واضح آرشیو وب فارسی:شبکه خبر: صندوق نوآوری و شکوفایی، حامی اقتصاد دانش بنیان کشور
صندوق نوآوری و شکوفایی، آن گونه که از نام آن برمیآید، نهادی است که وظیفهاش حمایت از کسب و کارهای نوپا و نوآور در کشور است. اهداف این صندوق چیست؟ منابع مالی آن چگونه تامین می شود؟ و میزان سقف تسهیلات صندوق چه مقدار است؟ به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شبکه خبر، صندوق نوآوری و شکوفایی، آنگونه که از نام آن برمیآید، نهادی است که وظیفهاش حمایت از کسب و کارهای نوپا و نوآور در کشور است. بحث حمایت از کسب و کارهای نوپا و فناور یا آنچه امروزه به اختصار «اقتصاد دانش بنیان» خوانده میشود، پیشینه چندان طولانی در ادبیات مسئولان اجرایی کشور ما ندارد. «صندوق نوآوری و شکوفایی» نهادی با شخصیت حقوقی و دارای استقلال استخدامی و اداری و مالی و معاملاتی است که با تائید و تصویب اساسنامه آن در سال ۱۳۹۰ درهیئت وزیران، فعالیت های رسمی خود را در کشور آغاز کرده است. هیئت امنا عالی ترین رکن صندوق نوآوری و شکوفایی و رئیس جمهور رئیس هیئت امنای این صندوق است. برنامه «پیشخوان خبر» برای بررسی بیشتر این موضوع و فعالیت های این نهاد حمایتی با دکتر بهزاد سلطانی، رئیس هیئت عامل صندوق نوآوری و شکوفایی گفتگو کرد.
وی در پاسخ به مجری پیشسخوان خبر درباره اهداف راه اندازی صندوق تصریح کرد : " مطابق قانون، هدف اصلی صندوق، تجاری سازی نتایج تحقیق و توسعه در کشور است . بنابرما در حیطه تولید علم ماموریت مستقیم نداریم اما در حیطه پس از تولید علم این صندوق درجهت رساندن علم از مرحله تولید به تولید محصول و ورود به بازار و تولید ثروت برای جامعه گام بر می دارد و بر این اساس از حدود 1503 شرکت دانش بنیان کشور حدود 898 شرکت به این صندوق طرح ارائه داده اند که حدود 600 طرح تعیین تکلیف شده اند که از این تعداد 600 طرح مصوب شده و 200 طرح برای بازنگری بار دیگر به شرکت ها بازگرداننده شده است.
دکتر سلطانی درباره انواع تسهیلات و حمایت های صندوق از شرکت های دانش بنیان کشور هم گفت: نوع اول، وام های قرض الحسنه تا سقف 300 میلیون تومان است که با نرخ 4 درصد بیشتر به طرح هایی اعطا می شود که در مرحله نمونه سازی صنعتی و توسعه محصول هستند. همچنین وام هایی با بهره 14 درصد که تا ده میلیارد تومان و گاه بیشتر به طرح ها به شرط داشتن توجیه اقتصادی اعطا می شود؛ و نیز اعطای لیزینگ با نرخ 9 درصد به شرکت های دانش بنیان برای فروش بهتر محصول این شرکت ها از دیگر تسهیلات این صندوق است. همچنین مشارکت و سرمایه گذاری در شرکت های دانش بنیان از دیگر اقدامات حمایتی صندوق برای حمایت از این شرکت هاست. رئیس هیئت عامل صندوق نوآوری و شکوفایی کشور درباره میزان تسهیلات ارائه شده تا کنون نیز افزود: در سال 93؛ 103 میلیارد تومان برای حمایت از 331 شرکت در اختیار صندوق قرار گرفته و اکنون این مقدار به بیش از 125 میلیارد تومان برای حمایت از 336 شرکت در اختیار صندوق قرار داده شده است و پیش بینی می شود این مقدار امسال به دو و نیم تا سه برابر افزایش یابد. وی درباره محل تامین منابع مالی صندوق هم گفت: «سه هزار میلیارد تومان سرمایه اولیه صندوق است که دولت می بایست ظرف سه سال پس از تصویب قانون در اختیار صندوق قرار می داد که اعطا نشد و نیم درصد بودجه عمومی دولت هم باید به این صندوق اختصاص یابد. بنابراین منابع ملی این نهاد از طریق دولت و صندوق توسعه ملی تامین می شود که به منظور حمایت از بخش خصوصی در کشور به صورت تسهیلات در اختیار شرکت های خصوصی دانش بنیان قرار داده می شود. البته به شرط آنکه طرح ها توجیه اقتصادی داشته باشند و البته با نظارت این نهاد تا رسیدن طرح به نتیجه.
دکتر سلطانی، درباره نحوه احراز صلاحیت طرح ها برای دریافت تسهیلات این صندوق نیز گفت: ابتدا یک شرکت خصوصی باید در معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و سایت «دانش. آی آر» نام نویسی کند و پس از بررسی یک تا دو ماهه مجوز شرکت دانش بنیان را دریافت می کند و به این ترتیب فهرست شرکت های دانش بنیان در اختیار صندوق قرار می گیرد. وی افزود: «پس از آنکه شرکت به عنوان یک شرکت دانش بنیان تائید شد، صندوق با شرکت برای ارسال طرح های آن تماس می گیرد. همچنین طرح از لحاظ بازار، فنی و نیز نظام مدیریتی و اعتبارسنجی اعضای هیئت مدیره و شرکت طرح مورد بررسی قرار می گیرد. به این ترتریب پس از طی مرحله ای حدودا سه ماهه میزان تسهیلاتی که باید در اختیار طرح قرار بگیرد و جزئیات آن تعیین می شود. رئیس هیئت عامل صندوق نوآوری و شکوفایی کشور درباره نحوه نظارت بر صندوق هم با تاکید بر اینکه اساسنامه صندوق مورد تائید شورای نگهبان قرار گرفته است، تصریح کرد: در اساسنامه همه محورهای نظارتی صندوق تعریف شده است و بر این اساس نظارت هیئت عامل صندوق براین نهاد تعیین شده است. بر اساس این اساسنامه همچنین بازرس مالی این صندوق، سازمان حسابرسی کل کشور تعیین شده است و همچنین یک بازرس قانونی در اساسنامه تعیین شده است که نظارت عمومی به جز موارد مالی بر صندوق دارد و افزون بر همه این موارد هیئت امنا بر صندوق نظارت کامل دارد. وی درباره محدودیت در سقف اعطای تسهیلات هم با بیان اینکه میزان اعطای تسهیلات در سال به میزان اعتبار تخصیص یافته به صندوق متکی است، گفت: «محدودیتی مالی در این حیطه وجود ندارد و بر اساس طرح هایی که به صندوق می رسد پس از بررسی تسهیلات در اختیار آنان قرار می گیرد. وی تاکید کرد: محدودیت مالی در این زمینه وجود ندارد اما متاسفانه در کشور محدودیت تعداد شرکت و طرح داریم؛ به این معنا تعداد طرح های مناسب و تعداد شرکت های دانش بنیان در کشور کم است که اقداماتی مناسب در این زمینه در کشور آغاز شده است.»
دوشنبه ۲۵ خرداد ۱۳۹۴ - ۱۴:۳۸
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: شبکه خبر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 23]