محبوبترینها
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1845257393
سرماي معنادار بازار دوم مسكن
واضح آرشیو وب فارسی:جام نیوز:
بازار مسکن؛
سرماي معنادار بازار دوم مسكن
پيشفروش در بازار دوم معاملات مسكن به دلايلي از جمله ابهام سازندهها نسبت به پيامدهاي مثبت «حساب اماني» و همچنين تداوم «بنبست در ثبت محضري» قراردادهاي پيشخريد، هماكنون به كمتر از نصف حجم معاملات سال گذشته، كاهش پيدا كرده و باعث شكلگيري بازار غيررسمي پيشفروش شده است.
به گزارش سرویس اقتصادی جام نیوز، خرداد سال گذشته با ابلاغ آييننامه قانون پيشفروش ساختمان، دفاتر اسناد رسمي موظف شدند با همكاري چند وزارتخانه و سازمان ثبت اسناد، محل ثبت معاملات پيشفروش را از بنگاههاي املاك به محضرخانهها منتقل كنند و پروسه صدور سند رسمي مخصوص اين نوع معاملات ملكي را براي اولينبار در بازار مسكن، پياده كنند.
اما طبق آنچه روز گذشته گروهي از فعالان بازار دوم معاملات مسكن –بازاري كه واحدهاي مسكوني در حال ساخت، در آن خريد و فروش ميشود- به «دنياياقتصاد» اعلام كردند: در حال حاضر و به رغم گذشت يكسال از ابلاغ اين تكليف از جانب معاون اول رئيسجمهور، هنوز ثبت معاملات پيشفروش در دفاتر اسناد رسمي امكانپذير نيست و به اين ترتيب طرفين اين نوع معاملات در فضاي بياطميناني، اقدام به عقد قرارداد با يكديگر ميكنند. پيشفروشندهها اين اواخر با يك چالش ديگر نيز برخورد كردهاند و آن ترس و ابهام نسبت به مصوبه اوايل امسال وزارت راهوشهرسازي درخصوص «حساب اماني» است.
هماكنون سازندهها مقابل تكليف تازهاي كه دولت بابت «افتتاح حساب اماني پيشفروشنده نزد بانك» تعيين كرده، صفآرايي كردهاند و نتيجه اجراي اين ايده كه برای امنیت بخشي به بازار پیش خريد مسكن، ابلاغ شده را نهتنها روانكننده معاملات كه تشديدكننده ركود معاملاتي توصيف ميكنند.
طبق آمارهاي درج شده در سامانه رهگيري معاملات مسكن، در فروردين و ارديبهشت امسال، حجم پيشفروشهاي ثبت شده در بنگاههاي املاك تا 5/ 2 برابر ماههاي مشابه سال 93 كاهش پيدا كرد و به زير 1000 فقره قرارداد بنگاهي در ماه رسيده است.
تحقيقات ميداني «دنياياقتصاد» نشان ميدهد: برخي پيشفروشندهها در حال حاضر براي دورزدن تكليف «حساب اماني» و همچنين خارج شدن از تور رهگيري دولت، معاملات بازار دوم را به بيرون از بنگاههاي املاك كشانده و بهصورت غيررسمي و در محل پروژه، اقدام به پيشفروش و عقد قراردادهاي كاغذي با پيشخريداران ميكنند. در اين ميان، فراهم نبودن بستر ثبت محضري پيشفروش، بهانهاي شده براي پيشفروشندهها تا از اين طريق، بتوانند قراردادهاي خودنوشته را نزد پيشخريداران توجيه كنند. به اين ترتيب بخشي از معاملات پيشفروش و پيشخريد در آمار سامانه رهگيري درج نميشود و در بازار رسمي، سرماي معنادار و شديدي حاكم شده است.
فعالان بازار ساختوساز و پيشفروش، ایده «حساب اماني» را کاربردی نمیدانند و برخی دیگر معتقدند هنوز برای بررسی تاثیرگذاری حساب اماني بر افزايش يا كاهش معاملات پيشخريد، زود است. گروهی از فعالان بازار مسکن هم معتقدند در بازار پیش فروش هرچه امنیت خریداران افزایش یابد رونق آن هم بیشتر میشود.
وزیر راهوشهرسازی اوایل امسال در ابلاغیه سراسری به ادارات استانی این وزارتخانه، دستور اجرای مادهای از آییننامه قانون پیشفروش را که طبق آن هر نوع آگهی، تبلیغات یا بازاریابی برای پیشفروش مسکن منوط به اخذ تاییدیه کتبی پیش فروشنده از اداره راهوشهرسازی استان ميشود صادر کرد. در این ابلاغیه، ادارات راهوشهرسازی هر استان مرجع نهایی صدور مجوز پیشفروش برای پیشفروشندهها تعیین شدند و برای آنکه این اجازه صادر شود، باید علاوه بر احراز یکسری شرایط سازنده و مشخصات پروژه، برگه تشکیل «حساب امانی» نزد يكي از بانكهاي عامل نیز از سمت پيشفروشنده ارائه و به تاييد مسوولان استانی وزارتخانه برسد. طرح تشکیل «حساب امانی» ایده وزیر راهوشهرسازی و يك بانک خصوصی بود که سال گذشته با هدف مهار کلاهبرداریها و سوء استفادههای رایج در بازار پیشفروش، تدوین آن آغاز شد.
در قالب این طرح که حالا به تکلیف لازمالاجرا تبدیل شده، پیشفروشنده باید یک حساب بانکی به شکل امانی در یکی از بانکهای عامل تشکیل دهد تا بانک در عملیات ساختوساز و پیشرفت فیزیکی پروژه نظارت کرده و مبالغ پیشخریدار از طریق این حساب و با اجازه و کنترل بانک، به پیشفروشنده پرداخت شود.
«حساب امانی» از تاخیر در تحویل واحد به پیشخریدار جلوگیری میکند و همچنین جلوی پرداخت پول اضافهتر از کار انجام شده را نیز میگیرد.
در بازار پیشفروش معمولا چند شگرد باعث زیان پیشخریدار میشود. اولین شگرد؛ زیر قول زدن (دبه) در قیمت توافقی اولیه است. دومین سوءاستفاده نیز طولانی شدن زمان ساختوساز و تاخیر در موعد تکمیل و تحویل ساختمان به پیشخریدار است که در این حالت، سازنده با ادعای تورم، خواستار دریافت مبلغ اضافه میشود.
سومین نوع سوءاستفاده که خطرناکتر از بقیه است شامل پیشفروش یک واحد به چند نفر ميشود.
اما حالا با گذشت دستكم يك ماه و نيم از ابلاغ دستورالعمل جدید پیشفروش مسکن، واكنش طرفین این نوع معاملات به شرط «ايجاد حساب اماني» چه بوده است؟
محمد مهدی مافی، دبیر انجمن انبوهسازان تهران معتقد است: هر قانونی که با اجراي آن فاصله بین تولیدکننده و مصرفکننده کاهش پيدا كند، قطعا پیشفروشندهها با آن موافق هستند.
مافي در عين حال معتقد است: این قوانین و تمهیدات بیشتر برای پروژههای بزرگ قابل تعریف است و پروژههای کوچک امکان اجرای چنین قوانینی را ندارند. اینکه توقع داشته باشيم يك سازنده مجتمع 8 تا 16 واحدي - تعداد اين نوع ساختمانهاي كمواحد در بازار ساختوساز به مراتب بيشتر از مجتمعهاي بزرگ مقياس است- براي پيشفروش تعداد كمي از كل واحدهاي در حال ساخت، مسير زمانبر تشكيل حساب اماني را طي كند امکانپذیر نیست، زیرا زمان اجرا و تحویل چنین پروژههایی بسیار کوتاهمدت است و طی کردن چنین روندی، صرفه اقتصادي پيشفروش را براي سازنده پايين ميآورد. بنابراین در پروژههایی با مقياس کوچک چنین اتفاقی کاربردی نیست.
دبیر انجمن انبوهسازان تهران با بیان اینکه معمولا در پروژههای کوچک، افراد پیشخریدار بر اساس شناخت نسبی از سازنده و پروژه، دست به پیشخرید میزنند، گفت: در حال حاضر با توجه به فضاي ركودي در بازار مسكن، هر پروسهاي كه طول مسير بازاريابي را براي پيشفروشندهها افزايش دهد، با واكنش منفي سازندهها مواجه خواهد شد و باعث كنارهگيري از انجام اين نوع معامله در بازار مسكن و در نتيجه تشديد ركود ميشود.
وی در پاسخ به این پرسش که اگر قرار باشد این قانون تنها در اجرای پروژههای بزرگ کاربرد داشته باشد، احتمال بروز تخلفات در پيشفروش پروژههای کوچک همچنان وجود دارد، گفت: آمار مشخصی که درصد تخلفات در پروژههای بزرگ بیشتر است یا کوچک، در دسترس نیست. باید یک ارزیابی کرد که بیشتر مشکلاتی که در پیشفروش به وجود میآید، در پروژههای بزرگ است یا کوچک. به طور مثال در همین ماههای اخیر دیدیم که در یکی از پروژههای بسیار بزرگ پیشفروش چه اتفاقی افتاد و این پروژه به دلیل ابزارهای تبلیغاتی که داشت، چگونه جلب مشتری کرد، اما پروژه سرانجامی نداشت.
مافی تاکید کرد: این قانون به دلیل زمانبر بودن، قابلیت اجرایش در پروژههای کوچک کم است، زیرا سازنده وقت و فرصت این نوع روندهای اداری را ندارد و احتمالا پروژههای کوچک از آن استقبالی نکنند.
دبیر انجمن انبوهسازان در خصوص وضعیت کلی بازار پیشخرید گفت: بازار پیشخرید مانند بازار مسکن در حال حاضر بازار خوبی نیست. همچنان پروژههای آماده فروش قطعي روی دست سازندگان مانده است، چه برسد به پيشفروش پروژههای در حال ساخت. معمولا مردم زمانی رو به پیشخرید میآورند که بدانند احتمال افزایش قیمت مسکن وجود دارد. اما در حال حاضر اگر پیشخریدار پولش را در بانک سرمایهگذاری کند، در پایان سال 20 درصد سود قطعی میگیرد، اما در پیشخرید احتمال دارد در پایان امسال يا حتي سال آينده به چنین ارزش افزودهاي از بابت رشد قيمت مسكن در كوتاهمدت نرسد. بنابراين پيشخريد آن دسته از ساختمانهايي كه بيش از 70 درصد پيشرفت فيزيكي دارد، فعلا رونق ندارد و استقبال فوقالعاده پاييني از آنها ميشود.
در اين ميان برخی از فعالان بازار مسکن چندان از جزئیات طرح حساب امانی اطلاعی ندارند و آن را لازمالاجرا نمیدانند.
حسام عقبایی، رئیس اتحادیه مشاوران املاک تهران با بیان اینکه این طرح را عملیاتی و کاربردی نمیبینم، گفت: به نظر میآید این حساب در مجموع نتواند کارآیی چندانی داشته باشد زیرا پیشفروشنده و سازندگان اجباری برای افتتاح حساب امانی ندارند و تنها کسانی باید آن را اجرا کنند که بخواهند از تسهیلات بانکی بهره ببرند.
او درباره وضعیت حجم معاملات پیشفروش هم گفت: وضعیت، وضعیت متوسطی است. ما هيچ کاهش يا افزایش قابل توجهي را در بخش معاملات پیشفروش طي ماههاي اخير شاهد نبودهايم، اما امیدواریم هر چه زودتر وضعیت بازار مسکن و بازار پیشفروش رونق بیشتری بگیرد.
عدم اجرایی بودن این قانون مورد تایید بیشتر فعالان حوزه مسکن است، خسروی، يك کارشناس حوزه بازار مسکن معتقد است اگر این قانون اختیاری باشد، طبیعی است پیشفروشندهها از این قانون استقبال نمیکنند مگر آنکه سیاستهای اجباری تدوین شود. بهطور مثال بگویند جواز یا پایان کار صادر نمیشود، اگر پیشفروشنده روند قانونی را طی نکند. اما به نظر نمیآید پیشفروشندهها مایل به اجرایی کردن چنین قوانین سختگیرانهای باشند. او تصريح كرد: ساماندهی و امنیت پیشفروش نه تنها فایلهای پیشفروش را کم نمیکند، بلکه سبب استقبال سرمایهگذارانی میشود که قصد حضور در بازار ساختوساز را دارند و رغبت مردم برای ورود به بازار پیشخرید را افزایش خواهد داد.
خسروی وضعیت فعلی پیشفروش را مناسب ندانست و گفت: در حال حاضر بازار پیشفروش نيز همانند بازار مسکن دچار رکود است و قیمتها همچنان برای مردم بالاتر از قدرت خريدشان است و توان انجام معامله در سمت تقاضا وجود ندارد. افزایش وام مسکن نیز تنها سبب ایجاد شغل برای واسطهها میشود و به جز شغلهای قدیم در حوزه مسکن، شغل وامفروشی نیز افزوده خواهد شد.
فعالان حوزه پیشفروش نيز معتقدند: عملا بازار پیشفروش دچار رکود است و با رویکرد جدید در حوزه پیشفروش نيز، در حال حاضر این بازار از وضعیت مناسبی برخوردار نيست اما چنین سیاستهایی احتمال دارد در دراز مدت كه بازار از ركود بيرون ميآيد به این نوع معاملات کمک كند.
یکی از فعالان حوزه پیشفروش در منطقه غرب تهران نیز گفت: اطمینان خریداران به بازار پیشفروش مسکن سبب رونق آن میشود، اما در حال حاضر این بازار نسبت به سال گذشته تفاوت چندانی نکرده و سیاستهای جدید که در جهت امنیت است، هنوز تاثیر خود را در بازار نشان نداده است.
برخی دیگر از فعالان این بازار نیز سیاست «حساب اماني» را به دلیل تاخیرهايي كه در پروسه پيشفروش بهوجود ميآورد، اجرایی نمیدانند و معتقدند چنین سیاستهایی باید صرفا برای پروژههای بزرگ مقياس بالاي 100 واحد كه احتمال تخلفات عمدي يا سهوي در پيشفروش آنها بالا است اجرایی شود؛ نه پروژههای کوچک و محلهاي.
به اعتقاد آنها، در حال حاضر بازار پیشفروش را سازندگانی زنده نگه داشتهاند که مورد اعتماد خریداران هستند و قبل از آغاز پروژه معمولا این واحدها پیشفروش میشوند و کمتر مردم در پروژههایی که ناشناس هستند، سرمایهگذاری میکنند. بنابراین نباید چنین سیاستهای سختگیرانهای را برای آنها اعمال کرد.
ایرج رهبر یکی از انبوهسازان نیز معتقد است ایجاد حساب امانی ایده خوبی است اما حجم کاری دستگاههاي دولتي و بانکها را افزایش میدهد و پروسه زمانبری است. او معتقد است: برای امنیت در بازار پیشفروش باید روی اجرایی کردن قانون پیشفروش تاکید داشت.
به اعتقاد او، زمانی میتوان در خصوص آثار «حساب امانی» سخن گفت که این پروژه اجرایی شده و بتوان نتایج آن را تحلیل کرد.
رهبر اضافه کرد: طرح حساب امانی پیش فروش موجب میشود که انبوه سازان با پیشرفت طرح، پول از بانک دریافت کنند که این موضوع مستلزم این است که یک نظارت از سوی بانک بر طرح انجام گیرد تا با درنظرگرفتن پیشرفت ساختوساز، پول متقاضیان به انبوهساز پرداخت شود که این یکی از موارد مورد انتقاد انبوهسازان است چون سابق بر این سازندگان بدون اینکه نظارتی بر پیشرفت طرح باشد پول را در زمانهای مختلف از پیش خریدار مطالبه میکردند بدون اینکه زمان پایان کار به طور قطعی مشخص باشد. فروش یک خانه به چند نفر هم جزو تخلفاتی است که در پیش فروش مسکن مدام تکرار میشد. یکی از فعالان بازار پیش فروش در شمال شهر تهران هم درباره حساب امانی و تاثیر آن بر بازار پیش فروش گفت: حجم بالای کاغذ بازی در ادارات در حال حاضر نیز امان مردم را بریده و بسیاری ترجیح میدهند به جای درگیر شدن در بوروکراسی، اصلا وارد برخی مقولات نشوند. از این رو اگر بنا باشد ورود بانکها به بازار پيشفروش نیز نتیجهای این چنینی به بار آورد قطعا تاثیر مثبت چندانی نخواهد داشت. او معتقد است: تا زمانی که طرح و برنامه دولت نهایی نشود نمیتوان حساب امانی را نقد کرد، اما اگر بناست پس از سالها بلاتکلیفی کار پیش فروش اصلاح شود قطعا باید از حساباماني ابهامزدايي كرد.
به نوشته دنیای اقتصاد، تجربه سالهای گذشته نشان داده که قراردادهای پیش خرید چندان تبعات مثبتی نداشته است. از يكسو کیفیت پایین ساختوسازها و از سوي ديگر انعقاد قراردادهایی که بعضا در آن حق خریدار پایمال میشده، فضا را قدری تیره کرده که قطعا برای خروج از آن به برنامهریزیهای همهجانبه نیاز است./110
۲۶/۰۳/۱۳۹۴ - ۱۰:۴۰
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جام نیوز]
[مشاهده در: www.jamnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 15]
صفحات پیشنهادی
نرخ حق الوکاله به کارگیری سپرده های سرمایه گذاری بانک مسکن اعلام شد
نرخ حق الوکاله به کارگیری سپرده های سرمایه گذاری بانک مسکن اعلام شدنرخ حق الوکاله به کارگیری سپرده های سرمایه گذاری بانک مسکن در سال 1394 حداکثر 2 5درصد اعلام شد به گزارش خبرگزاری فارس به نقل از روابط عمومی بانک مسکن نرخ حق الوکاله این بانک به میزان حداکثر 2 5 درصد در سال جاری دبازار مسکن چه تعداد بنگاه نیاز دارد؟
بازار مسکن چه تعداد بنگاه نیاز دارد اقتصاد > مسکن - اقتصادنیوز نوشت به تازگی آماری از افزایش تعداد بنگاه های املاک در کشور داده شد آماری که با وجود رکود دوساله مسکن کمی عجیب به نظر می رسید دراین رابطه اعلام شد که تا سال 92 حدود 80 درصد به تعداد مشاوران املاک افزوبرگزاری نخستین کمیسیون تخصصی بازار سرمایه با حضور رئیس سازمان بورس
برگزاری نخستین کمیسیون تخصصی بازار سرمایه با حضور رئیس سازمان بورساولین نشست کمیسیون تخصصی بورس بانک بیمه و نهادهای مالی در محل اتاق تعاون ایران با حضور رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار و دیگر مدیران ارشد برگزار شد به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس اولین نشست کمیسیون بورسرئیس سازمان بورس در گفتوگو با فارس: پنجمین رکن بازار سرمایه با عنوان بورس تعاون ایجاد میشود
رئیس سازمان بورس در گفتوگو با فارس پنجمین رکن بازار سرمایه با عنوان بورس تعاون ایجاد میشودرئیس سازمان بورس و اوراق بهادار در نشست کمیسیون تخصصی بورس اتاق تعاون ایران از تشکیل بورس تعاون به عنوان پنجمین رکن بازار سرمایه خبرداد محمد فطانت در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزبازار دارایی فکری یک ساله شد/ 50 دارایی فکری آماده سرمایهگذاری در فرابورس ایران
بازار دارایی فکری یک ساله شد 50 دارایی فکری آماده سرمایهگذاری در فرابورس ایرانبازار دارایی فکری فرابورس ایران در حالی یک سالگی خود را پشت سر میگذارد که پذیرای 50 اختراع و طرح صنعتی برای عرضه و تولید انبوه در کشور است به گزارش خبرگزاری فارس به نقل از روابط عمومی فرابورس ایراناعتراف سرمایهگذاران خارجی در بازادید از بازار سرمایه: ایران بهترین کشور برای سرمایه گذاری است
اعتراف سرمایهگذاران خارجی در بازادید از بازار سرمایه ایران بهترین کشور برای سرمایه گذاری استیک مقام مسئول با بیان اینکه ایران دارای قابلیت فراوانی برای سرمایه گذاری است تصریح کرد سرمایه گذاران اروپایی در انتظار پایان تحریم ها و ورود دوباره به بازارهای بکر ایران هستند به گزارشکاهش تمایل سرمایهگذاران برای ورود به بازار عربستان
کاهش تمایل سرمایهگذاران برای ورود به بازار عربستان اقتصاد > اقتصاد کلان - تسنیم نوشت نتایج یک تحقیق نشان داد ۲۷ درصد سرمایه گذاران در خاورمیانه قصد دارند سرمایه گذاری در بازار عربستان را طی ۳ ماه آینده کاهش دهند گزارش ماهیانه رویترز نشان می دهد پس از آنکه از سرعترئیس اتاق تعاون ایران در نخستین نشست کمیسیون تخصصی بازار سرمایه: بخش تعاون برای ایجاد «بورس تعاون» آمادگی کامل
رئیس اتاق تعاون ایران در نخستین نشست کمیسیون تخصصی بازار سرمایه بخش تعاون برای ایجاد بورس تعاون آمادگی کامل دارد توجه به فرهنگسازی تعاونرئیس اتاق تعاون ایران در نخستین نشست کمیسیون تخصصی بورس بانک بیمه و نهادهای مالی ضمن اعلام آمادگی بخش تعاون برای ایجاد بورس تعاون به عندبیرکل اتاق تعاون ایران در کمیسیون تخصصی بازار سرمایه مطرح کرد ۵ راهکار اجرایی عملیاتی حضور مؤثر تعاونیها در
دبیرکل اتاق تعاون ایران در کمیسیون تخصصی بازار سرمایه مطرح کرد۵ راهکار اجرایی عملیاتی حضور مؤثر تعاونیها در بازار سرمایه ۵۰ درصد سرمایگذاری جدید باید با تعاونی سهامی عام باشددبیرکل اتاق تعاون ایران در کمیسیون تخصصی بازار سرمایه با اشاره به پنج راهکار عملیاتی برای توسعه بخش تعاوضعیت بازار مسکن،خودرو و بورس پس از لغو تحریمها
دوشنبه ۱۱ خرداد ۱۳۹۴ - ۱۳ ۲۳ یک کارشناس اقتصادی درباره تحریمها و اثرات لغو آن در بازار مسکن خودرو و بورس به ارائه توضیحاتی پرداخت به گزارش ایسنا مسعود سلطانپور شب گذشته با حضور در برنامه پایش عنوان کرد اگر از تحریم ها تعریف مختصری داشته باشیم به طور مشخص دو بخش را در اقتصادرکود بازار مسکن وارد سال چهارم شد
رکود بازار مسکن وارد سال چهارم شد ركود در بازار مسكن سومين سال را هم پشت سر گذاشته است و همچنان روند معاملات مسكن نشان ميدهد فعالان اين حوزه چشم انتظار تغييرات پيش رو هستند تابناک ركود در بازار مسكن سومين سال را هم پشت سر گذاشته است و همچنان روند معاملات مسكن نشان ميدهد فعالاچشم انتظاری سهامداران برای بازگشت رشد به بازار سرمایه
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس مطرح کرد چشم انتظاری سهامداران برای بازگشت رشد به بازار سرمایه عضو کمیسیون اقتصادی مجلس گفت سهامداران چشم انتظار بهبود شرایط داخلی و خارجی اقتصاد کشور برای رشد در بازار سرمایه هستند ناصر عاشوری قلعه رود خانی عضو کمیسیون اقتصادی مجلس در گفتگو بپیش نگری بازار سرمایه در قبال رفع تحریم ها
دبیرکل کانون کارگزاران مطرح کرد پیش نگری بازار سرمایه در قبال رفع تحریم ها دبیرکل کانون کارگزاران مسئولیت مثبت و منفی شدن روند بازار را تنها مربوط به متولیان سازمان بورس ندانسته و اعلام کرد بسیاری از مسایل خارج بازار در این روند موثرند ضمن اینکه تمام اهالی بازار در پی این هستنهمکاری بازار سرمایه ایران با بازار سرمایه شبه قاره هند
در حاشيه اجلاس شرکتهای سپردهگذاری بورس دنيا مطرح شد همکاری بازار سرمایه ایران با بازار سرمایه شبه قاره هند در حاشيه اجلاس شرکتهای سپردهگذاری بورس دنيا WFC که ارديبهشت ماه به ميزبانی شرکت سپردهگذاری مکزيک در شهر مکزيک برگزار شد تفاهم نامه همکاری بين شرکت سمات و شرکت سپردهافزایش ساخت مسکن، شاید از نیمه دوم امسال/ عوارض شهرداری،از عوامل رکود ساخت و ساز
افزایش ساخت مسکن شاید از نیمه دوم امسال عوارض شهرداری از عوامل رکود ساخت و ساز اقتصاد > مسکن - دنیای اقتصاد نوشت سازندهها با توجه به اثرگذاري تورم بر آرامش قيمت مسكن فضاي موجود اقتصاد را براي كسب سود حداكثري مساعد نميبينند از طرفي شهرداري تهران عوارجذب سرمایهگذاری خارجی از رکود بدون تورم/ سفر هیأتهای تجاری خارجی برای ارزیابی بازار ایران
رئیس کمیسیون واردات اتاق بازرگانی جذب سرمایهگذاری خارجی از رکود بدون تورم سفر هیأتهای تجاری خارجی برای ارزیابی بازار ایران حریری با اشاره به سفر هیأتهای تجاری خارجی به ایران گفت این هیأتها به دلیل چند سال دوری از بازار ایران تنها برای ارزیابی به کشور سفر میکنند و هنوز بهمدیرعامل گروه سرمایه گذاری کشاوری کوثر: انحصاری در بازار جوجه یکروزه نداریم/ خودکفایی در کشاورزی با شرایط موجو
مدیرعامل گروه سرمایه گذاری کشاوری کوثر انحصاری در بازار جوجه یکروزه نداریم خودکفایی در کشاورزی با شرایط موجود هم امکانپذیر استمدیرعامل گروه سرمایه گذاری کشاوری کوثر با بیان این که خودکفایی در کشاورزی با شرایط موجود منابع آب و خاک هم امکانپذیر است گفت توان تولید ۳۰۰ میلیون تن-
اقتصادی
پربازدیدترینها