واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۲۵ خرداد ۱۳۹۴ (۱۳:۱۰ب.ظ)
خودبرتربيني، عامل انکار نعمتهاي الهي/هلاکت، اولين اثر سوء کفران نعمت است موج - خرم آباد - نماينده وليفقيه در لرستان خودبرتربيني، تکبر، تعصبات قومي و منافع مادي را از عوامل انکار نعمتهاي الهي دانست و گفت: ريشه انکار نعمتهاي الهي اين است که انسان گرفتار طغيان و سرکشي شده است و مست غرور و تکبر است.
به گزارش خبرگزاري موج، حجتالاسلام والمسلمين سيداحمد ميرعمادي، نماينده وليفقيه در استان و امام جمعه خرمآباد، امروز، 25 خرداد، در تفسير آيات 82 و 83 سوره نحل، گفت: اين آيات راجع به انکار نعمتهاي الهي و عواقب انکار کنندگان نعمتهاي الهي است.
وي افزود: پيامبران الهي وقتي به رسالت مبعوث ميشدند چند وظيفه را عهدهدار شدند، ابلاغ وحي به مردم و هدايت مردم از ظلمات به سوي نور و از جهل به سوي علم و نشان دادن راه بندگي به مردم از جمله اين وظايف هستند.
يادآوري نعمتهاي الهي، از مهمترين وظايف پيامبران الهي
حجتالاسلام ميرعمادي با بيان اينکه يادآوري نعمتهاي الهي يکي از مهمترين وظايف پيامبران الهي بود، اضافه کرد: نعمتهاي الهي در قرآن در شش محور بيان شده و در سوره نحل که به سوره نعمتها معروف است، از 50 نعمت الهي ياد شده است.
نماينده وليفقيه در لرستان با تاکيد بر اينکه هميشه بايد نعمتهاي الهي را يادآوري و شکر آنها را بهجا آوريم، خاطرنشان کرد: ما در برابر نعمتهاي الهي عاجز هستيم و توان شمارش آنها را نداريم.
اين مفسر قرآنکريم با اشاره به اينکه خداوند نعمت چشم، گوش، زبان و... به ما داده است و نبايد اين نعمتها را در راه گناه و معصيت همچون چشمچراني، غيبت، تهمت صرف کنيم، اذعان کرد: برخي افراد در برابر نعمتهاي الهي عکسالعملهايي از خود نشان ميدهند برخي نعمتهاي الهي را انکار ميکنند، برخي هم نعمتهاي الهي را تغيير ميدهند و برخي هم اين نعمتها را صرف گناه ميکنند.
وي ادامه داد: کفران نعمت بهخاطر جهل و ناداني است اما انکار نعمت بهخاطر خودبرتربيني، تکبر و غلو است چون خودشان را برتر ميبينند نعمتهاي الهي را انکار ميکنند مثل شيطان که بهدليل تکبر و غرور منکر نعمتهاي الهي شد.
نماينده وليفقيه در لرستان گفت: تعصبات قومي و منافع مادي از ديگر عوامل انکار نعمتهاي الهي است ريشه انکار نعمتهاي الهي اين است که انسان گرفتار طغيان و سرکشي شده است و مست غرور و تکبر است.
وي افزود: سؤالي که در اين ميان توسط مفسران مطرح است اين است که مقصود از نعمتالله در آيه 83 سوره نحل با اين مضمون که «يَعْرِفُونَ نِعْمَتَ اللّهِ ثُمَّ يُنکِرُونَهَا وَأَکْثَرُهُمُ الْکَافِرُونَ؛ نعمت خدا را ميشناسند اما باز هم منکر آن ميشوند و بيشترشان کافرند» چيست؟.
وي افزود: براساس رواياتي که داريم مقصود از آن وجود مقدس نبي مکرم اسلام و ائمه معصوم(ع) است چنانکه امام صادق(ع) فرموده است: «به خدا قسم نعمت خدا ما ائمه هستيم».
حجتالاسلام والمسلمين ميرعمادي در بيان عواقب انکار نعمت گفت: اولين اثر سوء کفران نعمت هلاکت و نابودي است، چنانکه خداوند متعال فرموده است: ما فرعون را به هلاکت رسانيديم چون نعمت الهي را انکار کرد.
وي ادامه داد: تبديل نعمت به نقمت و بلا از ديگر عواقب کفران نعمت است، با وجوديکه فرزند و پول و ثروت نعمت است اما اگر کفران نعمت انجام شود اين نعمتها بلاي جان انسان ميشوند.
نماينده وليفقيه در لرستان سلب آسايش و آرامش را از ديگر عواقب کفران نعمت دانست و خاطرنشان کرد: اگر کسي کفران نعمت کند خداوند او را به اضظراب گرفتار ميکند و آن فرد ديگر احساس خوشبختي نميکند.
وي مجازات زودرس و ذلت و خواري و بدبختي را از ديگر عواقب کفران نعمت بيان کرد و گفت: خداوند متعال در آيه 82 سوره نحل در اين رابطه فرموده است: «فَإِن تَوَلَّوْاْ فَإِنَّمَا عَلَيْکَ الْبَلاَغُ الْمُبِينُ؛ پس اگر رويگردان شوند بر تو فقط ابلاغ آشکار است.»
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 113]