واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران: در گفتگوی ویژه خبری امشب مطرح شد؛
بیتوجهی مسئولان به درآمدزایی صنایع دستی/ از 30 میلیارد دلار حجم تجارت صنایع دستی و فرش تنها نیم میلیارد دلار درآمد ارزی داریم
معاون سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری و پژوهشگر صنایع دستی در گفتگوی ویژه خبری امشب به بررسی موضوع حال و آینده صنایع دستی کشورمان پرداختند.
به گزارش خبرنگار گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران، "بهمن نامورمطلق"، معاون سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری و "حسین یاوری" پژوهشگر صنایع دستی در گفتگوی ویژه خبری امشب چهارشنبه 20 خرداد، به بررسی موضوع حال و آینده صنایع دستی کشورمان پرداختند.
درابتدای این برنامه نامورمطلق در پاسخ به این سوال که ما بازارهای هدف داخلی و خارجی خود را در حوزه صنایع دستی از دست دادهایم یا خیر، گفت: بنده با این مسئله موافق هستم و این موضوع بیشتر به حوزه فرش مربوط میشود تا صنایع دستی؛ ضمن این که جهت استحضار نیز عرض میکنم متأسفانه امروز صنایع دستی از فرش جدا شده و به عنوان یکی از معاونتهای سازمان میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری دو ساختار گوناگون دارند.
** روند نزولی فروش صنایع دستی را همه حوزهها قبول دارم
وی با بیان این که بنده روند نزولی فروش صنایع دستی را در همه حوزهها قبول دارم، اضافه کرد: قبل از دولت یازدهم ما با یک سقوط آزاد در حوزه فروش و تولید مواجه بودیم و سال قبل از روی کار آمدن دولت یازدهم 40 درصد از کارگاههایمان تعطیل شدند ولی خوشبختانه امروز یک روند رو به رشدی در کیفیت بازرگانی و اشتغال داریم.
معاون سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در ادامه به عواملی که در این روند نزولی دخیل بودهاند اشاره کرد و گفت: از جمله این عوامل میتوان به بیتوجهی و بیتدبیری مسئولین در دولتهای قبلی اشاره کرد که به طور مثال میتوان انتقال صنایع دستی به اصفهان را مثال زد که اقدامی غیرکارشناسانه بود؛ ضمن این که سازمان صنایع دستی به یکباره تعطیل شد و به یک معاونت تبدیل شد که این خود ضربه به حوزه صنایع دستی بود.
** مسئولان ما به درآمدزایی صنایع دستی بیتوجهند
در ادامه این گفتگو یاوری پژوهشگر صنایع دستی در تکمیل اظهارات نامورمطلق اظهار داشت: علاوه بر دلایلی که آقای نامورمطلق بیان کردند دلایل دیگری وجود دارد، من جمله این که هنوز مسئولان ما به این موضوع ایمان ندارد که صناعی دستی میتواند یکی از منابع مطمئن درآمد ارزی و تولید ناخالص داخلی و یکی از مهمترین منابع ایجاد اشتغال باشد.
این پژوهشگر صنایع دستی در ادامه اظهار داشت: در سراسر جهان ما یک سازمان جدا برای صنایع دستی و یک سازمان جدای دیگر برای فرش نداریم، ولی متأسفانه در ایران این دو سازمان از هم جدا هستند که این موضوع تنها جز هدر دادن نیروی انسانی و امکانات بالقوه، یک ناهماهنگی فوقالعادهای پدید آورده است.
** بیتردید ما در حوزه مدیریت صنایع دستی ناموفق بودهایم
وی با بیان این که بیتردید ما در حوزه مدیریت صنایع دستی ناموفق بودهایم، گفت: ما از دولت نباید توقعات زیادی داشته باشیم ولی باید این توقع را از دولت داشته باشیم که برای ورود بخش خصوصی و تعاونی بسترسازی کند که این موضوع نیز در قانون اساسی محترم شمرده شده است ولی ما عملاً در این راستا کاری انجام ندادهایم.
** از 30 میلیارد دلار حجم تجارت صنایع دستی و فرش تنها نیم میلیارد دلار درآمد ارزی داریم
یاوری با بیان این که ما از بازاریابی غافل بودهایم، گفت: هماهنگی که میبایست بین میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری وجود میداشته، هنوز برقرار نشده و ما وقتی نیم میلیارد دلار درآمد ارزی از 30 میلیارد دلار حجم جهانی صنایع دستی و علیالخصوص فرش را داریم، هنوز کار مثبتی انجام ندادهایم، چرا که این عدد ناچیزی است، لذا ما چگونه میتوانیم این بیتوجهی را نادیده بگیریم، ضمن این که بازارهایمان را نیز به شدت از دست دادهایم و تا حدودی پاکستان جایگزین ما شده است.
** انتظار داشتیم حداقل 5 میلیارد دلار از حجم تجارت جهانی در حوزه صنایع دستی را از آن خود کنیم
وی با یادآوری این که در حال حاضر درآمد ارزی ما از حجم تجارت جهانی در حوزه صنایع دستی تنها نیم میلیارد دلار است، اظهار داشت: این موضوع در حالی است که پس از پیروزی انقلاب در سال 1373 تنها صادرات فرش ما 1.6 میلیارد دلار بوده که با احتساب صنایع دستی این رقم به 1.67 میلیارد دلار میرسد، در حالی که انتظار داشتیم حداقل 5 میلیارد دلار از حجم تجارت جهانی صنایع دستی متعقل به ما باشد، در حالی که تولید ناخالص داخلی ما از صنایع دستی 4.8 تا 5 درصد است.
خبر در حال تکمیل است...
۲۰ خرداد ۱۳۹۴ - ۲۳:۴۵
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 137]