واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۲۳ خرداد ۱۳۹۴ (۱۶:۶ب.ظ)
برگزاري نخستين کارگاه ملي اقتصاد سبز در مشهد؛ سهم هر انسان، تنها 1.7 هکتار از زمين هاي بهره ور اين کره خاکي است موج-کارگاه آموزشي اقتصاد محيط زيست و توسعه پايدار با رويکرد مديريت شهردي در بحث محيط زيست امروز مشهد برگزار شد.
به گزارش خبرگزاري موج از مشهد، طي اين همايش که با حضور مديران کل حفاظت محيط زيست و مديران کل بحران استانداري هاي شش استان کشور برگزار شد، اصول اقتصاد سبز و وضعيت آن درکشور، چالش ها و راهکار هاي توجه به آن پرداخته شد.
مدير کل حفاظت محيط زيست خراسان رضوي درابتداي اين کارگاه آموزشي که فعالان حوزه حفاظت محيط زيست استان و مسئولان حفاظت محيط زيست شهرستان هاي خراسان رضوي نيز حضور داشتند گفت: در برابر رشد فزاينده صنعت و تکنولوژي بايد ديد تخريب غير قابل جبران طبيعت و از بين رفتن منابع حياتي را با کدام منطق اقتصادي پاسخ گو هستيم.
حميد صالحي ضمن اشاره به اينکه در قيمت تمام شده محصولات توليدي علاوه بر دستمزد و هزينه مواد اوليه و استهلاک تجهيزات، بايد قيمت آب و خاک و هوا به عنوان منابع حياتي جامعه اي که در آن زيست ميکنيم نيز بايد محاسبه شود گفت: وقت آن است که درتصميم گيري هايمان تجديد نظر کنيم تا محيط زيست دچار فروپاشي و نابودي نشود.
مديرکل دفتر توسعه پايدار و اقتصاد محيط زيست سازمان حفاظت محيط زيست کشور طي اين همايس منطقه اي ضمن اشاره به فرازاتي از بيانات رهبر معظم انقلاب درخصوص حفظ محيط زيست و منابع طبيعي، از ظرفيت زيستي زمين و رد پاي اکولوژيک سخن گفت و افزود: با الگوي مصرف موجود،ظرفيت زيستي کره زمين جوابگوي 4 ميليارد نفر است
اما 7 ميليارد نفر روي زمين زندگي مي کنند! و اگر مصرف سرانه حدود 50 درصد کمتر شود، زمين مي تواند ظرفيت 7 ميليارد نفر را داشته باشد.
زهرا جواهريان ادامه داد: ميزان مصرف منابع زيستي و تأثير آن بر محيط زيست بيش از سه برابر ظرفيت زيستي كشور است و نشان دهنده اين واقعيت است كه وضعيت اكولوژيك به سمت ناپايداري حركت مي كند.
وي درادامه افزود: ظرفيت زيستي کشور همواره در حال کاهش بوده است. اين يعني مديريت غلط منابع همواره به گونه اي بوده که اصل سرمايه منابع بدون توجه به قابليت احياي آن مورد استفاده گرفته است. در حالي که در جهت توسعه پايدار بايد با توجه به ظرفيت تجديد شوندگي منابع نسبت به بهره وري از آن ها اقدام مي شد.
وي درادامه در خصوص وضعيت و چالش هاي حوزه خاک گفت: 98 درصد توليد محصولات کشاورزي کشور به کود و سموم شيميايي متكي است. و هشدارهاي اخير در مورد خطر بروز انواع سرطانها و بيماريهاي صعبالعلاج به اين سبک از کشاورزي ناپايدار مربوط مي شود.
وي افزود: مصرف سالانه 1.2ميليون تن کود شيميايي در فعاليت هاي کشاورزي، ايمني زيستي محصولات كشاورزي را با خطر مواجه مي سازد.
جواهريان درادامه درحوزه چالش هاي آب ضمن مقايسه ميزان برداشت آب از سفره هاي آب هاي زير زميني درسال85 و 91 گفت: با احتساب متوسط 5 ميليارد متر مكعب اضافه برداشت در سال، ظرف 34 سال حدود 170 ميليارد متر مكعب از ذخاير زيرزميني اضافه برداشت شده است.
طي اين نشست چهار مدرس به بيان مطلب پرداختند و پنل پرسش و پاسخ نيز برگزار شد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 157]