واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: 80 درصد مناطق خشک و نیمه خشک ایران در استان اصفهان
مدیران ارشد استان اصفهان به مناسبت 27 خردادماه روز جهانی مقابله با بیابان زایی با همکاری شهرداری و اداره منابع طبیعی و آبخیزداری استان اصفهان در سايت بازيافت سگزي گرد هم آمدند و از اين سايت بازديد نمودند.
در این گردهمایی، مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان اصفهان با بیان اینکه 80 درصد مناطق خشک و نیمه خشک ایران در استان اصفهان واقع شده است ، اظهار داشت: شعار امسال بهداشت جهانی« امنیت غذایی در گرو حفظ خاک سالم» است و پیام نمایندگان مجلس شورای اسلامی این است که باید برای مقابله با بیابان زایی برخاست.
محمدحسین شاملی تصریح کرد: اگر در ایران با بیابان زایی مقابله نکنیم امنیت غذایی به خطر می افتد و در کنار آن امنیت جانی افراد نیز خطر ساز می شود.
شاملی با ابراز تاسف گفت: فرسایش خاک در ایران 15 تن در هکتار است که 3 برابر قاره آسیاست و اگر با این روند ادامه پیدا کند اکثر مناطق ایران بیابان زایی را تجربه می کنند.
مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان اصفهان خاطر نشان کرد: 50 سال پیش منطقه سجزی مرغداری بوده و اکنون به این حال و روز افتاده است.
وی بیان کرد: حفظ منابع آبی اولین پیام سازمان ملل متحد به تمام کشورها است و اگر منابع آبی حفظ نشود مشکلات عدیده ای برای انسان ها و محیط زیست ایجاد می شود.
شاملی با اشاره به اینکه باید فناوری سبز در همه مناطق خشک برای کشاورزی ایجاد شود، تصریح کرد: اگر در مناطق خشک کشاورزی بدون شخم زدن انجام شود از تجمع ریزگردها جلوگیری می شود و باعث کاهش فرسایش خاک خواهد شد.
مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان اصفهان بیان کرد: تنوع زیست محیطی، حفظ تالاب ها و مدیریت های چند منظوره باید برای مقابله با بیابان زایی انجام شود تا در آینده با بحران های بیشتری در زمینه زیست محیطی روبرو نشویم.
شاملی به بازدید استاندار اصفهان از سایت شرق اشاره کرد و ادامه داد: تعطیلی کوره های و معادن گچ و انتقال پساب با روش های مختلف از خواسته های استاندار اصفهان است که باید تحقق پذیرد.
وی با بیان اینکه 10 هزار هکتار نهال در مجموعه سایت شرق کاشته شده است، تصریح کرد: نهال کاری برای 2 هزار هکتار دیگر در اتوبان شهید آقابابایی لازم است و باید نیروهای پدافند نسبت به مدیریت نهال¬کاری در این بخش اقدام کنند.
شاملی گفت: 2 هزار هکتار از اراضی این منطقه در اختیار شهرداری قرار گرفته است و باید از تخریب معادن جلوگیری شود.
مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان اصفهان به تصویب 300 میلیارد تومان بودجه امسال دولت برای کنترل ریزگردها اشاره کرد و افزود: مدیران اصفهانی باید تلاش کنند تا سهم اصفهان در این خصوص جذب شود و گرنه ارومیه، خوزستان و شهرهای حاشیه خلیج فارس تمام این بودجه را دریافت می کنند.
متاسفانه همه استان برای کنترل آلودگی هوا بسیج نشده اند
در ادامه این گردهمایی مدیرکل حفاظت محیط زیست استان اصفهان با بیان اینکه حمل و نقل خوددروها و بافت های فرسوده به صورت مجموعه ای کیفیت هوای اصفهان را به شرایط نامطلوبی رسانده است، اظهار داشت: آمارها نشان می دهد هوای اصفهان از کلان شهرهایی مانند تهران و مشهد آلوده تر است.
حمید ظهرابی افزود: در سال گذشته 6 دستگاه مدرن غبار سنج در ایستگاه های مختلف در اصفهان نصب شد که نشان می داد به شرایط بحرانی نزدیک می شویم و باید اقدامات لازم برای پیشگیری از آلودگی هوا در دستور کار مدیران استان قرار گیرد.
ظهرابی، با اشاره به تشکیل و فعالیت کارگروه های مختلف در زمینه پیشگیری از آلودگی هوا اشاره کرد و ادامه داد: برنامه جامعی برای کنترل و پیشگیری گردو غبار تدوین شده است که به تصویب خواهد رسید.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان اصفهان با بیان اینکه متاسفانه همه استان برای کنترل آلودگی هوا بسیج نشده اند و هنوز زمان بسیاری برای رسیدن به خواسته های ما لازم است، تصریح کرد: مدیریت شهری باید در بحث آلودگی هوا و ممانعت از آلاینده های زیست محیطی فعال شود و کمسیون معضلات محیط زیست تشکیل شود تا بتوانیم به آنچه مطلوب مردم در جامعه است دست یابیم.
وی گفت: نصب فیلتر در حمل و نقل گازوئیلی و ناوگان حمل و نقل، مدیریت نخاله های ساختمانی و راه اندازی مترو باعث کنترل آلودگی هوا می شود.
ظهرابی با اشاره به اینکه در موضوع پسماند در کشور پیشتاز هستیم، تصریح کرد: در سال گذشته اقدامات بسیار ارزنده ای با همکاری مردم و دستگاه های قضایی در استان اصفهان انجام شده است و این نشان دهنده این است که مدیران استان چه خدمات شایسته ای را به این استان مبذول داشته اند.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان اصفهان با اشاره به اینکه امنیت غذایی در گرو خاک سالم است، اذعان داشت: فرسایش و آلودگی خاک یکی از معضلات جدی کشور ماست و بررسی ها نشان می دهد که ما در موضع خاک رویکرد خوبی نداشته ایم و باید به این عنصر ارزشمند بیشتر بها دهیم.
ظهرابی با بیان اینکه در موضوع پسماندهای صنعتی هنوز اقدامات جدی صورت نگرفته و رها شده است، بیان کرد: تجمع فلزات در مناطق صنعتی قابل تشخیص است و باعث آلودگی هایی می شود که سلامت جامعه را به خطر می اندازد.
وی تصریح کرد: اصفهان در حاشیه کویر مرکزی قرار گرفته و بخش عمده ای از کانی صنایع فلزی در کنار صنایع بزرگ در این منطقه باعث تشدید آلودگی هوا می شود.
منبع : جوان آنلاين
تاریخ انتشار: ۲۹ خرداد ۱۳۹۴ - ۱۰:۴۴
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 146]