واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران: همدان؛
توصیه هایی به ورزشکاران در ماه مبارک رمضان
رئیس هیأت پزشکی ورزشی استان همدان گفت: در صورت رعایت برخی از نکات در هنگام تمرین و تغذیه مناسب در طول ماه مبارک رمضان مشکلی برای کسانی که ورزش میکنند و روزه دارند پیش نمیآید.
به گزارش خبرنگار گروه استانهای باشگاه خبرنگاران از همدان؛ دکتر حیدری مقدم ضمن تبریک فرا رسیدن ماه مبارک رمضان با اشاره به این نکته که نحوه تغذیه ورزشکاران حرفهای و غیرحرفهای در ماه مبارک رمضان با هم تفاوت دارد، اظهار داشت: روزه گرفتن در ماه مبارک رمضان هیچ تاثیری در افت عملکرد ورزشکاران ندارد.
وی با بیان اینکه در صورتی که ورزشکار برای مدت زمانی ورزش خود را متوقف کند دچار مشکل می شود، اظهار کرد: این تفکر که ورزش را در طول ماه مبارک رمضان متوقف کنیم، تفکر کاملا غلطی است.
دکتر حیدری مقدم گفت: در صورت رعایت برخی از نکات در هنگام تمرین و تغذیه مناسب در طول ماه مبارک رمضان مشکلی برای کسانی که ورزش میکنند و روزه دارند پیش نمیآید.
وی اظهار کرد: با توجه به این که در روزهای عادی سال وعده غذایی روزانه سه وعده است، در روزهای ماه مبارک رمضان تبدیل به دو وعده میشود که از لحاظ انرژی دریافتی تغییری حاصل نمیشود و تنها از لحاظ کمبود مواد قندی احتمال دارد برای ورزشکاران مشکل ایجاد کند.
رئیس هیأت پزشکی ورزشی استان با بیان این که دو تا سه ساعت پس از افطار زمان مناسبی برای مسابقه است، خاطر نشان کرد: بهتر است ورزشکاران افطار سنگینی را صرف نکنند و حدود 300 کیلو کالری مواد غذایی برای بدن ورزشکار مورد نیاز است.
وی درباره کسانی که به صورت همگانی ورزش را پیگیری میکنند، گفت: برای فعالیتهای ورزشی متوسط که در حد حرفهای نباشد، ماه مبارک رمضان یکی از بهترین فرصتها برای تناسب اندام است.
دکتر حیدری مقدم ادامه داد: در فاصله نزدیک به افطار به دلیل پایین بودن قند خون فرد ورزشکار چربی بیشتری را میسوزاند و این امر برای کسانی که به دنبال کاهش وزن هستند، بسیار مناسب است.
وی در خصوص نیازهای بدن ورزشکار در این ماه اظهار کرد: نیازهای تغذیهای که برای اکثر ورزشکاران وجود دارد بیشتر در مواد قندی و کربوهیدراتهاست که مقدار ذخیره آنها در بدن محدود است و در مردم عادی که به صورت غیرحرفهای ورزش میکنند، حداکثر میزان ذخیره این مواد 350 گرم است که البته به دلیل اینکه مغز انسان تنها مواد قندی مصرف میکند ممکن است ورزشکار با کمبود مواد قندی در بدن مواجه شود.
رئیس هیأت پزشکی ورزشی استان همدان همچنین بر استفاده از کربوهیدراتهایی چون ماکارونی، عسل، سیب زمینی و قند و شیرینیجات در فاصله بین سحر و افطار برای جبران کمبود مواد قندی تاکید کرد.
وی خاطر نشان کرد: ورزشکارانی که بعد از افطار تمرین میکنند باید پس از تمرین با مصرف مواد قندی از بروز یکسری مشکلات در بدن خود جلوگیری کنند.
حیدری مقدم در خصوص میزان مصرف مایعات در بدن ورزشکاران در ماه رمضان گفت: در شرایط آب و هوایی معتدل میزان آب مورد نیاز برای بدن غیر ورزشکار 2/5 لیتر آب است که از این مقدار 35 گرم در بدن ساخته میشود و بقیه آن را باید از طریق مواد مصرفی به بدن وارد کرد.
وی اضافه کرد: ورزشکاران به دلیل داشتن فعالیت سنگین و تعریق زیاد باید با مصرف یک و نیم تا دو لیتر آب یا مایعات شیرین به جز چای در ماه مبارک رمضان از بروز مشکلات جلوگیری کنند.
رئیس هیأت پزشکی ورزشی استان همدان تاکید کرد: پس از انجام فعالیت ورزشی تا زمانی که تشنه هستیم آب یا مایعات بنوشیم که البته مصرف مایعات با غلظت 5 درصد مواد قندی در حین تمرین و بعد از آن میتواند مفیدتر باشد.
وی افزود: بهتر است روزه داران عزیزحداقل یک ساعت قبل از اذان صبح از خواب بيدار شده و سحري را به آرامي و بدون عجله مصرف كنيد، چراكه سحری يك وعده بسيار مهم در ماه مبارك رمضان به منظورتامين انرژي مورد نياز ورزشكار در طول روز و نيز تنظيم قند ورزشكاران محسوب مي شود.
دکتر حیدری مقدم تصریح کرد: هرگز نبايد در وعده سحري پرخوري كرد چرا كه فشارزيادي به معده و دستگاه گوارش وارد مي كند و باعث مشكلات گوارشي مي شود ضمن آنکه وعده سحري را هرگز نبايد حذف كرد به ويژه در افرادي كه فعاليت هاي ذهني و بدني شديد دارند.
وی با اشاره به این که بین افطار و سحر باید از مصرف تنقلاتی مانند چیپس و پفک خودداری کرد، اضافه میکند: این تنقلات مضر و سبب تشنگی شدید در فرد روزهدار میشود که باید به جای آن از میوههای خشک مانند برگ هلو و برگ زردآلو استفاده کرد.
انتهای پیام/ح
اخبار مرتبط
چند راهکار مفید برای دیابتی ها
آئین ماه مبارک رمضان در اردبیل
روزه داران به این نکات توجه کنند
جشن 1500 روزه اولی در حرم مطهر رضوی
اهدای خون را به شب های قدر موکول نکنید
۲۸ خرداد ۱۳۹۴ - ۱۶:۳۴
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 164]