تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 13 مهر 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):مؤمن غبطه مى خورد و حسد نمى ورزد، و منافق حسد مى ورزد و غبطه نمى خورد.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها




آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1820525871




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

باربی هایی که باردار میشوند!


واضح آرشیو وب فارسی:نیک صالحی: باربی هایی که باردار میشوند!
از ورودش به دنیای کودکان دو سه دهه ای میگذرد. باربی را میگویم همان مانکن خوش قواره و خوش لباس که با سرعتی باورنکردنی توانست جایگاه مهمی را در اتاق کودکان و خصوصا دختر بچه ها به خود اختصاص دهد.


باربی هایی که باردار میشوند!
او جذابیت های زیادی داشت  اولین عروسکی که شباهت زیادی با انسان داشت و به گونه ای طراحی شده بود که قدرت همزاد پنداری بالایی را در ارتباط با انسانها برای مخاطبش ایجاد کند. همین امر بر میزان علاقمندی کودکان به باربی موثر بود و احساس مهمتر از این، داشتن عروسکی بود برای کودکان که این قدرت را به آنها میداد تا مراحل و رخدادها زندگی روزمره را مطابق میل خود با این عروسک جلو ببرند. چون باربی در تمامی نقش ها حضور داشت باربی کودک ، باربی مادر ، باربی دختر، باربی همسر و ..او میتواند مراحل رشد یک انسان را سپری کند.  دوران کودکی را بگذراند، بعد نوجوانی و سپس به سن ازدواج برسد و پس از آن باردار شود.والدین به این نکته توجه داشته باشند که گرفتار چشم و هم چشمی نشوند و یا برای کسب نوعی پرستیژ اجتماعی به خرید اسباب بازی های از این دست برای بچه ها نپردازند. چنانچه در جامعه کنونی قهرمانها خیالی متعددی برای پسربچه ها خلق شده که هر یک از آنها تاثیراتی بر ذهن و روح معصوم کودکان دارندتصور کنید باربی بارداری را در اتاق یک دختر بچه پنج ساله که همبازی اوست و تولد یک نوزاد کوچک را با حضور او میتواند مدام تجربه کند و در خلوت خود با او دنیایی را بسازد که فراتر و جلوتر از حال و هوا و موقعیت سنی اوست. اما نکته مهمی که وجود دارد این است که باربی تنها یک عروسک نیست، بلکه شالوده ای از فرهنگ غربی و فرهنگ تجمل گرایی و مصرف زدگی است که البته در بدو ورود این عروسک به جامعه و دنیای کودکان ما این موضوع چندان ملموس نبود ولی اکنون این موضوع قابلیت درک بالایی برای همه ما دارد. وقتی در کوچه و خیابان قدم میزنید و یا گذر شما به رستورانی یا مرکز خریدی می افتد با ظاهر دختران و زنانی روبرو می شوید که بی شباهت به عروسک باربی نیستند  .
عده زیادی از این دختران همان کودکان هستند که شاید هم بازی دنیای کودکی شان باربی بوده است. که شاید این تاثیرگذاری برای مادران نسل امروز ملموس تر باشد به مدد افزایش سطح آگاهی و اطلاعات مادران مبنی بر انتخاب اسباب بازی های مناسب برای کودکان شان و مشورت با کارشناسان و روان شناسان امور تربیتی. اما در کنار همه این موارد به نظر میرسد نوعی فعالیتها در جهت باربی ستیزی در دنیا آغاز شده است و این حرکت با ورود شخصیت های تازه ای از باربی شکل تازه ای به خود بخشیده است. مثل باربی جنگجو یا کماندو.
یک نکته قابل توجه در این مبحث وجود دارد و آن جهت دهی و اثر گذاری عروسک باربی بر تعیین سبک زندگی افراد است. باید این واقعیت را پذیرفت که این عروسک بر نحوه سبک زندگی کودکان اثر زیادی دارد. او قادر است مواردی همچون نحوه لباس پوشیدن، فرم اندام و هیکل و...را به ارزشمندترین موضوعات زندگی یک نفر تبدیل کند. به این ترتیب ما با دخترانی مواجه می شویم که دغدغه های اصلی آنها داشتن برند خاصی از لباس، خریدن جدیدترین گوشی تلفن همراه فارغ از اینکه چه قابلیت های دارد و آیا قادر به بهره گیری از آن هستند، سوار شدن بر ماشین های مدل بالا و رفتن به رستورانهای جدید و خاص. هرچند این اتفاق به یکباره رخ نداده است بلکه روندی با اثر گذاری تدریجی داشته و عوامل دیگری همچون شبکه های ماهواره ای که همه روزه به ترویج سبک های زندگی از طریق برنامه های خود می پردازند در کنار اثرگذاری اینترنت، شبکه های اجتماعی  و مضامینی که همه روزه در این فضاها منتشر می شوند بی تردید موثر خواهند بود.نکته مهمی که وجود دارد این است که باربی تنها یک عروسک نیست، بلکه شالوده ای از فرهنگ غربی و فرهنگ تجمل گرایی و مصرف زدگی استبه هر حال نکته قابل توجه در این بحث این است که برای هر پدر و مادری لازم است که نسبت به تمامی مراحل رشد و تربیت فرزندان خود حساسیت و دقت داشته باشند که یک واقعیت مسلم وجود دارد و آن گوناگونی و تهاجمات متنوعی است که همه روزه ارمغان تازه ای را برای همه ما به دنبال دارد و در این میان کودکان آسیب پذیرند. والدین به این نکته توجه داشته باشند که گرفتار چشم و هم چشمی نشوند و یا برای کسب نوعی پرستیژ اجتماعی به خرید اسباب بازی هایی از این دست برای بچه ها نپردازند. چنانچه در جامعه کنونی قهرمانهای خیالی متعددی برای پسربچه ها خلق شده که هر یک از آنها تاثیراتی بر ذهن و روح معصوم کودکان دارند که شاید اثر گذاری بن تن هم ده سال آینده مشخص شود. بنابراین بهتر است فرصت را از دست ندهید و در این میان نقش جامعه بسیار مهم و قابل تامل است. که این جامعه و کارشناسان امور فرهنگی هستند که مسئول انتقال ارزش ها و روشن سازی مسیر هستند ، که لازم است در جامعه نهادهایی باشند که به صورت رایگان به ارایه اطلاعات و آموزش های  صحیح به والدین و نوجوانان و جوانان بپردازند.
نهادهایی که از افراد متخصص و خبره برخوردارند و همه تلاش خود را در جهت آگاه سازی انجام میدهند که اگر چنین چیزی محقق شد میتوان در انتظار جامعه ای با مشکلات فرهنگی کمتر بود.تبیان


دوشنبه 25 خرداد 1394 





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: نیک صالحی]
[مشاهده در: www.niksalehi.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 456]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن