تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 6 آذر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):هر گاه بنده‏اى هنگام خوابش، بسم اللّه‏ الرحمن الرحيم بگويد، خداوند به فرشتگان م...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1834362226




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

آینده سیاسی دولت ترکیه؛ تشکیل دولت ائتلافی یا دولت اقلیت؟


واضح آرشیو وب فارسی:پایگاه خبری آفتاب: آینده سیاسی دولت ترکیه؛ تشکیل دولت ائتلافی یا دولت اقلیت؟
یک کارشناس معتقد است که بستر سیاست خارجی ترکیه طی ماه‌های آینده حادثه‌ساز خواهد شد، او تصریح کرد: بر همین اساس می‌توان مدعی شد که در ماه‌های آینده، نظام حکومتی ترکیه دچار بحران‌های عمیق سیاسی خواهد شد.
آفتاب : سرویس بین‌الملل- احمد کاظمی، کارشناس ارشد مسایل ترکیه درباره نتایج انتخابات پارلمانی ترکیه به «آفتاب» گفت: این انتخابات نشان‌دهنده یک تحول اساسی در ساختار سیاسی ترکیه طی 13 سال گذشته است، نتایج نشان داد که پس از 13 سال، حزب عدالت و توسعه که تنها حزب مهم در ترکیه در تشکیل دولت بود، جایگاه خود را از دست داده است. با 40درصد رایی که این حزب آورده می‌تواند 259 کرسی پارلمانی را تصاحب کند و نه تنها نمی‌تواند به تنهایی دولت تشکیل دهد، بلکه در تحقق بخشیدن آن وعده‌هایی که مربوط به نظام سیاسی، پارلمانی و ریاستی ترکیه می‌شود، ناکام خواهد ماند.


به گزارش آفتاب، نتایج شمارش آرای انتخابات پارلمانی ترکیه نشان می‌دهد که حزب عدالت و توسعه که از رجب طیب اردوغان رئیس جمهور حمایت می‌کند، اکثریت خود را در پارلمان از دست داده و تنها ۴۱ درصد آرا را به دست آورده است. به این ترتیب حزبی که برای ۱۳ سال تحت هدایت اردوغان بلامنازع به نظر می‌رسید اکنون ممکن است برای تشکیل دولت به فکر ائتلاف باشد.


کاظمی با تحلیل نتایج انتخابات در راستای اثراتش بر سیاست خارجی این کشور گفت: برای آنکه مشخصا تحلیل کرد که این انتخابات و نتیجه‌اش، چه تاثیری بر سیاست خارجی این کشور خواهد داشت، باید صبر کرد تا به دولتی که قرار است بر سر کار بیاید، توجه کنیم. از آنجایی که حزب عدالت و توسعه کمتر از 276 کرسی، یعنی کمتر از میزان حداقلی که برای تشکیل دولت مستقل لازم است، به دست آورده، چند گزینه پیش‌روی ترکیه ترسیم می‌شود.


وی افزود: یک راه این است که  مانند دهه‌های 80 و 90 میلادی، دولت‌های ائتلافی برسر کار می‌آیند؛ با توجه به انتخابات روزهای گذشته، حزب حاکم ناچار است که با یکی از احزاب دیگر ترکیه مانند حزب جمهوری خواه خلق و  ائتلاف کند با این وجود با توجه به اختلافات میان احزاب، برای ائتلاف نیز موانع بسیاری وجود دارد.


این کارشناس معتقد است که بستر سیاست خارجی ترکیه طی ماه‌های آینده حادثه‌ساز خواهد شد، او تصریح کرد: بر همین اساس می‌توان مدعی شد که در ماه‌های آینده، نظام حکومتی ترکیه دچار بحران‌های عمیق سیاسی خواهد شد.


وی در ادامه عنوان کرد: از طرف دیگر احزاب رقیب حزب عدالت و توسعه، یعنی احزاب جمهوری‌خواه خلق، دموکراتیک خلق و حرکت ملی با توجه به میزان آرای کسب کرده می‌توانند دولت ائتلافی تشکیل دهند اما مشکلات دیگری نیز بر سر راه آن وجود دارد.


کاظمی با اشاره به اختلاف‌های میان احزاب رقیب حزب عدالت و توسعه و موانع آنها برای تشکیل دولت ائتلافی گفت: با توجه به روند انتخابات ترکیه یکی از شعارهای حزب حرکت ملی به عنوان یک حزب ملی‌گرا و ناسیونالیستی کاملا در مخالفت با حزب کرد دموکراتیک خلق بوده است. بنابراین احزاب رقیب نیز به نظر می‌رسد در راه تشکیل دولت ائتلافی ناکام بمانند.


وی درباره ضرورت تغییر در سیاست خارجی آن کشور گفت: آنچه که در این میان مشخص است، این است که اگر حزب عدالت و توسعه با حزب جمهوری‌خواه خلق و یا حزب دموکراتیک خلق با وجود تمامی اختلافاتشان بتوانند دولت ائتلافی تشکیل دهد، ناچار خواهد بود که در سیاست خارجی خود تغییرات اساسی به وجود آورد. یکی از دلایل شکست حزب عدالت توسعه در پیش گرفتن سیاست خارجی تنش‌آمیز بود که باعث شد هم جایگاه احزاب رقیب بهبود پیدا کند، هم باعث شد که آرای مردمی به ویژه آرای علویان که همیشه در انتخابات ترکیه اثرگذار بوده است، از دست این حزب خارج شود.


او افزود: اگر هم حزب عدالت و توسعه، تشکیل دولت ائتلافی را در نظر نگیرد، یک دولت اقلیت بر سر کار خواهد آمد. و انتخابات زود‌هنگام در ترکیه اتفاق خواهد افتاد که البته به نظر می‌رسد این انتخابات زود‌هنگام نیز گره‌ای از مشکلات حزب عدالت و توسعه باز نخواهد کرد. زیرا ممکن است همین نتیجه و چه بسا شدیدتر برای این حزب تکرار شود.


کاظمی درباره بزرگترین عامل شکست حزب عدالت و توسعه در انتخابات گفت: آنچه صریحا می‌توان گفت این است که بزرگترین عامل شکست حزب عدالت و توسعه سیسات خارجی غلطی بود که در پیش گرفته بود. ماه‌ها بود که احزاب دیگر ترکیه تاکید می‌کردند که این سیاست خارجی که ترکیه را با همسایگانش وارد روابط تنش‌آمیز می‌کند، و در خاورمیانه رویکردی غیر‌سازنده دارد، دیر یا زود ترکیه را دچار هزینه‌های فراوانی خواهد کرد.


وی در پایان خاطرنشان کرد: آنچه باید مورد توجه قرار گیرد این است که با جریانی که رئیس‌جمهوری این کشور با نام عثمانیسم در پیش گرفته، و باعث شده رسانه‌های ترکیه با او لقب سلطان را بدهند، بر‌خلاف سیاست‌های دولت عثمانی است. زیرا نوک پیکان دولت‌های عثمانی سمت غرب نشانه گرفته شده بود، ما زمانی شاهد بودیم که عثمانی با دنیای غرب آن زمان درگیر بود اما آنچه امروزه ترکیه با عنوان در پیش گرفتن سیاست‌های عثمانی در پیش گرفته، چیزی جز تفرقه‌افکنی در جهان اسلام نیست. 




تاریخ انتشار: ۲۲ خرداد ۱۳۹۴ - ۰۹:۱۸





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: پایگاه خبری آفتاب]
[مشاهده در: www.aftabnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 92]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن