محبوبترینها
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
در خرید پارچه برزنتی به چه نکاتی باید توجه کنیم؟
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1830475095
لشكركشي خاموش امريكا به تاجيكستان
واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: لشكركشي خاموش امريكا به تاجيكستان
سراجالدين اصلاف، وزير خارجه تاجيكستان، 15 ژوئن با هيئت بلندپايه ديپلماتيك راهي امريكا شد تا ضمن ديدار با مقامات سياسي امريكا، در نشست سالانه بين دو كشور شركت كند.
نویسنده : سيدرحيم نعمتي
سراجالدين اصلاف، وزير خارجه تاجيكستان، 15 ژوئن با هيئت بلندپايه ديپلماتيك راهي امريكا شد تا ضمن ديدار با مقامات سياسي امريكا، در نشست سالانه بين دو كشور شركت كند. اين پنجمين نشست مشتركي است كه برگزار ميشود و سابقه آن به 2010 برميگردد كه هر دو كشور موافقت كردند براي ايجاد يك فضاي گفتوگو و چگونگي اعتماد و همكاريهاي بيشتر هر سال نشستهاي مشتركي داشته باشند. سرفصلهاي اين نشستها طي سالهاي گذشته موضوعات مختلف و متنوع سياسي، اقتصادي و امنيتي را در برگرفته است چنانكه اصلاف حدود يك ماه و نيم قبل با هيئتي از نمايندگان كنگره امريكا در دوشنبه ديداري داشت و دو طرف در مورد مسائل افغانستان و وضعيت امنيتي آسياي مركزي گفتوگو كردند. تداوم اين سلسله نشستها نشان ميدهد كه امريكا تاجيكستان را به عنوان نقطه هدف خود در منطقه آسياي مركزي در نظر گرفته تا با در نظر گرفتن شرايط و نيازهاي اين كشور، زمينههاي پيوند با آن را گسترش دهد كه همين امر هم به طور طبيعي افزايش نفوذ امريكا در اين كشور را به دنبال خواهد داشت. اين وضعيت در حالي است كه روسيه با دقت اين روند را زير نظر دارد زيرا منطقه آسياي مركزي و از جمله تاجيكستان را حياط خود ميداند و نميتواند به اين برنامهريزي امريكا براي نفوذ در حياط خلوت خود بيتوجه باشد.
دغدغههاي امنيتي
امريكا با بهرهبرداري از 11 سپتامبر به افغانستان حمله كرد تا به ادعاي خود القاعده و حكومت طالبان حامي آن را در اين كشور از بين ببرد اما هدف قرار دادن افغانستان يك وجه ديگر نيز داشت كه مربوط بود به منطقه آسياي مركزي. يك عامل در حمايت تداركاتي نيروهاي امريكايي و متحدان آن در ناتو بود كه پايگاههاي نظامي در قيرقيزستان، ازبكستان و مسير هوايي تاجيكستان براي اين حمايت تداركاتي لازم بود. عامل ديگر در وضعيت متشنج افغانستان و ادامه درگيريها بود كه خواه ناخواه بر وضعيت امنيتي كشورهاي آسياي مركزي و به خصوص تاجيكستان تأثير داشت. نبايد فراموش كرد كه تاجيكستان تجربه تلخي از جنگ داخلي پنج ساله داشت و نميتوانست از فعاليت نيروهاي طالبان در مرز طولاني ۱۲۰۶ كيلومتري خود با افغانستان احساس نگراني نداشته باشد. عزيز آريانفر، پژوهشگر و رئيس پيشين دفتر مطالعات استراتژيك وزارت خارجه افغانستان، در مورد اين نگرانيها ميگويد: «در تاجيكستان، افغانستان هميشه به عنوان كانون گسترش بيثباتي به طرف آسياي مركزي و به ويژه تاجيكستان نگريسته ميشود.» عبدالواسع آقاجان معتصم، مسئول كميته سياسي طالبان، طي مصاحبهاي با شبكه تلويزيوني الجزيره در مي2009 اعلام كرده بود كه موافقت تاجيكستان با واگذاري قلمرو خود براي انتقال بار و محمولههاي امريكا و ناتو به افغانستان به معناي مشاركت اين كشور در تجاوز غربيها عليه اسلام و افغانستان است. هر دو عامل به امريكا امكان بهرهبرداري از دغدغههاي امنيتي تاجيكستان را داده بود تا آنكه از اين طريق بتواند نفوذ خود در حياط خلوت روسيه را توسعه دهد. ديدارهاي چند سال گذشته بين مقامهاي سياسي و نظامي دو طرف اين موضوع را تأييد ميكند زيرا يك سوم از اسناد امضا شده در اين ديدارها مربوط به عرصه همكاريهاي نظامي- فني و امنيتي بوده است. دو سال قبل بود كه فرماندهان نيروي زميني امريكا و فرمانده عملياتهاي ويژه امريكا به دوشنبه، مركز تاجيكستان، رفتند و به جز يك خبر كوتاه روي صفحه تارنماي سفارت امريكا، خبري ديگر در مورد اين سفرها در رسانهها منتشر نشد و همين امر هم نشان ميدهد كه بازي امريكاييها در اين زمين تا چه حد با دقت و سكوتي معنادار دنبال ميشود.
ابزار مدني و رسانهاي
دغدغههاي امنيتي تنها زميني نيست كه امريكا براي نفوذ در تاجيكستان تعريف كرده بلكه واشنگتن عرصههاي ديگري را هم در نظر گرفته است. انستيتوي تحقيقات راهبردي روسيه نحوه بازي امريكا را مورد توجه قرار داده و به همين جهت، از برنامه مالي وزارت خارجه امريكا براي سال آينده ميلادي تحليلي كرده است. پژوهشگران اين انستيتو در اين تحليل و با توجه به تخصيص وجوه مالي قابل توجه واشنگتن براي تأمين اهداف اجتماعي و سياسي در اين منطقه، هشدار دادهاند كه آسياي مركزي به زودي در معرض فشار خبري قوي از سوي امريكا قرار ميگيرد تا آن حد كه اين فشار به عنوان بمباران خبري توصيف شده است. بخش قابل توجهي از اين وجوه به تاجيكستان تخصيص داده شده به نحوي كه تخصيص 23 ميليون دلار از سوي وزارت خارجه امريكا براي تاجيكستان در سال آينده ميلادي، ميزاني به حد يك چهارم بيشتر از سال فعلي را نشان ميدهد. اين مقدار جدا از مبالغي است كه سازمانها و بنيادهاي غيردولتي امريكا براي برنامههاي خود در تاجيكستان در نظر گرفتهاند چراكه آن مبالغ در اسناد رسمي وزارت خارجه امريكا در نظر گرفته نميشوند. بيشترين بخش اين مبالغ صرف حمايت از سازمانهاي غيردولتي در تاجيكستان ميشود كه البته تعداد آنها كم هم نيست. وزارت دادگستري تاجيكستان پيش از اين اعلام كرده بود كه بيش از 2500 سازمان غيردولتي در اين كشور فعال هستند و سال گذشته 2 ميليارد دلار دريافتي از خارج را براي اجراي برنامههاي خود هزينه كردهاند. روشن است كه اين تعداد از سازمانهاي غيردولتي براي كشوري با جمعيت 8 ميليون و 160 هزار نفري بسيار زياد است و دريافت آن مقدار قابل توجه از حمايت مالي سؤالهايي جدي ايجاد ميكند. آندره زاخواتف از كارشناسان روسي در حوزه آسياي مركزي است كه اين تعداد زياد از سازمانهاي غيردولتي در تاجيكستان را چندان نگرانكننده ارزيابي نميكند چراكه به نظر او، تاجيكستان به طور كلي موقعيتي متفاوت با كشوري مثل اوكراين دارد و به همين جهت است كه امريكا نميتواند در كوتاه مدت نهادهاي مدني را به سوي خود بكشد. با وجود اين، او نگاه مطمئني به بلندمدت ندارد و ميگويد كه همه چيز ميتواند در چشمانداز بلندمدت تغيير كند. هر چند كه اين كارشناس از بابت وضعيت فعلي اين سازمانها چندان نگران نيست اما اندك توجهي به برخي از آنها خلاف تلقي او را نشان ميدهد. بنياد سورس با نام اصلي بنياد جامعه باز، Open Society institute (OSI)، يكي از نهادهاي امريكايي شناخته شده در جريان انقلابهاي رنگي و راهگشاي مهم براي نفوذ امريكا در جهان است كه از دهه 90 به اين سو سرمايهگذاري قابل توجهي در تاجيكستان داشته و توانسته با تشكيل شعبههاي متعدد در اين كشور تشكيلاتي فراگير و هماهنگ را ايجاد كند. شعبههاي اين بنياد در تاجيكستان فعاليت گستردهاي در زمينههاي آموزشي، چاپ و نشر كتاب، اينترنت شبكههاي الكترونيكي و حمايت از فعاليتهاي قومي و مذهبي دارد و معلوم است كه با وجود بستر
اجتماعي- فرهنگي اين زمينهها، نميتوان جهتگيري به سمت و سوي سياسي را منتفي دانست، به خصوص اينكه ماهيت بنياد سورس در اصل سياسي است.
مبارزه نرم
روشن است كه امريكا در برنامه خود براي نفوذ در تاجيكستان و به عبارتي ديگر نفوذ در اين كشور حساس از حياط خلوت روسيه حساب خاصي روي سازمانهاي غيردولتي باز كرده است. در مقابل، حكومت تاجيكستان بيتوجه به اين موضوع نبوده و به همين جهت است كه قانوني در پارلمان اين كشور به تصويب رسانده تا آنكه شفافيت در منابع مالي و هزينههاي سازمانهاي غيردولتي ايجاد كند. به موجب اين قانون، سازمانهاي غيردولتي بايد منابع مالي خود را به دولت اعلام كنند و اينكه منابع دريافتي را براي چه برنامههايي هزينه ميكنند. تصويب اين قانون تا حد زيادي در تعيين روابط مالي اين سازمانها با خارج از كشور كمك ميكند به خصوص در روابط آنها با حمايتهاي مالي كه از امريكا دريافت ميكنند. روشن است كه برخي از سازمانهاي غيردولتي تصويب اين قانون را مانعي در راه فعاليت خود يا شايد اهداف حاميان خارجي در تاجيكستان بدانند و به همين جهت است كه مخالفت آنها با تصويب اين قانون در روزهاي اخير شنيده ميشود. علاوه بر مخالفت اين دست سازمانهاي غيردولتي در تاجيكستان، شوراي حقوق بشر سازمان ملل هم به ميدان آمده تا با هشدار به كشورهاي روسيه، تاجيكستان، آذربايجان، قزاقستان و قرقيزستان، اعتراض خود را بابت تصويب قوانين مشابه در پارلمانهاي اين كشور در مورد سازمانهاي غيردولتي اعلام كند. بيانيه و اعتراض اين شورا تحت عنوان آزار و اذيت سازمانهاي غيردولتي مطرح شده كه مدعي است اين كشورها با تصويب قوانين مشابه به دنبال كنترل و ايجاد محدوديت براي سازمانهاي غيردولتي و فعالان مدني هستند. اين ادعا از سوي شوراي حقوق بشر سازمان ملل در حالي مطرح ميشود كه بسياري از كشورهاي جهان و از جمله كشورهاي اروپايي قوانيني در مورد شفافيت مالي احزاب و سازمانهاي غيردولتي دارند و به طور كلي ميتوان گفت كه ايجاد شفافيت مالي در مورد نهادهاي سياسي و مدني يكي از ابزارهاي متداول براي فعاليت قانوني اين نهادها در كشورهاي مختلف جهان است. با وجود چنين اعتراضهايي، حكومت تاجيكستان به دليل گسترش قابل توجه در كميت و كيفيت سازمانهاي غيردولتي اين نياز را احساس كرده تا نظمي در چگونگي فعاليت اين سازمانها ايجاد كند و روشن است كه شفافيت مالي در مورد اين سازمانها راهكار قابل توجهي است براي كنترل روابط آنها با حاميان خارجيشان و البته مانعي قابل توجه در راه نفوذ نرم امريكا به اين كشور. به هر حال، امريكا مسير نفوذ خود در حياط خلوت روسيه را در حمايت از سازمانهاي غيردولتي و نهادهاي مدني ديده و بعيد نيست كه در ديدارهايي مثل نشست سالانه براي اعمال فشار بر طرف تاجيكستاني استفاده كند تا آنكه موانع اين مسير را برطرف كرده يا دست كم تأثير آنها را كم كند.
منبع : روزنامه جوان
تاریخ انتشار: ۲۹ خرداد ۱۳۹۴ - ۱۶:۵۵
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[مشاهده در: www.javanonline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 202]
صفحات پیشنهادی
معاون شرکت توزیع برق جنوب کرمان: اعمال سیاستهای تشویق برای خاموشی موتورپمپهای کشاورزی
معاون شرکت توزیع برق جنوب کرمان اعمال سیاستهای تشویق برای خاموشی موتورپمپهای کشاورزیمعاون نظارت بر امور مشترکان شرکت توزیع برق جنوب کرمان گفت بهرهبرداران کشاورزی که در ساعات اوج مصرف برق اقدام به خاموشی موتورپمپها کنند هزینهای برای برق مصرفی آنها طی ماه دریافت نمیشود بهزن امریکایی شوهرش را می فروشد!
زن امریکایی شوهرش را می فروشد شناسهٔ خبر 2770679 - دوشنبه ۱۸ خرداد ۱۳۹۴ - ۱۲ ۴۱ مجله مهر > دیگر رسانه ها این زن به همراه عکسی از شوهرش و زیر عنوان شوهری برای فروش آگهی حراج همسرش به مبلغ بیست دلار را منتشر کرده است العالم نوشت یک زن آمریکایی به اسم کتی بویا همسرش را درربات الهامگرفته از فوکوشیما، برنده جایزه بزرگ رقابت رباتیک امریکا
دوشنبه ۱۸ خرداد ۱۳۹۴ - ۱۲ ۵۲ مهندسان کره جنوبی روز شنبه 16 خرداد برنده جایزه دو میلیون دلاری رقابت رباتیک دارپا شدند به گزارش سرویس فناوری ایسنا این رقابت با الهام از واکنش به سانحه هستهای فوکوشیما در سال 2011 برگزار شد تیم رباتیک KAIST از کره جنوبی با ربات DRC-Hubo خود پدیدار «عبدالله عبدالله» با رئیس جمهور تاجیکستان+تصاویر
دیدار عبدالله عبدالله با رئیس جمهور تاجیکستان تصاویرعبدالله عبدالله رئیس اجرایی حکومت وحدت ملی افغانستان با امامعلی رحمان رئیس جمهور تاجیکستان دیدار کرد به گزارش خبرنگار فارس در دوشنبه «عبدالله عبدالله» رئیس اجرایی حکومت وحدت ملی افغانستان که به منظور انجام سفر رسمیاستقرار صدها نیروی امریکایی نزدیک مرز روسیه
استقرار صدها نیروی امریکایی نزدیک مرز روسیهتاریخ انتشار دوشنبه ۱۸ خرداد ۱۳۹۴ ساعت ۱۱ ۳۳ گفته میشود در بحبوحه تنشهای فزاینده بین واشنگتن و مسکو صدها نیروی امریکایی به منظور آموزش نیروهای اوکراینی در نزدیکی مرزهای روسیه با اوکراین مستقر شدهاند به گزارش پرس تی وتقدیر از پیشکسوتان استقلال در شب نامگذاری ایرانیها در جی لیگ امریکا/اهدا پیراهن به برهانی+ عکس
تقدیر از پیشکسوتان استقلال در شب نامگذاری ایرانیها در جی لیگ امریکا اهدا پیراهن به برهانی عکسشنبه شب در آمریکا از سری مسابقات جی لیگ آمریکا از تعدادی از پیشکسوتان استقلال تقدیر شد به گزارش خبرگزاری فارس شنبه شب از سری مسابقات جی لیگ آمریکا تیم اسی بلوز که محمد محمدی را به عن«چیت چیان» با رئیس جمهور تاجیکستان ملاقات کرد+تصاویر
چیت چیان با رئیس جمهور تاجیکستان ملاقات کرد تصاویروزیر نیروی جمهوری اسلامی ایران که به منظور شرکت در کنفرانس بینالمللی آب برای حیات در دوشنبه به سر میبرد با رئیس جمهور تاجیکستان ملاقات کرد به گزارش خبرنگار خبرگزاری فارس در دوشنبه «حمید چیت چیان» وزیر نیروی جمهوریورود آخرین سفیر امریکا به تهران - سال 56 (عکس)
ورود آخرین سفیر امریکا به تهران - سال 56 عکس 18خرداد 1356 ویلیام سالیوان سفیر جدید امریکا وارد تهران می شود دوشنبه 18 خرداد 1394 ساعت 11 34عکس/ زن امریکایی شوهرش را می فروشد!
عکس زن امریکایی شوهرش را می فروشد یک زن آمریکایی به اسم کتی بویا همسرش را در فیسبوک به مبلغ ۲۰ دلار فروخت چون این همسر روز تولدش به وی هدیه نداد و فداکاری هایش را ارج نگذاشت به گزارش فرهنگ نیوز پایگاه اینترنتی "ینبع نیوز" گزارش داد کتی در اعلامیه فروش همسرش نوشتناگفته های بعیدی نژاد از روز توافق ژنو: امریکا کوتاه نمی آمد/ سخن قائم مقام کری همه را به هیجان آورد / از حضور
ناگفته های بعیدی نژاد از روز توافق ژنو امریکا کوتاه نمی آمد سخن قائم مقام کری همه را به هیجان آورد از حضور شش وزیر خارجه در کنفرانس ساعت 4 صبح برای اعلام توافق مبهوت شدم یک عضو تیم هسته ای ایران روایتی نشنیده شده از روز توافق ژنو را منتشر کرد به گزارش نامه نیوز حمید بعیدی نزن امریکایی شوهرش را میفروشد! +عکس
زن امریکایی شوهرش را میفروشد عکس یک زن آمریکایی به اسم کتی بویا همسرش را در فیسبوک به مبلغ 20 دلار فروخت چون این همسر روز تولدش به وی هدیه نداد و فداکاری هایش را ارج نگذاشت پارسینه یک زن آمریکایی به اسم کتی بویا همسرش را در فیسبوک به مبلغ 20 دلار فروخت چون این همسر روز تدر چارچوب سفر عبدالله به تاجیکستان صورت گرفت امضای اسناد همکاری بین دوشنبه و کابل/ادای احترام و اهدای گل در کن
در چارچوب سفر عبدالله به تاجیکستان صورت گرفتامضای اسناد همکاری بین دوشنبه و کابل ادای احترام و اهدای گل در کنار مجسمه سامانی تصاویرهمزمان با سفر رئیس اجرایی دولت وحدت ملی افغانستان به پایتخت تاجیکستان دوشنبه و کابل اعلام کردند علاقهمند به توسعه مناسبات و همکاری در زمینههای مخعبور از چراغی که فرهنگ را خاموش میکند
عبور از چراغی که فرهنگ را خاموش میکند داشتن فرهنگ همیشه مستلزم رعایت عرف و قانون و احترام به آن است به گزارش خبرنگار شهری گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران طرحهایی که گاهی توسط پلیس به مرحله اجرا میرسد در پشت خود مقاصدی دارد با مقاصدی که تنها جنبه پیشگیری از وقوع حوادث رااز قانون تا فرهنگ، عبور از چراغی که فرهنگ را خاموش میکند
از قانون تا فرهنگ عبور از چراغی که فرهنگ را خاموش میکند داشتن فرهنگ همیشه مستلزم رعایت عرف و قانون و احترام به آن است به گزارش خبرنگار شهری گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران طرحهایی که گاهی توسط پلیس به مرحله اجرا میرسد در پشت خود مقاصدی دارد با مقاصدی که تنها جنبه پیشگیرزن امریکایی شوهرش را میفروشد!/عکس
زن امریکایی شوهرش را میفروشد عکس یک زن آمریکایی به اسم کتی بویا همسرش را در فیسبوک به مبلغ 20 دلار فروخت چون این همسر روز تولدش به وی هدیه نداد و فداکاری هایش را ارج نگذاشت روز نو یک زن آمریکایی به اسم کتی بویا همسرش را در فیسبوک به مبلغ 20 دلار فروخت چون این همسر روز توپایان خاموشی های شاهرود با دستگیری ناصرسیم چین
پایان خاموشی های شاهرود با دستگیری ناصرسیم چین استانها > سمنان - ناصر سیم چین سارق حرفه ای کابل های برق شهری شاهرود هنگام تردد با موتورسیکلت سرقتی از سوی ماموران انتظامی دستگیر شد فرمانده انتظامی شهرستان شاهرود در تشریح این مطلب به خبرنگار ما گفت در پی وقوع سرقت کمبادله ۲۲۸ میلیون دلار کالا بین ایران و تاجیکستان
مبادله ۲۲۸ میلیون دلار کالا بین ایران و تاجیکستان شناسهٔ خبر 2770783 - دوشنبه ۱۸ خرداد ۱۳۹۴ - ۱۵ ۰۷ اقتصاد > انرژی نشست مشترک وزیر نیرو با رئیس جمهور تاجیکستان در زمینه های مختلف آب برق و توسعه مبادله کالا برگزار شد به گزارش خبرگزاری مهر حمید چیت چیان که به منظور شرکت در ک-
گوناگون
پربازدیدترینها