واضح آرشیو وب فارسی:شبکه خبر: روزه داری از دید محققان دانشگاه کارولینای جنوبی
دانشمندان دریافته اند، یک رژیم غذایی شبیه روزه داری موجب افزایش طول عمر و کاهش پنجاه درصدی خطر ابتلاء به سرطان و دیابت می شود. به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شبکه خبر، به نوشته شماره امروز روزنامه دیلی تلگراف در اینترنت، محققان دانشگاه کارولینای جنوبی دریافته اند، یک رژیم غذایی پنج روزه شبیه روزه داری (اف ام دی) که در آن میزان کالری دریافتی بدن به میزان تقریبا یک سوم مصرف معمول کاهش می یابد، می تواند روند پیری را کند نماید، به طول عمر انسان بیفزاید، سیستم ایمنی بدن را تقویت کند و خطر بیماری های قلبی و سرطان را کاهش دهد.
سال گذشته همین گروه کشف کرد که روزه داری می تواند به کل سیستم ایمنی بدن حیات تازه بخشد که طیفی از فوائد درازمدت برای سلامت بدن دارد.
اما اکنون آنها دریافته اند که یک رژیم غذایی با کالری محدود متشکل از سوپ سبزیجات و چای بابونه همان تاثیر را دارد و افراد فقط لازم است این رژیم (اف ام دی) را برای پنج روز در ماه رعایت کنند و بقیه ماه می توانند هر چه بخواهند بخورند.
پروفسور والتر لانگو که ریاست این تحقیق را بر عهده داشت، می گوید: بر اساس شاخص های کهولت سن و بیماری در انسان، رعایت این رژیم غذایی علاوه بر افزایش طول عمر می تواند تاثیر مهمی بر خطر ابتلاء به بیمارهایی مانند دیابت، سرطان، عوارض قلبی و دیگر بیماری های مرتبط با سن داشته باشد.
در دستور العمل اف ام دی برای روز اول ده درصد پروتئین، پنجاه و هشت درصد چربی و سی و چهار درصد کربوهیدرات در نظر گرفته شده است که مجموعا هزار و نود کالری دارد. در روزهای دوم تا پنجم، اف ام دی شامل نه درصد پروتئین، چهل و چهار درصد چربی و چهل و هفت درصد کربوهیدرات است که مجموعا هفتصد و بیست و پنج کالری دارد.
آزمایش این رژیم غدایی در مورد گروهی از افراد به مدت سه ماه نشان داد، شاخص های مرتبط با کهولت سن، دیابت، سرطان و بیماری های قلبی و نیز چربی کلی بدن در آنها کاهش پیدا کرد. رعایت رژیم غذایی عادی در بیست و پنج روز دیگر ماه تغییری در نتایج مثبت آن ایجاد نکرد.
تحقیقات قبلی نشان داده است، کاهش مصرف کالری نه تنها مانع از افزایش وزن می شود بلکه سلامت بدن و طول عمر را افزایش می دهد.
پروفسور لانگو معتقد است، اکثر افراد عادی با توجه به اندازه دور شکم و سلامت جسمی می توانند هر سه تا شش ماه در رژیم غذایی خود مطابق اف ام دی عمل کنند. در مورد افراد چاق یا کسانیکه فاکتورهای خطر در آنها بالا است، ممکن است پزشک رعایت اف ام دی را برای آنها هر دو هفته یکبار توصیه کند.
با وجود تاثیرات مثبت این رژیم غذایی، پرفسور لانگو توصیه کرد رعایت آن باید با مشورت و تحت نظر پزشک انجام شود.
نتایج این تحقیق در نشریه متابولیسم سلولی Cell Metabolism منتشر شده است.
جمعه ۲۹ خرداد ۱۳۹۴ - ۱۳:۱۴
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: شبکه خبر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 73]