پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان
پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا
دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک
تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی
سررسید تبلیغاتی 1404 چگونه میتواند برندینگ کسبوکارتان را تقویت کند؟
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
تعداد کل بازدیدها :
1850326543
یقه سفیدها در بنبست عدالت/ عزم قوه قضاییه برای مبارزه با فساد
واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران: باشگاه خبرنگاران گزارش میدهد
"یقه سفیدها" در بنبست عدالت/ عزم قوه قضاییه برای مبارزه با فساد
برخورد قضایی با برخی افراد خاص در روزهای اخیر از دستگیری تا محاکمه، نشان از عزم قوه قضاییه برای مقابله با فسادها و سوء استفادههای اقتصادی دارد و جدیت این قوه در مبارزه با فساد اقتصادی، موجب تحکیم بیش از پیش اعتماد مردم به نظام جمهوری اسلامی خواهد شد.
به گزارش خبرنگار گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران، پدیده فساد در ابعاد مختلفش، یکی از دغدغههای جامعه بشری در دهههای اخیر بوده لیکن مهمترین جنبه آن، فساد اقتصادی و مالی است که به طور خاص، از رهگذر سوء استفادهها در سطح خرد و کلان رخ میدهد. صاحبان قدرت سیاسی و اقتصادی، همواره از این منظر تحت نظارت افکار عمومی، رسانهها و دستگاههای نظارتیِ درونسازمانی و برونسازمانی بودهاند. آنها بخصوص از این جهت که میتوانند از حربه و امتیاز قدرت برای نیل به مقاصد اقتصادی استفاده کنند، همواره متهمان بالقوه ردیف اولاند. هرچند تلاش بسیاری شده یا میشود که جرمهای فسادآمیز آنها مخفی بماند و یا فرایند قضایی نسبت به جرائم ارتکابی توسط آنها حالتی فرمایشی بیابد؛ اما برخی تجربههای عملی، نشان از این دارند که این تلاشها همواره نیز به ثمر نمیرسند و مفسدان اقتصادی، لاجرم در محضر مرجع قضایی پاسخگوی رفتارهای مجرمانه خود خواهند بود.
نمود بارز این تجربه ارزشمند در نظام قضایی کشور را مدتی است به عینه شاهد هستیم. "مهدی هاشمی" با فهرستی از اتهامات گوناگون، پس از مدتی دوری از وطن دستگیر شد و فرایند قضایی نسبت به وی به جریان افتاد. "محمدرضا رحیمی" نیز نتوانست از چنگال عدالت بگریزد و عاقبت گرفتار آمد. "سعید مرتضوی" به دادگاه احضار شد و پروندهاش به جریان افتاد و سرانجام "حمید بقایی"، دیگر شکار بزرگ دستگاه قضا لقب گرفت.
فارغ از اینکه آیا این شرایط ادامهدار خواهد بود یا نه و آیا به دولتهای پیش از این نیز سرایت مییابد یا نه، مهم آن است که مصلحتی بالاتر از قاطعیت اقدام قوه قضاییه در این مورد وجود ندارد. ساحت قوه قضاییه جمهوری اسلامی ایران که به گفته امام راحل(ره)، ملجاء و پناهگاه مردم ستمدیده است، اجلّّ از این است که متهم به انفعال در برابر مفسدان اقتصادی گردد.
طبق یک برداشت سنتی، قوه قضایی در هر کشوری از آن رو که وظیفه دادرسی و محاکمه متهمان و اعمال مجازات بر مجرمان را بر عهده دارد، خود نیز باید به صورت فراقوهای و با رعایت تمام مقتضیات استقلال قضایی عمل کند و به نظر میرسد از اساسیترین و بنیادیترین لوازم و ضروریات مقابله با فساد که مدتهاست مورد تأکید وافر مقام معظم رهبری است، برخورد بیملاحظه دستگاه قضا با مفسدان اقتصادی است.
در ادبیات حقوقی امروز نیز مفسدان اقتصادی که به ویژه از رهگذر سوء استفادههای کلان از قدرت به نام و نان و جای و جاهی رسیدهاند به "مجرم یقه سفید" موسومند یعنی کسانی که در ظاهر هیچ نشانی از مجرمیت در آنها نیست، اما در باطن، مجرمانی خطرناک هستند. یکی از مهمترین ویژگیهای مجرمان یقه سفید، پیگیری اهداف مجرمانه از طریق راهها و مسیرهای مبتنی بر سوء استفاده همه جانبه از قدرت است. در عین حال، اساسیترین راهکار برای مقابله با چنین مجرمانی و آنچه در درجه اول واجد اهمیت شناخته شده، بستن مسیرهای سوء استفاده است. با مسدودشدن راههای سوء استفاده، مفسدان بزرگ، از سطوح و لایههای حمایتی که قبلاً از آن برخوردار بودند محروم خواهند شد و همین امر، مبارزه با بزههای ارتکابی توسط آنها را تسهیل میکند.
خبرنگار باشگاه خبرنگاران در راستای تبیین بهتر این موضوع، نظر چند تن از حقوقدانان و نیز سیاسیون را نیز جویا شد.
"حسین میرمحمدصادقی" حقوقدان و استاد دانشگاه شهید بهشتی در اینباره میگوید: فساد مالی و اقتصادی، پدیدهای شوم است که ضربات مهلکی را به اقتصاد ملی و حتی بینالمللی وارد میسازد. در سطح ملی، برخی با سوء استفاده از قدرت یا موقعیتهای اقتصادی، درصدد انتفاع غیرقانونی و به ناحق از اموال و ثروتهای ملی و عمومی برمیآیند. خطرناک بودن این قبیل جرمها، به ویژه زمانی بیشتر میشود که قدرتهای پنهانی به کمک مفسدان میآیند و وی را از تعقیب و مجازات مصون نگاه میدارند.
میرمحمدصادقی که زمانی خود سخنگوی قوه قضاییه و از نزدیک با برخی پروندههای کلان فساد اقتصادی مواجه بوده معتقد است: نهاد صالح برای رسیدگی به جرائم فسادآمیز، دستگاه قضاست، اما این تشکیلات زمانی میتواند به هدف عالی مقابله با فساد که سالهاست از رویکردهای مهم کلیت نظام جمهوری اسلامی است دست یابد که در برخورد با همه پروندهها رویکردی بدون اغماض و بدون تبعیض و ملاحظهکاری داشته باشد. اساساً مصلحتاندیشی، آفت بزرگی برای جریان مقابله با فسادهای اقتصادی است.
"موسی غضنفرآبادی" عضو کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس شورای اسلامی نیز بر این باور است که مقابله با فساد به ویژه نسبت به کسانی که در طول سالها برخورداری از سمتهای مختلف و یا در سایه ارتباط با کانونهای قدرت، اموال عمومی و بیت المال را مورد دستاندازی قرار دادهاند، بنابر دستور مقام معظم رهبری و تأکیدات وافر و همیشگی ایشان، از اهداف و مقاصد اصلی و اساسی نظام جمهوری اسلامی است.
وی می گوید: مطمئن هستیم که قوه قضاییه جمهوری اسلامی ایران، با تمام قوا عزم خود را برای مبارزه با مظاهر و مرتکبان فساد مالی و اقتصادی جزم کرده و قطعاً در این مسیر نیز هیچ تبعیضی قائل نشده و با همه از هر رده یا در هر سطحی و منتسب به هر کسی یا مرجعی که باشند، برخورد قانونی یکسان خواهد داشت.
غضنفرآبادی با اشاره به رسیدگی قوه قضاییه به پرونده متهمان نامبرده در فوق، به این نکته تصریح کرد که قوه قضاییه ما باید مقابله با فساد اقتصادی و عدم اقدام ملاحظهکارانه در این مورد را افتخار بزرگی برای خود بداند زیرا ثابت کرد که تحت هیچ فشار یا تهدیدی قرار نمیگیرد و فقط به وظایف شرعی و قانونی خود عمل میکند.
"ابوالفضل ابوترابی" دیگر عضو کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس شورای اسلامی نیز معتقد است: رسیدگی به پرونده دانه درشتها گام بسیار مثبتی است. وی میافزاید: اقدام قوه قضاییه، اقدامی کاملاً قابل تقدیر است زیرا ثابت میکند که نظام جمهوری اسلامی ایران، در راه مقابله با فساد، با احدی حتی آنهایی که زمانی به مسندهای قدرت مرتبط و متکی بودند، تعارف و رودرواسی ندارد.
"جعفر کوشا" حقوقدان و وکیل مبرز دادگستری نیز میگوید: اقدام شجاعانه قوه قضاییه در مقابله با مظاهر و مرتکبان فساد اقتصادی قابل تقدیر است و امیدواریم این روند با جدیت و قاطعیت بیشتر ادامه یابد در عین حال به عنوان یک وکیل دادگستری از مقامات عالی قضایی انتظار دارم و درخواست میکنم در این مسیر، هرگز تحت تأثیر جوسازیها و احتمالاً اتهاماتی که به ساحت قوه قضاییه وارد میشود قرار نگیرند و بر طبق نص قانون اساسی، در عملکرد خود استقلال کامل داشته باشند.
وی میافزاید: طبق تئوری سنتی تفکیک قوا در حقوق، قوه قضاییه باید هم در ساختار و هم در عمل، مستقل عمل کند و تحت تأثیر این مقام یا آن مرجع نباشد. باید به یاد داشت در همه کشورهای صاحب نظام حقوقی متمدن، نهادهای قضاییِ صالح به مقابله با فساد، اساساً فراقوهای و فراسازمانی عمل میکنند در غیر اینصورت، قضاوتهای مثبت نسبت به عملکرد این قوه در کشورمان تغییر خواهد کرد.
به گزارش باشگاه خبرنگاران به این ترتیب، تردیدی باقی نخواهد ماند که مقابله با فساد، در کنار دیگر وظایف قوه قضاییه، به عنوان یک تکلیف بنیادین و مهم برای قوه قضاییه قابل تشخیص است. از سوی دیگر، از بعد فنی قوه قضاییه باید به قویترین ابزارها برای این مبارزه مجهز گردد. در عین حال، نباید تحت تأثیر جوسازیها قرار بگیرد و فقط باید به وظایف قانونی خود عمل کند. به نظر میرسد قوه قضاییه عزم جدی و آشکاری برای مقابله با فساد دارد که امید است اقدامات مقطعی نباشند به ویژه آنکه جدیت قوه قضاییه در مبارزه با فساد اقتصادی، موجب تحکیم بیش از پیش اعتماد مردم به نظام جمهوری اسلامی خواهد شد.
انتهای پیام/
گزارش از حمیدرضا حیدرپور
اخبار مرتبط
مبارزه فراگیر با فساد اقتصادی ادامه خواهد یافت
زمینههای مناسبی برای بهبود معیشت مردم فراهم خواهد شد
۲۶ خرداد ۱۳۹۴ - ۰۸:۳۲
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
حقیقتپور در گفتوگو با فارس: قوه قضاییه فارغ از پست و منزلت افراد «مجرمان» را محکوم میکند/عدالت اس
حقیقتپور در گفتوگو با فارس قوه قضاییه فارغ از پست و منزلت افراد مجرمان را محکوم میکند عدالت اسلامی گریبان متخلفان را میگیردنایب رئیس کمیسیون امنیت ملی مجلس با بیان اینکه به قوه قضاییه افتخار میکنیم که فارغ از پست و منزلت مجرمان را محکوم میکند گفت امیدواریم سایه عدالتگستعضو کمیسیون قضایی مجلس: منتسبان مقامات کشور مصونیت ندارند / عزم جدی قوه قضائیه برای مبارزه با فساد
عضو کمیسیون قضایی مجلس منتسبان مقامات کشور مصونیت ندارند عزم جدی قوه قضائیه برای مبارزه با فسادعضو کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس با اشاره به اینکه قوه قضائیه در سال گذشته و امسال در بحث مبارزه با فساد مالی و اقتصادی اقدامات خوبی انجام داده است گفت منتسبان مقامات کشور مصونیت ندارهشتادمین نشست خبری سخنگوی قوه قضاییه آغاز شد
در حال تکمیل هشتادمین نشست خبری سخنگوی قوه قضاییه آغاز شد هشتادمین نشست خبری سخنگوی قوهقضاییه دقایقی قبل آغاز شد به گزارش خبرنگار سیاسی باشگاه خبرنگاران هشتادمین نشست خبری حجتالاسلام والمسلمین غلامحسین محسنیاژهای سخنگوی قوهقضاییه از دقایقی پیش با حضور خبرنگاران رسانههادیوان محاسبات تخلفات احتمالی در تفریغ بودجه را به قوه قضاییه ارجاع میدهد
سهشنبه ۱۲ خرداد ۱۳۹۴ - ۱۱ ۵۳ یک عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس گفت که موارد تخلفات دولت در گزارش تفریغ بودجه در دیوان محاسبات مورد بررسی قرار میگیرد و اگر تخلفات محرز شود به تناسب به قوه قضاییه ارجاع خواهد شد اسماعیل جلیلی در گفتوگو با خبرنگار پارلمانی خبرگزاری دانشجویان ایرمحسنیاژهای: پرونده فساد در فوتبال به قوه قضاییه ارجاع شود، رسیدگی میکنیم
دوشنبه ۱۸ خرداد ۱۳۹۴ - ۱۷ ۳۴ سخنگوی قوه قضاییه گفت چنانچه پروندهی فساد در فوتبال به قوه قضاییه ارجاع شود به آن رسیدگی خواهد شد پیش از این سخنگوی کمیسیون اصل 90 از ارسال این پرونده به قوه قضاییه خبر داده بود به گزارش ایسنا حجتالاسلام و المسلمین غلامحسین محسنی اژهای در هشتاطرح تاسیس سازمان مبارزه با جرایم اقتصادی در قوه قضاییه
طرح تاسیس سازمان مبارزه با جرایم اقتصادی در قوه قضاییه معاون حقوقی قوه قضائیه درباره تشکیل سازمان مبارزه با مفاسد اقتصادی گفت در جلساتی با حضور معاونان قوه و نمایندگان مجلس تصمیم گرفته شد طرح تأسیس این سازمان تهیه و این سازمان تشکیل شود به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شبکه خبرخبر سخنگوی قوهقضاییه از متخلفان بنیاد تعاون ناجا و کاهش حدود ۶۰ درصدی بدهکاران بانکی
خبر سخنگوی قوهقضاییه از متخلفان بنیاد تعاون ناجا و کاهش حدود ۶۰ درصدی بدهکاران بانکیتاریخ انتشار دوشنبه ۱۸ خرداد ۱۳۹۴ ساعت ۱۸ ۱۸ بازداشت بقایی متخلفان بنیاد تعاون ناجا و کاهش حدود ۶۰ درصدی بدهکاران بانکی معطلی لایحه وکالت در دولت فعلی و دستکاری این لایحه توسط دولتیها بوابستگی «آقازاده مجرم» به «آیت الله» دردی را دوا نکرد! / خونی تازه در رگهای مبارزهی مؤثر با فساد
پایان شیرین یک تلخی وابستگی آقازاده مجرم به آیت الله دردی را دوا نکرد خونی تازه در رگهای مبارزهی مؤثر با فساد آنها که گمان میکردند نزدیکی به قدرت مانند زرهی است که میتواند افراد را در برابر عدالت آسیبناپذیر کند با این برخورد دستگاه قضایی بهخوبی متوجه میشوند کهسردار دهقان: دولت تدبیر و امید مبارزه گسترده با فساد اداری را در دستور کار دارد
یکشنبه ۲۴ خرداد ۱۳۹۴ - ۲۱ ۳۵ وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح گفت خوشبختانه با تدابیر دولت مبارزه قاطع با فساد اداری در کشور در جریان است و خوشبختانه باید بگویم که مدیران ما هم اکنون جزو پاکدستترین افراد جامعه هستند به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا منطقه اصفمبارزه گسترده با فساد اداری در دستور کار دولت
مبارزه گسترده با فساد اداری در دستور کار دولتتاریخ انتشار يکشنبه ۲۴ خرداد ۱۳۹۴ ساعت ۲۲ ۵۲ وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح گفت خوشبختانه با تدابیر دولت مبارزه قاطع با فساد اداری در کشور در جریان است و خوشبختانه باید بگویم که مدیران ما هم اکنون جزو پاکدستترین افراددرخواست مهدی هاشمی از رییس قوهقضاییه
درخواست مهدی هاشمی از رییس قوهقضاییهتاریخ انتشار دوشنبه ۲۵ خرداد ۱۳۹۴ ساعت ۱۵ ۲۷ وکیل مدافع مهدی هاشمی از تصمیم موکلش مبنی بر ارائه لایحه اعمال ماده ۱۸ به رییس دستگاه قضا خبر داد سید محمود علیزادهطباطبایی در گفتوگو با تسنیم با اعلام این خبر گفت حکم صادره شده برایارسال شکایت لاریجانی از احمدی نژاد به قوه قضاییه
ارسال شکایت لاریجانی از احمدی نژاد به قوه قضاییه رییس کمیسیون اصل 90 مجلس درباره شکایت رییس مجلس شورای اسلامی از محمود احمدی نژاد گفت هیات رییسه مجلس این پرونده را برای رسیدگی به قوه قضاییه ارسال کرده است محمدعلی پورمختار در گفت وگو با ایرنا درباره رسیدگی به برخی شکایات دربآراء صادره از سوی دستگاه قضا اقتدار قوه قضاییه را نشان میدهد
دوشنبه ۲۵ خرداد ۱۳۹۴ - ۱۲ ۲۸ یک عضو کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس شورای اسلامی با ارزیابی مثبت از عملکرد دستگاه قضایی گفت قوه قضاییه در پروندههایی که فشارهایی بر او وجود داشته توانسته آرایی صادر کند که هم باعث خشنودی مردم شود و هم اقتدار قوه قضاییه را نشان دهد حجتالاسلام موسی غضشکایت لاریجانی از احمدی نژاد به قوه قضاییه رفت |اخبار ایران و جهان
شکایت لاریجانی از احمدی نژاد به قوه قضاییه رفت رییس کمیسیون اصل 90 مجلس درباره شکایت رییس مجلس شورای اسلامی از محمود احمدی نژاد گفت هیات رییسه مجلس این پرونده را برای رسیدگی به قوه قضاییه ارسال کرده است کد خبر ۵۰۹۱۷۸ تاریخ انتشار ۲۵ خرداد ۱۳۹۴ - ۱۳ ۲۰ - 15 June 2015 رییس کمیسرئیس قوه قضاییه درگذشت آیت الله امینیان را تسلیت گفت
رئیس قوه قضاییه درگذشت آیت الله امینیان را تسلیت گفت آیتالله صادق آملی لاریجانی رئیس قوه قضاییه در پیامی درگذشت آیتالله امینیان را تسلیت گفت به گزارش گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران آیتالله صادق آملی لاریجانی رئیس قوه قضاییه در پیامی درگذشت آیتالله امینیان را تسلیت گفت متنموسوی لاری:مبارزه بافساد3هزارمیلیاردی مهمترازبرخوردبابدحجابی یک دختراست/مداحان نبایدجای علمارابگیرند
موسوی لاری مبارزه بافساد3هزارمیلیاردی مهمترازبرخوردبابدحجابی یک دختراست مداحان نبایدجای علمارابگیرند سیاست > احزاب و شخصیتها - ایرنا نوشت حجت الاسلام و المسلمین سید عبدالوهاب موسوی لاری سه شنبه شب در دومین سالگرد آیت الله سید جلال الدین طاهری در مسجد اعظم حسیاستقبال کفاشیان از رسیدگی قوه قضاییه به پرونده فساد |اخبار ایران و جهان
استقبال کفاشیان از رسیدگی قوه قضاییه به پرونده فساد کد خبر ۵۰۷۳۴۵ تاریخ انتشار ۱۹ خرداد ۱۳۹۴ - ۱۲ ۱۷ - 09 June 2015 رییس فدراسیون فوتبال بار دیگر موضوع فساد مالی در این فدراسیون را رد و از ارجاع این پرونده به قوه قضاییه استقبال کرد علی کفاشیان در حاشیه هجدهمین همایش تجلیل از-