تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 2 فروردین 1404    احادیث و روایات:  امام علی (ع):آنچه دوست ندارى درباره‏ات گفته شود، درباره ديگران مگوى. 
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

خرید پرینتر سه بعدی

سایبان ماشین

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

بانک کتاب

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

قیمت فرش

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

خرید از چین

خرید از چین

خرید محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

خودارزیابی چیست

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تعمیر سرووموتور

تحصیل پزشکی در چین

مجله سلامت و پزشکی

تریلی چادری

خرید یوسی

مهاجرت به استرالیا

ایونا

تعمیرگاه هیوندای

کاشت ابرو با خواب طبیعی

هدایای تبلیغاتی

خرید عسل

صندوق سهامی

تزریق ژل

خرید زعفران مرغوب

تحصیل آنلاین آمریکا

سوالات آیین نامه

سمپاشی سوسک فاضلاب

بهترین دکتر پروتز سینه در تهران

صندلی گیمینگ

سررسید 1404

تقویم رومیزی 1404

ویزای توریستی ژاپن

قفسه فروشگاهی

چراغ خطی

ابزارهای هوش مصنوعی

آموزش مکالمه عربی

اینتیتر

استابلایزر

خرید لباس

7 little words daily answers

7 little words daily answers

7 little words daily answers

گوشی موبایل اقساطی

ماساژور تفنگی

قیمت ساندویچ پانل

مجوز آژانس مسافرتی

پنجره دوجداره

خرید رنگ نمای ساختمان

ناب مووی

خرید عطر

قرص اسلیم پلاس

nyt mini crossword answers

مشاوره تبلیغاتی رایگان

دانلود فیلم

قیمت ایکس باکس

نمایندگی دوو تهران

مهد کودک

پخش زنده شبکه ورزش

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1867727050




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

من؛ ایرانی کالای ایرانی نمی‌خرم!


واضح آرشیو وب فارسی:فرهنگ نیوز:
من؛ ایرانی کالای ایرانی نمی‌خرم!
من؛ ایرانی کالای ایرانی نمی‌خرم! در مجموع باید گفت که مصرف‌گرایی آن هم در زمینه خرید کالای خارجی، به دلایل مختلف در تاروپود جامعه ایرانی جا خوش کرده است.


به گزارش فرهنگ نیوز ، از همان روزی که ناصرالدین شاه به دیار اروپا رفت و درخشش اجناس فرنگی پشت ویترین‌های تمیز پاریس، حالش را دگرگون کرد تا زمانی که رضاخان میرپنج سری به استانبول زد و خواست تا ایران را هم مانند خارجی‌ها تزئین کند و حتی تا همین امروز که مارک و برند لباس‌مان را به دیگران نمایش می‌دهیم و احترام می‌خریم، یک چرخه معیوب در داخل مرزهای این سرزمین فعالیت می‌کند: تلاشی برای افتخار به کالاهای تولید ایران نمی‌کنیم.

تب خرید اجناس خارجی آنقدر در میان جوانان ایرانی – و حتی بسیاری از پدر و مادرها که شاید سری هم از اهمیت فلان برند اروپایی در نیاورند – آنقدر داغ است که حتی مکثی کوتاه در این زمینه و مطرح کردن یک پرسش ساده با این مضمون که "چرا کالای داخلی مصرف نمی‌کنید؟"، بسیار عجیب و حتی مسخره به نظر بیاید اما ماجرا به همین سادگی نیست.

تعریف قدرت در فضای فعلی جهان با گذشته‌های دور بسیار متفاوت شده و اکنون دیگر تنها میزان اسلحه و نیروی نظامی کشورها نیست که برای آنان قدرت تولید می‌کند و احترام جهانی می‌خرد؛ بلکه این "قدرت اقتصادی" است که می‌تواند یک ابرقدرت نظیر ایالات متحده را به کرنش در برابر چین کمونیستی وادار کند و حتی چشمانش را بر روی تمام شعارهای آزادی‌خواهانه و حقوق‌بشرطلبانه‌ای که می‌دهد، ببندد.

هر چقدر چرخ کارخانه‌های یک کشور به سرعت و با توان بیشتری بچرخد، اشتغال بیشتری ایجاد می‌شود و هر چقدر اشتغال بیشتری ایجاد شود، جامعه از بحران‌های کمتری رنج می‌برد. از طرف دیگر، بالا رفتن آمار تولیدات یک کشور می‌تواند منجر به افزایش صادرات و افزایش دامنه قدرت تاثیرگذاری آن شود.

یکی از مسائل تاسف‌بار در این میان این است که هیچ آمار رسمی و مستندی از مصرف کالای داخلی طی سال‌های بعد از انقلاب اسلامی وجود ندارد و مراکز مسئولی در این زمینه اساسا اقدامی در راستای جمع‌آوری اطلاعات نکرده‌اند تا بتوان با تحلیل و بررسی آمار به یک تحلیل دقیق و جامعه‌شناختی از علل اقبال عمومی نسبت به کالای خارجی دست یافت.

از سوی دیگر، اگرچه مساله مصرف محصولات داخلی از ابتدای انقلاب در میان مطالبات امام خمینی(ره) و رهبر انقلاب به طور گسترده وجود داشته اما زمان تاکید مجدد و پررنگ رهبری در این زمینه را باید مربوط به 9 سال پیش – یعنی سال 1385 – دانست که ایشان صراحتا از مردم و مسئولین خواستند تا در این زمینه به صورت جدی فعالیت کنند.

با این حال و با وجود گذشت حدود یک دهه از این مطالبه محکم و قاطع رهبری، نگاهی به عملکرد اکثر دستگاه‌ها و نهادهای دولتی مشخص می‌کند که اراده‌ای جدی در میان مسئولین برای پیاده‌سازی این فرآیند وجود ندارد. حالا شاید بهتر بتوانیم علت تاکید رهبر انقلاب بر این مساله را درک کنیم. مقام معظم رهبری در دیدار جمعی از کارگران، مصرف کالاهای ساخت داخل را یکی از مجاهدت‌های ضروری در سال جهاد اقتصادی دانستند و افزودند: «به موازات استقبال مردم از تولیدات داخلی، لازم است کیفیت و مرغوبیت این کالاها، به حد قانع کننده‏ای برسد.»

ایشان همچنین با درک اینکه در قبال حقیقتی چون لزوم مصرف کالاهای داخلی ممکن است این واکنش منطقی نیز ایجاد شود، بر ارتقای کیفیت کالاهای ایرانی تأکید و از دیگر مسؤولیت‌های جامعه‌ی کارگری و کارآفرینان دانستند و فرمودند: «باید کاری کنیم که کالای داخلی در نظر مصرف کننده‌ی ایرانی و غیرایرانی کالایی مطلوب، بادوام و زیبا باشد که البته دستگاه‌های دولتی باید پیش نیازهای تحقق این هدف از جمله آموزش مهارت‌های مختلف را تأمین کنند.» ایشان تلفیق «هنر و توانایی» ایرانی را زمینه ساز تقویت کیفیت تولیدات داخلی برشمردند و افزودند: «برخی محصولات داخلی دارای قدرت رقابت و برخی دیگر به مراتب بهتر از کالاهای مشابه خارجی‌اند که باید این ویژگی را به تمامی کالاها و مواد تولیدی خوراکی، پوشاکی و وسایل زندگی تعمیم داد.»

آیت الله خامنه‏ای با اشاره به عده‌ای که مصرف کالای خارجی را نشانه‌ی نوعی «تشخص و برتری» می‏پندارند، افزودند: «دلبستگی به تولیدات بیگانه و بی‌اعتنایی به تلاش کارگر ایرانی، بیماری و عادت بدی است که پول و ثروت کشور را به جیب کارگر خارجی سرازیر می‌کند.»

البته اهمیت این مساله تا جایی است که حتی بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران نیز تا پای تحریم خرید کالای خارجی نیز پیش رفته و در پاسخ به یکی از مسائل فقهی، نوشته است: «اگر به واسطه توسعه نفوذ سیاسی یا اقتصادی و تجاری اجانب، خوف آن باشد که تسلط بر بلاد مسلمین پیدا کنند، واجب است بر مسلمانان، دفاع به هر نحو که ممکن است، و قطع ایادی اجانب. چه عمال داخلی باشند، یا خارجی.»

با این وجود و با نگاهی جزئی از وضعیت مصرف مردم می‌توان به این نتیجه رسید که هنوز تعداد زیادی از مردم تمایل به‌سمت کالای داخلی ندارند. مصرف کالاهای خارجی و توجه نکردن به تولیدات داخلی هم‌چون ویروسی در کشور در حال گسترش است و عوارض سوءِ آن در تمامی جنبه‌های سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی کشور قابل مشاهده است. اگر به گوشه گوشه منزلمان نگاه کنیم متوجه انواع کالاهای لوکس و ضروری می‌شویم که در خانه‌های‌مان جا خوش کرده‌اند در حالی که کالاهای داخلی در انبار کارخانه‌ها خاک می‌خورند و منتظر نگاه ما هستند.

خرید کالای ایرانی و حمایت از تولید داخل در شرایط اقتصادی‌ای که کشور در آن به سر می‌برد یک امر کاملاً عقلانی است که مقام معظم رهبری بارها روی آن تأکید کرده‌اند که متأسفانه مورد غفلت واقع شد و ما شاهد جولان کالاهای وارداتی در بازارهای داخلی هستیم، در حالی که کالاهای مشابه داخلی مورد استقبال خریداران قرار نمی‌گیرد و کشور با مشکلاتی همچون بیکاری مواجه است.

امروزه مصرف کالای خارجی به منزله‌ی عدم مصرف کالای مشابه داخلی است. عدم مصرف کالای مشابه داخلی نیز به معنی تعطیلی صنایع داخلی، بیکاری جوانان و نیروی انسانی و وابستگی به خارج در جهت تأمین نیاز و تداوم مصرف ثروت ملی یعنی نفت و تشدید فزاینده‌ی وابستگی به بیگانه و به نفت و مرگ تدریجی اقتصاد و جامعه خواهد بود.

بنابراین و با وجود برخی از قوانین حمایت از صنایع داخلی، باید:

    1- با فرهنگ سازی میل تقاضای مؤثر را از کالای خارجی به داخلی تبدیل کرد. باید توجه نمود که دلیل برجستگی این مسأله به عنوان یک مجاهدت در جهاد اقتصادی وجود اهداف دشمن در ورای قضیه برای شکستن دژ اقتصاد ما است. اگر مصرف کالای خارجی باب شود دیگر دروازه‌ی بسته‌ای برای اقتصاد در جهت دفاع باقی نمی‌ماند.
    2- در طراحی الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت نیز باید توجه شود که «حمایت اقتصادی» یکی از وظایف تنظیم بازار دولت اسلامی است. حمایت معقول و زمینه ساز کسب قدرت رقابت باید پیاده شود.
    3- باید توجه شود که هزینه‌ی فرصت مصرف یک کالا برای اقتصاد بسیار سنگین است از این رو اگر مشابه داخلی وجود دارد باید بیش از هر چیزی به فکر برتری دادن کالای داخلی بر خارجی باشیم.

در مجموع باید گفت که مصرف‌گرایی آن هم در زمینه خرید کالای خارجی، به دلایل مختلف در تاروپود جامعه ایرانی جا خوش کرده و برای زدودن این مساله لازم است تا تدبیری مهم و اساسی هم از سوی مسئولین و هم از سوی مردم صورت بگیرد؛ اقدامی که اگر نتوان به سرعت درباره آن برنامه‌ریزی و تصمیم‌گیری کرد، قطعا باید به انتظار روزی بنشینیم که برای واردات فلان کالای غیرضروری – که بر حسب عادت تبدیل به بخش ثابت زندگی مردم شده است – مجبور به اعطای امتیازات سیاسی و اطلاعاتی به کشورهای دیگر باشیم؛ همانطور که شاه قاجار منافع ملی ایران را به تاراج گذاشت تا چند روزی را در خیابان‌های پاریس قدم بزند.منبع: نکته



94/3/24 - 17:07 - 2015-6-14 17:07:26





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: فرهنگ نیوز]
[مشاهده در: www.farhangnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 191]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اقتصادی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن