واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۲۷ خرداد ۱۳۹۴ (۲۰:۵۷ب.ظ)
رئيس سازمان فني و حرفهاي کشور: 18.9 درصد فارغالتحصيلان کشور بيکار هستند/ايجاد اشتغال پايدار با مشاغل خرد و خانگي موج - رئيس سازمان فني و حرفهاي کشور گفت: نرخ بيکاري اين افراد در کشور 18.9 درصد است که 12 به مردان و 33 درصد به زنان اختصاص دارد.
به گزارش خبرگزاري موج از خرمآباد، کوروش پرند عصر امروز در حاشيه جلسه شوراي اداري که در استانداري لرستان برگزار شد، افزود: دو استراتژي ميتواند در برنامه استاندار باشد، يکي از استراتژيها اين است که استاندار ميتواند سرمايهگذاران را به استان بياورد تا سرمايهگذاري کنند.
وي ادامه داد: يک استراتژي ديگر که ميتوان استاندار را در کنار استراتژي اول موفق کند استفاده از اشتغالهاي خانگي، خرد و متوسط است که ميتواند اشتغال فراواني را ايجاد کند.
رئيس فني و حرفهاي کشور با اشاره به لزوم اتخاذ استراتژي بلندمدت براي رفع بيکاري در استان، عنوان کرد: ورود سرمايهگذاران داخلي و خارجي به استان ارزشافزوده بالايي دارد اما درصد اشتغالزايي کمي را بههمراه دارد و اين يک استراتژي کوتاه مدت است که جوابگو نيست.
وي با اشاره به ايجاد اشتغالهاي بزرگ از طريق بنگاههاي کوچک در لرستان، تصريح کرد: سازمان فني و حرفهاي، صندوق کارآفريني اميد، سازمان بهزيستي، معاونت توسعه و اشتغال، معاونت تعاون و بانک توسعه تعاون ميتوانند با همگرايي طرحهايي را براي اشتغالزايي در استان ارائه دهند.
پرند بيان کرد: سازمان فني و حرفهاي متولي اشتغالزايي در کشور نيست بلکه نقش حامي و تسهيلکننده را برعهده دارد و هيچگاه بهعنوان سازماني دولتي وارد بحثهاي اجرايي اشتغال نميشود چراکه اگر بخش دولتي خودش اين کار را انجام دهد قطعاً شکست ميخورد.
رئيس سازمان فني و حرفهاي کشور گفت: در حوزه مشاغل خرد و خانگي بهطور متوسط حدود 20تا 25 ميليون تومان هزينه ميشود و افراد به اشتغال پايدار ميرسند.
وي افزود: در کشور به حوزه توليد و مواد اوليه بهطور حرفهاي توجه نکردهايم و اين باغث شده کالايي که توليد ميشود کيفيت پايين و قيمت بالايي داشته باشد، بنابراين مهمترين قسمتي که ميتواند يک جنس را توليد و قابل رقابت کند، تهيه منابع و مواد اوليه است.
پرند تصريح کرد: صندوق کارآفريني اميد به کارآفريني که وارد اين حوزه ميشود 100 ميليون تومان بابت پروژه پرداخت ميکند و به کساني هم که وارد توليد ميشوند مبلغي پرداخت ميکند.
پرند خاطرنشان کرد: ميتوانيم در حوزه کشت گياهان دارويي، تراش و فرآوري سنگهاي قيمتي و نيمه قيمتي، بافت تابلو فرش، صنايعدستي، کيف و کفش چرب و پوشاک، صنعتي نو ايجاد و کار را جلو ببريم.
وي با اشاره به اينکه استان لرستان جزء چهار استاني است که بالاترين نرخ بيکاري را دارد، گفت: يک معضلي که کشور با آن مواجه است بحث فارغالتحصيلان بيکار است، نرخ بيکاري اين افراد در کشور 18.9 درصد است که 12 به مردان و 33 درصد به زنان اختصاص دارد.
رئيس فني و حرفهاي کشور اظهار داشت: بيشترين نرخ بيکاري در رشتههاي علوم کامپيوتر با 27.2 درصد و رشته کشاورزي، محيطزيست و شيلات با 27 درصد است.
وي افزود: چهار و نيم ميليون دانشجو در سطح کشور داريم که يک و نيم ميليون فقط در 21 رشته متمرکز هستند که اين آمار نشان ميدهد رشتههاي دانشگاهي متناسب با نياز کشور نيست و گروههاي آموزشي و نوع دانشگاه دچار مشکل است.
پرند عنوان کرد: يکي از مشکلاتي که با آن مواجه هستيم عدم وجود تکنسين حرفهاي است، هدف اصلي تأمين نيروي انساني ماهر موردنياز بازار کار است که با طرح تمرکز بر دانشجو و تمرکز بر فارغالتحصيلان انجام ميشود.
وي بيان کرد: يکي از نکات مهم که بايد به آن توجه داشته باشيم بحث کارورزي است که بايد فارغالتحصيلان بتوانند به صنعت و خدمات کشاورزي کشور وصل شوند، در اين زمينه آئيننامهاي انجام شد و پيشبيني ميشود 60 درصد از کساني که وارد حوزه کارآفريني ميشوند وارد بازار کار صنعت و کشاورزي شوند.
رئيس فني و حرفهاي کشور عنوان کرد: با ايجاد کارآموزي نوين براي دانشجويان طي هشت ترم، دانشجويان ميتوانند از امکانات آموزشي فني و حرفهاي در مراکز دولتي استفاده کنند و آموزشهاي خاصي را ببينند.
وي تصريح کرد: در اين زمينه برنامهريزي خوبي انجامشده و پژوهشهايي به شکل ميداني صورت گرفته که ميتواند در موفقيت اين طرح مؤثر باشد.
پرند خاطرنشان کرد: با ايجاد دورههاي عملي کامپيوتر و آموزشهاي مهارتي در زمينهٔ کسبوکار، قوانين تأمين اجتماعي و آموزشهاي تخصصي، افراد بهراحتي ميتوانند وارد بازار کار شوند.
رئيس فني و حرفهاي کشور عنوان کرد: در شرايط تحريمها کشور با رشد اقتصادي منفي 6.8 درصد مواجه بود که الان رشد اقتصاد صعودي و مثبت شده است.
پرند بيان کرد: اگر بخواهيم رويکردي که با آن مواجه هستيم مرتفع شود به رشد اقتصادي هفتتا هشتدرصدي نياز است که بهوسيله اقتصاددانان بررسي ميشود و با توجه به برنامهريزيهايي که شده الآن نميتوانيم بهسرعت به اين رشد برسيم.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 181]