واضح آرشیو وب فارسی:فرهنگ نیوز:
نظر سنجی های رسانه ای هم به کار دولت نیامد فارغ از نتیجه این نظرسنجی ها که این روزها به شدت حال و روز دولتی ها را بهم ریخته است نکته اصلی اینجاست که در زیرلایه های اجتماعی اعتمادی به نتیجه مذاکرات وجود ندارد .
به گزارش فرهنگ نیوز ، پس از آنکه عدم انتشار فکت شیت ایرانی از سوی مذاکره کنندگان ارشد هسته ای کشورمان و برملا شدن اجازه دسترسی های فراپادمانی برای بازرسی از مراکز نظامی و مصاحبه با دانشمندان هسته ای کشورمان در مذاکرات ، موج عظیمی از نارضایتی های عمومی را در سطح جامعه به دنبال داشت برخی نیروهای رسانه ای دولت بر آن شدند با طراحی سناریوی بهم پیوسته ای با انتشار مجموعه نظرسنجی های رضایت عمومی از مذاکرات را به اثبات برسانند اما در طرح خود با شکست سختی مواجه شدند .
یکی از سایت حامی دولت با برگزاری نظرسنجی از مخاطبان خود خواسته بود در خصوص دستیابی به توافق هسته ای نظر خود را بیان کنند، اما ۸۳ درصد از مخاطبان تاکید کردند نسبت به دستیابی به این توافق بدبین هستند.
این رسانه حامی دولت هنگامی که با این درصد مخاطب مخالف مواجه شد در اقدامی ناگهانی این نظرسنجی را از سایت خود حذف کرد. از سوی دیگر چندی پیش چندی پیش سایت دیگری از رسانه های حامی دولت اقدام به برگزاری نظرسنجی با قرار دادن یک نظرسنجی از کاربران خود خواسته بود تا به این سوال که "به نظر شما عملکرد تیم هسته ای دولت روحانی تاکنون چگونه بوده است؟"
پاسخ دهند که نزدیک به ۷۰ هزار نفر از کاربران این سایت در این نظرسنجی شرکت کردند و از این تعداد بیش از ۶۰% کاربران تاکید کردند عملکرد تیم مذاکره کننده هسته ای "پذیرفتنی نیست و باید تغییر رویکرد دهد." اما هنگامی که نتیجه این نظرسنجی به خاطر انتقاد اکثریت کاربران به مذاق گردانندگان خبرآنلاین خوش نیامد در فاصله کوتاهی این نظرسنجی از خروجی سایت حذف شد.
سناریوی دنباله دار حذف نظرسنجی های هسته ای در سایت هایی که اتفاقا با استقبال گسترده مخاطبان روبرو هستند به یقین می تواند یکی از نمونه های بسیار خوب جامعه آماری در سطح عموم مردم باشد . البته حامیان دولت و کسانی که از نوع نگاه مردم ناراضی بودند در چند روز اخیر تلاش زیادی کردند این نظرسنجی ها را به صورت وارونه جلوه داده و به نوعی از هماهنگی گسترده برای نظر به گزینه ای که رای آورده سخن بگویند اما حقیقت این است که این نظر واقعی مردم است که در همه محافل عمومی قابل لمس است . آیا به راستی اگر این سناریو با موفقیت روبرو می شد و گزینه مورد نظر حامیان دولت رای می آورد باز هم عده ای را متهم به این می کردند که به صورت سازماندهی شده آن گزینه را انتخاب کرده اند؟
فارغ از نتیجه این نظرسنجی ها که این روزها به شدت حال و روز دولتی ها را بهم ریخته است نکته اصلی اینجاست که در زیرلایه های اجتماعی اعتمادی به نتیجه مذاکرات وجود ندارد . البته مردم در طول دولت یازدهم همواره تلاش کرده اند بر اساس رهنمود های صریح مقام معظم رهبری از تیم مذاکره کننده ایرانی به صورت همه جانبه حمایت کنند اما حقیقت این است که عملکرد ضعیف و غیر قابل باور افراد حاضر در این تیم باعث به وجود آمدن این ذهنیت شده است .
بستر بی اعتمادی امروز مردم به نتیجه مذاکرات را هیچ کس در بدعهدی آمریکایی ها جست و جو نمی کند چرا که ملت ایران سال هاست به سران ایالات متحده بی اعتماد است اما متاسفانه مردم از مسئولان خودشان هم کوچک ترین همراهی ندیدند . آن جا که از ابتدای مذاکرات ظریف و معاونانش تلاش کردند با محرمانه خواندن مذاکرات مردم را اصلی ترین نامحرمان خود بدانند در شرایطی که طرف مقابل نه تنها محتوای مذاکرات را به صورت رسمی منتشر می کرد بلکه آن را با بسیاری از دولت ها همچون کشورهای عربی که اساسا موضوع ربطی به آنان نداشت هم در میان می گذاشت .
دولت باید بداند بی اعتمادی عمومی امروز مردم نسبت به دستاوردهای مذاکرات در واقع نتیجه عملکرد خود دولتی ها و مسئولان وزارت خارجه است که حتی در مقابل درخواست روشن رهبر فرزانه انقلاب در قبال انتشار فکت شیت ایرانی مقاومت کردند و اکنون با درز خبرهای گوشه و کنار مذاکرات و روشن شدن بدعهدی های طرف های غربی و حتی تهدید های علنی نظامی مردم به خوبی دریافته اند که نباید به هیچ عنوان به دستان دشمن دل بست .
منبع: افکار نیوز
94/3/23 - 14:45 - 2015-6-13 14:45:53
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فرهنگ نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 104]