محبوبترینها
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1843131775
پيامد تحريم، تقويت صلح و امنيت بين المللي يا نقض حقوق بشري ملت ها
واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۲۶ خرداد ۱۳۹۴ (۱۵:۰ب.ظ)
پيامد تحريم، تقويت صلح و امنيت بين المللي يا نقض حقوق بشري ملت ها گروه حقوقي- قضايي موج؛
بايد توجه داشت که تحريم ها بيشترين اثر را بر جمعيت غيرنظامي مي گذارد و حتي اگر فرض کنيم تحريم براي حفظ صلح و امنيت بين المللي يا رعايت حقوق بشر يا دليل موجه ديگري برقرار شده است، نمي توان تصور کرد فشار بر جمعيت غيرنظامي، موجب تغيير رويه يا نتيجه مثبت در اين زمينه ها شود.
با مروري بر سخنان رييس جمهوري کشورمان که گفته است: «آنان که مي گويند تحريم مهم نيست، گويي از جيب مردم بي خبرند. نان که مي گويند با ديپلمات هاي کارآزموده خود نبايد با 1+5 مذاکره کنيم گويي از زندگي مردم بي خبرند.» روشن مي شود که تحريم، اثرهاي بد و فاجعه باري بر اقتصاد و زندگي مردم کشورهاي هدف تحريم مي گذارد.
دلايلي که اتحاديه اروپا و آمريکا براي مشروعيت بخشيدن به تحريم هاي عليه ايران بيان مي کنند بيشتر زيرمجموعه فصل هفتم منشور سازمان ملل متحد قرار مي گيرند. برابر ماده 41 منشور سازمان ملل متحد، شوراي امنيت مي تواند براي اثربخشي به تصميمات خود اقدامات غيرنظامي در نظر بگيرد و مي تواند از اعضاي ملل متحد بخواهد که اقداماتي مانند قطع همه يا بخشي از روابط اقتصادي و ارتباطات راه آهن، دريايي، هوايي، پستي، تلگرافي، راديويي و ديگر وسايل ارتباطي و قطع روابط سياسي را انجام دهند.
اکنون بايد ببينيم که آيا منشور سازمان ملل متحد در کليت خود با مفاد اين ماده چه نسبتي دارد و ديگر اين که آيا تحريم بر پايه اين ماده و اين فصل از منشور ملل متحد مي تواند ديگر موازين بين المللي و حقوق بشري را نقض کند؟
البته اينها پرسش هايي هستند که نياز به بررسي حقوقي دارند و مي دانيم که از لحاظ سياسي در صحنه بين المللي معمولا نمي توانيم توجيه حقوقي و درستي از اتفاقات پيدا کنيم چرا که در سياست، قدرت نظامي و رسانه اي و... بسيار تاثيرگذار هستند.
از ديدگاه حقوقي، کشورها منشور سازمان ملل متحد را به عنوان يک کل پذيرفته اند و در پيش گفتار منشور سازمان ملل متحد آمده است که برخي از مقاصد سازمان، عبارتند از نجات نسل هاي آينده از بلاي جنگ، احترام به حقوق بشر و آزادي هاي اساسي، گسترش روابط دوستانه ميان ملل بر پايه احترام به اصل تساوي حقوق و خودمختاري ملل و دستيابي به همکاري بين المللي براي حل مسايل اقتصادي و اجتماعي و فرهنگي و بشردوستانه بين المللي.
احترام به حقوق بشر و ارزش هاي بشردوستانه از جمله محدوديت هاي اساسي بر حق توسل به اقدامات متقابل به شمار مي رود. مردمي که در يک کشور زندگي مي کنند نبايد به اين دليل که رهبرانشان صلح و امنيت بين المللي را به خطر انداخته اند، از حقوق بنيادين اقتصادي، اجتماعي و فرهنگي خود محروم شوند. همچنين مجمع عمومي سازمان ملل متحد در اصول اساسي حمايت از جمعيت غير نظامي در مخاصمات مسلحانه تصريح کرده است: تعهد به احترام به حقوق بشر يک قاعده عرفي حقوق بين الملل است که به اقدامات اجرايي غير نظامي نيز تسري مي يابد. موارد يادشده موجب شده اند شوراي امنيت تلاش کند به هنگام وضع مجازات هاي اقتصادي آنها را با موازين حقوق بشر و بشردوستانه منطبق کند.
براي مثال شوراي امنيت، در هنگام وضع تحريم ها و اجراي آن ها گروه هاي آسيب پذيرتر غيرنظاميان مانند، کودکان، مادران باردار، بيماران و غيره را بيشتر مورد توجه قرار مي دهد تا آسيب هاي کمتري ببينند. البته به نظر مي رسد شورا در کاهش اثر منفي تحريم ها بر مردم غيرنظامي موفقيت چنداني نداشته است.
کاظم غريب آبادي، معاون ستاد حقوق بشر کشورمان درباره تاثير تحريم ها بر حقوق بشر گفته است: به خاطر تاثيرات قابل پيش بيني و هزينه مند، با تحريم هاي اقتصادي بايد مشابه سلاح جنگي و حمله مسلحانه رفتار کرد، چراکه خسارات هايي را به بار مي آورند که بيشتر در اثر حملات نظامي متعارف ايجاد مي شوند.
تحريم ها چه از سوي شوراي امنيت اعمال شوند و چه به صورت يکجانبه، بر حقوق اساسي بشر تاثير مي گذارند. تاثير تحريم ها بر زيرساخت ها و ايجاد درد و رنج در جمعيت کشور هدف غيرقابل انکار تحريم ها است. تحريم هاي اقتصادي منجر به وخامت اوضاع در زيرساخت هاي عمومي مي شوند که به نوبه خود جمعيت کشور هدف را با بحران بشردوستانه مواجه مي کنند.
تحريم ها رنج و درد غيرنظاميان را با آثار سوء غيربشردوستانه افزايش مي دهند. چنين آثاري خود را در سوء تغذيه، افزايش آمار مرگ و مير نوزادان به هنگام تولد، بهداشت عمومي، نرخ اشتغال و کمبود کالا نشان مي دهند. تحريم ها نه تنها تاثير غيرقابل اجتنابي نسبت به جان افراد در کشور هدف دارند، بلکه بر بهره مندي آنان از حقوق خود مانند حق بهداشت يا حق خوراک تاثيرات زيان باري خواهند داشت. حق پيشرفت نيز به طور روزافزوني در حال کسب مقبوليت به عنوان حق بشر است و تحريم هاي اقتصادي به طور مستقيم و غيرمستقيم عليه بهره مندي از اين حق عمل مي کنند.
بايد توجه داشت تحريم يکي از اقدامات جمعي بين المللي است و اين گونه اقدامات تنها بايد زماني به کار گرفته شوند که ديگر اقدامات صلح آميز انجام شده باشند و نتيجه اي نداده باشند يا پيش بيني شود که تاثيري نخواهند داشت.
البته روشن است که بايد دلايل درست و کارشناسي شده اي در اين زمينه وجود داشته باشد و نبايد آن گونه که امروزه عمل مي شود تنها چند کشور قدرتمند در راستاي منافع خود تصميم بگيرند که اقدامات مسالمت آميز کارساز نيستند و تحريم بايد برقرار شود.
شوراي امنيت درباره تحريم ها و حقوق بشر، دو محدوديت دارد. محدوديت نخست اين است که شوراي امنيت نبايد در اعمال تحريم هاي اقتصادي، حقوق اساسي بشر را ناديده بگيرد. يعني بايد اين موضوع را در نظر داشته باشد که اهميت بيشتري به حقوق اساسي بشر بدهد نسبت به حقوق بشري که اهميت کمتري دارد.
براي مثال اگر تحريم براي امن کردن راه هاي بازرگاني بين المللي است نبايد حق زندگي و حيات را که از حقوق بنيادين بشر است را ناديده بگيرد. دراين باره موضوع تحريم هاي هسته اي ايران که بر پايه گمان و ادعا هستند و تنها چند کشور قدرتمند با ادعاي نظامي بودن فعاليت هاي هسته اي ايران، تحريم هاي سنگين هم در شوراي امنيت و هم تحريم هاي يک جانبه برقرار کرده اند، داراي مشروعيت به نظر نمي رسند. محدوديت دوم اين است که شوراي امنيت نبايد در تحريم هاي اقتصادي، قواعد حقوق بشر را به نحوي ناديده بگيرد که موجب تهديد عليه صلح و امنيت بين المللي شود؛ زيرا اين اقدام برخلاف مسووليت اصلي شورا در حفظ صلح و امنيت بين المللي است.
تحريم ها آثار منفي فراواني در کشورهاي هدف ايجاد مي کنند که مي توان اين آثار را در حد خسارت هاي ناشي از جنگ دانست. پيامدهاي اقتصادي که تحريم ايجاد مي کند بنيان هاي حقوق بشري را به لرزه درمي آورد و بسياري از حقوق ابتدايي بشر را نقض مي کند. يکي از اين موارد، حق بشري دسترسي به خوراک است که بر اثر تحريم، مردم کشور مورد تحريم، از زنان و کودکان تا بزرگسالان دسترسي کمتري به خوراک خواهند داشت و در کشورهاي مورد تحريم هم بر اثر کاهش امکان واردات مواد خوراکي و هم بر اثر فقر عمومي که ايجاد مي شود و مردم نمي توانند خوراک تهيه کنند، گرسنگي و سو تغذيه افزايش مي يابد.
بر اثر سو تغذيه و مشکلاتي که تحريم ها ايجاد مي کنند زيرساخت هاي رفاهي و به ويژه زيرساخت هاي بهداشتي مشکلات شديدي پيدا مي کنند که خود موجب افزايش مرگ و مير مي شوند. برابر موازين حقوق بشر، افراد بايد بتوانند به آب بهداشتي و درمان هاي پزشکي و... دسترسي داشته باشند که همه اين موارد بر اثر تحريم مورد تهديد قرار مي گيرند.
نکته اينجا است که تحريم هاي شوراي امنيت تنها بخشي از تحريم هايي است که در فضاي بين المللي برقرار مي شود. بخش بزرگي از تحريم ها تحريم هاي يک جانبه هستند که درباره کشور ما ايران هم چنين تحريم هايي بسيار زياد برقرار شده اند. تحريم هاي يکجانبه از ديدگاه حقوق بشر و حقوق بين الملل، توجيه کمتري دارند و در واقع دلايل اعمال آنها بسيار سست تر از تحريم هاي شوراي امنيت است. کاظم غريب آبادي، معاون دبير ستاد حقوق بشر با اشاره به اين که هر تحريمي که خارج از چهارچوب شوراي امنيت اعمال شود، تحريم يکجانبه تلقي مي گردد، گفته است:تحريم هاي يکجانبه در مغايرت با حقوق بين الملل قرار دارند و از اين رو، چالشي بر نظم حقوقي بين المللي محسوب مي شوند که در منشور ملل متحد بر آن تصريح شده است.
همچنين بايد توجه داشت که تحريم ها بيشترين اثر را بر جمعيت غيرنظامي مي گذارند و حتي اگر فرض کنيم تحريم براي حفظ صلح و امنيت بين المللي يا رعايت حقوق بشر يا دليل موجه ديگري برقرار شده است، نمي توان تصور کرد که فشار بر جمعيت غيرنظامي، موجب تغيير رويه يا نتيجه مثبت در اين زمينه ها شود.
"علي فرهي"
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[مشاهده در: www.mojnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 33]
صفحات پیشنهادی
با تقویت تولید داخلی مسائل بینالمللی حل میشود
چهارشنبه ۱۳ خرداد ۱۳۹۴ - ۱۰ ۵۹ نماینده مردم بروجرد در مجلس گفت با تقویت تولید داخلی مسائل بینالمللی حل میشود به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا منطقه لرستان بهرام بیرانوند در دیدار مجمع نمایندگان استان با نماینده ولی فقیه اظهار کرد رهبر در فرازهایی از فرمایشاتبروجردی در کمیسیون امنیت ملی مجلس: سلطهگران به نام حقوقبشر و دموکراسی به ملتها حمله میکنند
بروجردی در کمیسیون امنیت ملی مجلس سلطهگران به نام حقوقبشر و دموکراسی به ملتها حمله میکنندرئیس کمیسیون امنیت ملی مجلس گفت کشورهای سلطهگر به نام حقوقبشر و دموکراسی به ملتها حمله کرده و آدمکشی میکنند و در مقابل کشتار بیرحمانه آلسعود که اغلب زنان و کودکان هستند از جنایتکادبیرکل اتحادیه سازمانهای غیردولتی حامی حقوق ملت فلسطین خبر داد برگزاری همایش بینالمللی امام خمینی(ره)، فلسطی
دبیرکل اتحادیه سازمانهای غیردولتی حامی حقوق ملت فلسطین خبر دادبرگزاری همایش بینالمللی امام خمینی ره فلسطین و مقاومت اسلامیدبیرکل اتحادیه سازمانهای غیردولتی حامی حقوق ملت فلسطین از برگزاری همایش بینالمللی امام خمینی ره فلسطین و مقاومت اسلامی در یازدهم خرداد ماه در باغ موزچارچوب آئین نامه حقوق مسافر بین المللی است | خبرگزاری ایلنا
مدیرکل دفتر نظارت بر فرودگاهها چارچوب آئین نامه حقوق مسافر بین المللی است ایلنا مدیرکل دفتر نظارت بر فرودگاهها شرکت ها و موسسات هوانوردی سازمان هواپیمایی کشوری گفت چارچوب آیین نامه رعایت حقوق مسافر بین المللی است و در بسیاری از کشورها اجرا می شود به گزارش ایلنا به نقل از رواحقوق بشر و سازوکارهای نظارتی در اسناد بین المللی و فقه
حقوق بشر و سازوکارهای نظارتی در اسناد بین المللی و فقهحقوق شهروندی به دلیل آنکه در یک مجموعه قانونی و مرکز رسمی تصمیم گیری در سطح ملی واجد ضمانت اجرا می شوند از یک سو جایگاه معتبری دارند به گونه ای که این حقوق در متن قانون اساسی کشورها مندرج می شوند و از سوی دیگر محدودیت هاهشدار درباره ظهور نفاق بین المللی
هشدار درباره ظهور نفاق بین المللی رئیس مجلس درباره ظهور نفاق بین المللی هشدار داد و گفت که امروز یک گروهک تروریستی همه فرق اسلامی را منحرف می داند و به نام اسلام جنایت و با این پرچم در بین ملل مسلمان فتنه ای انگیزی می کند و آمریکایی ها بر خلاف ادعاهایشان از آنان حمایت می کنند بهلاریجانی: نگاه به قم باید نگاه به ساماندهی یک شهر بین المللی باشد
جمعه ۱۵ خرداد ۱۳۹۴ - ۲۰ ۴۰ رییس مجلس شورای اسلامی گفت نوع نگاه به شهر قم باید نگاه به سامان دهی یک شهر بین المللی باشد لذا مسوولان باید تلاش گسترده ای دراین راستا داشته باشند به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا منطقه قم علی لاریجانی عصر روز جمعه در مراسم تقدیر ازروایت تصاویری از دیدار وزرای خارجه ایران، روسیه وچین در حاشیه کنفرانس بین المللی شانگهای
روایت تصاویری از دیدار وزرای خارجه ایران روسیه وچین در حاشیه کنفرانس بین المللی شانگهای گزارش تصویری دیدار وزرای خارجه جمهوری اسلامی ایران روسیه و چین در حاشیه کنفرانس بین المللی امنیت و ثبات در منطقه سازمان همکاری شانگهای - مسکو در این بخش ملاحظه کنید به گزارش خبرنگار&nbروایت تصویری از دیدار وزرای خارجه ایران، روسیه وچین در حاشیه کنفرانس بین المللی شانگهای
روایت تصویری از دیدار وزرای خارجه ایران روسیه وچین در حاشیه کنفرانس بین المللی شانگهای گزارش تصویری دیدار وزرای خارجه جمهوری اسلامی ایران روسیه و چین در حاشیه کنفرانس بین المللی امنیت و ثبات در منطقه سازمان همکاری شانگهای - مسکو را در این بخش ملاحظه کنید به گزارش خبرنگار&سیاست خارجی و روابط بینالملل از دیدگاه امام خمینی(ره)/ ارمغان همزیستى صلح آمیز در پرتو استقلال
سیاست خارجی و روابط بینالملل از دیدگاه امام خمینی ره ارمغان همزیستى صلح آمیز در پرتو استقلال مام خمینى ره مفهوم موازنۀ منفى را که در شعار نه شرقى نه غربى متراکم گردیده بود گسترش بخشیدند و تصویر ژرفى از آن را در ارتباط با همزیستى صلح آمیز در پرتو استقلال و مصالح و منافع ملّمدیرکل دفتر نظارت بر مؤسسات هوانوردی سازمان هواپیمایی کشوری: کاهش شکایت مسافران هواپیما با اجرای آئیننامه حق
مدیرکل دفتر نظارت بر مؤسسات هوانوردی سازمان هواپیمایی کشوری کاهش شکایت مسافران هواپیما با اجرای آئیننامه حقوق مسافر چارچوب آئیننامه بینالمللی استمدیرکل دفتر نظارت بر فرودگاهها شرکت ها و موسسات هوانوردی سازمان هواپیمایی کشوری گفت چارچوب آئیننامه حقوق مسافر بینالمللی استگزارش فارس از مسکو آغاز کنفرانس بینالمللی امنیت و ثبات در منطقه سازمان همکاری شانگهای با حضور ظریف
گزارش فارس از مسکوآغاز کنفرانس بینالمللی امنیت و ثبات در منطقه سازمان همکاری شانگهای با حضور ظریفکنفرانس بینالمللی امنیت و ثبات در منطقه سازمان همکاری شانگهای با حضور وزیر امور خارجه ایران در مسکو آغاز شد به گزارش خبرنگار اعزامی خبرگزاری فارس به مسکو کنفرانس بینالممکتب امنیتی جمهوری اسلامی را به بشریت عرضه خواهیم کرد
یکشنبه ۱۷ خرداد ۱۳۹۴ - ۱۶ ۴۰ معاون امور راهبردی و اشراف کلی فرماندهی معظم کل قوا گفت به دنبال این هستیم تا مکتب امنیتی جمهوری اسلامی ایران را به عنوان یک حرف جدید به بشریت عرضه کنیم به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا سردار سرلشکر پاسدار مصطفی ایزدی در نشستمیتوانیم مکتب امنیتی ایران را به بشریت عرضه کنیم
میتوانیم مکتب امنیتی ایران را به بشریت عرضه کنیم سیاست > نظامی - تسنیم نوشت معاون امور راهبردی و اشراف فرمانده کل قوا گفت ما باید در مباحث امنیتی در جهت پیشرفت اهداف انقلاب به سمت تئوریزه کردن امنیت برویم ما میتوانیم مکتب امنیتی جمهوری اسلامی ایران را به عناولین کنفرانس بین المللی زن، صلح و ایثار برگزارشد
اولین کنفرانس بین المللی زن صلح و ایثار برگزارشد مجمع جهانی زنان ایثارگر دوستدار صلح اولین کنفرانس بین المللی زن صلح و ایثار تحت عنوان سمپوزیوم صلح درون با حضور اندیشمندان و نخبگان برتر دانشگاهی در عرصه صلح را در فرهنگ سرای امام ره با حمایت جمعیت فرزندان شاهد و ایثارگر نواندایران بیشترین تلاش را برای امنیت و صلح در منطقه انجام داده است/ آمادگی نیروهای مسلح برای دفاع از کشور | خبرگزا
حجتالاسلام آلهاشم ایران بیشترین تلاش را برای امنیت و صلح در منطقه انجام داده است آمادگی نیروهای مسلح برای دفاع از کشور رئیس سازمان عقیدتی سیاسی ارتش جمهوری اسلامی ایران تاکید کرد ممکن است کشوری بتواند جنگی را علیه ایران آغاز کند اما توان استمرار و پایان بخشیدن به جنگ را نخواهیچ نامزد انتخاباتی در آمریکا نمیتواند توافق بینالمللی هستهای با ایران را لغو کند
بهشتیپور در گفتگو با باشگاه خبرنگاران هیچ نامزد انتخاباتی در آمریکا نمیتواند توافق بینالمللی هستهای با ایران را لغو کند یک کارشناس مسائل هستهای گفت دولتهای چین فرانسه آمریکا و همگی به توافق متعهد خواهند بود چرا که اگر قرار باشد هر کدام از این کشورها دولتشان عوض شود-
سیاسی
پربازدیدترینها