تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 9 مهر 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):برترین عبادت مداومت نمودن بر تفکر درباره خداوند و قدرت اوست.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها




آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1819216690




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

3 وعده افطار، شام و سحری در رمضان حفظ شود


واضح آرشیو وب فارسی:تراز: تراز: روزه داران اصول تغذیه صحیح را در این هنگام رعایت کنند و هیچ گاه وعده سحری را حذف نکنند . روزه داران باید همانند سایر اوقات سال سه وعده غذایی شامل افطار، شام و سحری داشته باشند و نیاز به حذف هیچ یک از وعده ها نیست.

به گزارش تراز ،باید سحری نسبت به دو وعده افطار و شام، وعده اصلی را تشکیل دهد به ویژه در افراد با فعالیت بدنی و فکری زیاد مانند دانش آموزان، ورزشکاران و کارگران حائز اهمیت است.

روزه بی سحری باعث تجزیه ناقص چربی ها، تشکیل اجسام کتونی و در نتیجه بوی بد دهان، سردرد و دردهای عضلانی، کاهش کارایی روزانه و احساس ناخوشی و بدحالی فرد می شود. همچنین منجر به افت قند خون (کاهش یادگیری، بی حوصلگی و خستگی) و در نهایت تمایل به خوردن غذاهای شیرین و چرب و چاقی خواهد شد.

روزه داران باید در فاصله خوردن افطار تا سحر از غذاهای متنوع که شامل 5 گروه اصلی مواد غذایی (نان و غلات، گوشت و تخم مرغ و حبوبات، شیر ولبنیات، میوه ها و سبزی ها) باشد، استفاده نمایند.

توصیه می شود برای جلوگیری از یبوست و سنگ کلیه ، آب و مایعات فراوان (حداقل 8 لیوان)، مواد غذایی پرفیبر ، مغذی و نسبتاً کم کالری با هضم آرام و سیری کنندگی بالا و حاوی ویتامین ها و مواد معدنی استفاده نمایند.

مصرف غذاهای آماده بیرون (فست فودها) مثل انواع ساندویچ ها، پیتزا و الویه آماده را کنار گذاشته و اساساً تا حد امکان از مصرف غذاهای سرخ شده خودداری شود.

روزه داران از خوردن زولبیا و بامیه، باقلوا و حلوای پر شکر و چرب اجتناب کنند و از نوشیدنی های کافئین دار (چای، قهوه و کولا) که ادرار را زیاد کرده و ایجاد کم آبی و احساس تشنگی می کنند خودداری شود.

سوپ حاوی غلات سبوس دار (برنج، جو و جودوسر)، سیب زمینی، حبوبات (عدس و لوبیا)، میوه ها و سبزیجات که حاوی کربوهیدرات پیچیده می باشند و مدت زمان بیشتری در دستگاه گوارش باقی مانده و دیرتر ایجاد احساس گرسنگی می نمایند غذای مناسبی هنگام سحر می باشد.

نوشیدن قهوه و چای پررنگ در وعده سحر به علت تشدید تشنگی در طول روز توصیه نمی شود. از خوردن غذاهای خشک (کوکوها، کتلت و کباب ها) و پرادویه که موجب ترش کردن و ورم معده می شوند و همچنین از مصرف سس مایونز، خامه، سوسیس و کالباس در هنگام سحری خودداری شود.

برای کاهش تشنگی از لیموترش، ماست، سبزی خوردن و میوه های تازه استفاده شود.

بلافاصله بعد از صرف سحری دراز نکشند زیرا این امر موجب برگشت غذا از معده به مری و ناراحتی گوارشی می گردد. خوردن خرما و کشمش موجب کنترل اشتها شده و از بیش خواری به هنگام افطار ممانعت می کند.

افطار بهتر است با آب ولرم و خرما (غنی از فیبر، پتاسیم و منیزیم) باز شود. خوردن شیر گرم و مقداری نان به همراه پنیر و سبزی، سوپ یا آش رقیق (بدون روغن) بهترین غذا برای افطار است. کشمش، عسل (دارای قند طبیعی)، فرنی، شیر برنج و حلیم در آغاز افطار مناسب هستند.

هیچ گاه افطار را با آب و غذاهای سرد آغاز نکنید. مصرف مایعات فراوان در فاصله افطار تا سحر توصیه می شود ولی نباید همراه افطار و سحر مایعات فراوان نوشید تا از ورم معده جلوگیری شود.

در ماه رمضان امسال که مصادف با فصل تابستان است و طول شب کوتاه ، بهتر است روزه داران کمی پس از صرف یک افطار سبک اقدام به صرف شام کنند و تا پیش از خوابیدن 2 لیوان چای کم رنگ، یک لیوان شیر و حداقل 2 عدد میوه (خصوصاً سیب با پوست) نیز میل کنند. برنج، خورشت کم چرب، سالاد و ماست ترکیب مناسبی برای شام روزه داران محسوب می شود.

به نوجوانان و دانش آموزان روزه دار توصیه می شود وعده شام حداقل با فاصله 2 ساعت حداکثر 3 ساعت پس از افطار صرف شود زیرا حجم معده در این سنین کمتر از بزرگسالان است.

مصرف یک لیوان شیر در هنگام افطار و سحر، و مصرف یک پیاله ماست در موقع شام و سحر به کودکان و نوجوانان روزه دار توصیه می شود. هرچند بخش عمده انرژی دانش آموزان باید از نان و غلات تامین شود اما مصرف انواع منابع پروتئینی (گوشت قرمز، سفید، ماهی و لبنیات) ضروری است و در صورت عدم رعایت رژیم صحیح دچار کوتاه قدی، لاغری، کم خونی و سردردهای مزمن می شوند.

به بیماران توصیه می شود با نظر پزشک معالج خود تصمیم به روزه داری بگیرند و بدون مشورت اقدام نکنند.

عزیزان روزه داری که قصد اهدای خون در این ماه عزیز را دارند برای جلوگیری از وضعیت بی حالی پس از اهدای خون ، باید روز قبل و بعد از اهدای خون در فاصله افطار تا سحر، مایعات زیاد به خصوص نوشیدنی های شیرین مانند شربت مصرف کنند تا حجم خون آن ها متعادل شود.

خوردن آهسته غذا و جویدن کامل آن و نیز دست کشیدن از غذا پیش از سیر شدن کامل از اصول مهم غذا خوردن در ماه مبارک رمضان به حساب می آیند.





سه شنبه 26 خرداد 1394 ساعت 10:50





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: تراز]
[مشاهده در: www.taraznews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 136]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن