واضح آرشیو وب فارسی:شبکه خبر: مشکل کمبود آب در کشور از کجاست؟
معاون وزیر نیرو در امور آب و آبفا گفت: مشکلات کم آبی ریشه در ضعف مدیریت منابع آب دارد و یک مشکل یک یا دو روزه نیست که با یک بارش خوب حل شود. اگر رویکردمان را درباره آب زیرزمینی اصلاح کنیم، ۲۰ سال بعد به وضع مطلوبی خواهیم رسید. به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شبکه خبر، رحیم میدانی افزود: ریشه مشکلات آب کشور در خشکسالی و کمی بارش نیست، بلکه باید کشور را به گونه ای اداره کنیم که این نوسان های طبیعی و گاهی غیرطبیعی بدون تشویش قابل مدیریت باشد.
وی گفت: باید از روزمرگی خارج شویم و برنامه بلندمدت برای کشورمان برنامه ریزی کنیم و به این طرح ها پایبند باشیم و بپذیریم آب هم یک عنصر لایزال نیست.
میدانی افزود: در سدهای کشور اگر بارش خوبی داشته باشیم آب خوبی جمع می شود و اگر بارش کم باشد آب هم کمتر است، اما درباره آب زیرزمینی اگر رویکردمان را اصلاح کنیم، 20 سال بعد به وضع مطلوبی خواهیم رسید.
وی با اشاره به اینکه بسیاری از مشکلات آب، ریشه دار است، گفت: از خبره ها و بهره برداران آب کشور تقاضا می کنیم در فرهنگ سازی مصرف آب دولت را یاری کنند.
معاون وزیر نیرو تاکید کرد: گرچه نوسان های اقلیمی منشاء مشکلات نیست، اما در مدیریت تاثیر دارد و مشکلات به وجود آمده در بخش آب در مدت زمان طولانی برطرف خواهد شد.
میدانی با اشاره به اینکه اگر برداشت آب های زیرزمینی با روند کنونی ادامه یابد، حقوق حقآبه بران قانونی کشور در معرض تهدید است، گفت: کسانی که قانون را رعایت نمی کنند و برداشت بی رویه از آب های سطحی و زیرزمینی دارند، حقوق آب بران قانونی را هم تضییع می کنند.
وی تاکید کرد: رویکرد مدیران ما باید به سمت مدیریت اصولی منابع آب کشور سوق یابد.
میدانی در پاسخ به این سوال که شما هم از مدیران آب کشور در طول سالهای گذشته بوده اید؟ گفت: نقد از وضعیت موجود به معنای نقد به عملکرد شخص خاصی نیست بلکه همه از ما انتظار دارند ضعف های خودمان را رفع کنیم.
وی با تاکید بر اینکه طرح تعادل بخشی آب های زیرزمینی پارسال در شورای عالی آب به تصویب رسید، افزود: ترجیح دادیم به جای ساخت سد، منابع مالی و توان نیروی انسانی را به سمت مدیریت منابع آبی زیرزمینی سوق دهیم.
معاون وزیر نیرو تاکید کرد: وزارت نیرو مسئول آب کشور است، اما یک دستگاه نمی تواند مسئولیت همه مشکلات آب کشور را به عهده گیرد.
میدانی درباره اینکه آیا کشور در وضع هشدار آبی قرار دارد یا نه؟ گفت: در وضع هشدار آبی هستیم و منابع زیرزمینی روند رو به اضمحلال دارد.
وی با تاکید بر اینکه منابع آب زیرزمینی منبع کلیدی تامین آب شرب است، گفت: 63 درصد از آب شرب شهرهای ما از منابع آب زیرزمینی و بیش ار 70 درصد آب شرب روستاها از این منبع تامین می شود.
میدانی افزود: وقتی از بحران صحبت می کنیم افکارهمه به سمت آب شرب می رود، اما بحران آب را فقط در آب شرب نباید ردیابی کرد؛ امسال وضعیت خوبی نداریم و در چند شهر مانند سنندج، بندرعباس و کرمان که شرایط آبی نگران کننده بود طرح هایی اجرا شده است.
وی گفت: با همکاری مردم امیدواریم سال آبی کنونی را به خوبی پشت سرگذاریم؛ در زمینه برداشت آب های زیرزمینی چاره ای جز کاهش برداشت نداریم.
معاون وزیر نیرو با تاکید بر اینکه باید سالانه 6 میلیارد مترمکعب برداشت آب زیرزمینی را کاهش دهیم، افزود: جلوی برداشت غیرمجاز چاه های پروانه دار و حفر چاه های غیر مجاز را براساس قانون می گیریم؛ حتی گاهی برای تعادل بخشی باید پروانه چاه های مجوزدار را نیز تعدیل کنیم تا تعادل منابع سفره های آب زیرزمینی و مصرف برقرار شود.
شنبه ۲۳ خرداد ۱۳۹۴ - ۲۱:۰۶
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: شبکه خبر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 316]