واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران: معاون وزير و رئيس سازمان غذا و دارو:
به رغم ادعاهای کشورهای غربی، بحران دارویی کشور ناشی از تحریم ها بوده است/با تدبیر و حمایت دولت طی دوره 4 ماهه توانستیم بحران دارویی را کنترل کنیم
معاون وزير و رئيس سازمان غذا و دارو گفت: بيشتر مشكلات و بحران دارويي كشور مربوط به سالهاي 90، 91 و اوايل 92 بود كه با بحران دارويي و كمبود صدها قلم دارو مواجه بوديم.
به گزارش خبرنگار بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران به نقل از (وب دا)؛ دکتر رسول دیناروند با بيان اين كه كشورهاي غربي مدعي هستند كه دارو و كالاهايي كه بشردوستانه معرفي ميشوند، مشمول تحريم نيستند، تصريح كرد: نميتوان تاثير تحريمها را کتمان کرد و مسلماً بحران دارويي كشور ناشي از تحريم بوده است.
دكتر ديناروند در توضيح گفت: وقتي ارتباط نظام بانكي ايران با نظام بانكي كشورهاي تحريم كننده قطع مي شود و بانك مركزي تحريم مي شود، انتقال پول مشكل پيدا مي كند و درآمدهاي ارزي ايران محدود مي شود و از سويي امكان فروش نفت فقط به كشورهاي انگشت شماري محدود ميشود مسلماً در توانايي كشور در تامين نيازها خدشه و خلل وارد می شود.
وي در عين حال گفت: البته در اين موضوع كه با تدبير مي شد از اين بحران كاست و اثرات آن را كمتر كرد شكي نيست و به همين دليل با روي كار آمدن دولت جديد توانستيم در ظرف يك دوره 4 – 5 ماهه بحران دارويي را كم كنيم و كمبودها را به حدي كه معقول بود برسانيم و همين طور افزايش قيمت ها را از طريق حمايت از بيماران كنترل كنيم.
معاون وزير و رئيس سازمان غذا و دارو افزود: گرچه توانستيم بحران دارویی را رفع كنيم ولي واقعيت اين است كه كار با سختي پيش مي رود و به راحتي نيازهاي دارويي كشور تامين نمي شود.
وي گفت: خوشبختانه با حمايت همه بخشهاي دولت و تصميمات گرفته شده در دولت توانستيم مشكلات حوزه دارو را به حداقل برسانيم.
دكتر ديناروند يادآور شد: گزارشهايي در كشور به خصوص در زمان كمبود شديد دارو و بحران دارويي در كشور داشتيم كه برخي از بيماراني كه به جهت عدم دسترسي به دارو درمانشان دچار مخاطره شدند.
وي یادآور شد: صدها قلم كمبود دارويي داشتيم ولي بيماراني كه نجاتشان وابسته به دريافت دارو بود بيشتر در معرض آسيب و خطر قرار داشتند و در تامين داروهاي افرادي كه نياز به فاكتورهاي خوني داشتند و نیز بيماران سرطاني خلل ايجاد شده بود.
دكتر ديناروند با اشاره به اين كه هنوز تحريم ها برداشته نشده است و وجود دارد گفت: به هرحال دولت در تامين داروهاي مورد نياز بيماران به دليل توليد صنايع داخلي دارويي در كشور و همينطور تاثيرات توافقات ناشي از ژنو موفق عمل كرد.
وي گفت: منابع مالي جديدي ناشي از توافق نامه ژنو دريافت كرديم و مسيرهاي جديد بانكي براي تامين نيازهاي بانكي در يكي دو بانك كشورهاي اروپايي باز شده است كه كار جابه جايي پول در آنها انجام مي شود و این موضوع كمك خوبي به تامين و تدارك دارو در پی داشته است.
دكتر ديناروند همچنين با بيان اين كه در حوزه تجهيزات پزشكي تحريمها جديتر بوده است، گفت: برخي از دستگاههاي تشخيصي و درماني و تجهيزات پزشكي ما مستقيماً تحريم هستند.
وي افزود: در برخي از تجهيزات پزشكي كه كاربرد دوگانه دارند مانند دستگاههاي آناليز، صراحتتاً تحريم وجود دارد و به دليل تحريم اين تجهيزات را به ما نمي دهند و ما مجبور هستیم از مسيرهاي دیگر و با قيمت بسيار بيشتر اين تجهيزات را تامين كنيم.
انتهای پیام/
اخبار مرتبط
انتقاد از پروژههای ناتمام گذشته/ موفقیت دانشگاه ها در مأموریت محور کردن آنهاست
بازدید وزیر بهداشت از بیمارستان درحال ساخت آیت الله یثربی کاشان
دستگاه سی تی اسکن مجتمع بیمارستانی شهید بهشتی کاشان راه اندازی شد
ضرورت محصول محور بودن تحقیقات و پژوهشهای علمی/ گسترش فناوری به معنای تضعیف پژوهش نیست
چند پروژه بهداشتی و درمانی امروز با حضور وزیر بهداشت در کاشان و آران و بیدگل افتتاح میشود
انتصاب در مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت
بخشنامه هایی که در پایگاه ملی قوانین و مقررات سلامت ثبت می شوند لازم الاجرا خواهند بود
فرهنگ و نام جهاد را در عمل زنده نگه داریم/مدیریت جهادی لازمه رسیدن به اهداف
جذب 1800 پزشک، 400 ماما و افزایش 426 قلم دارو در خانه های بهداشت
۲۹ خرداد ۱۳۹۴ - ۱۳:۴۱
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 125]