تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 7 دی 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):سه ويژگى است كه در هر كس يافت شود، ويژگى هاى ايمان كامل مى گردد: آن كه وقتى خشن...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1845689937




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

تجويز داروهاي خارج از فهرست دارويي مشروط مي‌شود


واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: تجويز داروهاي خارج از فهرست دارويي مشروط مي‌شود
گاهي وقت‌ها نسخه‌اي كه پزشك براي شما مي‌پيچد در هيچ داروخانه‌اي يافت نمي‌شود. پس براي تهيه داروي تجويز شده يا بايد به سراغ بازار سياه برويد يا به دنبال شركت‌هايي كه وارد‌كننده داروهاي تك‌نسخه‌اي هستند. اين در حالي است كه در اغلب موارد براي درمان بيماري شما داروهاي مؤثر ديگري هم وجود دارد كه به خاطر قرارداشتن در ليست دارونامه رسمي كشور يا فارماكوپه در دسترس‌اند. حالا سازمان غذا و دارو طرحي را به مجلس برده تا پزشكان به راحتي مجاز به تجويز داروهاي خارج از فهرست دارويي كشور نباشند.
نویسنده : زهرا چيذري 


گاهي وقت‌ها نسخه‌اي كه پزشك براي شما مي‌پيچد در هيچ داروخانه‌اي يافت نمي‌شود. پس براي تهيه داروي تجويز شده يا بايد به سراغ بازار سياه برويد يا به دنبال شركت‌هايي كه وارد‌كننده داروهاي تك‌نسخه‌اي هستند. اين در حالي است كه در اغلب موارد براي درمان بيماري شما داروهاي مؤثر ديگري هم وجود دارد كه به خاطر قرارداشتن در ليست دارونامه رسمي كشور يا فارماكوپه در دسترس‌اند. حالا سازمان غذا و دارو طرحي را به مجلس برده تا پزشكان به راحتي مجاز به تجويز داروهاي خارج از فهرست دارويي كشور نباشند.
 رسانه‌اي شدن خبر كمبود داروهاي پيوند كليه نگراني‌هايي را در جامعه ايجاد كرد و خاطره تلخ كمبود سه رقمي اقلام دارويي را در ذهن بيماران زنده كرد. حالا اما به گفته وزير بهداشت اخيراً مشكل كمبود داروهاي پيوند كليه رفع شده است. سيد‌حسن قاضي‌زاده هاشمي با اشاره به طلب 3هزار و 500 ميليارد توماني از بيمه‌ها شرايط حوزه دارو را سخت توصيف مي‌كند اما در عين حال معتقد است كمبود دارو نداريم. وي با اشاره به مشكلاتي در تأمين دارو با توجه به تحريم‌ها مي‌افزايد: رئيس‌جمهور نسبت به اين مسئله حساس هستند و مراقبت‌هاي خاصي دارند. ما نيز هر هفته وضعيت دارويي كشور را دنبال مي‌كنيم. به باور وزير شايد اعلام كمبودهاي دارويي يك نوع فضاسازي باشد. حالا اما طرحي از سوي سازمان غذا و دارو به مجلس ارائه شده تا پزشكان داروهاي خارج از فهرست دارويي كشور را تجويز نكنند و واردات داروهاي تك‌نسخه‌اي مشروط شود.

   راهكاري براي جلوگيري از قاچاق دارو
رئيس سازمان غذا و دارو هدف از بررسي طرح ممنوعيت تجويز داروي خارج از فهرست در مجلس شوراي اسلامي را جلوگيري از قاچاق دارو مي‌داند و مي‌گويد: با اجراي اين طرح به پزشك اجازه داده مي‌شود كه تنها در شرايط خاص، با تأييد انجمن علمي مرتبط و سازمان غذا و دارو اين نوع داروها را تجويز كند. به گفته رسول ديناروند اين طرح با نظر موافق سازمان غذا و دارو به مجلس شوراي اسلامي ارائه شده و قرار است براي جلوگيري از تجويز داروهاي تك‌نسخه‌اي پزشكان تدابير قانوني انديشيده شود.

   شرط تجويز داروهاي خارج از فهرست
به باور ديناروند زماني كه نسخه‌اي توسط پزشك تجويز مي‌شود، بيمار براي تهيه آن به هر دري مي‌زند زيرا تصورش اين است كه درمانش وابسته به همان دارو است. وي تأكيد مي‌كند: با اجرايي شدن اين طرح به پزشك اجازه داده مي‌شود كه در شرايط خاص و با تأييد انجمن علمي مرتبط و سازمان غذا و دارو اين نوع داروها را تجويز كند و امكان تهيه اين نوع داروها فراهم است چراكه اگر اجازه تأمين دارو به تقاضا داده نشود، زمينه قاچاق آن فراهم خواهد شد. از نگاه رئيس سازمان غذا و دارو در حال حاضر بازار قاچاق مختص داروهاي خارج از فهرستي است كه توسط پزشك تجويز شده و به دليل غيرضروري بودن آن توسط مسئولان تأمين نشده است. ديناروند تصريح مي‌كند: با اجرايي شدن اين طرح از اين پس، نسخه‌نويسي خارج از فهرست بر اساس قانون ممنوع مي‌شود و پزشكان نمي‌توانند چنين تجويزهايي داشته باشند كه نتيجه آن قطعاً كاهش قاچاق دارو خواهد بود.

   تجويز دارو در برابر سفر خارجي
دكتر احمد آريايي‌نژاد، عضو كميسيون بهداشت و درمان مجلس در گفت‌وگو با «‌جوان‌» درباره چنين طرحي مي‌گويد: برخي پزشكان دچار تب تجويز داروهاي خارجي شده‌اند و اين تب حتي به برخي از پزشكان خوب ما هم سرايت كرده است و بايد فكري به حال اين مسئله كرد، البته از روش‌هاي ايجابي نه سلبي. به گفته وي اگر مشكل پزشكان براي تجويز داروهاي خارجي مربوط به كيفيت داروهاي ايراني است بايد به سراغ داروسازان برويم و مشكل را برطرف كنيم چراكه به هر حال بايد اعتماد به كالاهاي ايراني شكل بگيرد.
آريايي‌نژاد در پاسخ به اين سؤال كه مگر داروهاي موجود در فهرست رسمي داروهاي كشور فقط ايراني‌اند، مي‌گويد: نه اما تعداد داروهاي خارجي در اين فهرست كم است. وي در رابطه با دليل پزشكان براي تجويز داروهاي خارج از فهرست دارويي كشور به ارتباطات مالي پنهان ميان برخي شركت‌هاي دارويي خارجي با برخي پزشكان اشاره مي‌كند و مي‌افزايد: گاهي اين تجويزها به ازاي سفرهاي خارجي يا تورهايي است كه اين شركت‌ها براي پزشكان برگزار مي‌كنند.

   نبايد پزشك را محدود و مجبور كرد
نعمت‌الله منوچهري ديگر عضو كميسيون بهداشت و درمان مجلس شوراي اسلامي اما چندان هم موافق اين طرح نيست و دراين باره نظر ديگري دارد. وي در اين باره به «جوان»‌مي گويد: به نظر من اگر فارماكوپه ايران جوابگوي درمان بيماران هست من صلاح نمي‌دانم داروي خارجي و خارج از فهرست براي درمان بيماران تجويز شود اما در صورتي كه داروي ايراني اثرگذاري لازم را نداشت چطور؟ بنا به تأكيد اين نماينده مجلس بايد داروي خوب بسازيم. بديهي است اگر كيفيت داروي داخلي بهتر از خارجي باشد پزشكان هم داروي خوب را تجويز مي‌كنند. به باور وي بايد معيار خوب و بدي و اثرگذاري دارو را  رضايت بيماران قرار داد. اين پزشك عضو بهارستان تصريح مي‌كند: نبايد پزشك را مجبور كرد كه حق نداري داروي خارجي تجويز كني گاهي پزشك صلاح مي‌داند داروي خاصي را تجويز كند.


منبع : روزنامه جوان



تاریخ انتشار: ۲۷ خرداد ۱۳۹۴ - ۲۰:۱۸





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[مشاهده در: www.javanonline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 67]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن