پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان
پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا
دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک
تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی
سررسید تبلیغاتی 1404 چگونه میتواند برندینگ کسبوکارتان را تقویت کند؟
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
تعداد کل بازدیدها :
1848553779
استمرار سايه تهديد بر ايران، نقطه مشترک جمهوري خواهان، اسرائيل و رهبران عرب
واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۲۲ خرداد ۱۳۹۴ (۱۰:۱ق.ظ)
زيباکلام در گفت و گو با موج تاکيد کرد؛ استمرار سايه تهديد بر ايران، نقطه مشترک جمهوري خواهان، اسرائيل و رهبران عرب موج - گروه اقتصاد سياسي
بعد از روي کار آمدن حسن روحاني به عنوان رئيس دولت يازدهم جمهوري اسلامي ايران، مذاکرات هسته اي به طور جدي پيگيري شد. مامور اصلي رسيدگي به اين موضوع وزارت خارجه و شخص محمدجواد ظريف بود. اين مذاکرات تاکنون دو نقطه عطف داشت؛ توافق موقت ژنو در آذر92 و بيانيه لوزان در فروردين 94.
تحرک مخالفان توافق احتمالي هسته اي نکته ي قابل توجهي بود که همواره بر روند مذاکرات تاثيرگذار بود. اگر نتوان گفت آنها نقشي تعيين کننده دارند بدون شک تاثيرگذاري شان قابل انکار نبوده و نيست. مطرح شدن مطالباتي از جمله بازديد از سايت هاي غيرهسته اي، شناسايي اسرائيل، موشک هاي بالستيک، حقوق بشر، نظارت هاي مداخله گرانه، طرح مسائل منطقه اي و غيره تاکنون حاصل فشار مخالفاني بوده که اگرچه جواب نداده، اما؛ هنوز به روش هاي مختلفي اين اعمال فشار دنبال مي شود. در اين ميان برخي کشورهاي عربي و به ويژه عربستان از همان روزهاي نخست با بدبيني به مذاکرات مي نگريستند. برخي در ايران معتقد بودند کاهش قيمت نفت، حربه عربستان براي فشار به ايران بوده است. تندروي هاي اخير عربستان و حمله به يمن از نظر برخي تحليلگران نيز نشان دهنده اوج وحشت سعودي ها از تغيير موازنه قدرت به نفع ايراني است که قدرت هسته اي اش مورد شناسايي جهان قرار گرفته و در نظرشان راهبردي هاي امنيتي منطقه را تحت تاثير قرار مي دهد. خبرنگار خبرگزاري موج در اين رابطه گفت و گويي اختصاصي را با صادق زيباکلام، استاد علوم سياسي دانشگاه تهران، انجام داده است.
علت عمده نگراني رهبران کشورهاي عربي از توافق هستهاي چيست؟
در کل تمام جريانات، قدرتها، شخصيتها و کشورهايي که خواهان تضعيف جمهوري اسلامي ايران هستند و ميخواهند جمهوري اسلامي ضعيف بماند و تکليفش با آمريکا، تحريمها همچنان باقي بماند و بدتر هم بشود از چشمانداز توافق هستهاي ناراضي هستند. اين شامل سه گروه عمده ميشود: گروه اول جمهوريخواهان هستند که به چيزي کمتر از محو و اضمحلال جمهوري اسلامي رضايت نميدهند. گروه دوم: حکومت دست راستي اسرائيل است يعني نتانياهو و اعضاي دولت وي و گروه سوم رهبران کشورهاي عربي که آنها هم بههرحال از اينکه ايران قدرتمند باشد آشفته ميشوند.
هر سه اينها عليرغم تمام اختلافات در يکچيز باهم اشتراک نظر دارند و آنهم اين است که جمهوري اسلامي ايران با آمريکا در وضعيت تشنج و تضاد باشد و مرتبا تهديد نظامي شود يا در محاصره اقتصادي باشد، بنابراين وقتي با شرايطي مواجه ميشود که ايران در حال خروج از تنگنا و گوشه رينگ است و احتمال حمله نظامي از بين رفته و شرکتهاي اروپايي در حال برگشت هستند يا وضعيت اقتصادي رو به بهبود است، وقتي با چنين شرايطي مواجه ميشوند که در مجموع در جهت استمرار و بقاي جمهوري اسلامي ايران باشد، ناراحت و نگران خواهند شد چون در حقيقت جريانهاي نامبرده ته دلشان ميخواهند ايران اسلامي يا نباشد يا اگر هست ضعيف باشد.
يعني موضع کاخ سفيد با جمهوريخواهان و رهبران کشورهاي عربي در خصوص مذاکرات هستهاي ايران متفاوت است؟
بله! ما متاسفانه در ايران به دليل حاکميت نگاه توهم توطئه ميگوييم آمريکاييها همه سروته يک کرباس هستند و دموکرات و جمهوريخواه ندارد. اين نگاه نگاهي غلط است. هم چنانکه ما در ايران رويکردهاي متفاوتي به سياست خارجه و خيلي از مسائل ديگر وجود دارد. در آمريکا هم همينطور است و برخي اعتقاد دارند که ميشود با ايران بهنوعي توافق رسيد. بهعلاوه آمريکاييها مشترکاتي با جمهوري اسلامي ايران دارند. در خيلي از نقاط خاورميانه. نه ما ميخواهيم در افغانستان طالبان برگردند نه آمريکائيها. نه ما ميخواهيم در سوريه جبهه النصره باشد نه آمريکاييها. نه ما ميخواهيم در عراق داعش موفق شود نه آمريکا. اتفاقا ما در خيلي از زمينه ها با آمريکائيها اشتراک نظر داريم و شماري از افراد در آمريکا هستند که ميگويند ميتوان با ايران به تفاهمي رسيد و حتي در جبهههايي با ايران اتفاقنظر داشت. اما افرادي ديگري هستند که ما آنها را بهعنوان جمهوريخواه ميشناسيم که معقتدند هيچ زمينه همکاري وجود ندارد.
با چنين نظري، اگر جمهوريخواهان پيروز انتخابات رياست جمهوري شوند معادله مذاکرات و همکاري احتمالي با ايران به طور کلي به هم خواهد ريخت؟
نه! جمهوريخواهان اگر در انتخابات پيروز شوند بدان معني نيست که ما به نقطه صفر مي رسيم.
در ايران تفسير رايج اين است که هر دو جناح در آمريکا خواهان توافق و مذاکره هستند و عمدتا براي کسب راي تلاش مي کنند؟
نه اينطور نيست! در دوران انقلاب هم شما اين اختلاف نظر را مي ديديد. در دوران انقلاب هم بخشي از دولت جيمي کارتر همچون برژينسکي و ديگران خواهان آن بودند که شاه بايد قرص و محکم بايستد و سرکوب کند؛ اما سايرونس ونس و ديگران معتقد بودند که شاه بايد برود به سمت و سوي اصلاحات و اجازه دهد که مخالفينش حضور داشته باشند. بنابراين هميشه اين مسائل بوده؛ منتها در ايران نگاه ايدئولوژيک به سياست خارجه داريم و همه چيز را يک کاسه و يک رنگ مي بينيم. نکته اي که خيلي مهم است اين است که جايگاه ايران در نزد افکار عمومي خيلي زياد بهبود پيدا کرده و از حدود دو سال اخير که روحاني روي کار آمد و آن وضعيتي که زمان احمدي نژاد بوجود آمده بود تعديل پيدا کرده و فقط جمهوريخواهان و دموکراتها نيستند که تعيين کننده باشند بلکه افکار عمومي، مطبوعات، رسانه ها هم نقش دارند در تعيين سياست آمريکا.
آيا شاهد تغيير رفتار عربستان در قبال ايران بعد از توافق هستهاي خواهيم بود؟
ببينيد نکته اي که در مورد عربستان بايد به آن توجه کرد اين است که همه نگاه مان به عربستان است که چرا عربستان اين گونه رفتار مي کند ولي از ديد عربستان اگر نگاه کنيم، ايران کشوري است که توان زيادي دارد، ثروت خوبي دارد از نظر نظامي مقتدر است و تمام اين توان و اقتدار را آمده در جهت گسترش ايدئولوژي که در تقابل با ايدئولوژي سعودي ها است به کار مي گيرد. ايران در يمن، در عراق از شيعيان حمايت مي کند بنابراين ما خودمان را هرگونه که تعريف کنيم از ديد عربستان اين تلاش ها در ضديت با سني گري خواهد بود که همه توان ايران در جهت گسترش تشيع به کار گرفته ميشود. اين مسائل هم دخيل است.
اما حداقل دولت کنوني تلاش فراواني براي عادي سازي روابط خود با عربستان به کار گرفت و در اوج تنش ها، ظريف پيغام تبريک به وزير خارجه عربستان فرستاد؟
آقاي ظريف پيغام تبريک فرستاد، ولي شما ببينيد ساير مسوولان کشور چه نگاه و رفتاري در قبال سعودي ها دارند.
به هر حال شدت تنش سعودي ها با ما ميتوانست کمتر...
ببينيد ما مشکل ما اين است که با هرکه اختلاف پيدا مي کنيم کاري به اين نداريم که مشکل مان چيست! تلاش زيادي داريم تا خودمان را مظلوم و پاک جلوه دهيم و طرف مقابل را خطا کار مي دانيم. واقعيت مسئله اين است که ما جوري به عربستان نگاه مي کنيم که همه گناه ها، خطاها، بدي ها و پليدي ها متوجه عربستان است و ما فرشته هستيم و عربستان اهريمن است.
يکي از انتقاداتي که به دستگاه وزارت خارجه کشور ميشود اين است که از ظرفيت هاي خود براي به فعال کردن جنبش عدم تعهد در خصوص بحران يمن استفاده نکرد؟
براي اينکه ما يک سري نهادهاي بين المللي را مي بريم بالا، در حالي که اينطوري نيستند اگر يادتان باشد دو سال پيش بود که اجلاس جنبش غير متعهد ها در تهران ترتيب داده شد که بخواهيم بگوييم به دهان آمريکا و غرب زديم؛ گويي اين جنبش قدرتي واقعي و جدي دارد در حالي که اصلا اينطور نيست!
يعني برپايي اجلاس عدم تعهد در سطح تاثيرگذاري بر افکارعمومي هم اهميتي ندارد؟
نه اصلا تاثيري ندارد. جنبش غير متعهد ها در بحران هاي منطقه کجا قرار دارد. در سوريه کجاست؟ در فلسطين کجاست؟ در افغانستان و ساير بحران ها چه تاثيري داشت؟! ما آمديم چيزي را براي خود بزرگ کرديم و خودمانهم باور کرديم که جنبشي به نام غير متعهدها وجود دارد و خيلي مهم است که اين ها به نفع ما موضع گيري کرده اند و گفته اند که ايران بايد از حق غني سازي برخوردار باشد. خودمان اينها را بزرگ مي کنيم به خاطر تبليغات و بعد ميگوييم که چرا آقاي ظريف از اين توان استفاده نمي کند؛ در صورتي که اصلا تواني وجود ندارد!
دولت کنوني خيلي مايل است که اين چالش ها را حل کند؛ واقعا چه تدابيري براي حل اين مسائل بايد اتخاذ شود؟
يا شما بايد چالش ها را از روند ديپلماتيک حل کنيد يا بگوييد بايد با آن کشور مثلا عربستان وارد جنگ شويد. در جامعه ما جنگ و درگيري نظامي تحت هيچ شرايطي مناسب نيست اما؛ ميتوان به جاي کوبيدن بر طبل خصومت و توهين با سعودي ها به شکلي سياست خارجه را پيش برد که اگر منجر به صلح و ثبات نميشود حداقل به حجم تنش ها اضافه نشود.
محمد قربانپور شيخاني
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
«مهندسی کل تفکر اسلامی»؛ نقطه مشترک آیات معرفت و امینی
پنجشنبه ۷ خرداد ۱۳۹۴ - ۰۹ ۴۱ دهمین آیین تجلیل از پژوهشگران و پژوهش های برتر حوزه دین با حضور رییس مجلس شورای اسلامی در مدرسه عالی امام خمینی قم برگزار شد به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا منطقه قم دکتر علی لاریجانی در سخنانی در این مراسم با اشاره به شخصیت آیتاللظریف در گفتگو با المیادین: دوران استقرار امنیت با حملات هوایی و پول دادن گذشته است /هر تهدیدی علیه کشورهای همس
ظریف در گفتگو با المیادین دوران استقرار امنیت با حملات هوایی و پول دادن گذشته است هر تهدیدی علیه کشورهای همسایه تهدیدی برای ایران نیز است وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران از کشورهای منطقه خواست برای استقرار امنیت با یکدیگر همکاری کنند به گزارش نامه نیوز محمد جواد ظریفسفر نامزد ریاست جمهوری آمریکا به اسرائیل برای گفتوگو درباره ایران
سفر نامزد ریاست جمهوری آمریکا به اسرائیل برای گفتوگو درباره ایرانتاریخ انتشار چهارشنبه ۶ خرداد ۱۳۹۴ ساعت ۱۱ ۰۱ سناتور جمهوریخواه سنا که قرار است در چند روز آینده نامزدی خود برای شرکت در رقابتهای انتخابات ریاستجمهوری ۲۰۱۶ آمریکا را اعلام کند روز چهارشنبه با هدمپسی: نگرانی مشترک آمریکا و اسرائیل درباره ایران
در سفر به سرزمین های اشغالی دمپسی نگرانی مشترک آمریکا و اسرائیل درباره ایران درصورت به ثمر نشستن توافق هسته ای و کاهش تحریم های ایران این کشور به احتمال زیاد برخی از منابع مالی جدید را برای تقویت نیروی نظامی خود و عناصر نیابتی اش در منطقه استفاده خواهد کرد به گزارش سرویسلاریجانی در دیدار سفیر جدید اردن در تهران عنوان کرد علاقهمندی جمهوری اسلامی ایران به توسعه روابط با اردن/ضرور
لاریجانی در دیدار سفیر جدید اردن در تهران عنوان کردعلاقهمندی جمهوری اسلامی ایران به توسعه روابط با اردن ضرورت تشکیل کمیسیون مشترک اقتصادی دو کشوررئیس مجلس در دیدار سفیر جدید اردن در تهران با تاکید بر علاقهمندی ایران به توسعه روابط با اردن گفت بحران های پیش آمده در منطقه به ویژانتخابات مجلس و ریاست جمهوری در برنامههای جبهه یکتا/ این جبهه کابینه در سایه است
عباسی به باشگاه خبرنگاران خبر داد انتخابات مجلس و ریاست جمهوری در برنامههای جبهه یکتا این جبهه کابینه در سایه است رئیس سابق سازمان انرژی اتمی از پرداختن به انتخابات مجلس دهم و همچنین انتخابات آتی ریاست جمهوری در جبهه یکتا خبر داد فریدون عباسی در گفتوگو با خبرنگار احزابحمایت روسیه از عضویت ثابت ایران در سازمان همکاریهای شانگهای/ تاکید طرفین بر ضرورت مبارزه همهجانبه با تهدیدات
در دیدار دو جانبه لاوروف و ظریف در حاشیه اجلاس شانگهای مطرحشد حمایت روسیه از عضویت ثابت ایران در سازمان همکاریهای شانگهای تاکید طرفین بر ضرورت مبارزه همهجانبه با تهدیدات مشترک گروههای تروریستی و تکفیری وزرای خارجه جمهوری اسلامی ایران و روسیه در حاشیه کنفرانس بین المللی امنیاسرائیل: تهدید ایران 5 لایه است
اسرائیل تهدید ایران 5 لایه است نخست وزیر رژیم صهیونیستی مدعی شد که تهدید ایران علیه این رژیم تنها تهدید هسته ای نیست بلکه شامل ۵ لایه مختلف می شود خبرگزاری مهر نخست وزیر رژیم صهیونیستی مدعی شد که تهدید ایران علیه این رژیم تنها تهدید هسته ای نیست بلکه شامل ۵ لایه مختلف می شود بپاسخ دندان شکن جمهوریت به تهدید اردوغان
پاسخ دندان شکن جمهوریت به تهدید اردوغان مدیر مسئول روزنامه جمهوریت ترکیه به تهدید رئیس جمهور این کشور پاسخ داد اردوغان گفته بود مدیر روزنامه جمهوریت به علت انتشار تصاویر کامیونهای متعلق به میت تاوان سنگینی خواهد پرداخت واحد مرکزی خبر مدیر مسئول روزنامه جمهوریت ترکیه بهایران، داعش را تهدید کرد
ایران داعش را تهدید کرد رئیس ستادکل نیروهای مسلح گفت جرأت نزدیک شدن به مرزهای ایران را ندارد و نباید گزارشی که فرمانده نیروی زمینی ارتش ارائه داده بود رسانهای میشد و متاسفم که گزارش ایشان رسانهای شده و برخی از شبههها را ایجاد کرد اگر داعش به نزدیکی ۴۰ کیلومتری مرزهای ایرانتانیاهو: ایران تهدید پنج لایهای برای اسرائیل و کل جهان است
نتانیاهو ایران تهدید پنج لایهای برای اسرائیل و کل جهان است نخست وزیر رژیم صهیونیستی مدعی است ایران به طور خاص برای اسرائیل و به طور کل برای جهان یک تهدید پنج لایه به شمار میآید به گزارش نامه نیوز بنیامین نتانیاهو مدعی است ایران به طور خاص برای اسرائیل و به طور کل برای جهانوزیر جنگ اسرائیل: ایران با موشکهایی که دارد میتواند همه اراضی اسرائیل را هدف قرار دهد /اسرائیل منافع مشترکی
وزیر جنگ اسرائیل ایران با موشکهایی که دارد میتواند همه اراضی اسرائیل را هدف قرار دهد اسرائیل منافع مشترکی با دولتهای عربی در خاورمیانه دارد وزیر جنگ رژیم صهیونیستی ضمن تکرار نگرانی های این رژیم در خصوص برنامه هستهای تهران اعلام کرد موشکهای ایران قادر به هدف قرار دادن همه خحضور وزير کشور جمهوري اسلامي ايران در مانور مشترک تاجيکستان و چين
۱۶ خرداد ۱۳۹۴ ۱۴ ۲۰ب ظ حضور وزير کشور جمهوري اسلامي ايران در مانور مشترک تاجيکستان و چين موج - دکتر رحماني فضلي وزير کشور صبح امروز در حاشيه اجلاس وزراي کشورهاي عضو سازمان همکاريهاي شانگهاي به همراه وزراي شرکت کننده در مانور مشترک نيروهاي پليس تاجيکستان و چين شرکت کرد به گزاراسرائیلی ها وزیر خزانه داری آمریکا را به خاطر ایران، هو کردند
اسرائیلی ها وزیر خزانه داری آمریکا را به خاطر ایران هو کردندتاریخ انتشار دوشنبه ۱۸ خرداد ۱۳۹۴ ساعت ۰۸ ۴۶ جک لو وزیر خزانه داری آمریکا در کنفرانس سالانه جروزالم پست در نیویورک با انتقاد شدید حضار روبرو شد و حاضران او را هو کردند به گزارش جروزالم پست جک لو که یکی از بلندپایه ترتروریسم و افراطگرایی تهدید مشترک همه کشورهای منطقه است | خبرگزاری ایلنا
ظریف در دیدار رئیس کمیته روابط خارجی پارلمان اروپا تروریسم و افراطگرایی تهدید مشترک همه کشورهای منطقه است رئیس کمیته روابط خارجی پارلمان اروپا که در راس هیاتی متشکل از اعضای پارلمان اروپا در تهران بسر می برد با وزیر خارجه کشورمان دیدار کرد به گزارش ایلنا٬ در این دیدار محمد جووالاستریت ژورنال: تهدید ایران، چین و روسیه میراث اوباما برای رییس جمهوری بعدی است
والاستریت ژورنال تهدید ایران چین و روسیه میراث اوباما برای رییس جمهوری بعدی استیک روزنامه مطرح آمریکایی نوشت هدف مشترک ایران روسیه و چین کاستن از نفوذ آمریکا اعمال میل و اراده سیاسی خود خاتمه دادن به سلطه جهانی دموکراسی غربی است به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری فارستهدیدهای جدی علیه آل سعود/ تمرکز بر ایران، حلال مشکلات نیست
رویترز بررسی کرد تهدیدهای جدی علیه آل سعود تمرکز بر ایران حلال مشکلات نیست جمعیت جوان رو به رشد که بیکار هستند فقدان رسانه های سیاسی و وابستگی شدید به درآمدهای نفتی عربستان را به چالش کشیده است آل سعود نمی تواند این مشکلات را با تمرکز بر تهدید ایرانی ها حل کند به گزارش س-