تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 11 تیر 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):به راستى كه دانش، مايه حيات دل‏ها، روشن كننده ديدگان كور و نيروبخش بدن‏هاى ناتوان ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

اتاق فرار

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

پیچ و مهره

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

کاشت پای مصنوعی

میز جلو مبلی

پراپ رابین سود

هتل 5 ستاره شیراز

آراد برندینگ

رنگ استخری

سایبان ماشین

قالیشویی در تهران

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

شرکت حسابداری

نظرسنجی انتخابات 1403

استعداد تحلیلی

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید سی پی ارزان

خرید ابزار دقیق

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1803272201




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

رتبه پانزدهم كشور در اقتصاد دانش‌بنيان در انتظار تدبيري اميدبخش


واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: رتبه پانزدهم كشور در اقتصاد دانش‌بنيان در انتظار تدبيري اميدبخش
نویسنده : نفيسه ابراهيم‌زاده‌انتظام 
اصول و مباني اقتصاد دانش‌بنيان در حالي ادبيات حوزه‌هاي مختلف جوامع را در مي‌نوردد و اثرات خود را بر حوزه‌هاي فرهنگي، اجتماعي، سياسي و نظامي تحميل مي‌كند كه آويختن به آن به يك راهبرد و ضرورت براي كشورها تبديل شده است، آن هم در شرايطي كه گردش مالي نفت و ذخاير و منابع زيرزميني كم‌كم تعيين‌كنندگي خود را در مناسبات بين‌المللي از دست مي‌دهد.
از طرفي رونق اقتصادي حاصل از توسعه دانش‌بنيان اقتصاد بر پايه رقابت، آينده‌نگري، درك نيازهاي بازار در دو سطح داخلي و خارجي و توانايي گرفتن سهم هر چه بيشتر از اين بازار است. به عبارت ديگر به‌رغم اقتصاد نفتي كه ذخاير خدادادي و كنترل شيرهاي نفت در صادرات و واردات آن مؤثر است، در اقتصاد دانش‌بنيان پايه و اساس رقابت است كه مؤثرترين ابزار آن روزآمدي است.
در اين شرايط، اعلام رتبه پانزدهم براي كشورمان در اقتصاد دانش‌بنيان در منطقه خبر دردناكي است. هرچند تذكرات بجاي مقام معظم رهبري مبني بر قطع وابستگي مفرط به اقتصاد نفتي و اقداماتي كه در قالب حمايت از شركت‌هاي دانش‌بنيان و ايجاد معاونت علمي و فناوري رياست جمهوري با مأموريت‌هاي راهبردي در حوزه پايه‌گذاري تحقق اقتصاد دانش‌بنيان صورت گرفته، نشان از تغيير رويكردها در اين رابطه دارد اما پانزدهمي ايران در منطقه‌اي با حداكثر 16 كشور گزارشي از اشتباه در سرمايه‌گذاري و تعيين راهكارها و راهبردها در اين زمينه است.
اين گزارش كه به نقل از رئيس مركز توسعه فناوري و صنايع پيشرفته وزارت صنعت، معدن و تجارت در رسانه‌ها منتشر شده در بخش ديگري خبر بدتري نيز براي ما به همراه دارد و آن هم پيشتازي كشورهايي مانند امارات و بحرين در صادرات فناوري‌هاي پيشرفته و اتكا به اقتصاد دانش‌بنيان است. يعني اگرچه نپسنديم، اما بايد بپذيريم كه حداقل فعلاً قافيه صادرات محصولات دانش‌بنيان و با فناوري بالا را در منطقه و به تبع آن ميان كشورهاي مؤثر جهان در اين حوزه باخته‌ايم.
البته ظرف يك ماه گذشته گزارش‌هاي متكي به آمار زيادي در رابطه با توقف و حتي ركود و عقبگرد كشورمان در رتبه‌بندي‌هاي جهاني توسعه علم و فناوري منتشر شده است اما دولتيان سعي كردند تلخي اين گزارش‌ها را با توجيه وجود تحريم‌ها يا بدعهدي طرف مذاكرات در كاهش تحريم‌ها در حوزه علم و فناوري تلطيف كنند.
يكي از استدلالات در اين‌باره اين است كه به علت تشديد تحريم‌ها و عهدشكني طرف مذاكرات، منابع علمي و مجلات و پايگاه‌هاي استنادي در انتشار مقالات علمي ايران كارشكني مي‌كنند و همين امر باعث افت رتبه علمي ايران شده است.
اما بايد توجه داشت كه اين استدلال قابل تعميم به حوزه صادرات فناوري نيست زيرا نشانگرهاي بازار با نشانگرهاي حوزه علم محض متفاوتند. بنابراين به تبع افت رتبه علمي يا هر دليل ديگري، رتبه غيرموجهي براي كشورمان در حوزه صادرات غير نفتي به ويژه صادرات محصولات با فناوري بالا رقم خورده است.
از سوي ديگر تجربه نشان داده معرفي يك دستگاه و نهاد به عنوان مسئول ايجاد چنين شرايطي يك سرگرمي بي‌نتيجه است، ضمن اينكه معرفي يك شبكه معيوب در اين رابطه نيز اقدامات بسياري از دستگاه‌ها را از اساس با سؤال مواجه مي‌كند و متأسفانه بايد اعتراف كنيم كه براي اصلاح اين گزارش‌ها نه توانايي شناسايي ضعف‌هاي خود را داريم و نه با نوع مديريت كنوني قادريم آنها را در مدت زماني كوتاه اصلاح كنيم، مگر اينكه دستگاه اجرايي براي اين روند برنامه‌اي معرفي و آن را اجرايي كند.


منبع : روزنامه جوان



تاریخ انتشار: ۱۰ خرداد ۱۳۹۴ - ۲۰:۱۲





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[مشاهده در: www.javanonline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 29]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن