تبلیغات
تبلیغات متنی
محبوبترینها
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1834291264
شريانهاي بروز فساد را مسدود كنيد
واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: شريانهاي بروز فساد را مسدود كنيد
اعلام حكم قطعي مهدي هاشمي و دستگيري حميد بقايي، معاون اجرايي رئيسجمهور سابق، همه حاكي از ادامه عزم راسخ قوه قضائيه براي برخورد با مفاسد اقتصادي است؛ مفاسدي كه سالهاست گريبان كشور را گرفته و متأسفانه طي چند سال اخير اين موضوع در جامعه عميقتر شده است.
نویسنده : جعفر تکبیری
اعلام حكم قطعي مهدي هاشمي و دستگيري حميد بقايي، معاون اجرايي رئيسجمهور سابق، همه حاكي از ادامه عزم راسخ قوه قضائيه براي برخورد با مفاسد اقتصادي است؛ مفاسدي كه سالهاست گريبان كشور را گرفته و متأسفانه طي چند سال اخير اين موضوع در جامعه عميقتر شده است. اين وقايع دردناك در حالي در سطح كشور روي ميدهد كه رهبر معظم انقلاب بارها خطر مفاسد اقتصادي را در جامعه گوشزد كردهاند و حتي اقدام به صدور فرماني هشت مادهاي براي مبارزه با مفاسد اقتصادي كردهاند؛ فرماني كه ارديبهشتماه سال 80 صادر و به يك مانيفست مهم در حوزه مبارزه با مفاسد اقتصادي تبديل شد. اين در حالي است كه اگرچه 14 سال از صدور اين فرمان ميگذرد و چهار دولت و چهار مجلس روي كار آمدند اما واقعيت آن است كه به نظر ميرسد تاكنون اقدامي جدي از سوي قواي مجريه و مقننه براي مبارزه با مفاسد اقتصادي در سطح كشور صورت نگرفته و اين موضوع بيشتر به بازيهاي سياسي و جناحي گره خورده است. اين در حالي است كه اين روزها با شكستن قبح فساد اقتصادي، انتشار اخبار درباره اين پديده شوم به امري عادي در سطح جامعه تبديل شده و گوشهاي زيادي به شنيدن اين اخبار عادت كردهاند.
البته اين نكته را نبايد فراموش كرد كه در اين ميان بايد حساب قوه قضائيه را از ساير نهادها جدا كرد، چراكه اين قوه با روي كار آمدن آيتالله آمليلاريجاني به پروندههاي بسيار حساسي نظير فساد 3 هزار ميلياردي، پرونده بيمه ايران، فساد معاون اول رئيسجمهور سابق و فرزند رئيس مجمع تشخيص مصلحت نظام رسيدگي و احكام قاطعي در اين باره صادر كرده است و حالا به سراغ پروندههاي ديگر نظير پرونده بابك زنجاني و حميد بقايي رفته است تا اثبات كند كه موضوع مبارزه با مفاسد اقتصادي در اولويت كاري اين قوه قرار دارد.
عدم توجه به فشارهاي سياسي
اين روند قوه قضائيه در حالي آغاز شده كه به نظر ميرسد، فشارهاي سياسي زيادي به اين قوه براي تأثيرگذاري بر برخي پروندهها صورت پذيرفته است. در اين ميان اسناد و مداركي در اختيار است كه جرياني خاص در پرونده مهدي هاشمي تلاش زيادي كرد تا بتواند از طريق همين فشارهاي سياسي باعث كاهش ميزان محكوميت مهدي هاشمي شود. همچنين در ديگر سو در پرونده سعيد مرتضوي، رئيس پيشين سازمان تأمين اجتماعي و حميد بقايي نيز اين گفتهها صدق ميكند اما آنچه كه در اين بين مهم است، آن است كه قوه قضائيه تا اين لحظه بدون توجه به گرايشهاي سياسي متهمان در حال رسيدگي و اعلام حكم پرونده افراد است و به نظر ميرسد قوه قضائيه قصد دارد همين روند را ادامه دهد.
مصونيت آهنين را بشكنيد
اما در اين ميان خواسته اصلي افكار عمومي، ادامه روند اين برخوردهاي قضايي با مفسدان اقتصادي بدون توجه به جايگاه آنان است؛ جايگاهي كه گاهي اوقات به دليل اتصال به بدنه دولت باعث شده قوه قضائيه در اين خصوص كمي اغماض داشته باشد و برخورد را تا زمان جدا شدن آنان از حكومت يا دولت به تعويق بيندازد. اين در حالي است كه بر اساس آنچه كه بارها از سوي عموم مردم در تجمعات مختلف تأكيد شده است، عدم توجه قوه قضائيه به اين مصونيتهاي ساختگي است. واقعيت آن است كه اگرچه احضار اين نفرات به دادگاه كاري سخت و هزينهزا براي دستگاه قضايي است، اما قطعاً اين برخوردها خود اقدامي پيشگيرانه است كه ميتواند به سلامت اقتصادي كشور كمكي شايان كند. از اين رو اقتدار و سربلندي قوه قضائيه زماني معنا و مفهوم پيدا ميكند كه ابهامات مردمي در خصوص نقش نيروهايي كه با سوءاستفاده از حضور در دستگاههاي دولتي و حكومتي براي خود مصونيت آهنين ساختهاند، در ماجراي مفاسد اقتصادي به صراحت پاسخ داده شود؛ موضوعي كه رهبر معظم انقلاب نيز با قاطعيت به آن تأكيد ميكنند و ميفرمايند: « بايد نسبت به بروز و نفوذ كوچكترين فساد اقتصادي در دستگاههاي دولتي بهشدت حساس باشيد و با آن بيرحمانه و بدون هيچ ملاحظهاي برخورد كنيد، چراكه در غير اين صورت مفاسد اقتصادي همچون بيماري واگير سريعاً گسترش خواهد يافت.»
لزوم رسيدگي به پرونده دانه درشتها
علاوه بر اين نكته مهم ديگري كه ميتواند به اقتدار قوه قضائيه در موضوع مبارزه با مفاسد اقتصادي كمك كند، رسيدگي به پرونده دانهدرشتهاي اقتصادي است. هماكنون گفته ميشود كه اسامي بدهكاران كلان بانكي در اختيار قوه قضائيه قرار دارد اما به دليل آنكه بانكها در زمان اعطاي تسهيلات به اين نفرات، وثيقههاي محكم و معتبر از آنان دريافت نكردهاند، هيچ عزمي براي برخورد با آنها و بازگرداندن بيتالمال در ميان بانكها و قوه قضائيه وجود ندارد و اين توپ ميان بانكها و قوه قضائيه پاسكاري ميشود.
شريانهاي بروز فساد كجاست؟
اما در حالي كه به نظر ميرسد بخش بزرگي از شكلگيري فساد را بايد در بدنه دستگاههاي دولتي و حكومتي جستوجو كرد، به واكاوي مسائلي ميپردازيم كه زمينهساز بروز اين پديده شوم در دستگاههاي مختلف كشور ميشود تا شايد از اين مسير بتوان كمكي به دستگاههاي نظارتي كرد تا از طريق كور كردن اين شريانها، بتوانند از بروز اين مفاسد در مبدأ جلوگيري كنند.
شفاف نبودن اموال مسئولان رده دوم
شايد بتوان بخشي از دليل شكلگيري فساد در سطوح بالاي جامعه را عدمشفافيت اموال مسئولان رده دوم و عدم رسيدگي درست به اين اموال دانست. گرچه بر اساس اصل ۱۴۲ قانون اساسي كشورمان، قوه قضائيه مسئول است كه اموال رهبر، رئيسجمهور، معاونان رئيسجمهور، وزيران و همسر و فرزندان آنان قبل و بعد از خدمت را بررسي كند اما واقعيت آن است كه دايره اين اصل محدود است و قوه قضائيه امكان بررسي اموال معاونان وزرا، استانداران، رؤساي بانكها، مديران كل دستگاههاي مختلف و ديگر افرادي را كه اگرچه سمتي در كشور ندارند اما صاحب نفوذ در بدنه قدرت هستند، ندارد، حتي در جريان بررسي و تصويب طرح نظارت بر نمايندگان نيز كه قرار بود اموال نمايندگان مجلس پس از دوره نمايندگي مورد بررسي قرار بگيرد، اين بند با برخورد سرد بهارستاننشينان مواجه شد. اين در حالي است كه بر اساس اسناد و مدارك موجود در خصوص اختلاس اخير و حتي اختلاسهاي گذشته، افراد مؤثر در اين پروندهها داراي سمتهايي جزئي در نظام جمهوري اسلامي بودند و با سوءاستفاده از موقعيت خود يا به افراد اختلاسكننده كمك كرده بودند يا خود نقشي مستقيم در اين روند داشتهاند. بنابراين لازم به نظر ميرسد كه قوه قضائيه اين اختيار را داشته باشد كه طرح «از كجا آورديد» را در قبال افرادي كه علاوه بر نفوذ در بدنه قدرت، داراييهاي كلاني نيز دارند، به مرحله اجرا دربياورد.
عدم دقت در انتخاب مسئولان
موضوع ديگري كه در راستاي اين پرسش رهبري قابلبررسي است، موضوع عدم دقت در نحوه انتخاب كارگزاران نظام توسط مسئولان ارشد كشور است. كارگزاراني كه با عدم تسلط به امور محوله زمينه سوءاستفاده افراد فرصتطلب را فراهم ميآورند. از اين رو بايد اين واقعيت را پذيرفت كه در طول دوران نظام جمهوري اسلامي همواره شاهد بودهايم افرادي در سمتهايي گمارده شدهاند كه ملاكهاي رفتاريشان در شأن نظام جمهوري اسلامي نبوده و گاهي نيز مايه زحمت براي كشور شده است. اين در حالي است كه كشور ما داعيهدار اجراي الگوي علوي در زمامداري كشور است اما در برخي موارد كمتر به معيارهاي انتخاب كارگزاران كه توسط مولاعلي (ع) مورد تأكيد قرار گرفته است، عمل ميشود. متأسفانه اين موضوع اخيراً رواج بيشتري گرفته و به رغم تأكيدات دلسوزان نظام در خصوص به كارگيري برخي افراد مسئلهدار در پستهاي مهم، اين روند همچنان ادامه دارد كه ثمره آن چيزي جز سرزنش توسط مقام معظم رهبري نيست.
عدم گزارشدهي مسئولان به افكار عمومي
يكي ديگر از دلايلي كه زمينه بروز فساد اقتصادي را در سطح كشور به وجود ميآورد، عدم ارائه گزارشهاي شفاف توسط مسئولان به مردم است. اطلاع رسانياي كه بايد با استفاده از رسانهها به عنوان حلقه واسط ميان مسئولان و مردم صورت گيرد. اين در حالي است كه رسانهها با توجه به دريافت بازخوردهاي عمومي اجتماع و طرح اين بازخوردها با مسئولان در قالب سؤال، اين امكان را دارند كه همانند مشاوري امين، وضعيت جامعه را به مسئولان منعكس كنند و قبل از وقوع فساد، جلوي آن را بگيرند.
عدم حسابرسي شفاف
يكي ديگر از عواملي كه ميتواند زمينه ساز بروز فساد شود، عدم حسابرسي شفاف از بيتالمال توسط مسئولان امر و همچنين پاسخگو نبودن مناسب در اين خصوص است. متأسفانه گزارشهاي سازمان حسابرسي كشور در خصوص وضعيت هزينه بودجه كشور و همچنين گزارش تفريغ بودجه كه توسط مجلس تهيه ميشود، هميشه محلي براي نزاعهاي سياسي بوده و به همين خاطر اين گزارشها اكثر مواقع در ميان هياهوهاي سياسي گم ميشود و كسي پاسخگوي آن نيست. از اين رو تمامي اين عوامل دست به دست هم ميدهند تا حسابرسي قانعكنندهاي از وضعيت هزينهكرد بودجه كشور صورت نگيرد و اگر هم صورت گرفت، با مهرهاي خيلي محرمانه به رده اسناد طبقهبندي شده كشور بپيوندد.
متناسب نبودن احكام قضايي با فساد
يكي ديگر از اين مسائل كه در همين ارتباط قابل ذكر و بررسي است، نبود تدابير جزايي مناسب در برخورد با متخلفان اقتصادي است. براي درك اين موضوع كافي است به سراغ مجرماني برويد كه تخلفاتشان طي فسادهاي مالي گذشته به اثبات رسيده و جوياي احوال آنها باشيد. متأسفانه مرور پروندههاي فساد اقتصادي كه توسط دستگاه قضايي در دورههاي مختلف مورد رسيدگي قرار گرفته، بيانگر آن است كه احكام صادره براي مجرمان پروندههاي فساد چندان متناسب با نوع جرم آنها نبوده است. البته در اين ميان حكم مه آفريد اميرخسروي را مجزا بدانيد.
در نهايت با بررسي گزينههايي كه منجر به بروز يك فساد اقتصادي ميشود، بايد اين نكته را نيز مدنظر قرار داد كه فساد به ويژه آن چيزي كه رهبري بارها در خصوص آن تذكر دادهاند و خواستار عزم جدي براي برخورد با آن شدهاند، تأثير بسيار زيادي بر روند امنيت ملي كشور دارد. البته نبايد فراموش كرد كه پادزهر اين موضوع پاسخگويي شفاف مسئولان در خصوص اين واقعه به مردم است كه ميتواند روي مثبت اين واقعه را نشان دهد.
تمام اين گفتهها و دلايل در حالي است كه نبايد تغيير رويكرد مسئولان در اين خصوص را ناديده انگاشت و البته اقدامات صورت گرفته در اين خصوص اگرچه در مواجهه با عمق فساد در جامعه ناچيز به نظر ميرسد اما بيشك نويد روزهاي روشني را ميدهد كه الگوي اسلامي در اداره كشور مورد توجه قرار گرفته است.
منبع : روزنامه جوان
تاریخ انتشار: ۲۴ خرداد ۱۳۹۴ - ۲۱:۳۴
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[مشاهده در: www.javanonline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 139]
صفحات پیشنهادی
زنگ خطري براي بروز يك بحران عاطفي
زنگ خطري براي بروز يك بحران عاطفي نویسنده محمدرضا هادیلو بيمهري در خانواده و به تبع آن كم شدن ارتباط پايين آمدن ساعات صحبت زوجين با يكديگر و تقليل انرژيهاي مثبت در اين كانون يكي از بزرگترين ضربات را بر پيكره كوچكترين نهاد اجتماعي وارد ميكند طلاق داراي انوپوربابایی: برای مبارزه با فساد به نهاد موازی نیاز نداریم
شنبه ۱۶ خرداد ۱۳۹۴ - ۰۹ ۰۴ یک وکیل دادگستری تشکیل نهاد موازی را امری غیرمطلوب دانست و در عین حال تاکید کرد که برای مبارزه با مفاسد اقتصادی تجمیع نهادهای مربوطه و تشکیل یک نهاد سازمان یافته ضروری است هوشنگ پوربابایی در گفتوگو با خبرنگار حقوقی خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا اظگزارش مجلس از فساد در فوتبال
گزارش مجلس از فساد در فوتبال عضو هیئت رئیسه کمیسیون اصل ۹۰ از نهایی شدن گزارشات این کمیسیون در مورد زمین خواری و فساد در فوتبال در روز یکشنبه هفته آینده خبر داد تسنیم مصطفی افضلیفرد عضو کمیسیون اصل 90 مجلس شورای اسلامی در خصوص دستور کار هفته آینده این کمیسیون اظهار داشت قرارشرایط محیطی عامل اصلی بروز سرطان است
تراز سرطانهای شایع در ایران مانند سایر کشورهای آسیایی پس از سرطان پوست به ترتیب سرطان سینه در زنان سرطان پروستات در مردان و سرطان معده است که باید گفت در کشور سرطان سینه اولین سرطان شایع کشور است به گزارش تراز سرطان بیماری بی رحمی است که با شیوع آن در بدن فرد بیمار ممحور زاهدان ـ بم مسدود است
محور زاهدان ـ بم مسدود است 1-محور زاهدان ـ بم واقع در استان كرمان از 16 خرداد لغايت 30 خرداد ماه 94 از ساعت 7 الی 17 بدليل اجرای عمليات نصب درز انبساط پل روگذر تقاطع راه آهن مسدود و تردد از باند مجاور انجام می گردد به گزارش خبرنگار راه گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران ممسرخ کردن زیاد باعث بروز سرطان میشود
عضو انجمن تغذیه در گفتوگو با باشگاه خبرنگاران سرخ کردن زیاد باعث بروز سرطان میشود عضو انجمن تغذیه با اشاره به تاثیر عادات بد غذایی در بروز بیماریها گفت سرخ کردن زیاد غذا سبب میشود فرد به سرطان مبتلا شود برلیانت بزرگمهر عضو انجمن تغذیه در گفتگو با خبرنگار بهداشت و درمان بورزش عامل کاهش احتمال بروز سرطان سینه و ریه در زنان
ورزش عامل کاهش احتمال بروز سرطان سینه و ریه در زنان شناسهٔ خبر 2768489 - شنبه ۱۶ خرداد ۱۳۹۴ - ۰۱ ۴۸ سلامت > بهداشت دو مطالعه جدید نشان داده است که ورزش می تواند احتمال سرطان سینه و ریه در زنان را کاهش دهد به گزارش خبرنگار مهر حتی در زنان سیگاری هم احتمال بروز سرطان ریه در آبازپرسی از نخست وزیر رومانی به اتهام فساد مالی
بازپرسی از نخست وزیر رومانی به اتهام فساد مالی شناسهٔ خبر 2768478 - شنبه ۱۶ خرداد ۱۳۹۴ - ۰۳ ۱۰ بین الملل > اروپا دادستانهای رومانی ویکتور پونتا نخست وزیر این کشور را در رابطه با اتهامات جعل اسناد فرار از پرداخت مالیات و پولشویی مورد بازپرسی قرار دادند به گزارش خبرگزاری مادعای عجیب و بزرگ وزیر دادگستری از میزان فساد در دولت یازدهم!
ادعای عجیب و بزرگ وزیر دادگستری از میزان فساد در دولت یازدهم روز نو حجتالاسلام مصطفی پورمحمدی در سخنرانی پیش از خطبههای نماز جمعه امروز اراک با بیان اینکه حوادث بسیاری در 15 خرداد از 26 سال قبل تاکنون رخ داده و پیامهای بسیاری را با خود حمل کرده و اشاعه داده است افزود حرسه سرطان شایع در ایران/شرایط محیطی عامل اصلی بروز سرطان است
باشگاه خبرنگاران گزارش میدهد سه سرطان شایع در ایران شرایط محیطی عامل اصلی بروز سرطان است سرطانهای شایع در ایران مانند سایر کشورهای آسیایی پس از سرطان پوست به ترتیب سرطان سینه در زنان سرطان پروستات در مردان و سرطان معده است که باید گفت در کشور سرطان سینه اولین سرطان شایع کشور«بررسی فساد سیستمی در ایران؛ روندها، زمینه ها، علل و پیامدها»
انجمن جامعه شناسی برگزار میکند بررسی فساد سیستمی در ایران روندها زمینه ها علل و پیامدها شناسهٔ خبر 2768515 - شنبه ۱۶ خرداد ۱۳۹۴ - ۱۰ ۱۸ دین و اندیشه > اندیشکده ها میزگرد بررسی فساد سیستمی در ایران روندها زمینه ها علل و پیامدها به همت انجمن جامعه شناسی ایران برگزارهواشناسی آذربایجان غربی نسبت به بروز پدیده گرد و غبار هشدار داد
صابری در گفتگو با مهر هواشناسی آذربایجان غربی نسبت به بروز پدیده گرد و غبار هشدار داد شناسهٔ خبر 2768673 - شنبه ۱۶ خرداد ۱۳۹۴ - ۱۰ ۳۵ استانها > آذربایجان غربی ارومیه – رئیس اداره پیش بینی هواشناسی آذربایجان غربی نسبت به بروز پدیده گرد و غبار و افزایش آلاینده های جوی امروز شنکتاب «جامعه شناسی فساد» نقد و بررسی میشود
امروز کتاب جامعه شناسی فساد نقد و بررسی میشود شناسهٔ خبر 2768727 - شنبه ۱۶ خرداد ۱۳۹۴ - ۱۲ ۲۵ دین و اندیشه > اندیشکده ها کتاب جامعه شناسی فساد نوشته استاد فقید مالزی سید حسین العطاس در پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی نقد و بررسی می شود به گزارش خبرگزاری مهر پژوهفیفا بازجوی سابق ایالات متحده را به عنوان محقق پرونده فساد به کار گرفت
فیفا بازجوی سابق ایالات متحده را به عنوان محقق پرونده فساد به کار گرفتفدراسیون بینالمللی فوتبال یک بازجوی حکومتی آمریکایی را به عنوان محقق پیگیری فساد در این سازمان به کار گرفته است به گزارش خبرگزاری فارس برد بینالمللی فوتبال جهان که در فیفا مستقر است یک بازجوی سابق داتوصیههایی مهم درباره غذاهای فسادپذیر
توصیههایی مهم درباره غذاهای فسادپذیر یک متخصص عفونی با اشاره به اینکه غذاهای فساد پذیر همچون غذاهای پخته شده لبنیات گوشت مرغ ماهی غذاهای حاوی تخم مرغ را باید همواره سرد و در دمای پایینتر از پنج درجه سانتیگراد نگهداری کرد گفت هنگام سفر و گردش باید از یک یخدان عایق دمایی پافشای فساد مالی در پلیس فرانسه
افشای فساد مالی در پلیس فرانسهدر ادامه افشای موارد متعدد فساد مالی در دستگاههای دولتی فرانسه از جمله در پلیس این کشور یک افسر پلیس پاریس به اتهام طرح پیشنهاد دریافت رشوه از یک کلاهبردار در ازای صرفنظر از تعقیب قضایی وی بازداشت شد به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری فارس یکاین خبر بروز میشود پشتپرده سفر مجرم فتنه ۸۸ به آمریکا/ مردی که از فراغ امام درگذشت+عکس
این خبر بروز میشودپشتپرده سفر مجرم فتنه ۸۸ به آمریکا مردی که از فراغ امام درگذشت عکسگروه فضای مجازی خبرگزاری فارس هر روز برخی اخبار رسانههای دیگر را در بسته خبری چند خبر آن طرفتر منتشر میکند گروه فضای مجازی خبرگزاری فارس برخی اخبار رسانههای دیگر را هر روز در ساعت 12-
گوناگون
پربازدیدترینها