تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 5 دی 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):تکمیل روزه به پرداخت زکاة یعنى فطره است، همچنان که صلوات بر پیامبر (ص) کمال نماز ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1844556419




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

آصفی: پذیرش پروتکل الحاقی به معنای برداشته شدن یک مانع بزرگ در مذاکرات است/ باید به یک توافق آبرومندانه و محترمانه برسیم


واضح آرشیو وب فارسی:نامه نیوز: آصفی: پذیرش پروتکل الحاقی به معنای برداشته شدن یک مانع بزرگ در مذاکرات است/ باید به یک توافق آبرومندانه و محترمانه برسیم
دیپلمات پیشین کشورمان معتقد است خوب و یا بد بودن پذیرش پروتکل الحاقی بستگی به آن دارد که ما در مقابل آن به چه چیز دست پیدا کنیم و طبیعی است که اگر امتیازاتی هم سطح آن بگیریم پذیرش پروتکل الحاقی اقدام مثبتی خواهد بود.
خدیجه غبیشاوی، حسن روحانی، رئیس جمهوری ایران ظهر روز گذشته (شنبه) در کنفرانس خبری به مناسبت 24 خرداد، دومین سالگرد پیروزی در انتخابات ریاست جمهوری به سوالات خبرنگاران رسانه های داخلی و خارجی پاسخ داد. از جمله مهمترین سخنان رئیس جمهوری کشورمان و همچنین پرسش خبرنگاران در این نشست را مذاکرات هسته ای ایران و گروه 1+5 و جزئیات آن بود.

در حالی که ایران و گروه 1+5 آخرین روزهای باقی مانده تا دهم تیرماه زمانی که اعضای مذاکره کننده به عنوان ضرب الاجل نهایی برای رسیدن به توافق نهایی تعیین کرده اند، را سپری می کنند، همچنان موضوعات غیرقابل حل زیادی باقی مانده است تاجایی که برخی از مقامات حاضر در روند مذاکرات از احتمال تمدید مذاکرات سخن به میان آورده اند.

با این حال پذیرش پروتکل الحاقی از سوی ایران به عنوان پیش شرطی برای برداشته شدن تحریم های غرب علیه تهران یکی از موضوعات مهم و مبهم بخش اعظمی از تحلیل ها و انتقادات از مذاکرات هسته ای آن هم پس از تفاهم لوزان را تشکیل می دهد، منتقدان در تهران پذیرش پروتکل الحاقی را لکه ننگی خواندند و بهارستان نشینان تهدید کردند که آن را تصویب نخواهند کرد از سوی دیگر مقامات ارشد کشورمان اما عنوان داشتند که پروتکل الحاقی در دولت پیشین به صورت داوطلبانه پذیرفته شده بود و دو مرتبه بازرسان آژانس برای بازرسی از سایت های هسته ای ایران به تهران آمده بودند و از این رو با رعایت خط قرمزها، پذیرش پروتکل الحاقی موضوع تازه ای نیست.

پذیرش پروتکل الحاقی از سوی ایران نیز یکی از سوالاتی بود که روز گذشته از رئیس جمهور پرسیده شد و خبرنگار روزنامه فایننشال تایمز درباره پذیرش آن از سوی ایران از روحانی پرسید؛ رئیس جمهوری کشورمان نیز تلویحا از پذیرش داوطلبانه این پروتکل از سوی ایران خبر داد و گفت: پروتکل الحاقی مخصوص ایران نیست و بسیاری از کشورها دارند اجرا می کنند و عمل می کنند؛ این تعهدات بین المللی دو طرفه است و هرچیزی در 124 کشور اجرا شود در ایران هم اجرا می شود.

بر این اساس به نظر می رسد که مانع بزرگ و مبهم پذیرش داوطلبانه پروتکل الحاقی از سوی ایران برداشته شده و به گفته یک دیپلمات پیشین کشورمان پذیرش پروتکل الحاقی را باید در ظرف مذاکرات هسته ای ایران و گروه 1+5 تحلیل و برداشت کرد.

محمد رضا آصفی، سفیر سابق کشورمان در امارات متحده عربی و سخنگوی وزارت خارجه در دولت اصلاحات در گفت وگو با نامه نیوز در این باره اظهار داشت: پذیرش پروتکل الحاقی از سوی ایران به این معنا است که یک مانع بزرگ در برابر مذاکره کنندگان هسته ای آن هم در آستانه مذاکرات مهم 10 تیر (30 ژوئن) برداشته شده است و اختلافات کمتری پیش روی آنها تا دستیابی به توافق نهایی باقی مانده است.

آصفی با بیان اینکه پروتکل الحاقی فی نفسه نه موضوع بدی است و نه موضوع خوبی، تاکید کرد: نباید به این موضوع نگاه صفر و صدی داشت؛ پروتکل الحاقی را باید در بحث میان ایران و سایر طرف های مذاکره کننده بررسی کرد؛ به این معنا که باید دید در مقابل پروتکل الحاقی که ایران یا داوطلبانه امضا می کند یا با تایید مجلس خواهد پذیرفت چه به دست می آورد، اگر آن چیزهایی که به دست می آورد از پروتکلی که ما امضا می کنیم بیشتر باشد و یا همسطح باشد، پس چیز خوبی است، در غیر این صورت نه، چیز خوبی نیست؛ لذا نباید این نگاه را داشت که امضای پروتکل الحاقی خوب است یا بد.

دیپلمات پیشین کشورمان با بیان اینکه امضای پروتکل الحاقی حتما مضار و معایبش کمتر از دادن اجازه بازرسی ها و نظارت های فرا پروتکلی به آژانس بین المللی است، گفت: اگر امر تصمیم گیری بین این دو موضوع باشد باید که ایران یا باید پروتکل الحاقی را امضا کند یا نظارت های فراتر از پروتکل را بپذیرد، امضای پروتکل الحاقی در ظرف زمانی کنونی مذاکرات هسته ای ارجح خواهد بود.

آصفی با تاکید بر اینکه نگرانی هایی در باب پذیرش پروتکل الحاقی وجود دارد، افزود: البته نگرانی های به حقی در این زمینه وجود دارد چرا که بر اساس پروتکل الحاقی طرف مقابل می تواند بیاید به سایت های هسته ای و نظامی ما دسترسی پیدا کند، البته ما در پروتکل الحاقی هیچ بخشی در این زمینه که بازرسی از مراکز نظامی و هسته ای را مجاز بداند نداریم؛ چیزی که ما در پروتکل الحاقی داریم بند پنج آن است که به بازرسی از سایت های هسته ای و سایر سایت ها اشاره کرده است، خب این سایر سایت ها ضرورتا سایت نظامی نیست، البته ممکن است سایت نظامی را هم در بر بگیرد اما ضرورتا آنها نیستند لذا این موضوع به توان چانه زنی و قدرت مانور ما در مذاکرات بر می گردد که این را بتوانیم برای طرف مقابل توضیح و تشریح کنیم و در نهایت آنچه که به نفع جمهوری اسلامی ایران است را به دست آوریم.

سفیر سابق کشورمان در امارات با بیان اینکه در نهایت باید گفت که پروتکل الحاقی فی نفسه نه چیز خوبی است و نه چیز بدی، یادآور شد: خوب و یا بد بودن پذیرش پروتکل الحاقی بستگی به آن دارد که چه چیزی در مقابل آن قرار داشته باشد، ما به چه چیز دست پیدا کنیم و طبیعی است که اگر امتیازاتی که میگیریم هم سطح آن باشد پذیرش پروتکل الحاقی اقدام مثبتی خواهد بود.

آصفی در پاسخ به سوالی درباره پیش بینی خود از روند مذاکرات و دستیابی به توافق نهایی نیز گفت: پیش بینی نتیجه مذاکرات دهم تیرماه و اینکه توافق نهایی در این تاریخ حاصل خواهد شد یا نه کار بسیار سختی است؛ بعضی اختلافات همچنان وجود دارد و باید تلاش کنیم به یک تفاهم آبرومند و محترمانه برسیم.

سخنگوی سابق دولت اصلاحات با بیان اینکه تفاهمی که نتیجه آن برد-برد باشد یک تفاهم آبرومندانه و محترمانه خواهد بود، گفت: آبرومندانه و محترمانه بودن این توافق نهایی به این معنا است که وقتی در داخل کشور آن را ارائه میکنیم وجدان عمومی آن را بپذیرد، این می شود تفاهم آبرومند و محترمانه چرا که غالبا وجدان عمومی اشتباه نمی کند.

آصفی رفتار طرف مقابل را در دستیابی به توافق نهایی مهم ارزیابی کرد و گفت: اینکه ما تا دهم تیر ماه به توافق برسیم تا حد زیادی به رفتار طرف مقابل بستگی دارد، ما از طرف مقابل رفتارهای متضاد بسیاری می بینیم، آقای ریابکوف در 24 ساعت دو اظهار نظر کاملا متفاوت ارائه کرد که 180 درجه با هم تفاوت داشت اولی بسیار ناامید کننده و دومی به گونه ای بود که اقای ریابکوف داشتند از خوشحالی داشت پرواز می کردند؛ نمیتوانیم بپذیرم که در عرض 24 ساعت چه تحولاتی به وجود آمده که حالا این روسها این رفتار را نشان می دهند.

آصفی در پایان گفت: به این خاطر که با مواضع متضاد بسیاری مواجه هستیم پیش بینی در باره نتیجه کار مذاکرات بسیار سخت است و البته زمان زیادی هم تا دهم تیرماه باقی نمانده و باید ببینیم طرف مقابل واقعا زیاده خواهی میکند یا تسلیم حقوق ملت ایران خواهد شد.








۲۴ خرداد ۱۳۹۴ - ۰۷:۳۵





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: نامه نیوز]
[مشاهده در: www.namehnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 148]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


سیاسی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن