقل از ایران بازدید کردهاند، اما این نخستین باری است که نمایندگان ارشد دانشگاههای آمریکایی در ترکیب یک هیئت متشکل، به ایران سفر میکنند. دو طرف اعلام امیداری کردهاند که پس از توافق جامع هستهای بین ایران و 1+5، علاوه بر احیای تفاهمنامههای همکاری قدیمی، یادداشت تفاهمهای جدیدی نیز برای بسط و گسترش تعامل و همکاریهای علمی بین دانشگاههای دو کشور امضا شود. طبق اين گزارش، هيات دانشگاهی آمريکا از دانشگاههای تهران، بهشتی، علامه طباطبايی، شيراز، صنعتی شريف، صنعتی اصفهان و همچنين از چند موسسه تحقيقاتی از جمله "رويان" ديدار کرد. موسسه بينالمللی تعليم و تربيت در آمريکا میگويد، اعضای اين هيات همچنين با مقامهای وزارت علوم و تحقيقات ديدار کردهاند. طبق گزارش موسسه یاد شده، در سال تحصيلی ۲۰۱۳ و ۲۰۱۴ حدود ۱۰ هزار و ۲۰۰ دانشجوی ايرانی در دانشگاههای آمريکا مشغول به تحصيل بودهاند و در همين مدت يک هزار و ۴۰۰ استاد دانشگاه ايرانی نیز در دانشگاههای آمريکا حضور داشتهاند. طبق اين گزارش، دانشجويان ايرانی در رتبه ۱۲ دانشجويان خارجی قرار دارند که در آمريکا مشغول به تحصيل هستند. موسسه بينالمللی تعليم و تربيت در آمريکا میافزايد اين در حالی است که در سال ۱۹۷۹ (۱۳۵۷) بيش از ۵۱ هزار دانشجوی ايرانی در آمريکا مشغول به تحصيل بودند و از اين نظر دانشجويان ايرانی رتبه اول دانشجويان خارجی مشغول به تحصيل در آمريکا را داشتند. موسسه بينالمللی تعليم و تربيت پس از جنگ جهانی اول در سال ۱۹۱۹ توسط موری بولتر، برنده جايز نوبل و رييس دانشگاه کلمبيا، اليهو روت، يکی از وزرای امور خارجه آمريکا، و استفان دوگان استاد علوم سياسی کالج شهر نيويورک تاسيس شد.
444
۳۰/۰۳/۱۳۹۴ - ۰۷:۱۲
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جام نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 131]